HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Jens anläggning - gryphon, offrande och Audio Aero

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
JPT Posted - 2006/08/06 : 19:49:37
Välkomna! Tänkte lägga upp er par bilder och intryck nu när mina nya högtalare har blivit inspelade. Hoppas ni finner något av intresse. Kom gärna med kommentarer, synpunkter och inte minst tips.

Anläggningen bestod av:

Gryphon Callisto 2200 (se sid 2)
cd-spelare Audio Aero Capitole Ref (se sid 2)
Högtalare JMR Offrande (senaste versionen)

Kablage:
HP216A högtalarkabel (JMR egen silverkabel, samma som sitter i Offranden)
Ridge Street POIEMA!!! XLR mellan cd och förstärkare
Supra lorad strömkabel
Supra grendosa med surgeprotection och milt nätfilter.

Består numer av:
Octave V70 med blackbox (bilder kommer snart...)
cd-spelare Audio Aero Capitole Ref (se sid 2)
Högtalare JMR Offrande (har ersatts i JMRs sortiment av en signaturmodell med lite andra prioriteringar än den gamla offrande)

Kablage:
HP216A högtalarkabel (JMR egen silverkabel, samma som sitter i Offranden)
Acoustic Zen matrix II
Jorma strömkabel
Supra grendosa med surgeprotection och milt nätfilter.

Test av offrande:
http://www.hifi-musik.dk/?id=89&page=visanmeldelse



Tyvärr är det min gamla cd (marantz cd-17Mk2) på denna bild... se nedan för bilder på T+A och ännu längre ner för bilder på audio aero ref
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
AndreasH Posted - 2008/05/16 : 01:25:49
Riktigt snyggt system! Vacker lyssningsrum också!
JPT Posted - 2008/05/15 : 20:51:12
Nejdå. Ingen större fara med vepor, rejäl matta och tygspaljé :). Inbillar mig också att stengolvet kan göra lite nytta eftersom det är resonansdött. Ingen risk att det (och de känsliga prylarna som står på det) sätts i vibration när det blir partyvolym.
huzze Posted - 2008/05/07 : 23:52:28
Fa-an vad snyggt.

Tur att du har rejäl matta, med tanke på stengolvet.
Glasväggarna spökar väl inte allt för mycket?
JPT Posted - 2008/02/21 : 08:41:07
Det är jormas design och bygge. Jag köpte dom begagnade av en kompis så jag vet faktiskt inte exakt vad de har fö beteckning. Välbyggda är dom i alla falla och jag tycker att de tightade till ljudet en smula jämfört med mina gamla supra som också var bra.
Ledzepp Posted - 2008/02/21 : 08:16:05
Vilka srömkablar är det du kör med?
Nykmark Posted - 2007/05/18 : 23:44:42
quote:
Dessutom är AZ snyggare, vilket är kanonbra eftersom man ofta ligger bakom cd-spelaren och lyssnar :)



Det ser verkligen njutbart ut i ditt rum, stiligt!
JPT Posted - 2007/05/18 : 15:14:26
Det verkar som om gryphon Callisto fungerar bäst med balanserad signal. En del har fått bättre resultat med Audio Aero capitole via RCA med andra förstärkare, men i min anläggning så leder det bara till en förlust i holografi och stereoperspektiv....

Kanske skulle vara ett litet projekt att testa att förbigå försteget i Calliston genom att ta AA direkt in i hembio-passthrough (vilka är RCA).
JPT Posted - 2007/05/18 : 15:11:01
Har nu jämfört AZ matrix II och Ridge street poeima iii (båda XLR) under en längre tid. Det var tydligen XLR som gjorde skillnaden i stereofokus. Det blev påtagligt bättre med AZ matrix ref II XLR än det var med RCA.

Skillnaden mellan RS och AZ är annars att AZ är lite lugnare i ljudet, men saknar aningen luft jämfört med RS. You get some, you lose some... Jag kommer att behålla AZ i mitt system eftersom det tog mig ytterligare ngt millimeter mot mitt ljudideal som är lugn, musikalitet, holografi och en gnutta värme. Dessutom är AZ snyggare, vilket är kanonbra eftersom man ofta ligger bakom cd-spelaren och lyssnar :)
JPT Posted - 2007/04/23 : 16:05:06
Mullbenkt, Yup. Hemtex. :)

Tack. Jo ljudet är jag mycket nöjd med nu. Vet inte riktigt vad jag skulle byta för att få det att komma ännu närmre mitt ljudideal. Jag har hört system som är mer detaljerade och öppna, luftiga etc, men jag trivs med värmen och musikaliteten som det är nu och är rädd att upp- eller sidograderingar egentligen bara skulle ta mig bort från ljudet som jag har nu... fast det är klart. allt kan bli bättre.
MullBenkt Posted - 2007/04/23 : 15:31:50
Snygga panelgardiner hörrö, Hemtex?

Naturligtvis ett skitsnyggt lyssningsrum, låter säkert förträffligt också.
JPT Posted - 2007/04/23 : 10:40:55
Lite nya prylar i hyllan. testar f.t. BDR-puckar under BDR-konerna på AA. Möjligen ett litet lyft... svårt att säga.

Jagar också signalkabel från AA till Gryphon.

Har jämfört "Acoustic Zen matrix ref 2 RCA" med "Ridge street poiema iii XLR" en del och jag föredrar ljudsignaturen från AZ (lite mjukare, mörkare och lugnare), men skärpan i stereofokus från ridge street är överlägsen. Sedan levererar den en del mer luft och transparens. Skillnaderna i dessa parametrar är mkt små, men märkbara vid koncentrerad lyssning :)...

Skillnaden i stereofokus eller holografi tror jag kommer av att gryphon vill ha balanserad signal, inte av kabeln som sådan. Om detta stämmer tror jag faktiskt Acoustic Zen matrix 2 fungerar bättre i mitt system eller rättare sagt med mina preferenser.

Byggkvalitén på AZ verkar rätt mycket bättre jämfört med ridge street (som var aningen sladdrig).
Burmäster Posted - 2007/04/02 : 09:57:03
Ser mycket trevligt ut Spännande högtalare!
JPT Posted - 2007/04/02 : 08:53:53
För er som är nyfikna på högtalarna (JMR Offrande) så hittade jag precis en mycket informativ (dansk) test på hifi-musik.


http://www.hifi-musik.dk/?id=89&page=visanmeldelse

Jag håller med om recensentens intryck i stora drag, dvs stor ljudbild, extraordinär botten och kropp (för att var stativare), musikalitet och närvaro (live-känsla). Dock tycker jag inte dom är så kräsna på källmaterialet som han skriver. Förmodligen var dom inte helt inspelade eftersom många på nätet rapporterar just en lite hård diskant de första 100 till 200 timmarna. Denna mjuknar betydligt under inspelning utan att tappa upplösning. Jag kan spela betydligt fler skivor nu än tidigare (med mina 927be och med B&W nautilus). JMR är mjukare och mer organisk än både gamla nautilusserien och JMlab electra BE när den är ordentligt inspelad.

Ett toppentest hursom med många fina bilder!
JPT Posted - 2007/03/18 : 15:54:30
Edit: uppdaterad bildtexterna lite..
JPT Posted - 2007/03/18 : 11:27:11
Tack p-pan!

Jodå visst kommer jag en bit med gryphonvärme... den drar en del (runt 130W) tror jag i "idle" och är varm och go. Annars ligger där golvvärme som funkar bra utom de kallaste dagarna, men den globala uppvärmningen gör väl sitt till och snart räcker det väl med cdn :). där sitter ju trots allt två rör och glöder i den...

Det som sliter mig från rummet (till jobbet) är väl behovet att dra in deg till ett par bra signalkablar, sedan är det nog risk för att fastna i vinkelvolten ;)

Skämt å sido blir det inte hälften så mycket lyssnat som jag hade velat, med två barn så är det annat som drar. Men en å annan sago-cd får ju också snurra, så två underbara ting går ju bland att förena.
p-pan Posted - 2007/03/18 : 00:30:00
Ser ut att kunna bli kallt på vintern men misstänker att du har golvvärme ?

Eller det kanske räcker med elektroniken som kamin ... :-)

Mycket snyggt inrett, måste verkligen ge dig + poäng för det estetiska och det verkar inte låta kattskit heller... grattis till "rekreations" rummet.

Måste få fråga en sak...vad får dig att sluta ladda musik och gå till jobbet (hehe).
JPT Posted - 2007/03/17 : 22:41:44
Iroise, tack! Jag tycker att miljön är viktigt för upplevelsen. Så prylarna får stanna i detta rum trots att det kanske inte är det bästa i huset ur akustikhänsyn.
JPT Posted - 2007/03/17 : 22:33:04
Tommy! Du är alltid välkommen! Nu får man till och med förmånen att sova i musikrummet efter senaste familjetillskottet (inget gästrum mer) och avnjuta gryphonemblemets vackra röda sken i nattmörkret. Men först blir det besök i ML-land.
JPT Posted - 2007/03/17 : 22:27:58
Larsho, nej mina holfiprylar har fått åka till stockholm med en ny ägare. Det var inte lätt att skiljas från dom eftersom jag älskade deras varma och mjuka ljud, men handen på hjärtat så är gryphon callisto en bättre förstärkare, mer kontroll, mer dynamik, bättre stereoperspektiv och mer detaljer OCH den har den musikaliska magin som jag blivit bortskämd med från holfin... men ingen vacker träfront....

Jag tyckte inledningsvis att gryphon inte hade riktigt samma bråddjup i ljudbilden som holfis NB-grejor, men efter att ha testat denna balanserat med audio aero som cd så är även djupet på plats! Nu är det faktiskt bara bättre på alla parametrar i mitt tycke.
JPT Posted - 2007/03/17 : 22:23:05
Calle, tack för dina kommentarer!

Jag (och ett par hifiintresserade vänner som varit på besök)tycker att offranden ger ett fylligare och köttigare ljud än 927an på holfielektroniken. Det fungerar ypperligt med transmissionskammaren. De ger också mer detaljer i botten än 927orna gjorde, men det kan vara rummet som spelar in. Jag har lite problem med stående basvågor fortfarande på vissa inspelningar och dessa kan nog dölja en del information i de lägre registren. Detta blev bättre med gryphonförstärkaren som har bättre kontroll och 927orna hade säkert vunnit en del på det bytet också. Tyvärr fick jag aldrig en chans att höra den kombon. Däremot har jag hört en hel på 907orna med fin audionetelektronik och det lät fantastiskt bra!

Något annat som också blev bättre med offranden mot 927 var stereoperspektivet. Nu med gryphon och audio aero är det faktiskt riktigt bra.

Allt som allt är offrade en bättre högtalare för mig i mitt rum, men 927 är också toppklass och kan säkert passa andra bättre...
Larsho Posted - 2007/03/17 : 18:17:46
Jens

Använder du inte Holfigrejorna längre
Boccob Posted - 2007/03/17 : 18:10:01
Ser grymt snyggt ut, gillar utseendet på cd:n o stärkaren, får ett stort sug att våldgästa o spela lite musik.

Mvh Tommy
iroise Posted - 2007/03/17 : 16:31:01
Kan inte kommentera ljud/utrustning då jag aldrig lyssnat på de grejorna men det estetiska kan jag kommentera och det är ett förbannat snyggt rum du har att lyssna på musik i, vackert.
calle_jr Posted - 2007/03/17 : 16:11:06

Mycket snyggt och spännande system!

Förvånad över det du skriver om jämförelserna i basregistret med 927BE. Du hade förmodligen inte så bra elektronik då, men inget kattskit heller.

JPT Posted - 2007/03/17 : 14:49:57
Tack Martin! Jag testar att byta.....

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.26 sekunder. Snitz Forums 2000