HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 HiFi Norr: Åter till drabbning

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
EuphoniC Posted - 2005/10/10 : 08:26:19
Vi har avverkat ännu en träff nu i helgen som var och jag måste säga att det blev en riktigt intressant heldag ett intressant test.



Av förekommen anledning så vill jag börja med att nämna att det inte finns någon affärsmässig koppling mellan deltagarna och de produkter som testats, inte heller har någon av deltagarna en ekonomisk fördel av att ge felaktiga omdömen.

Bilder och text kan ändock uppfattas som stötande för vissa företagsrepresentanter som saknar affärsmässig koppling till de produkter som testats. Känsliga företagare uppmanas att blunda och snabbt trycka ALT + F4!

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Matrixen Posted - 2005/10/26 : 14:12:30
Trevligt reportage grabbar!
Själv är man född norr om dalälven, men blivit sörlänningsfierad sedan mitten på 70talet.
Intressant beskrivning av VdH the First the Ultimate. Ungefär för ett år sedan inledde jag en längre testperiod med olika signalkablar mellan DAC och försteg. The First var outstanding i neutralitet och upplösning trots att de andra kandidaterna kostade dubbelt så mycket. Blev ett tveklöst köp. Jag kör även The Second mellan försteg och slutsteg samt triwirat med 2 the Hybrid D352 till mellan och topp samt the Magnum till bas. Samtliga kablar är bra och prisvärda, men the First är värstingen i sällskapet.
EuphoniC Posted - 2005/10/15 : 11:11:34
En sak som till väldigt stor del skiljde Compact från främst AE men också Avance var skärpan och luftigheten i mellanregistret/toppen, kanske upplevde du tystheten och konturskärpan i toppen på Compact som att den spelade mindre "ljud" än AE som spela en bredare slöja av "utsmetat" ljud på toppen och även i mellanregistret?

Det var det här som vi nämnde på träffen att Compact spelade mer "hifi" (exakthet, skärpa, luftighet, högre grad av transparens) än de andra två högtalarnas mer färgade spelstil.
Snoop Posted - 2005/10/15 : 00:12:18
Förstår inte riktigt vad du menar här labbe, all info över 10000 bortklippt, de låter lite konstigt.
EuphoniC Posted - 2005/10/14 : 21:55:22
Nja ser inte hur det kunde vara! Dessutom så visade frekvensmätningen en särdeles rakt rumsrespons hela vägen upp över 16khz så det måste nog vara dina öron som spökar Jag tycker toppen betedde sig föredömligt bra!
Labbe Posted - 2005/10/14 : 15:50:59
Euphonic: Jag har svårt att förklara det där fenomenet.
Om jag säger så här:
Antag att den övre frekvensen på högtalaren är 20000Hz, och i mina öron så var det som om all info över 10000Hz var bortklippt.(trots att infon bevisligen finns på skivan) problemet är att jag upplevde det inte med vare sig Avance högtalarna eller mina AE (tror aldrig jag har upplevt det fenomenet innan heller.) Hade vi spelat en "säkerhetskopie" skiva så hade jag inte sagt något,men nu var det Dire Straits eller Nisse Löfgren. (kommer tyvärr inte ihåg vilken)
Det kan dessutom vara så att det rör sig om en sådan enkel sak att högtalaren inte var helt färdig inspelad, så med lite mer inspeling så försvinner det "fenomenet".
rEVOLVEr Posted - 2005/10/14 : 13:22:44
Japp, tack så mycket Labbe! Det var som Jag tidigare sagt en mycket intressant och trevlig tillställning. Jag hoppas få återse er på nästa träff!
EuphoniC Posted - 2005/10/14 : 08:51:47
Men en sista bild på Compact ZX-1 ..



.. så tackar vi för vårt besök hos Labbe
EuphoniC Posted - 2005/10/13 : 18:31:33
Höga frekvenser lider inte av utsläckningar på samma sätt som låga frekvenser, det var inte heller något som jag märkte något av. Nu säger inte frekvensmätningen speciellt mycket, det hade kanske avslöjats med ett frekvenssvep.
Snoop Posted - 2005/10/13 : 18:28:11
kan det vara så att du upplevde utsläckningar i vissa frekvenser?

EuphoniC Posted - 2005/10/13 : 18:26:43
Labbe:
quote:
Diskanten var högupplöst men ändå mjuk på något vis. tyvärr så tyckte jag att diskanten var kapad (i brist på bättre ord)det verkade som om den bara slutade fungera vid en viss frekvens i det hörbara området.

Labbe du får gärna vidareutveckla det där för jag fattar inte ett smack av vad du försöker säga

Slutade fungera? Den spelade väl ut upp över det hörbara frekvensområdet och jag kan inte påstå att högtalarna gjorde något fel där uppe.
rEVOLVEr Posted - 2005/10/13 : 16:11:22
Nu så måste Jag ju försvara stativarna litegrann då Jag upplevde en stor skillnad på ljudkaraktär. Vi jämför alltså ett par golvhögtalare mot stativare också, det måste tas med i beräkningen.

Dessutom så ställde vi upp stativarna exakt på samma plats där B&W högtalarna stod, vilket gör att vi inte får helt rätt placering, sedan så kanske rummet var en aning för stort. Frågan är vad som skulle hända om vi gjorde tvärtom? Vi placerar B&W högtalarna i ett optimerat rum för Compact XZ-1? Ja, antagligen så skulle det nog inte bli någon höjdare för B&W CDM 9NT!

Jag anser att om man kollar till helheten och om man tar alla nackdelar i beräkningen så får B&W det väldigt jobbigt.
Swen Posted - 2005/10/13 : 15:38:35
I EuphoniCs rum syns det verkligen hur mycket B&W stuk det är på Compact. Skulle man inte veta bättre skulle man tro att stativarna är surrar i systemet. Fast vad små dom ser ut jämfört med centern
Mickhe Posted - 2005/10/13 : 15:32:20
Lite charmigt med felstavningen...
EuphoniC Posted - 2005/10/13 : 15:09:49
Försteget såg jag att jag glömt lägga in en bild på, eller ens nämna



Även här är det Vincent som gäller och deras minsting-försteg SA-31. Försteget har en stor besvärlig nackdel för den som redan blivit bortskämd, nämligen avsaknaden av fjärrkontroll.

De SA-31:or som leveraras nu verkar ha fått sig en rätt så snygg fjärrkontroll med felstavning på köpet

EuphoniC Posted - 2005/10/13 : 14:53:55
Jag avslutar med vad som hände efter att vi lämnat Labbe och kastat av Swen hemmavid.

Strax efter 18-tiden så började det bli dags att packa ihop och dra vidare. rEVOLVEr hade ju en rätt så lång biltur framför sig innan han var hemma i Älvsbyn, men innan det var dags för honom att åka hemåt så stannade vi av i Skellefteå hemma hos mig.


Vi drog alltså vidare tillbaka mot Skellefteå för akt två av dagens hifiövningar. Jag var nyfiken på hur Compact ZX-1 skulle spela i mitt eget lyssningsrum så rEVOLVEr och Andreas hängde med för ett litet kort test. Swen tappade vi någonstans på vägen men Andreas följde med och tur var väl det för annars hade vi stått utan stativ!


Öronen var rätt trötta vid det här laget och inte så konstigt det efter 7 timmars aktiv lyssning, men det skulle ändå bli intressant att höra Compact-högtalara på helt annan elektronik och i ett helt annat rum.


I mina öron blev det rätt så tydligt att Compact inte orkade ända fram i mitt rum. Hos Labbe så satt vi betydligt närmare, hade närmare mellan högtalarna och stöd från betongväggarna i lägenheten.


Här finns det inga betongväggar utan enbart gips som släpper igenom en hel del energi, mina B&W hade t.ex. även dem mått bra av lite mer basförstärkning. Basen blev tunn och ljudbilden bröts upp rejält. Man uppfattade ljuden som att de var kraftigt separerade mellan vänster, höger och mitt istället för att måla upp en helt trovärdigt scenario över fronten.

Ska också tilläggas att vi inte gjorde något försök i att placera högtalaren för att råda bot på den uppspaltade ljudbilden
Swen Posted - 2005/10/13 : 14:41:49
Jag måste också instämma i kören... När Avance kopplades in efter att vi kört på Compacterna så satt jag hela tiden och tänkte "kan vi inte byta tillbaks" Då ska det tilläggas att jag tidigare lyssnat på Avance Sig 3 och blivit rätt så imponerad! Det är en mycket bra högtalare men det kan inte hjälpas, Compact var rejält mycket bättre på allt!

Jag är dock fortfarande tveksam till designen hos Compact, faller inte riktigt mig i smaken men när man hör hur dom låter glömmer man fort bort hur dom ser ut Utséendemässigt är Avance vinnaren!

Sammanfattningsvis så tycker jag att priset på dessa högtalare står bra i proportion till ljudet, här får man vad man betalar för. Alla dessa högtalare hör till toppskiktet i sina respektive prisklasser.
rEVOLVEr Posted - 2005/10/13 : 13:49:46
Jag menar givetvis elementets fysiska rörelse!

I övrigt så tycker Jag att EuphoniC lyckats förklara skillnaden mellan XZ-1 och Avancehögtalarna, Jag kunde knappast ha sagt det bättre själv. Precis så upplevde Jag skillnaderna!
EuphoniC Posted - 2005/10/13 : 13:48:27

Huruvida vinnaren av det här testet är den avsevärt billigare Avance eller den dyrare Compact är kanske lite av en smaksak där i mitt tycke Compacten spelar på ett mer korrekt sätt. Det var också Compact som imponerade av de två och jag tror att ni andra som var med också tyckte att det var så. ZX-1 spelar verkligen hifi medans ordet för Avance spelstil kanske skulle vara "musik", instället för att mejsla ut alla instrument, knirr, knarr och detaljer så spelade Avance även dem öppet med en än om lite mer utsmetad bas förtroendeingivande fylligt och trevligt mellanregister samt topp. Något mindre aggressiv spelstil så att säga.

Compact däremot var pang smack på rödbetan och med en helt annan pondus och snabbhet klarade av alla de låtar som fick Avancen att låta grötig. Men ändå spelar också Avance i en annan liga jämfört med Evo One.

Kombinationen Compact och Vincent känns särdeles lyckad, tillsammans så funkar de fantastiskt bra och kan det vara så att Labbe redan nu har dragit in på onödiga utgifter t.ex. mat för att finansiera ett par?
EuphoniC Posted - 2005/10/13 : 13:42:46
Jag gissar att rEVOLVEr syftar på elementets fysiska rörelse
Snoop Posted - 2005/10/13 : 09:41:13
Knytnävsslagen i magen känner jag igen
Labbe Posted - 2005/10/13 : 09:09:18
rEVOLVEr: Du menar "knytnävsslagen i magen basen"?
rEVOLVEr Posted - 2005/10/13 : 00:58:57
Jag vill också tillägga en liten kommentar om Compact XZ-1
Jag vet inte om ni andra reagerade på hur basen vibrerade då vi körde Im The Supervisor.. det var mäktigt!
Cliffan Posted - 2005/10/12 : 23:10:30
kul att få se lite av grejorna ni lyssnade på, men det hade varit intressant att få höra dem också!
mayro Posted - 2005/10/12 : 23:00:28
altså.. Man kan fasiken inte låta bli att se vissa likheter mellan vincent o classes äldre modeller av slutsteg....utvändigt i alla fall...

Men undrar sa flundran om detta är enbart en slump...
EuphoniC Posted - 2005/10/12 : 22:50:08
Sig 3:orna hade stått på avbytarbänken tills nu...


...och ibland är det skönt att vara fotograf och slippa grovarbetet


Andreas Signature 3:or är ett par fina skapelser i kraftigt traditionell och strikt utvändig design. Sig 3:orna spelar med en något mörkare karaktär utan att man upplever toppen direkt beslöjad. Däremot så hade högtalaren i jämförelse med ZX-1 större problem att bena ut grötiga låtar.


Här fungerade Supervisor-testet sämre, eller rättare sagt inte lika bra. Det lät som jag är van vid att det låter, istället för att bli utmejslade ljud så sväller låten ut till att bli en för mig oengagerande basgång och istället för att ryckas med i låten så sitter man och tänker på hur verkligt enformig ski.. ursäkta musiken egentligen är


Kan det vara så att Avance Sig 3 trivs i ett lite större rum?

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000