HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Excel/Pretender: Bilder nu i tävlingstråden

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
edison Posted - 2004/04/13 : 00:32:03
(Edit 20081006:Som jag skrev för några år sen, det "kommer inte bli snabbt"...men nu är det lite verksamhet igen)

-----------------------------------------------------------

Har länge lurat på hur man skulle utforma en slik sak, och nu är det igång - men långt ifrån klart(!!!)
Kommer ta tid, även om jag är sugen på att få dom klara snabbt, det kommer inte att bli snabbt, hehe...
Noteras skall, redan från början(!) att jag inte har tillgång till fräs/CNC, eller nåt annat finare vertygssortiment.Enbart sticksåg, enklare cirkelsåg samt borrmaskin & rasp har hittils kommit att användas, därav en klart "icke-proffsig" finish.
Dock skall jag jobba mer noga med att slipa/putsa/lacka etc så dom blir fina till det yttre när allt är klart.Perfekt jämnhet i dom inre ytorna har jag alltså inte satt som högt prioriterat på gott och ont ;-)


GRUNDDESIGN:

*10 liter+ inre volym

*Basreflex (ännu ej bestämt dess dimensionering, har lite förslag som får provas när lådan är "snickrad")

*Lutad front för viss tidskorr.

*Lådan gjord av 17 st 12mm MDF-skivor.Köpta sågade i 35 x 35 cm, som jag sedan snedskurit för att få fram lutningen.
13 skivor är stommen till lådan, sedan 2 st som utgör respektive sidostycke (inte helt utrett om yttersta sidan ska vara denna 12mm MDFen eller nåt rent träslag istället)
2 + 2 skivor är skurna så att 2 stag sammanhåller topp och botten.
5 skivor utgör den mittre sektionen, sedan stagdelarna sedan 2 till innan sidorna avslutar.Limmade med vanligt standardträlim.Inga skruvar (ännu...) (2 bilder)

*Front, topp, botten samt bakvägg är 30mm eller tjockare.

*Evt. skall front/topp täckas med ngt trästycke, samt en lite tunnare skiva för enkel möjlighet till försänkta element.

*Små bitar av MDF skall bli limmade att sättas in i sidled för stagning från sida till sida "genom" topp-bottenstagen.Har provat att lägga dom på sidan med sidstycket löst ovanpå och märker direkt skillnad om jag placerar dit stagningen, det blir då ett mkt. stummare ljud vid knackning på sidan.

*Kaviteten som finns i baskorgarnas ben skall fyllas igen alt. täckas med trekantlist för minskning av returreflexer från konen (bild)

*Separat låda för filtret/filtren (ännu inte klart om det blir en eller varsin låda för filter)

*Kommer att täcka inre ytorna, eller delar av dem, med filt eller liknande.Inte för basdämpning men för att minska/bli av med reflexer av högre frekvenser, så att konen blir så ostörd i sin rörelse som möjligt.Normalt dämpmaterial, antagligen fårull, kommer att placeras i själva tomrummet i lådan.

*Har inte valt diskant än, men "risken" är stor att det blir SS 2905/9300, som jag redan har i mina golvare.Sen får det visa sej om jag köper ett nytt par, eller om jag hittar på nåt annat til golvarna (eller nåt annat till denna)

Lådan så långt...

Innan sista sidan är på plats


Här syns kaviteten (i korgens ben) som skall bort:


Fortsättning följer.

edit:lite tillägg till "grunddesign"-punkterna

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
edison Posted - 2009/01/31 : 02:24:05
Har nu anmält dessa till högtalarbyggtävlingen, i klassen Unlimited (detta pga basen inte längre går att köpa)

Härefter heter högtalaren "The Pretender".
Varför det namnet valts etc finns i tävlingstråden, där jag skriver i första hand från nu, och iaf tills tävlingen är över.

/edison
edison Posted - 2009/01/26 : 23:10:09
Har slarvat med en (viktig!) sak vilket förklarar en viss frustration som rådit i mitt huvud senaste dagarna...

Beräkningen Asto gjorde hade en av mej önskad faktor med som ju skall betänkas vid placeringen hemma (och var dom nu kan tänkas ställas) nämligen HÖJDEN över golvet/höjden i förhållande till lyssnarens huvud (= öron)höjd.

Tanken var att ha diskanterna i öronhöjd och mätmiken sattes upp efter den förutsättningen för följande simulering etc.

Då ska jag väl för &%%¤#%/ ställa högtalarna så som var tänkt när dom väl ska avlyssnas/provas...hehe....
Gjorde jag det? Njaaa....näää.

Tyckte småningom efter senaste dagarnas myckna lyssning med några olika justeringar av diskantdämpningen att det ändå inte föll på plats riktigt som jag ville...senast idag förmiddag var jag lite småseg och trött på det, varför detta tro?

Jomen, jag har ju haft dem stående 10-15 cm för lågt pga att de gammellådor de står på (som alltså utgör "stativ") egentligen inte är nog höga...och jag tog inte det i beaktande i ivrigheten under den första tiden som nu gått efter ihoplödandet/skruvandet av Astos filterförslag "1.0".

Fick sedermera värden för justerad diskantdämpning till +2 dB relativt originala förslaget, och utförde den, men inte riktigt bra i alla fall...

Nåja, såg idag till att skärpa mej och alltså höja upp projektlådorna till precis avsedda höjden, och satte så åter igång att slänga i CD efter CD,,,och nog blev detta trevligare.En väl använd ledig dag mao

Inte alls perfektion, MEN bättre.

Tyckte även släppet var lite för "frånvarande" men det blev bättre när jag också såg till att tåa-in lådorna så de pekar lite mot en punkt framför lyssnarens huvud.Direkt kom "höger/vänster-känslan" som varit lite för mkt av, att istället bli mer av ett ljudfält som breder ut sej och varierar efter hur plattorna har spelats in/mixats.

Bra, men kan bli bättre ännu...

Dags börja skissa på ett par stativ att slutligen ställa högtalarna på kanske...

Ska även om några dagar prova med den ursprungliga diskantdämpningen; det *kan* möjligen vara så att den ger nog nivå i slutändan, just vissa plattor är i nuläget aningen trötta att höra efter några låtar...
Kanske man skulle gå för att ha 2-3 ganska näraliggande diskantnivåer omkopplingsbara via filtrets utgångar när det ska färdgställas...hmmm...

Dock, har ju tänkt köra med 2 förstärkare varav den som driver diskanterna är min Edison 60 som ju har volymkontroll, så sådan justering via fasta utgångar på filterlådan är möjligen överdrivet att krångla med..

Edit:
Glömde ju att jag idag också täckte hela baffeln omkring diskantelementet med filt.
Antar att det gjorde sitt bidrag till att åstadkomma den bättre totalklang som ovanstående åtgärder resulterade i. Bla ljuder nu en lugnare/detaljrikare diskant men som sagt kan nivån tänkas få annan slutjustering...

edison Posted - 2009/01/21 : 23:50:03
Fortsatt lyssning ger detta vid handen:

Jag märker nu, efter att ha spelat ett större antal plattor av varierande kvalitet/klang, att diskantområdet som helhet är i behov av nivåhöjning.

Har testat lite försiktigt att skifta värden på spänningsdelaren (serie/parallellmotstånden) och konstaterar att "saker händer" men att det kommer att behövas en del "finlir" innan jag kan känna mej "hemma"...hehe.

Fortsatt nöjd med basområdet och märker tex att det inte är nåt störe problem spela dynamisk musik...det är själva balansen nedre/övre register som ska trimmas in, och antagligen behövs även viss koll/justering av en och annan krok i kurvan...(?)

Edit:
1.Förtydligat text
2.Tack Asto för förslag på komponentvärden för nivåjustering, ska provas.


asto Posted - 2009/01/19 : 11:26:57
quote:
Båda kanalerna nu i funktion.
Lyssning pågår...å Java är bryggt...


Hur många koppar har du hunnit dricka? Hur som helst skönt att du börjar närma dig målet.
PS. Roligt att läsa din tråd...
edison Posted - 2009/01/18 : 15:10:56
Så kom en ledig (lör)dag och äntligen har jag lött ihop det filter som Asto mätt/simulerat fram enligt sina erfarenheter + mina egna önskemål.

Efter Julejobbandet/nyårssjukan & första slarvtest (som ju gick "mindre bra") var jag nu väldigt peppad att få till det!

Sent inatt var lödandet av ena kanalen klart (startade inte på morgonen precis...) och följdes av några nattatimmar med lågnivåspelning, och har nu under dagen hunnit köra ett par CD på normalnivå

Kan säga att det bådar gott.
Jag måste givetvis löda ihop andra kanalen också och spela några dagar till innan det kan bedömas mer nyanserat/seriöst...men det tycks som detta filtret "är nåt" jag kommer att kunna leva med, kanske med några smärre justeringar.

Upplever det släpper fram en tajt och tydlig bas utan att undertrycka eller framhäva mellanregistret, medan översta diskanten möjligen kan behöva trimmas upp i nivå.Kan hända saker händer där när fronterna är klara med sina tänkta rundade kanster + planerad filt/flockyta ditsatt på fronten.
(Den simulerade kurva jag fått se är aningen ojämn i mellan/diskanten något Asto bedömde har med baffelns kantiga/ojämna kanter att göra)
Kan också tänkas ljudet kunde vara mer transparent, men måste spela fler plattor/flera dagar innan något kan sägas mer säkert...

NU vet jag iaf var potentialen ligger i projektet, vilket känns skitskönt efter att det har varit i träda så länge som det varit...känns mkt gött att jag satte igång igen i höstas samt fick mät/kalkylassistans av Asto (tack!!!)

Nu återstår ju också det fysiska färdigställandet - en sak för sej det...men kanske jag får fart även på det nu när det "spelar" åt rätt håll...

Så var det dags att återta platsen i lyssningssoffan + slå på lödkolven för ett lödpass till!

EDIT: Båda kanalerna nu i funktion.
Lyssning pågår...å Java är bryggt...

To be continued

/edison
edison Posted - 2009/01/13 : 23:18:01
Detta har i stort legat nere sen jag skrev sist, pga mkt jobb under December + jag blev sjuk nyår och ett tag efter det.
Men nu igår hämtade jag hem den "bortavarande" lådan + det gamla temporärt använda filtret (där 2,2 mH spolen sitter som ska vara med i nya filtret) från filterkalkylerare Asto, så nu blir det dags att dra ihop det projekterade filtret "for real" och i stereo, så jag kan provspela.

Gjorde i december, efter mätningen var gjord, ett slarvigt försök sätta ihop filter till den låda jag hade kvar hemma, men det verkade inte som jag fick ihop det korrekt.
Fick ju också ta andra spolar ist för den foliespole 2,2 mH som ska vara, så det kan vara både det ena och det andra som gjorde att den provlyssning jag gjorde då inte vart riktigt så som önskat.Har sen dess spelat bara med en spole/en kondning/ett motstånd, bara så elementen klarar sej utan att paja, har inte helt förvånande inte låtit särdeles heller...så NU är jag sugen få ihop detta "rätt" så värdering kan påbörjas...

Närmsta lediga dag så...

Just Audio Magic Posted - 2009/01/13 : 11:42:47
intressant o kul tråd
edison Posted - 2008/12/10 : 01:16:28
Nu har jag tappat tempo...

Förkyld/ont i halsen nu, är glad om jag kan jobba så den energi som finns lägger jag där ett tag...men nästa lediga dag så...

Idag kom iaf sista av beställda komponenterna

Kom igår på att ovan nämnda "stor-spole" inte befinner sej här hemma, så riktigt klart för provlyssneri blir när den hämtats hem
Magils Posted - 2008/12/09 : 09:52:58
Jag har dumpat knaak....kör mest med fotohinken nu, fungerar utmärkt för lite bildtrådsbilder.
diffen Posted - 2008/12/09 : 09:42:08
Mycket bra förslag Asto, en lyssning på de högt. är högintressant...
asto Posted - 2008/12/09 : 08:21:23
Tackar ödmjukast till alla uppmuntrande ord. Jag hjälper gärna till så gott jag kan, och i mån av tid.

Edison, hoppas du snart bjuder in till lyssning, det skulle vara riktigt spännande att höra dina nya högtalare med musik också
edison Posted - 2008/12/09 : 02:38:20
Diffen:

Hur snyggt det blir återstår att se, jag hoppas iaf få till det någorlunda, och givetvis önskas välljud, hehe!

Magils:
Ja, lyssna kan man ju göra hur mkt som helst men mäta klarar jag inte, och har inget at mäta med heller...
Ja, Asto är mkt hjälpsam och har väldans koll, ska bli intressant också att höra hans tävlingshögtalare framöver!

Bilder ja...fixade det på 'knaak-tiden' men har inte fått till det där med hur man bär sej åt (FTP etc) efter knaak var out of order å jag bytte dator.

Får väl ta tag i det också, klart jag vill ha upp lite bilder...
Magils Posted - 2008/12/08 : 22:54:12
Hehe, så Asto har hjälpt dig med....det skadar inte, bringar snabbt oss förvirrade entusiaster in på systematikens bana igen, parat med glada och upplyftande tillrop. Generös kille helt enkelt!

Finns det kanske några bilder?
diffen Posted - 2008/12/08 : 22:04:52
Kul att du är på gång, de kommer låta ljuvligt(för du ger dig inte förrän de gör det)och grymt snyggt kommer det bli.

//Diffen
edison Posted - 2008/12/08 : 19:04:48
Med stor hjälp av Asto är ett filter nu på väg att realiseras.

Frekvensgångsmätning + några fler mätningar samt simulering efter en "tänkt målkurva" är gjorda, och delarna beställda.

Hälften av komponenterna kom idag, så snart kan det spelas "skarpt" och börja bli möjligt att närmare bedöma om potentialen är i närheten av uppfyllelse...

Känns ju "en aning" spännande efter så lång tid av snickrande/funderande/"låt det vara liggande"/spelande med "chans"filter etc att få närma sej nåt mer verkligt.

Basavstämningen visade sej vara bra, och minns jag rätt är den 43 hz, via ett 40 mm x 100 mm rör i den ca 10 liter stora lådan.
Fattade/minns jag rätt var det också tämligen bra dämpat för inre reflexer etc i lådan.
Just nu är det rätt lite dämp, bara en tuss fårull bakom/nedanför basen samt en bit av bakre nedre lådan täckt med en skumplastbit (typ äggkart-mönstrad)

Det testfilter som är på gång är ett 3:e ordningens med delning vid 1500 hz.
Valt dela lågt då jag önskar låta diskantelementet spela så mkt det kan tillåtas göra, dels pga hur det låtit med väldigt lågt delande "fuskfiltret" (se nedan) dels pga att jag allmänt tror på möjligheten få bra transientsvar/transparens om basen inte behöver spela alltför högt uppåt...
Mitt diskantelement (SS 2905/9300) rekommenderas oftast att delas nedemot en aning lägre än 2000 hz men då jag sällan spelar riktigt högt tog jag mej friheten att utgå från denna låga delning.

Den precisa punkten för det simulerade filtrets delning kommer dels av min önskan ha låg frekvens (= mellan typ 1500-1800 hz), dels av Astos jobb med simuleringen där hänsyn tagits till diverse parametrar bla den 2,2 mH "bas-spole" som jag redan hade och som följaktligen ingår i kretsen.
(Tack Asto, stora spolar är dyra!)

Till saken hör att det filter jag spelat med senaste månaderna vid mätningen visade sej dela diskanten mkt lägre än jag trodde...ända nedåt 1000 hz...

Så, med 18 db branthet och 1500 borde elementet både hålla(!) och klara att spela rent, iaf mkt renare än jag suttit och lyssnat på fram till nyligen...

Så blir det till att labba med hur mkt (eller hur lite...) dämpmaterial lådan skall få och antagligen lär jag prova justera portlängden någon cm fram och tillbaka om inte annat så för att reda ut om jag hör nån positiv skillnad från nuvarande i mitt rum med de olika längderna.






edison Posted - 2008/11/19 : 23:49:29
Långsamt var ordet...

Sidorna utgörs som det var tänkt av 2 björkplywoodplattor, 7 mm + 9 mm = 16 mm. per sida alltså.

Dessa är ihoplimmade till den ena lådan, medan den andra ännu bara har en "halv" platta per sida (blir lite 'skaller''fladder' när man spelar annat än 'lågt'
Jag petade iaf ihop även den andra lådan helt provisoriskt med några skruvar/tätlister några dagar efter förra gången jag skrev, så det är aningen osymmetriskt just nu, men jag har iaf kunnat spela i stereo sedan en månad.

Fram till igår körde jag Edison 60 = diskanterna, och den gamla receivern till basarna, alt genom det passiva "golvarfiltret" jag redan hade.Ungefär 1800 hz delning.

Spelar riktigt trevligt (MKT bekvämt ha möjlighet justera hela diskantregistret (= allt ovan delningsfrekvensen) medelst Edisons volym, men kunde till slut (= igår) inte låta bli att testa att köra med enbart Edison 60:an för drivning av båda elementparen.

Den orkar alldeles utmärkt (trots en uppskattad känslighet på runt 84-85 db) klara mer nivå än jag behöver.Skönt...
Men helt klart är diskanten nu för stark, så lite mer dämpning måste till i filtret om jag skall kunna köra med bara en stärkare annat än som nu på prov...

Basrören verkar vara hyggligt nära 'korrekt'; rent subjektivt inte nån nämnvärd baspuckel, heller inte påfallande tunn basklang.Känns som nära OK iaf.
Excelbasen tycks vara kapabel till en del bara den inte blir överröstad av övre registren.
Det låter fritt från störande blåsljud och det finns "flås" i portarna bara musiken innehåller någorlunda basnivå i de nedersta register som element + låda kan spela i.

Har ställt lådorna på ett par utrangerade ca 25 liters högtalarlådor, med en 10-15 kg tung betongplatta mellan projekthögtalaren och "stativlådorna", med mjuka fötter mellan högtalare och betongplattor.
Placeringen är drygt 2 meter mellan de invinklade högtalarna och drygt 2,5 meter till lyssningplatsen, med någon meter bort till väggen bakom högtalarna.Ena sidoväggen nära högtalaren till höger, medan vänster spelar med 1 meter till vägg (dock en tvärställd bokhylla nära den, dämpad med en kudde mellan högt/hylla.

Min upplevelse av detta uppställ så här långt:


Ett MKT bra släpp om bara mixen är sån, dvs vissa plattor spelar "höger-vänster" rätt påtagligt, medan andra spelar så att man inte upplever att lådorna låter alls; allt ljud spelar i utrymmet emellan och bortom dem, med olika bredd och djup alltefter hur plattan är gjord.

Inte alls perfekt (givetvis!) men nu vet jag i alla fall att det finns en potential, som också är åt ett trevligare håll än jag vågade tro förut...och det är jag inget annat än skitglad för, hehe...det har ju förlupit en "hel del" tid om inte annat som jag klurat och spekulerat över både hur jag vill utforma det hela, och vad jag skulle våga vänta mej har väl inte stått helt klart om man så säger...

En sak har jag inte alls fått till dock:
Kompisens Coldplayplatta (Viva la Vida) och den rockiga halvan av Foo Fighters Dubbel-CD "In your Honor", dessa låter nästan skit och det känns inge bra...

Detta alltmedan andra som tex "Stiff upper lip"-CDn och ett par Dream Theater-alster och närmast all jazz jag kört igenom dem låter verkligt bra (nåja)...är det kanske något register som spökar eller har de 2 förstnämnda plattorna så dåligt ljud som jag antyder(???) (= platt, mkt mellanregisterdominerat, hårt, odistinkt) (musiken är ju inget fel på bara ljudet)

---------------------------

Återkommer när jag tror mej ha nåt att orda om



edison Posted - 2008/10/14 : 19:41:12
asto:
Japp, blir det köpa av från detta stället hörs vi först.


asto Posted - 2008/10/14 : 17:57:35
quote:
Uj, det var ju inte helt usla priser (fattar som att pris inom parentes är inkl. moms men + frakt)
Hänger bara på fraktkostnaden isåfall, om man skall bli riktigt sugen...


Klicka dig vidare i varukorgen så får du fram frakten också, det är inte så farliga priser tror jag. Är lite sugen jag med till något framtida bygge, hojta till om det blir beställning så hänger jag kanske på
EngelholmAudio Posted - 2008/10/14 : 16:10:50
Bra!

Dom ställer till problem och det är lättast att se om man gör en nogran impedansmätning...
edison Posted - 2008/10/14 : 16:01:27
Tack EA.

Har likadana terminaler på mina "Cyburgs Needle" och de är täppta.
Lätt att missa - det hade jag gjort om jag inte blivit påmind när jag höll på med dem.

(Undrar hur mkt turbulens/blåsljud etc det skulle bli i så små rör, hehe...)


Edit: stavfel
EngelholmAudio Posted - 2008/10/14 : 15:07:09
http://bildarkiv.hififorum.nu/edison/IMG_8394%20kopia.JPG

Glöm inte att fylla igen dessa, då de annars fungerar som basreflex-portar!
edison Posted - 2008/10/14 : 15:02:32
Asto:
(tack)

Uj, det var ju inte helt usla priser (fattar som att pris inom parentes är inkl. moms men + frakt)
Hänger bara på fraktkostnaden isåfall, om man skall bli riktigt sugen...

asto Posted - 2008/10/14 : 14:44:41
quote:
dock har jag inte i minnet vad just Fountek kostar.



Här finns lite priser...
http://www.bmm-electronics.com/brands.asp?ID2=91
edison Posted - 2008/10/14 : 12:07:22
That´s The One, Magils!

Asto: jag har spanat på massor av "bandare" men de flesta som verkar "mkt bra" är också lite för kostsamma för min budget...dock har jag inte i minnet vad just Fountek kostar.
Har ännu inte lagt BG NEO3 ur hågen, men av det som skrives härefter i denna post framgår att det mkt väl kan bli så att jag låter SS 9300 bli den slutgiltiga "skrikan".Orkar jag gör jag en testbaffel för den NEO3:a jag har i min ägo, går ju som du vet hyggligt väl köra lite monolyssning (iaf om man är tvingad till det...)

-------

Kan förtälja att jag igår kväll håltog, pluggade och lite provisoriskt "slängde dit" ett par bafflar, samt fixade fast sidostyckena med några tvingar med lite tätningslister emellan för säkerhets skull.
Sålunda kunde jag göra en lite lagom spännande nattalyssning ínnan det sent omsider var dags att sova...

Hann bara koppla in ena, så jag körde monoläge på förförstärkaren.

Spelade genom filtret jag har till mina golvare (plockade över diskanterna, Scan Speak 2905/9300, från dem) så inte kan det sägas vara sådär enormt korrekt.
Driver basarna med en gammal Pioneerrecevier och diskanterna med Edison 60:an.
Därmed går det perfekt att anpassa diskantnivån medelst Edisons volykontroll, och nog var det KUL denna första testlyss!

Integrationen kan bli bättre (förväntat) men det var i övrigt en MKT angenäm upplevelse.
Körde Jackson Browne Live Acoustic Vol II* och en Diana Krallplatta rakt igenom innan jag blev allför trött, hehe.
En kort Lofgren Acoustic Live imorse samt några spår på en high Fidelity test-CD kunde spelas på mer normal volým (= högre) än inatt...var inte dumt alls!

Nu är jag MYCKET sugen på färdigställande av detta extremt långsamt utförda projekt...


Underbart, men nu är det ju inte mer än avsmakat utan några ordentliga mätning/beräkningar gjorda**, skall bli roligt att jobba till det så sakteliga...


Måste få till lite bilder osså...känns trist bara skriva utan att visa nåt


*
Denna är lika bra om inte bättre ljudmässigt än tex Lofgren Acoustic Live, MEN låtarna är avsevärt mer låg-tempo....men som sagt den låter helt fantastiskt och Jackson Brownes röst är inte dum!
Däremot spelar han sin akustiska gitarr med en ngt enklare "fingefärdighet/virtuositet" än herr Lofgren.
Sen är låtarna långt bättre, om än lite 'slöa' i arrangemangen.
Denna plattan tillhör de som SKA spelas för bedömning om jag får bestämma, och hemma får jag ju det

**
Har ju petat i en basport som på ett ungefär stämmer med lådans volym och elementets uppgivna data, men där kan det ju göras en del för att det ska bli riktigt bra.
De program jag haft att beräkna lådan med har gett "optimerand volym" som runt 7 liter.
Denna är aningen över 10 liter, vad det nu kan innebära i praktiken (bättre/sämre/djupare/slöare/"snabbare", ___??? i basen, det får visa sej...)


mvh
Magils Posted - 2008/10/13 : 20:24:20
Borde väl vara denna "Vintage"... http://www.seas.no/images/stories/vintage/pdfdataheet/e0008_w14cy001.pdf

Ett par såna där fina mid:ar skulle passa som en smäck i en deluxe-variant av mina Facette...

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.16 sekunder. Snitz Forums 2000