HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Micke Y - några nya bilder

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Micke Y Posted - 2004/03/04 : 12:16:44
Sist av alla så kommer nu några bilder på mitt system som förändrats mycket under en ganska lång tid. Främst är det akustikbehandling som jag har gjort med flera "pröva och lär" + "funkar det så bygger jag något snyggare sen" lösningar. Det är med andra ord inte så vackert eller helt färdigt heller för den delen.

En översiktsbild


Det här är vyn från lyssningsstolen. Som Ni ser så sitter jag i närfält."Staketet" bakom är en diffusor som ger bättre djup i ljudbilden.

Det hemmabyggda racket innehåller på övre plan: transport+ försteg+ hörlursförstärkare.
Nedre plan: Strömförsörjning till försteg+ DAC + stor stenAll elektronikSlutsteget placerat på en TNT Sandblaster (dvs en låda med finkorning sand i) vilket var det endä underlag som Zappen trivdes på.
Här är absorbenter i hörnen bakom högtalarna bestående av ett par äldre Svanå absorbenter + DIY skärm med isovers markskiva (har artikelnummer 3769) jag talat om i många trådar. Bygg en egen skärm och lägg lite mer möda än jag på utseende så kan den säkert accepteras av din partner.Flaskorna är rysk öl som jag fått av en kund till mig.

Bild på ena sidan med basabsorbenterna igen + absorbenter vid 1:a reflexen (de kommer att ersättas av ett "staket" när den lite mer permanent lösning skall till isommar).So long.

Micke
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Micke Y Posted - 2022/05/28 : 08:26:53
Har skippat emu luren o kör en av mina IEM istället på jobbet. Antingen timeless som fortfarande är bästa iem luren men växlar med Radco också.

Enda man måste hålla koll på är att lägga telefonerna synliga för man hör inte signalen

[url=https://postimg.cc/D8qHMtZh][/url]

Micke
Micke Y Posted - 2022/03/29 : 10:58:31
Jag har en ny kontorsuppsättning som funkar kanon

Spotify-Centrance DACport HD-E-MU walnut

Varmt, hyffsat upplöst (inte nära hemmariggen) ljud. Behövs mer isolation mot omgivningen så tar jag någon av mina IEM.

Micke
Micke Y Posted - 2022/03/27 : 14:49:10
Ljudbilden är tydligt bredare och större än de andra lurar jag ägt, nästan så att en stor symfoniorkester upplevs som just en sådan. Det är lite svårt i lurar som inte tar stöd av ett helt rum som högtalare gör.

Här finns t.o.m. djup i ljudbilden vilket jag tycker är cool. Något ljud som tidigare hörts i samma plan som annat är nu tydligt placerat i djupet.

Micke
Micke Y Posted - 2022/03/25 : 09:12:15
För mig är dom praktiska. Efter att sönerna ockuperar mitt lyssningsrum med en massa bråte blev jag utjagad i vardagsrummet och där måste jag hitta något som funkar både för musik som hängande på dator.

Nu har den riggen blivit riktigt fin men det jag saknar mest är den fysiska upplevelsen av att en 30Hz ton som skakar om hela huset . Det blir aldrig samma sak i lurar liksom, den hörs ju men blir lite mjää

Micke
Håkan64 Posted - 2022/03/24 : 23:10:01
Jag blir lätt sugen på att testa hörlurar igen. Blev lite anti hörlur eftar alla år i studion. Dags att glömma det förflutna kanske.
Micke Y Posted - 2022/03/24 : 18:42:59
Det är ingen tvekan om att de här lurarna är mycket bra. De gräver fram väldigt mycket information av musiken inom alla delar av frekvensspektrat. Massor faktiskt.

Gillar dom skarpt.

Micke
Micke Y Posted - 2022/03/17 : 19:56:30
Nu har mina Audeze LCD XC kommit hem och jag lyssnar för första gången sedan någon timme tillbaka. Jag använder mig av Resolve EQ sättningar för APO+PEACE programvaran som jag använder och ljudet är alldeles underbart. I alla fall initialt Vi får se vart vart det tar vägen efter några dagar. Återkommer med det.

Jag kan direkt säga att de behöver inte mycket kraft, betydligt mindre än mina LCD2 classic. Men eftersom min Burson kan konfigureras för ganska olika förstärkning är det inget problem.

Kör balanserat kablage

Micke
Björn-Ola Posted - 2021/10/29 : 22:51:38
Har en Soloist av den äldre generationen och den låter mycket bra ihop med Sennheiser HD800. Ett fylligt ljud. Definitivt inte ett tunt och sterilt ljud och med en bas som jag tycker är på en naturlig nivå.
Jag har aldrig velat karaktärisera HD800 som en ljust klingande hörlur. Den är en kameleont och låter som elektroniken som driver den.
Micke Y Posted - 2021/10/28 : 18:14:06
Det har hänt en del men jag har avvaktat att jag skulle kunna posta med bilder men det funkar inte längre på det här forumet så jag ger upp . Får länka istället så får ni kolla själva. Kasst jag vet.

Jag har numera en ny hörlursförstärkare min Harmony 909 har fått en ny hemadress. Det var absolut inget fel på den men jag använder en del känsliga iem lurar hemma och då brusade den en del vilket jag störde mig på.

Kollade runt ganska mycket och hittade en massa alternativ som verkade väldigt bra men som också var dyra. En kväll snubblade jag på Burson Soloist och den tickade alla mina boxar som jag satt upp. Naturligtvis ville jag köpa den i Sverige men det gick jag bet på och efter att ha kollat runt en massa så köpte jag direkt från Burson. Det gick hur smidigt som helst, kom hit på några dagar. Lätt som plätt.

Direkt vid inkoppling var den lite grovkornig men efter några timmar lugnade den ner sig och nu efter några veckor finns inte ett spår av det initiala ljudet. Lådan blir präktigt varm så det finns saker som går i klass a där inne någonstans. Hela höljet är en kylfläns.

Soloist är anpassningsbar förstärkning så jag kan använda alla mina olika hörlurar utan minsta brus eller brist på kraft för någon. Jag lovar att det är en grym skillnad på känslighet mellan mina Snorry och Mangird.

https://www.bursonaudio.com/products/soloist-3x-performance/

Soloist kräver en extern nätdel så givetvis ville jag ha en lite bättre än den medföljande . Kollade runt en del och till slut bestämde jag mig för en Farad som hade rätt spänning till rätt pris för mig.
Skillnaden mellan Faraden och den medföljande är inte jättestor men den är lätt att detektera så bara för att stilla min Audionervousa så kör jag den permanent.

https://faradpowersupplies.com/shop/en/

Kombinationen är extremt transparant och klar i ljudet. Dynamik och kontraster i massor. Passar alla typer av lurar. Kort sagt ganska svårslagen vad jag tror.

Micke

[url=https://postimages.org/][/url]Micke Y Posted - 2021/10/03 : 17:39:49
Nördigheten har slagit ner och jag sitter o jämför olika strömförsörjning till mitt nya hörlursteg. Har ni hört något så tokigt men faktum är att jag är ganska säker på att det ena ger en en lite bredare ljudbild och fler små detaljer i bakgrunden. Det ger mer rymd och bredare plats mellan instrument. Inga stora skillnaden men märkbart och ganska cool.

Bilder kommer när jag löst lagringsfrågan men saker är på gång.

Micke

[url=https://postimages.org/][/url]
Micke Y Posted - 2021/09/22 : 20:57:35
Sedan min Ear909 fått ett nytt hem så har jag använt min Grace 920 för att få ljud ur datorn och den låter tydligt annorlunda mot Harmony Design burken. Ljudbilden är tydligt mer kompakt och smalare. Vad som är bättre eller mer rätt har jag ingen aning om men skillnad är det. Jag gillar den bredare ljudbilen som Ear 909 presenterade bättre det är helt klart.

Ny burk på ingång . Vi får se hur det blir då.

Micke
Micke Y Posted - 2021/08/15 : 17:09:57
Säljer en massa hörlurar på Hifitorget men eftersom forumbilder ligger nere så finns ingen annons här så länge.

Focal lurarna bokade sålda
Fostex TH00 2.500:-
Hörlursförstärkare Hamony Design Ear 909 9000:-

Snorry 6000:-

Micke
Micke Y Posted - 2021/05/14 : 15:54:07
Fortfarande helt såld på den nya versionen av programvaran samtidigt som jag undrar hur f-n går det till. Ted - konstruktören - svamlar om synk mellan diverse interna klockor och lite annat. Men hur det resulterar i bättre klarhet och dynamisk kontrast fattar inte jag. Nåväl, vem bryr sig? Jag fortsätter o gläds åt det och musiken flödar.

Micke
Micke Y Posted - 2021/05/10 : 17:00:40
Jag är väldigt glad idag, det låter faktiskt helt underbart. Hur Ted har trollat fram den här versionen förstår jag inte men resultatet är helt lysande.

Bättre separation mellan instrument, mer dynamiskt ljud, större klarhet och tydligare djupbas.

Jag fundera på hur mycket pengar jag sparat under tiden jag haft min PS audio dac. Tror det är 3 eller 4 uppdateringar fram till idag och alla har gett vissa förbättringar även om ingen tidigare blev så bra som den här. Skulle jag gjort samma resa men bytt produkt istället hade nog kalaset hamnat på fel sida om 100 000.

Har gått igenom en hel del referensmusik och allt är så mycket bättre - det blir hundratals små saker i enda lång rad.

Ler med hela kroppen

Micke
Micke Y Posted - 2021/05/09 : 19:45:30
Fick in en ny DAC idag som jag håller på att lyssna in. Det är tidigt ännu men det känns lovande.

Det gick till så här
1 tankade ner en zip fil
2 la filerna på en tom usb
3 pluggade in den bak på DACn
4 slog på strömmen
5 klart

Min DAC är helt mjuvarustyrd o det är så grymt smart. PS Audio har kontinuerligt arbetat för att förbättra ljudet genom lägre dist, lägre brusgolv, lägre jitter som tillsammans gett bättre ljud

Kostnad noll kronor

Micke

Björn-Ola Posted - 2021/04/10 : 10:34:49
Har också haft det passiva Passion försteget. Under en period på 90-talet då jag spelade med cd-spelaren Denon DCD-3560 så upplevde jag bättre ljud när jag kopplade den till slutsteget direkt via den variabla utgången i stället för det försteg jag då hade. Jag vill minnas att jag kopplade försteget till en av ingångarna i Passion, så att mina andra apparater och skivspelaren fick hjälp av försteget. Cd-spelaren kunde utan vidare driva slutsteget och behövde ingen hjälp av ett aktivt försteg. När jag senare bytte spelare fick jag komplettera med Musical Fidelitys rörbuffer, eftersom den spelaren behövde mer hjälp. Det slutade med att jag övergav det passiva försteget och köpte en Advantage P1 försteg.
Micke Y Posted - 2021/04/04 : 18:27:28
Fick låna lite skoj leksaker med olika typer av rörMicke
Micke Y Posted - 2021/03/31 : 14:22:36
Två olika försteg jag haft

ett passivtett aktivtBåda var sådana att det var svårt att hitta någon karaktär på ljudet som de släppte igenom.

Micke
Micke Y Posted - 2021/03/27 : 15:53:37
Slutresultatet av akustikbehandlingen av mitt lilla rum ser ut så härKort efterklang och jämn dämpning som - enligt mig- plockar fram betydligt fler detaljer av en inspelning, även nere i basen. Gjort helt utan beräkningar eller kalkyler.

Micke
Micke Y Posted - 2021/03/27 : 15:51:08
Fler gamla bilder

Några olika spelare jag haftMicke
Micke Y Posted - 2021/03/20 : 16:39:48
Ännu äldre version av systemetMicke
Micke Y Posted - 2021/03/20 : 16:35:41
Jag har hittat lite gamla bilder som försvunnit från tidigare posts
Micke
Micke Y Posted - 2021/01/06 : 09:17:00
Den sista i arkelogiserien från 2007

Marillion

Bolag: EMI
Katalognummer: EMI-7243 -4970342
Remaster

Misplaced childhood

Det finns skivor som har tagit en speciell plats i mitt hjärta och det här är definitivt en av dom. Många tusen varv har den här skivan snurrat, först på min gamla Thorens och senare även på CD. Det som gör den så speciell är att musik, arrangemang och text bildar en så harmonisk helhet som mycket få andra skivor når upp till. Här finns det både nyskapande, lekfullhet blandat med seriösa och stora arrangemang. Skivan består av två delar där de individuella spåren är musikaliskt sammanflätade till helheter, ett arv från vinylens tidevarv när den här skivan skapades. Det är med andra ord inte en särskilt modern skiva det här. Inspelningen gjordes i Berlin 1985 när muren fortfarande stod kvar och studion låg bara 100 meter därifrån. Vid något tillfälle stod bandet och kastade tegelstenar över den och försökte trigga landminor!
Lokalen hade varit officersmäss åt SS under en lång period och en del av den speciella atmosphär som här fanns märks på resultatet.
Likaså har det faktumet att musiken är inspelad till största delen live i studion med hela bandet har bidragit till att framförandet har massor av känsla och stämning. Låtarna är långa med mycket starka melodier, långa återkommande teman och gitarr som främsta soloinstrument. Det är en mjuk form av rock som de spelar med influenser från Pink Floyd, Genesis och Rush.

Sångaren Fish har popvärldens bästa texter utan konkurrens i mina ögon. Vissa kan prestera som han i en enskild låt men inte över hela skivor gång på gång som han. Texterna är långa och innehåller massor med litterära och andra referenser som gör att du måste vara vaken lyssnare om du skall fånga alla dess meningar. Fish skriver gärna om de känslor som ett vilt leverne har som konsekvens på honom och just det vilda levernet var det mycket gått om under den här tiden då texterna kom till.


”She wore a ring of violet bruises
They where pinned upon her arm
Two hundred francs for sanctuary and she led me by the hand
To a room of dancing shadows where all the heartaches disappears
And from glowing tongues of candles I heard her whisper in my ear
J’entend ton Coeur“

Annars finns det många texter som handlar om livet på turné som Marillion hade gjort massor av innan den här skivan. Föregångaren Fugazi hade blivit en ganska stor framgång lite varstans i världen och det ville man följa upp med turnéer för att höja försäljningen ännu mer. Nu var nog det ingenting mot vad som följde efter den här skivan som var deras stora genombrott på många ställen.
Det är nog bara Fish som skulle komma på att beskriva en ögonblicksbild av turnélivet på det här sättet:


Another Holiday Inn, another temporary home
And an interviewer threatened me with a microphone
Talk to me wont you tell me your stories

So I talked about conscience and I talked about pain
And he looked out the window and it started to rain
I thought maybe I’ve already gone crazy
So I reached for the bottle and he reached for the door
And I picked up the sleeping pill crushed on the floor
Inviting me to casual obscenity


Redan när Misplaced childhood spelades in så var den omodern och totalt ute på alla former av inneli - text borta
Micke Y Posted - 2021/01/06 : 09:11:22
Mer arkelogi från forumet

Loreena McKennitt - An Ancient Muse

Utgivningsdatum - 2006-12-01
Format - CD
Bolag - Quinlan Road


Den kanadensiska sångerskan Loreena McKennitt är tillbaka efter många långa års tystnad. Hennes Book of secrets släpptes 1997 så det är nästan 10 år sedan ett studio album släpptes. Återigen får vi följa med på hennes personliga resa i sökandet efter kelternas ursprung och spridning i världen. Vi får följa med till Mongoliet, Grekland, Turkiet och vi höra massor av referenser till länderna i musiken i form av instrument, klanger och melodier. Alla sånger är noga arrangerade och genomarbetade in i minsta detalj. Loreena och Brian Hughes har arbetat fram en tät musik med många klanger och detaljer i var låt.

Som vanligt börjar skivan med en instrumental sak som därefter följs av en av hennes bästa sånger på länge. Långsam, suggestiv och starkt rytmisk leder den - Incantations - in oss i små spår av Turkiet och Grekland och med hennes egen musikaliska world music. Hennes röst dominerar, mjuk och ren i klangen tillsammans med bas och slagverk.

En av Loreenas speciella tillgångar är att hennes röst tar väldigt olika och tydliga uttryck. Ena sången glad, len och klar för att i någon annan låta nästan rock liknande. Hon arbetar både med själva sångtekniken såväl som studions möjligheter med klanger och atmosfär. Jag har en kompis som sjunger i kör och han påpekade det för mig och när jag hörde det så har det fastnat. Det blir något jag lägger märke till.

Återigen har hon spelat in i Real World studion som ligger i Box nord öst från London sett. Det är studion som Peter Gabriel äger och som är lite speciell genom att kontrollrum och studio är samma rum. Mixerbord och effekter står alltså mitt i det stora inspelningsrummet vilket en del artister tycker är väldigt bra.

Det tekniska teamet är idel adel med Stuart Bruce, Jeff Wolpert och Kevin Killen för att bara nämna några. Deras arbete är först klassiskt, ljudet är rent, klart, detaljerat och med stor bandbredd. Alla instrument har fått behålla sina egna klanger och de har helt avstått från att manipulera dom tydligt. Enda klagomålet är att den allmänna kompressions nivån kunde varit lägre men det är svårt att få allt. Ljudet är totalt sett mycket bra.

Musiken är hennes vanliga blandning av new age, irländskt och folk ofta med utpräglade rytmer och mycket slagverksinstrument. Stämningarna är på den skivan mer eftertänksamma och lite återhållna. Många låtar har ett lite lägre tempo än tidigare och lite mer stillsamma. Det blir med meditativt, mer passande en regnig höst kväll eller att lyssna på när brasan brinner och du vill lyssna på något vackert.
Vi finner och mer orkester och kör än vanligt som fyller på och förstärker stämningarna i sångerna som alla är skrivna av henne själv. Det finns även någon äldre sång som hon arrangerat. Det är tre instrumentala spår på skiva som håller lite varierande intresse.

Loreena har hittat sitt eget musikaliska språk och vi känner igen klanger, rytmer och arrangemang från tidigare skivor på gott och ont. Mycket är därmed precis lika bra, och i någon låt, magiskt medryckande som tidigare. Samtidigt är det inte lika mycket nytt eller variation som vi hört på en del andra skivor. An ancient muse blir till en lugnare förlängning av The book of secrets till väldigt stor del. Här finns väldigt mycket av samma klanger och sånger och visst kommer det här att vara en av de skivor man gärna återvänder till om och om igen. Kanske inte vid alla sinnesstämningar men visst är det här en riktigt bra skiva. Totalt har Loreena sålt 13 milj
Micke Y Posted - 2021/01/06 : 09:09:20
Arkelogiserien fortsätter

Brave - Searching for the sun


Hört talas om det amerikanska bandet Brave? Inte jag heller, faktiskt kommer jag inte ihåg var jag läste om dom men det var någonstans på nätet. Det var inte helt enkelt att hitta någonstans att köpa skivan men till slut hittade jag det lilla I hate records i Norrköping!!

Brave bildades och spelade in sin första skiva 1997 men är idag bara ett lokalt band i USA så de har inte fått något genombrott ännu. Tvärtom har de en vardag med mycket små gig på barer och pubar som är så typiskt innan man når en bredare publik.
Den här skivan kom samtidigt som ett gäng andra damp ner i brevlådan men trots utbudet så är det den här som går i 9 av 10 fall. Den är bra.

Brave består av fyra personer, en tjej och tre killar i en typisk trumma/bas/keys/gitarr sättning. Musiken är en slags pop med lite progressiva kryddor i mixen. Kryddorna består mest av taktförskjutningar (synkoper) och lite mer spännande arrangemang än som är brukligt. En ganska stor del av skivan har akustiskt komp även om det också finns spår med lite tyngre gitarrer och tufft sound. Allmänt så är stämningen eftertänksam . Resultatet är att det finns betydligt mer att lyssna på och hitta än rena popband.

Falling onto bliss är en ren pop låt och följs av den betydligt tuffare Trapped inside med ganska tuffa gitarrer och distat ljud. Before nightfall står som kontrast med sin rent akustiska komp till lite mer vanlig pop med refränger och som lätt kan fastna i huvudet.

Texterna handlar mycket om relationsproblem och sjungs av Michelle Loose som dominerar musiken kraftigt med sin röst. Den är ljus och späd men det är ganska många korn salt i såren så har finns inget socker eller sirap i uttrycket eller hennes sätt att sjunga. Hon har en säkerhet i att hålla ton och klarar av de krav melodierna ställer så här finns det resurser och känslor som flödar. Hon förmedlar allt från innerlighet till ren ilska med all önskvärd tydlighet så ingen behöver tveka om vad som gäller. Cool tycker jag.

So much love and so much pain
Bleeds into me
Can you feel it
Bleeds into me
Will you open your eyes
If I open mine


Andra kretsar runt kring livets mening och vår misshandel av vår jord och de som befolkar den.

Det äkta paret Michelle och Scott Loose är kärnan i gruppen och de har en ganska spännande bakgrund. Vad sägs om universitetsexamen i historia (Scott)och kriminologi (Michelle)(!!)? Ganska ovanligt i popsammanhang skulle jag gissa.

http://www.bravemusic.com/index.html

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000