Klubbstugorna.

För att underlätta för medlemmar att träffas finns det Klubbstugor på HiFiForum.nu. De är ett "verktyg" för att underlätta utbyta av lokal information samt för att knyta en tätare kontakt med HiFi-entusiaster i närområdet. Den information och de trådar som finns i klubbstugorna syns bara för stugans medlemmar, ungefär som en klubbstuga funkar i verkligheten.

En klubbstuga förestås av en eller två klubbmästare som sköter det dagliga och däribland ingår bland annat antagandet av medlemmar till stugan. Så är du intresserad av att få mer lokal anknytning och träffa ett glatt gäng med likasinnade som finns i ditt närområde så hör av dig till klubbmästaren för en klubbstuga i din region. Om det inte finns en klubbstuga som täcker ditt närområde och du vill starta en ny klubbstuga så kontakta Admin.

Följande klubbstugor är redan etablerade och igång,

 

 

 
 


 

 
  Skånska HiFi-sällskapet, "eoJeud"
 
   

Någonstans på den skånska slätten har ett glatt och trevligt gäng nördiga, men hjärtliga hifi-intresserade själar samlats. Tanken var att man lite då och då, istället för att sitta hemma och lyssna, träffar sina vänner över lite kaffebröd, mollbergs och glada miner. De ville se hur de andra hade det hemma hos sitt. Prata om sladdar eller bara sitta och lyssna på lite Edvard Persson, Philemon Arthur and the Dung eller Bob Hund. Helt enkelt en opretentiöst sätt att socialisera med likasinnade.

Tycker man det vore intressant. Känner man att man gillar att fika. Skulle man kunna tänka sig att bidra med lite vänskap och hemmahos-kvällar. Ja, då kanske man borde vara med. Och om man bor i Skåne, känner sig som en skåning eller helt enkelt är skåning. Ja, då är det ju redan klart!

Skicka ett meddelande till oss. Enklast är det att skicka ett till vemsom, han är sambandscentral, ledare, hövding eller vad man nu vill kalla det. Ingen är bättre eller sämre än någon annan, det är dock bara han som sköter klubbstugan.

Skriv en rad om dig själv när du kommit in. Det finns en tråd för ämnet. Vi vill såklart veta vad du heter, hur gammal du är. Kanske vad du gillar för musik och lite så. Vi arbetar och eftersträvar en varm och hjärtlig skånsk kärlek. Utan personlig prägel är man ingen del av gänget. Och det är ju ett gäng vi vill ha!

Vemsom, Klubbmästare eoJeud; PM

 


 

Nerikes Audiofiler, NA
 
 

Klubbstugan finns till för de ljud- och musikintresserade medlemmarna som bor i Närke och dess närområde. Tanken är att klubbstugan ska fungera som ett verktyg för medlemmarna att lättare anordna lokala träffar, resor, konsertbesök samt utbyta erfarenheter. Egentligen allt som har med HiFi att göra!

Jag som godkänner nya medlemmar i klubbstugan heter Hans Karlström och är inflyttad karlskogabo (pga arbete! ). Mitt hifi-intresse initierades för ca 10 år sedan men tog fart på riktigt igen för snart 6 år sedan då jag köpte en Arcam alpha +6 förstärkare. Musikintresset kom igång när jag var 13-14 år och fick lyssna på kompisen liveplatta med Toto (Aboslutely live).

Om du vill bli medlem eller har någon fråga angående klubbstugan är du välkommen att skicka ett pm till mig.

Välkommen!

Mvh
Hans "Terminator" Karlström,
Klubbmästare NA; PM

 

 


 

  Audiogruppen Öst, A-Ö  

Välkommen till Audiogrupp Östs klubbstuga !

Inledning
Tanken med bildandet av Audiogrupp Öst är att sammanföra hihi- och musikintresserade IRL ("In Real Life") i stockholmsregionen, för att inspirera till gemensamma hifi-aktiviteter. Audiogrupp Öst (AÖ) kommer i huvudsak att fungera som en ideell "klubb" utan ekonomiska syften och förhoppningsvis är det bara vårt eget engagemang som kommer att sätta gränser för vad som är möjligt att arrangera.


Klubbmöten
Planeras efter behov, tid och plats anslås på vår anslagstalvla i vår klubbstuga.

Aktiviteter
Exempel:
- HiFi-träffar
- Musikträffar hos klubbmedlemmar (i mindre grupp, t.e.x 4-5 stycken medlemmar)
- DIY-projekt (workshops för t.e.x DIY-projekt)
- Arrangera gemensamma HiFi-resor (t.e.x åka gemensamt till mässor eller göra studiebesök)
- Låna och testa prylar och/eller provlyssna nya produkter (i samband med HiFi-träff/studiebesök)
- Besöka handlare (butiker) som bjuder in till demonstration eller någon AÖ-medlem bokar
- Anordna föreläsningar med olika teman
- I all enkelhet träffas och snacka HiFi över en bit mat & dryck på krog eller restaurang
Etc.

Klubbstugan
Klubbstugan på Hififorum.nu ska ses som en virtuell mötesplats och ett "verktyg" för att underlätta vår sammordning av klubbaktiviteter och på ett enkelt sätt kunna förmedla relevant information emellan AÖ-medlemmar. Den information som kommer att finnas tillgänglig i klubbstugan är endast synlig för medlemmar i Audiogrupp Öst och för forumets administratörer.

Konferansrum
För att kommunicera med varandra så har ett olåst forum införts som kallas konferansrum. Här har vi alla möjligheter till att samtala och skapa topics för att samordna våra aktiviteter. Här finns bl.a också en (öppen) förslagslåda för att samla upp idéer och förslag på aktiviteter, som vi vill förverkliga.

Här finns följande kataloger:

- Allmän information om Audiogrupp Öst (Låst)
- Klubbmedlemmar (Låst)
- Medlemspresentation (Öppen)
- Förslagslåda (Öppen)
- Klubbstugans anslagstavla (Låst)
- Klubbmedlemmarnas egna topics (Öppna)
- DIY-projekt (Öppen)
- Reportage i AÖ "länkar" (Låst)

I klubbstugan gäller HiFiForum.nus regler med klubbmästaren som ansvarig moderator.

För projekt som genomförs i klubb AÖs regi så gäller följande regel: Projekt i AÖs regi ska redovisas på forumet Teknik och DIY för att bevara mångfallden - dock behöver inte projekt redovisas förrän de är färdigställda.

Arbetsformer
För att förenkla och strukturera vår verksamhet så förespråkas genomgående att frivillig/a (alternativt utse någon eller några) som ansvarar för att samordna aktiviteten. När en aktivitet ska planeras, så finns det flera vägar att gå:
- Tråd i konferansrummet
- Planeringsmöte IRL
- PM-funktionen
- E-mail
- Telefon

Valet av medium eller/och möte IRL kommer naturligtvis att ligga i händerna på den/de medlem/ar som ska arrangera aktiviteten.

Slutord
Jag önskar att vi tillsammans ska få uppleva många och roliga HiFi-aktiviteter i Audiogrupp Öst.
Varmt välkommen till Audiogrupp Öst!

Mvh Tobbe alias Tobbe L;
PM

 


 


 

 
  HiFi Norr  

HIFI NORR är en grupp av människor i norra Sverige som delar att brinnande intresse för högkvalitativ ljudåtergivning i hemmamiljö.

Vårt verksamhetsområde omfattar hela norrland men vår administrativa bas finns i Skellefteå där också merparten av våra medlemmar är bosatta. Våra medlemmar finns dock utspridda i flera andra norrländska städer; Umeå, Luleå, Arjeplog och Kalix, bl.a.

Våra medlemmar representerar många olika inriktningar inom hifi; hemmabyggen, rör, transistorer, vinyl och i vissa fall även hembio. Även flera olika åldersgrupper omfattas med allt som det för med sig i form av syn på livet, livserfarenhet osv. Åldersspridningen sträcker sig över tre decennium, från 20-åringar till 50-åringar.

Den primära kommunikationskanalen för vår verksamhet är Hififorum.nu där vi även har fått privilegiet att driva ett helt eget delforum som är exklusivt för våra medlemmar.

Syftet med sällskapet är mer än ett;
- Att träffa likasinnade, dela erfarenheter och diskutera allt möjligt som rör återgivning av ljud. Det är inte ovanligt att man är ensam om detta esoteriska intresse i sin befintliga bekantskapskrets och det kan kännas upplyftande och motiverande att komma i kontakt med personer som delar samma intresse.
- Att arrangera besök hos andra medlemmar, där vi får tillfälle att se och höra de anläggningar som de lyssnar på i sin vardag.
- Att arrangera träffar där medlemmarna kan ta med sig produkter för utvärdering. Träffarna kan ha olika teman t ex kablar, förstärkare osv.
- Att genom att lyssna på ett vidare spann av produkter få större lyssningserfarenhet och därmed ges vi möjlighet att bli bättre på att lyssna och identifiera skillnader i återgivningen.
- Att, sist men inte minst, ha roligt tillsammans!

Välkomna!
Jonas ”Euphonic” Pettersson; PM eller
hifinorr@euphonic.se

 

 


 

 
  Audiogruppen Väst, AGV
Audiogrupp Väst är en lös sammanslutning av hifi-entusiaster från Halmstad i söder, Dalsland/Lidköping i norr, Göteborg i väst och Borås i öst.
Den geografiska tyngdpunkten ligger dock i Göteborgsområdet.

Klubbstugan skapades av den enkla anledningen att vi i väst skall kunna träffas och umgås med varandra runt det gemensamma intresset för musik och hifi.

Verksamheten hittills har varit Butiksbesök, grillkvällar och "hemma hos" träffar.

Klubbstugan har fört en ganska anonym tillvaro på forumet, men tro inte att det beror på inaktivitet!
Det beror snarare på att vi hellre umgås än skriver reportage.

Välkomna!
Tux når man på PM  Svavel, Södra Vätterbyggdens Audiofiler och Välljuds Elit
SVAVEL är en klubbstuga som placerar sig i södra änden av den vackra sjön vättern. Vi vill med våran klubbstuga främja vänskapen mellan oss utrotningshotade personer som tycker att musik ska upplevas med riktig känsla och ett välljud som slår mycket av det man hittar annars.

Iden bakom klubbstugan är att man ska kunna få hjälp av likasinnade i sina svåra val och kval när man står mitt i denna djungel av musik och ljudanläggningar. Som flera vet är det alltid skönt att veta att man har stöd av likasinnade när livet känns svårt.

Grundstenen är att vi är ett sammansatt gäng som vet vart vi har varandra . Ingen är mer eller mindre än någon annan. Det är som Martin Luther King sa ”I have a dream”. Vi lever i hans dröm och stöttar varandra i tillvaron. Det gör vi genom ett otal träffar och ibland livliga debatter i våran klubbstuga här på forumet, msn eller
telefon.

Flera utav medlemarna har ett stort intresse för att bygga själv, vilket lett till att det vid möten diskuteras om olika DIY projeket som planeras och byggs så sakterliga. Vi är ett bra team som är duktiga på olika saker och kompleterar varandra bra men i botten står ett grundmurat musik intresse. Apparater i all ära men vi lyssnar på MUSIK och inte en perfekt sinus kurva...

Välkomna! Joda & co.


Joda når man på PMHifikompisarna, Sydost

Det viktiga i HK är kompis-skapet och det gemensamma intresset för hifi och musik. Vi är ett litet gäng som självklart träffas och umgås hemma hos varandra eller åker på studieresa. Vi är måna om att hålla kontakten med varandra, om än inte på daglig basis så åt minstonde varje vecka. I gänget är vi måna om att alla som är med också bidrar.

Vill du vara med oss ombeds du skicka PM eller mail till vår klubbmästare, DrKim.

// Grabbarna i Hifikompisarna, Sydost.Uppsala Audiofiler, UA

Här har du en varm och hemtrevlig klubbstuga för dig i närheten av uppsala.
Vi är ett glatt gäng med ett brinnande intresse för välljud. Vi går på mässor och anordnar hifi-fika för intresserade samt självklart en och annan runda bland de olika skivshopparna här i staden.

Det viktigaste är att vi har trevligt. Alla är välkomna oavsett budget. Huvudsaken är att du precis som vi gillar välljud i alla dess former

Vi syns!!

Varma Välljudshälsningar/ Gozzi & Emilraaf


Vill du vara med i UA? Skicka PM till Gozzi eller emilraaf

 


© HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners. All Rights Reserved