HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 Mästaren och referenserna

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
calle_jr Posted - 2007/03/22 : 21:40:54
eoJeud plöjer vidare

Denna gång en kväll i veckan hos mannen längst bak på bild



25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Stefanolo Posted - 2007/04/26 : 18:01:27
Frode: Låter spännande att Du tänker ta steget över till Orphean. Med 112 dB känslighet räcker det gott med 1,5W SE OTL . Typ Transcendent Sound . Jag följer utvecklingen med spänd förväntan. Tror inte att jag hinner/vill byta mina AER MD2:or innan dig. Jag är ruskigt nöjd med ljudet som det är ! Lyssnade till låten "Heavy weight" med Infected Mushroom igår kväll kl 23:00 på ganska hög volym . Vilken grym upplevelse men farligt nära skiljsmässogränsen ! Härligt, härligt men farligt, farligt !

/stefan

edit: vände lite på orden
Frode Posted - 2007/04/24 : 22:03:52
Det står Lowther DX3 i mine horn. Jeg er svært fornøyd med lyden, men har bestemt meg for å prøve Orphean. Jeg tror det er en bedre oppgradering enn å prøve med en ekstra diskant. For min del blir det ikke noe Orphean før tidligst til høsten. Akkurat nå er det vel mest aktuelt med en dac, oppgradering av forsterker og diverse behandling av rommet.

Frode
Stefanolo Posted - 2007/04/24 : 11:55:54
Hej Frode!

Uppskattar verkligen dina synpunkter! Jag har samma tvivel när det gäller svårigheterna att få diskanterna att bli en integrerad del av ljudet men det skulle vara intressant att prova. Precis som Du noterar så är det relativt sällsynt med Oris/Lowther-system med extra diskantelement (men det förekommer på en del håll). Jag är även nyfiken på Oris Orphean med koaxial "compression driver". Jag har läst/hört en del mycket positiva omdömmen om dessa.

Mycket snygga DIY Oris Reference Ultra du har ! Vad har du för drivers? Ser ut som Lowther. Är du nöjd med resultatet (ljudmässigt)?

/stefan
Frode Posted - 2007/04/18 : 10:20:53
quote:
Jag har en teori om att ett par "super tweeters"/ horndiskanter kanske kan ge lite extra luftighet, attack/"direkthet"/skärpa åt ljudet och därmed befrämja intergration och homogenitet i ljudbilden. Bredbandarna rullar av något i toppen så vi får se/höra hur ett par diskanter kan avhjälpa detta. I mina öron låter inte hornen, som det hävdas från en del håll, färgat och lyssningströttande utan tvärtom väldigt "nära" och behagligt.


Flott system! Det er en del som har eksperimentert med superdiskanter sammen med Oris, uten at det har vært vellykket. Slik jeg har forstått det, er problemt å få integrert diskanten sammen med resten av systemet. For øyeblikket vet jeg ikke om noen som kjører diskant sammen med Lowther/AER i Oris.

Frode
calle_jr Posted - 2007/04/11 : 21:39:11
quote:
Rörförstärkeriet kom från Marantz (Model 7c & 8) och skivspelaren var en original Garrard 301 med SME 3012
Högtalarna är restaurerade Bowers&Wilkins DM70.
Kan tänka mig att det systemet har kvaliteter som få moderna system kan erbjuda. Marantz Model 7C skulle passa bra

Väntar med spänning...
eliot Posted - 2007/04/03 : 22:11:04
Jag var hemma hos Jürg Schopper förrförra sommaren och då spelade han på lite "vintage-grejer" och det lät otroligt bra



Rörförstärkeriet kom från Marantz (Model 7c & 8) och skivspelaren var en original Garrard 301 med SME 3012

Högtalarna är restaurerade Bowers&Wilkins DM70.

- Jürg är annars känd för att restaurera Thorens TD124 och han har bl.a. sålt en TD124 till Mr. Vinyl på HiFi+, Richard S. Foster. Som den Schweizare han är ser han sin Garrard som en övergångslösning och menar att Thorens TD124 låter bättre och är en bättre konstruktion. Han föredrar mk II eftersom lagret är bättre med mindre tolerans....

Oberoende av hur det är med den saken så lät det mycket bra så Du kommer säkert att bli nöjd

//Eliot
ulfsan Posted - 2007/04/03 : 22:08:09
horngubbe = horny old man
Stefanolo Posted - 2007/04/03 : 21:47:11
Johan: Alltid välkommen!
Stefanolo Posted - 2007/04/03 : 21:40:26
Circlomanen: Ja, man har ju blivit lite snusk-gubbe på senare tid. Calles-jrs bilder gör ju att verkligheten förbleknar lite. Behöver jag tillägga att jag släcker ljuset när jag lyssnar? Horn brukar dela upp folk i två läger både när det gäller utseendet och ljudet. HATA eller ÄLSKA!

/stefan
johan.björklund Posted - 2007/04/03 : 21:35:12
Jag ska iaf tuta över en dag
Stefanolo Posted - 2007/04/03 : 21:33:42
Tjenis!

Bubbel: Tyvärr får jag vänta till slutet av maj innan Garrarden står i lyssningsrummet. Men den som väntar.....

Eliot: Jag är spänd på vad Garrarden kommer att leverera men det är ju klart att det handlar en del om tycke och smak. Garrarden sägs ha vissa klara styrkor och en del svagheter så man får ta en del hyllningar såväl som sågningar med en nypa salt. Det ska bli spännande att lyssna när allt är på plats. Och val av plint är ju en hel vetenskap så jag får väl bygga både den lättare "Loricraft-varianten" (med squashbollar som vibrationsdämpare) och en tung, solid sandwich-konstruktion av björkplywood. Jeff Day's artikelserie om sitt Garrard-projekt är riktigt intressant och konsumtionsbefrämjande samtidigt som det hade större betydelse för prisutvecklingen på beggade Garrards än ett världskrig skulle ha på oljepriset. Förresten, du sitter ju på ett riktigt "referensverk" av Simon York så du har väl ganska höga krav på svarven. Har du hört någon Garrard?

Musse: Ja, jag vet faktiskt inte riktigt själv vad jag ska tycka men till syvende och sidst så har utseendet ingen som helst betydelse för mig som hifi-sjuk musikälskare. Kolla in "times" system så förstår man att det "bara" är ljudet som betyder något. Efter en lyssning på ett sånt system så lär man sig älska brutalt fula horn och stora baslådor. Hoppas att själv få möjligheten att lyssna på "times" system någon gång.

Calle: Gråt inte över spild mjölk. Du har en unik känsla för snygga bilder och den förmågan har du kvar även efter en hårddiskkrasch. Välkommen när suget efter lite lätt färgat (och svårt beroendeframkallande) hornljud gör sig påmint.

/stefan

edit: stvafle
eliot Posted - 2007/04/03 : 19:39:21
quote:
Och så var den också supertweakad. Det värsta jag sett. Vilken fräck sida du länkade till eliot!


Vad tycks då om denna supertweakade Garrard 301



Bilden är hämtad från sixmoons: The Garrard Project: Part 2

...men man kanske skall börja med Part 1

Happy reading

//Eliot
calle_jr Posted - 2007/04/03 : 19:19:15
quote:
Garrard 401 ... lät klart bättre och kraftfullare än en VPI TNT-5
Och så var den också supertweakad. Det värsta jag sett. Vilken fräck sida du länkade till eliot!

quote:
Mer mer mer!!!!
Jag gillar också systemet skarpt. Kommer gärna över igen när Garrard är på plats. Bilderna från sist är botta, finns inte mer
Musse80 Posted - 2007/04/03 : 14:41:03
Själv tycker jag att högtalarna ovan är skitfula, men smaken är ju som baken...
Circlomanen Posted - 2007/04/03 : 14:23:38


Jag som trodde att hårdporr var förbjudet på detta forum! Att ni bara exponerar ett par skönheter så där naket och direkt. Skäms på er!!! Jag blir helt stum av detta.
Mer mer mer!!!!
eliot Posted - 2007/04/03 : 14:06:49
Fina bilder och en intressant högtalare

Enligt denna recension på PFO så skall Garrard 401 vara riktigt bra och de tyckte att den lät klart bättre och kraftfullare än en VPI TNT-5

Enligt mångas utsago har skivspelare med mellanhjul (idlerwheel) ett kraftfullt och dynamiskt ljud

//Eliot
Bubbel Posted - 2007/04/02 : 20:39:17
quote:
Garrard 401


Jaha varför har jag ingen men jag hittar väl en sådan en dag.

Grattis till din nya spelare stogi.

Anders
Stefanolo Posted - 2007/04/02 : 20:33:16
Artsound: Garrard 401.
ArtSound Posted - 2007/04/02 : 18:34:27
Garrad?
Stefanolo Posted - 2007/03/29 : 21:49:33
Tjenis killar!

Mycket skoj att höra om hur Ni upplevde ljudet . Ni har båda mycket lyssningserfarenhet och toppsystem båda två. Har själv legat av mig de senaste åren. Hade ett hifi-uppehåll under ca 10 år när jag tog upp intresset igen förra våren. Under det gångna året har det passerat en hel del nya prylar och "guldöronen" börjar så smått vakna. Förbluffande hur snabbt man vänjer sig och hittar saker som man saknar i ljudet och saker som man gärna skulle vilja vara utan. Njuter dock i fulla drag av ljudet jag har nu och som med bred marginal "skåpar ut" det jag har varit van vid tidigare. Jag är inte mycket för "klinisk" hifi utan det måste "svänga" och engagera och mana till att lägga på nästa skiva, och nästa och nästa......

Jag har en teori om att ett par "super tweeters"/ horndiskanter kanske kan ge lite extra luftighet, attack/"direkthet"/skärpa åt ljudet och därmed befrämja intergration och homogenitet i ljudbilden. Bredbandarna rullar av något i toppen så vi får se/höra hur ett par diskanter kan avhjälpa detta. I mina öron låter inte hornen, som det hävdas från en del håll, färgat och lyssningströttande utan tvärtom väldigt "nära" och behagligt.

Jag ser fram emot att få vidga mina vyer genom besök hos er inom detta musikälskande brödraskap.

Förresten, Clearaudion är såld så nu väntar nästan två månader innan ersättaren (en äldre enarmad engelsman i ny kostym) tar sin plats. Ska hämtas i München i samband med besök på HIGH END 2007.

/stefan



Audionet Posted - 2007/03/29 : 09:54:09
Jag upplevde det som Calle i stort. Fokus kan vara något bättre, det tror jag också är en parameter som man får rätt på genom ett försteg. Tror också att basen kan bli något bättre integrerad med ett försteg.

Jag gillade också Clearaudio spelaren, den kändes stabil vilket även märktes i ljudet. Anläggningen har ett mycket bra driv, attack och nerv. Timing kändes också bra och det är viktigt för helheten. Om någon undrar om hur rör och horn låter så är detta en bra anläggning på att demonstrera detta. Det är jäkligt roligt med musik när den avlyssnas hemma hos Stogi.

Det var ett ljud som inte led så mycket av rummet tonalt, visst det finns alltid saker som kan bli bättre, men jag tror att många skulle ändå vara avundsjuka om de hade ett rum som uppförde sig så här väl som det gör hos vår värd.

calle_jr Posted - 2007/03/28 : 23:03:45
Att lyssna hos Stogi är som att spela en rugbymatch, fastän man sitter still i sweetspot. Ett oerhört fysiskt ljud som gör att hjärtat bultar. Bra balans, fint mellanregister, dynamik, värme, flyt och ett tryck - det är mäktigt!

Om vi går in på detaljer och betänker kvaliten i detta system, tycker jag det finns ett par saker som kan förbättras:
Vi spelar vinyl och det är bra separation, men det spelar inte 100% i harmoni. Jag skulle beskriva det som att ett band med 4 medlemmar låter lite som 4 åtskilda kanaler i stället för ett band. Jag är rätt säker på att det åtgärdas med ett försteg av hög kvalitet.
Det krävs en del av rummet för att kunna spela med dessa kolosser. Jag tycker det funkar bra även om några kvm till hade varit idealiskt.

Normalt sett är det inte bara att ställa in ett par högtalare av den här kalibern i ett rum och spela. Här görs det med några få Watt i mellanregister och topp. Stogi har lyckats mycket bra.

Vinylspelaren imponerade stort, och det har inte alltid Clearaudio gjort på mig.

jerico Posted - 2007/03/28 : 15:55:18
MEN HUR I HELA FRIDEN VAR LJUDET?????

Dessa makalösa högisar måste ju vara nått fruktansvärt extra!!! Om inte annat så är det nog de snyggaste jag sett.
mayro Posted - 2007/03/28 : 12:11:58


Trist calle..
Tur det går att fota om eventuellt....Men det blir ju aldrig riktigt "samma sak" eftersom då inget folk är inne i själva sekvenserna...

Men dom du inte tappat bort är varma o fina calle. Så vi får glädja oss åt det...
Stefanolo Posted - 2007/03/27 : 23:52:25
Tjenis!

Calle: Vilka kanonbilder! Lider verkligen med dig när det gäller de försvunna filerna/bilderna. Vi råkade ut för detsamma på jobbet i somras så jag förstår Dig. Du är alltid välkommen (och alla andra som vill lyssna eller plåta)! Mycket skoj och intressant att få ta del av Dina/Era tankar om ljudet för att kunna förbättra det som går att förbättra. Ska testa lite med någon "super tweeter" som exv Fostex T90a eller liknande och för att ytterligare kunna plocka fram detaljer i det övre registret.

/stefan

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.11 sekunder. Snitz Forums 2000