HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Hårdvara, recensioner
 Silver Resolution , kan det vara nått ??

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
johan.björklund Posted - 2005/07/25 : 14:15:35
Det har pratats om dom , det har bråkats om dom. Debatten har tidvis skenat iväg. Jag har läst lite om vad som har skrivits o visst dom har verkat vara intressanta. Men sen har det blivit för mycket skriveri tycker jag. Jag blev helt enkelt motståndare till dom pga hypen.

Men när jag fick chansen så tog jag den givetvis Jag har redan provat en gång med deras deras Strömkabel o det var ingen höjdare. Men den gången handlade det om matchning inget annat.

Prylar det har spelats på är följande

Sony X5000 - Drive
Accuphase C-245 - försteg med inbyggd DAC
Accuphase A-50 - Slutsteg
Talon Firebird - Högtalare

*Mer kommer*
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jeppe72 Posted - 2006/01/19 : 11:34:09
Bo Hansson: Intressant teori, även om jag inte är insatt i elektronikens funktion eller kablars heller för den delen. Jag upplever det som svårt att veta var man ska peta i ekvationen för att ändra slutresultatet till det man önskar. Mycket svårt till och med. Men erfarenhet hjälper en bit på vägen, liksom dialog med andra som kan bidra med sina tankar och sina teorier oavsett teoriernas vetenskapliga eller inte så vetenskapliga grund.

Men jag vill lägga ytterligare en problemformulering till frågan. Nämligen: Kan det också vara så att en komponent som kopplas in i kedjan förändrar möjligheten att höra hur någon av de andra komponenterna egentligen låter? Det vill säga, kan t.ex. en "bättre" kabel, förstärkare, högtalare avlöja en sämre källa, kabel, försteg och vice versa. Eller kan en "sämre" kabel, förstärkare, försteg, högtalare skyla över problemen? Det tror jag. Nu värderar jag inte trots att jag använder orden "bättre" och "sämre". Resultatet kan i sådana fall bli ett "sämre" ljud med en "bättre" kabel. Om det är sant kan vi väl passa på att lägga ytterligare några parametrar till ekvationen

Jag är också fascinerad av de vitt skilda resultat som har uppnåtts med, fram för allt, signalcables kablar. Jag har personligen testat många av deras kablar i olika kombinationer och jag har aldrig fått samma upplevelse som andra när vi går nedåt på skalan, i välljud.

OBS! Jag vill tillägga att jag pratar om skillnader i anläggningar som är på någon form av likvärdig nivå och också att den nivån är ganska hög, alltså någonstans i början av min definition på higend. Highend för mig är: Nära fullregister (Vad det nu är?), Naturtroget ljud i den bemärkelsen att det låter väldigt mycket som riktiga instrument, riktiga sångare, sångerskor (om inspelningen tillåter) samt trovärdiga rumsliga dimensioner (enligt mig)
freann Posted - 2006/01/19 : 11:03:06
Låter som en högst trovärdig teori. Lägger till personligt ljudideal så är vi uppe i sju till åtta parametrar!
Bo Hansson Posted - 2006/01/19 : 10:35:27
Det är märkligt med kabeltester. I ena fallet är en bra och nästa samma kabel dålig.
Kan det vara så att högtalarna reaktans påverkar slutstegets DC servo, som i sin tur påverkar slutstegets ingång och interconnect mellan förförstärkare och slutsteg. Placerar man om högtalarna ändras den akustika impedansen och därmed reaktansen. Byte man någon av de ingående komponenterna i kedjan påverkas hela serien och utfallet eftersom olika komponenter är olika känsliga för parameterändringar.
Det innebär en ekvation med sex-sju obekanta, såna är svåra att lösa!

Bo Hansson Rauna/Opus3
Per100 Posted - 2006/01/09 : 16:58:57
Muse, ja SR nätkabeln är en av deras mest intressanta produkter och framförallt i kombination
med infinity högtalare. Man skall ju ha även SR högtalarkablarma
i denna kombo enligt mina erfarenheter.
Men som Jeppe72 skriver så bra, man måste hitta rätt kombinationer
totalt med elektronik och högtalare. Låter det plötsligt ljust
och konstigt? Ja det kanske är så att det finns ett innneboende
problem i anläggningen så att den inte klarar av att exponeras alltför hårt.

Jag finner att SR nätkabel funkar bättre till Lavardin IT än lavardins egen nätkabel. Denna sitter
istället på CD
Muse Posted - 2006/01/09 : 08:25:12
Per100: Jag har haft SignalCable c:a 2 år, Silver Res, Analog Two, Premium XLR, Digital HC..

Har provat det mesta i sortimentet, oftast med positiva resultat.

Och visst passar dom, klangmässigt, våra fina element Emit & Emim!

Men det som har hänt nu är makabert.

Jag flyttate på mina högisar och trixade en hel del igår kväll med ett sånt resultat som jag bara har drömt om!

Orsaken är inte enbart nätkabeln, men säkert 50% av förbättringen.

Jag har fått sånt djup i så att jag faktiskt tycker att jag fick nog rätt sunkiga biljetter till konserten, vill nog sitta längre fram nästa gång.
Per100 Posted - 2006/01/08 : 20:49:18
Silver resolution är som gjorda för infinity banden helt enkelt.
Har själv gjort denna upptäckt för snart ett år sedan.
rannagarden Posted - 2006/01/08 : 20:05:32
quote:
ok, det är inte kablarna som låter utan grejjerna
Jag bara skojade dåligt... Även om nätisen faktiskt bygger konstruktionsmässigt på högt.kabeln.

M
Muse Posted - 2006/01/08 : 19:10:40
Jeppe hade med sig denna superba nätkabel till mig igår som snabbt kopplades in i min Opera Consonance 2.2 MkII...

Shit mannen!

Det första som slog mig var täcket som föll av högtalarna!!
Mer recentioner kommer, för detta är värt att skriva om!

jeppe72 Posted - 2006/01/08 : 18:30:55
ok, det är inte kablarna som låter utan grejjernapoint taken om det var en point!?Kablarna ändrar förutsättningarna för grejjerna och deras samspel kanske.
rannagarden Posted - 2006/01/08 : 18:12:40
SR nätkabeln är till större delen uppbyggd som en SR högtalarkabel... Undrar ifall det är det som gör att nätisen låter så bra?

M
jeppe72 Posted - 2006/01/08 : 17:43:35
quote:
Vurderer og kjøpe silver resolution signal kabel til cd-spiller og mellom for og effekt forsterker. Men er det en fare for at lydbildet kan helle mot det skarpe, diskanten for fremtredende? Anlegget består av: Denon 1500AE CD, ECi-3 som forforsterker, 2 stk EC AW 220 i biamp, høyttalere er Seas Odin.
Här kommer en sen reflektion som kanske kan ge lite ytterligare överväganden att ta ställning till när man funderar på SR.

Mathis: Jag har aldrig hört en enda del i din anläggning men min reflektion tänker jag hålla lite allmän och med din frågeställning som grund.

Jag har nu testat SR i olika konfigurationer och i 3 eller kanske man ska säga fyra olika anläggningar. Dessa anläggningar har sträckt sig från cdfix, amplifix med små stativare från Totem upp till Operas spelare, Jeff Rowland, Accuphase, Jungson och stora högupplösta Infinityhögtalare ur deras gamla Referenceserie.

Min reflektion är endast mina funderingar och inga givna eller allmänna sanningar om dessa kablar men de rymmer ett visst mått av sammanhängande tanke bakom även om idéer inte går att generalisera som jag här tänker göra. Så ta dessa generaliseringar med en nypa salt och kom ihåg att jag är medveten om problematiken kring generaliseringar av den här typen. Reflektionen kan ju för all del vara tänkvärd ändå, eller?

Ok, SR kan bli fel. Men SR kan också bli väldigt rätt.När SR blir fel uppfattar jag kablarna som lite kalla och stumma i ljudet, inte spretiga och diffusa utan samlade, distinkta och med holografisk ljudbild. När SR blir rätt uppfattar jag kablarna som genomsläppande, öppna luftiga, lägger inte till, drar inte ifrån, ljudet blir precist och nyancerat igenom alla register, djupet i det jag kallar den holografiska ljudbilden kvarstår men problemen ovan, alltså kylan och stumheten uteblir. Problemet är inte kablarna utan elektroniken. Eller både elektronik och kabelkombinationer. På den här nivån handlar det om matchning för att verkligen få till det. Man måste testa olika kombinationer av nät-, signal- och högtalarkabel-kombinationer.

Om man, som jag, har lite kylig elektronik som inte riktigt kan ge den här Klass A utblomningen med full kroppslighet åt såväl instrument som röster tenderar kablarna inte heller lägga till något sådant. Men de dra heller inte bort något. Ljudbilden är mycket fin, djup, bred och precis, men gitarrens strängar slutar liksom svänga lite, lite för snabbt. Ekot från lådan när fingrarna bara subtilt knäpper till en sträng hänger inte kvar fullt så länge och de nedersta tonerna som strängen kanske, kanske, i verkligheten renderar lyfts inte fram utan stoppas resolut. Varför vet jag inte.

Kopplar jag sedan in en kopparkabel någonstans. Till exempel en nätkabel av koppar så ändrar hela ljudet karaktär. Nätkabeln lägger lite, lite värme och fyllihet till cd-spelarens ljud och det ljudet går genom SR signalkabeln till förstärkaren och vidare ut till högtalarna, också genom SR-kablar. Och ut genom högtalaren strömmar musiken nu i en annan skepnad. Plötsligt har värmen från nätkabeln lyckats transportera sig hela den långa vägen genom kablar och komponenter ut till högtalaren och plötsligt svänger gitarrens strängar det där extra, lilla, lilla, som behövdes för att bidra med lite värme. Men vad har hänt med den fina ljudbilden? Den tonala balansen verkar vara ungefär den samma, ingen större skillnad men ljudbilden är plattare. SR-nätkabeln är borttagen och en nätkabel av koppar är ditsatt, också den från Signalcables.

Vad har hänt, jo kopparnätkabeln har adderat värme men konstruktionen är inte lika bra som SR varför ljudbilden och klarheten inte längre är lika öppet självklar. Gör det något? Ja det gör det! Är det en nödvändig kompromiss när elektroniken är lite kall? Ja det är det!

Ok, vi fortsätter labba. Ljudet är fortfarande aningens aningens sterilt. Det duger inte, här jagar jag inte bara ljudbild, här jagar jag musikernas själ. jag vill åt den, jag ska ha den, jag SKA ha deras själ, här i vardagsrummet. Annars får det vara, då ägnar jag mig hellre åt nått annat, typ rätta prov.

Det blir till att fortsätta balansera upp elektronikens kyla och eftersom jag inte har nätbrunn på förstärkaren får jag försöka på annat håll. Annars hade jag utan omsvep bytt nätkabel även där. Det är där det börjar och det är där jag vill börja. SR svarar direkt på allt jag gör där. Den visar liksom vägen. Det är faktiskt ganska lätt att förstå när man väl sett vad SR kan göra i ett riktigt fint system. T.ex. Ulfs system.

Nåja, man tager vad man haver och sliter bort SR signalkabeln, det är ju nästa länk, och även om det smärtar lite i själen så ska det testas. I med Signalcables analog 2. Jag har inga andra kopparkablar liggande och jag vill ha en kabel som ger ännu lite mer värme. Det duger dock inte med vilken lakritskabel som helst, eller kanske gör det det men de jag testat med har varit ganska dåliga på att bidra med värme, bibehålla en stabil ljudbild och en homogen och balanserat tonal karaktär. Nu minskar djupet något i ljudbilden och klarheten minskar även den men i gengäld kommer nu blomningen i gitarrlådan och både instrument och röster får mer kropp. Dessutom verkar ljudet relativt lättflytande, nästan rinnande ut ur högtalarna. Hur det här slutar förtäljer dock inte historien, ännu.

Med de här orden vill jag förklara för er hur jag uppfattar signalcables Silverresolution-kablar och hur de kan fungera i olika system. Ulfs system var jag inte med och trimmade in men jag hörde några toner och det var mycket bra, mycket, mycket bra. Muse system mixtrade vi lite med och han har inte SR rakt igenom. Han har SR-signal mellan cd och förförstärkare och någon XLR från Signalcable mellan för och slutsteg. Högtalarkabeln är ultra från Signalcalbes. Nätkablarna är Supra på för/slutsteg (tror jag) och numer SR på cd:n.

När vi bytte från Digatal HC, som även den tillverkas av Signalcable, till SR så lyfte hans system ytterligare en bit. Förmodligen är det så här det ligger till. Hans cd-spelare har en fin blommande karaktär och det har även slutsteget. Alltså ingen kall eller något steril elektronik utan elektronik på nästa nivå (enligt mig). När man då kopplar in en SR-nätkabel förbättras möjligheterna för cd-spelaren att visa vad den går för. Djupet i ljudbilden ökar, renheten förbättras och följsamheten förbättras. Jag tror vissa brukar prata om svärta mellan tonerna, jag säger nog lugnet i musiken.

Takc för mig//Jesper
Drem Posted - 2005/11/15 : 10:28:23
Jag provade mycket mellan vanliga magic power och magic power digital ref och kom fram till att i min anläggning så funkar digital ref bäst på rörförsteget och cd/dvd. Monostegen körs med vanliga magic power. Där hörde jag ingen skillnad mellan kablarna.
Mathis Posted - 2005/11/13 : 08:32:02
Vurderer og kjøpe silver resolution signal kabel til cd-spiller og mellom for og effekt forsterker. Men er det en fare for at lydbildet kan helle mot det skarpe, diskanten for fremtredende? Anlegget består av: Denon 1500AE CD, ECi-3 som forforsterker, 2 stk EC AW 220 i biamp, høyttalere er Seas Odin.
jeppe72 Posted - 2005/10/06 : 22:47:32
Just den kombinationen har jag testat en gång i tiden. När jag hade mina fixar mixtrade jag fram och tillbaka med dessa. Men den HC:n jag hade var utrustad med lite finare kontakter än standard. Hur som helst vet jag knappt vad jag tycker i den uppsättningen jag hade då. Det slutade med att jag körde silver resolution på cd:n och HC på förstärkaren ena dagen för att sedan tycka att det var roligare tvärt om den andra. Min personliga reflektion är att HC kanske inte riktigt fick förstärkaren att ge sitt bästa och därför hindrades effekten från Silver res. på cd:n något medan Silver res. på förstärkaren gav förstärkaren det den behövde medan HC inte gjorde det trevliga Silvern gjorde på cd:n. Slutsatsen blev att jag ville prova en Magic power till förstärkaren och ha Silvern på cd:n men det blev aldrig av. Jag vet inte riktigt men jag tycker nog inte att HC:n var så intressant i min dåvarande anläggning. Hade jag haft kvar elektroniken hade jag köpt en silver och sparat till en till silver alternativt testat en magic och sett om den gett något roligare resultat. Det här säger ju ingenting och ger dig ingen vägledning. Du får helt enkelt testa själv. Det beror ju liksom på ditt övriga system också. Lycka till!

Ja just det. jag anser föresten att SR kan vara nått!
Figge Posted - 2005/10/06 : 15:27:06
Är det några flera här på forumet som har denna kombination: Signal Cable Silver Resolution Power och MagicPower Digital Reference(AKA MagicPower Digital High Current, it is designed for your best digital components. 12 AWG High Purity Copper conductor, double shielding, and 100% Teflon Insulation)? Var har resp. kabel för bästa användningsområde? Till slutsteg eller CD´n?










Figge Posted - 2005/09/23 : 07:35:56
Är inte helt övertygad att bara SCSR är rätt för mig, skall testa att kombinera SR med Kimber.
Även om det är en bra och prisvärd kabelserie.
jaejin Posted - 2005/09/22 : 13:37:26
Själv har jag upplevt det allra bäst att silver resolutionen på cd:n.
Kul att det fungerar för dig figge.
Figge Posted - 2005/08/30 : 16:12:31
Topic:Silver Resolution , kan det vara nått ??
Det tycker jag nog..............

Har inte ägt en kabel som varit ny någon gång förräns nu. Trodde att det här med inspelning av kablar inte var något viktigt, blev snart ganska varse om annat. Fick hem mitt set med kablar och det lät inte speciellt njutningsfullt.
Med efter 40-50 timmar då började det hända något, diskanten som jag upplevde som mest besvärande, tappade den vasshet som jag upplevde först.
Upplevevelsen med de nya blev en rappare bas och större närvarokänsla i musiken. Samt mera detaljer som jag inte hört tidigare.
Har nog inte spelat så mycket skivor på länge, både tackvare nya kablar och saknaden av skön musik under semestern.

En sak till bytte strömkabeln från slutsteget till Cd´n, det kan vara en orsak till att vassheten försvann.
Har beställt en Signal Cable Silver Resolution Power till slutslteget.
Får se vad det ger för påverkan på ljudet.
Kanske inte fungerar i alla system men man måste ge dem tid.
Hinken74 Posted - 2005/08/17 : 23:07:46
Ok. Tack. Då får det väl bli att testa en sådan då....
JonasY Posted - 2005/08/17 : 23:04:38
Hinken74: Silver Resolution är SignalCables finaste serie.
Hinken74 Posted - 2005/08/17 : 19:20:10
Finns Silver resolution i högre prisklasser också. Och isåfall var?
Jonas Nilsson Posted - 2005/08/05 : 14:20:20
quote:
Du hade hört stor skillnad (ej placebo!) mellan lampsladdarna och högtalarkablar av ordentlig kvalitet


Ja, högtalarkablar är det som påverkar mest, och är lättast att detektera i blindtest. Tror nog inte man pratar lampsladd kontra superduperkabel bland kabelskeptiker, utan en välbyggd kabel i tusenkronorsklassen mot kablar som är mångdubbelt dyrare. Likväl pratar man inte om de medskickade "lakritssnörena" till signalkabel som följer med vid köp, utan välbyggda, skärmade signalkablar. Kostar runt 1000-1500:- terminerade och klara om man inte gör dom själv.

quote:
Jag menade inte att jag inte hör skillnad bara att jag inte skulle kunna leva med ekk:s utseende även om jag inte hört skillnad.


På med valfri kabelstrumpa i någon fräck färg, fram med krympslang, guldpläterade bananer/spadar och vips......
/Jonas
thli Posted - 2005/08/05 : 13:52:02
Jag menade inte att jag inte hör skillnad bara att jag inte skulle kunna leva med ekk:s utseende även om jag inte hört skillnad.
Gjorde senast ett blindtest mellan Transparent och Nordost, där var det GRYM skillnad.
Snoop Posted - 2005/08/05 : 13:32:50
Gör blindtest mellan ekk och sr så får vi se
matte76 Posted - 2005/08/05 : 13:25:17
thli: Tro mig; Du hade hört stor skillnad (ej placebo!) mellan lampsladdarna och högtalarkablar av ordentlig kvalitet

Även i öppna tester tycker jag att det är mycket lätt att höra stora ljudförbättringar genom att byta en högtalarkabel av enklaste kvalitet mot en riktigt bra sådan. Men det är min åsikt...andra får gärna tycka annorlunda!

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.12 sekunder. Snitz Forums 2000