HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 Säg till så tänder jag lödkolven- EoJeud Statement

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
calle_jr Posted - 2005/12/30 : 01:34:48


25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
McEnroe Posted - 2006/05/18 : 19:10:58
Min del hos calle jr var att försöka förstå vilken cd-spelare som skulle passa bäst hemma hos mig.Det blev Operan!Men det kunde lika bra ha blivit Jolidan.Ögonen fick bestämma
Att jämföra ljud hemma hos Calle jr var inte lätt med så många nya intryck.Med väljud i överflöd kom jag på mig själv med att lyssna på La Folia om och om igen.
Dom andra grejorna lät fantastiskt dom med
Väl hemma i min miljö med mina grejor fick jag rätsida på vilken cd jag ville ha?
Jolidans starka sida är basen.Upplöst med rejäl pondus.Där spela den lite bättre än Operan tycker jag.Trots att den är ny!Skillnaderna var mm små.
Operan ser ut som en bakelse och låter lite GÖTTIGARE


Creative Audio Posted - 2006/05/17 : 00:09:04
Manuell inställning funkar utmärkt Calle!

//W
calle_jr Posted - 2006/05/16 : 22:56:21

De där billigare RCA-XLR-adaptrarna ska man undvika. Första gången jag kopplade in dem fungerade det utmärkt bra, men de är oerhört känsliga vilket försämrar signalen till RIAAt. Vi tog oss inte tid att använda RCA-ingångarna och ställa in RIAAt manuellt.

Synd att inte ARCshark hittat till denna tråd, det skulle vara kul att höra lite av hans intryck...
Per100 Posted - 2006/05/16 : 09:30:14
Octave V70 var denna gången min favorit rent njutningsmässigt. Hörde ju deras största monoblock med tillhörande försteg förra året och var därför extra nyfiken på hur den mindre Octaven påminner om den betydligt kostsammare kombinationen (ca 40' kr mot ca 200'kr).

V70 påminner om det där lilla extra som den största modellen erbjuder. Men för att kunna jämföra rättvist så behövs givetvis samma förutsättningar i form av det allra bästa som en digital signalkälla har att erbjuda - Teac Esoteric UX-1

Ordet organiskt som Kris använder är ytterst träffande. Musiken andas och låter naturligt.

Cayin monoblocken fick det svettigt mot Octaven på framförallt medelhöga volymer. Höjer man något så tar kraften i Cayin monoblocken ut sin rätt. Kontroll är trevligt! Men för mig som tycker kvalitet går före kvantitet så kan det dels erkännas att Octave ligger närmast mitt ljudideal, men att Caiyn ändå är ett par mycket trevliga monoblock och jag vet att de kan bättre, det har jag hört innan. Monoblocken behöver ett riktigt bra försteg för att kunna tävla med Octave och så länge man tankar fel oktan så skall man inte bedömma alltför hårt. Denon försteget är riktigt bra men det finns givetvis ännu bättre försteg på marknaden och här blir det säkert en del haksläpp framöver hos Calle om ryktet stämmer..

Om vi sen övergår till de två olika RIAA som kopplades. Först ett Aquovox och sedan det inbyggda riiat i Denon försteget.
När Aquovox kopplades till denon försteget så användes Adioquest Amazon signalkablage. Denna extra signalkabel slapp vi ju när vi använde denonförstegets inbyggda riia. En extra signalkabel är aldrig bra men här snackar vi om en riktig toppkabel så det borde ändå vara nästintill optimala förutsättningar.

Slutsatsen för min del är att Denon förstegets riia är oerhört bra. Så bra att det nu måste utredas hur man kan koppla Aquovox till just calles pickup. Gjordes det några fel i inställningen av detta? Är det adaptrar (calle använde rca-xlr adapter) och kablar som spökar? Att experimentera och jämföra är enda vägen framåt!

ulfsan Posted - 2006/05/16 : 08:55:42
.....å hur lät de olika apparaterna då , om man jämför...

Kom igen med kommentarer !
EAR Posted - 2006/05/13 : 21:38:16
Verkar minst sagt väldigt trevligt
calle_jr Posted - 2006/05/13 : 19:55:03
Koncentration:




Ett axplock av vad som spelades:



Vaya con Dios, Monika Z, Lindsey Buckingham, Jose Feliciano, Maria McGee, Amazing Rythm Aces, Eddy Grant, Al di Meola, John McLaughlin, Paco de Lucia, Pink Floyd, John Lee Hooker, Willy DeVille, Warren Zevon, Kate Bush, Peder af Ugglas, Keb Mo, Lizz Wright...


Inte så många bilder denna gång, men vi håller kontinuitakten och det kommer mera vad det lider...

Tack för titten!

calle_jr Posted - 2006/05/13 : 18:38:44

Vilken apparat är det som gäller


calle_jr Posted - 2006/05/13 : 18:35:29
Växlade mellan Consonance CD 2.2/II och Jolida Music Van samt mellan Octave V70 och Denon PRA-2000 försteg + Cayin 860 monoblock:





Kristians Audio Agile Line med två uttag för digitala komponenter kom väl till pass.
calle_jr Posted - 2006/05/13 : 18:01:35

Vi började med Walker CJ/TA58 och Octave V70:






Det tog alltså inte många minuter förrän det såg ut som en hifibutik igen.
calle_jr Posted - 2006/05/13 : 17:57:08

Per100, ARCshark, Kris69 och Hannes kom med glatt humör och lite elektronik:



calle_jr Posted - 2006/05/13 : 17:51:44

Såhär såg det ut innan vi startade:


Nicks Posted - 2006/05/13 : 17:39:32
Nej, ös på!! :)
calle_jr Posted - 2006/05/13 : 17:35:59

Då var det dax igen!




Är vi tjatiga

calle_jr Posted - 2006/05/04 : 18:21:45
quote:
du kan väl fylla på om du tycker att jag glömt eller missat något
Skulle inte tro det, det var en perfekt beskrivning som jag aldrig skulle kunna redogöra för själv.

OK en sak då; Många rörförstärkare har en tendens att antingen tappa signal eller bli allmänt spretiga/stirriga när man drar på volym. Octave hade inte sådana bekymmer med LaFolia, åtminstone inte till de ljudtryck vi spelade. Jag lyssnade speciellt efter detta i snabba låtar såsom Vivaldis Vintern.

En teknisk detalj - det var Oehlbach XXL Series 100 till vinyl och Audioquest Amazon till CD. Oehlbach-kabeln är riktigt bra måste jag säga. Jag kan framförallt rekommendera den till ett system med ljus karaktär eftersom den speciellt framhäver basregistret.
kris69 Posted - 2006/05/04 : 17:39:36
Tja nu är ju det mitt senaste förvärv på förstärkarsidan och kanke är det också lite snabbt att komma med definitiva uttalanden. Trots det skall jag lite kort försöka att återge mina första intryck.

Sedan femton år har det funnits ett antal förstärkare i mitt hem tillsammans med diverse högtalare och signalkällor. Dessa ligger ju någonstans som referens i bakhuvudet och påverkar trots att vårat ljudminne tydligen skall vara lika klent utrustat som närminnet hos en guldfisk. Exempel på tidigvarande stärkare är Accuphase, Lavardin, Bat och Prima Luna.

Vi började så smått att varva intrycken mellan vinyl (Walker?) och Opera 2.2 ref. Kablaget för kvällen var Signal Cable Silver Resulution för högtalarna och strömmmen. Signalkabeln var en Oelbach rca med Furutech-kontakter signerad alá Wolfgang (Creative Audio).

I min upplevelse behöver Octave´n en timme eller två innan den sjungit upp sig. För att vara en rörstärkare så låter den inte som en typisk sådan. Kanske är det jag som trots att jag ägt ett par stycken fortfarande har en fördom/föreställning om att det skall låta på ett visst sätt, men men....

Drivrören består av KT-88 från Electro Harmonix och med viss rätt förväntar jag mig punch och auktoritet vilket också infrias. Här finns det både snärt och finess. Upplösningen är på riktigt hög nivå och den som uppskattar detaljer kommer inte att söka förgäves. Kanske är det just i mellanbasen och mellanregistret som Octave har sin starkaste sida. Detta dock utan att det blir påtagligt eller sticker ut och blockerar helheten. Helheten är ett nyckelord i denna beskrivning då det just är balansen mellan registrena som är det fina. Ordet "organiskt" ligger rätt i munnen för att beskriva denna ljudbild som naturligtvis påverkas av de övriga komponenterna också.

Calle plockar fram ännu mera vinyl och lägger på Pink Floyd och vi spelar låten "Money" från det hyfsat välkända albumet "Dark Side of the moon". Denna låt har jag hört fler gånger än jag kan räkna och denna gång tillåts man att komma förvånansvärt djupt in i ljudbilden. För att förhålla sig till något kanske jag skall nämna vad jag ofta upplever som störande vid musiklyssningar dvs de tillkortakommanden som jag finner det svårt att leva med. Det ena är en ljudbild som är snålt tilltagen vilket man brukar försöka kompensera med att vrida upp volymen, vilket bara leder till att det låter jobbigt och grällt. Det andra är när högtalare låter låda och man blir pinsamt medveten om att konserten inte är här och absolut inte nu. Ni vet kanske vad jag menar - när man sitter och tänker att det där är två burkar som släpper ifrån sig ljud. Det sista jag nämner i detta sammanhang är när toner inte får spela färdigt på ett naturligt sätt och klinga av. Att LaFolia spelar bra har jag redan skrivit om långt tidigare i denna tråd, men tycke gentemot Octaven uppstår och det är ett skönt "häng" i tonerna, utan tendenser till att klippa eller att bli skrikigt. Istället är det ett lugn och en viss värme och fyllighet som ligger som ett fundament i ljudbilden.

Kanske skulle man kunna säga att Octaven är riktigt bra på alla parametrar men att ingenting sticker ut egentligen. Snarare är det så att helheten hålls ihop på ett levande och musikaliskt sätt.

Det är inte en maskin som man blir omedelbart imponerad av för någonting särskilt. Det är ingen hit på det sättet utan mera av en "evergreen" som växer fram till ens gillande.

+ Bra på det mesta. Bra svärta och tystnad i bakgrunden med låg eller ingen noterbar brusnivå. Bra fart och auktoritet med fyllighet i mellanpartiet. Den spelar klart och rent och är föjsam. Mycket bra upplösning på också låga volymer. Mycket bra balans mellan fyllighet och detaljrikedom.

? Det som kvarstår som undran är förmåga att återge den djupaste basinformationen. Den kanske skulle kunna skjuta ifrån lite bättre.
Inte för att detta på något vis är ett stort problem som jag inte skulle kunna leva med, utan mera av en observation som jag skall undersöka närmare. Det finns eventuellt också lösingar till detta i form av en extern black box som går att komplettera med för ökad strömförsörjning. Om jag skaffar en sådan längre fram vet jag inte ännu.

Detta är en förstärkare som borde kunna tilltala såväl rörnissar som transistoranhängare då den faktiskt har egenskaper från båda dessa världar. Jag gick och lade mig senare på kvällen med känslan av Maria McKee´s viskande närvaro. Nackhåren reste sig och till skillnad från min katt är jag inte arg när detta sker

Jag återkommer i detta spörsmål när jag lyssnat mera på hemtam utrustning. Dock kan jag säga att det känns som en väldigt bra start och att det är en riktigt kompetent maskin för lätta och medelsvåra laster.

Ps: Calle - du kan väl fylla på om du tycker att jag glömt eller missat något.

Edit: Stavfel och ofullständiga meningar.
Creative Audio Posted - 2006/05/04 : 10:09:14
De vill ja me !!

Wolfgang
mayro Posted - 2006/05/04 : 10:01:05

Jag vill också se lite om hur det lät....

Snoop Posted - 2006/05/04 : 09:15:11
Herregud vilka fina bilder
Per100 Posted - 2006/05/04 : 07:17:10
Ja en resa till ystadtrakterna med efterföljande grillning skall bli kul. Vi får PMa om detta.

Sen vill jag gärna se mer än bilder av Ovtave V70. Några lyssningskommentarer..
EAR Posted - 2006/05/04 : 05:43:26
Det var säkert mumma
calle_jr Posted - 2006/05/04 : 00:17:35

Kringutrustningen var den hos mig, en Walker skivspelare och Silverline LaFolia mm:




Av med locket och släck lampan:








Inte speciellt klyddig fjärr:



calle_jr Posted - 2006/05/04 : 00:13:58
Jag och Kris69 stack emellan här idag och lyssnade på denna:






En integrerad Octave V70
Nicks Posted - 2006/05/03 : 23:50:00
Bira, bira, bira, bärs, bärs, bärs!!
EAR Posted - 2006/05/03 : 19:13:26
Förslag?? Träff med början P-G och därefter Ystad med ev grillning och så

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.14 sekunder. Snitz Forums 2000