HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 J.River Mediacenter och andra

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Rolf-san Posted - 2010/03/06 : 16:51:47
Fattar inget!
Efter Bernts "ständiga tjat" om J.River Mediacenter så laddade jag ner den på 30- dagarsprov. (Dag 1 nu). Döm om min förvåning när det första jag märkte var ett bättre ljud. Trodde nog inte att det kunde stämma men nu har jag suttit och jämfört med min MediaMonkey som jag använt en längre tid. (Den passade mig bättre än Foobar och andra.) Tidigare har jag inte märkt någon skillnad i ljud mellan olika. Men nu!
Jag har inga märkvärdiga högtalare inkopplade till min dator, ett Logitech 7.1 system som jag bantat ner till 2.1.
Kan detta stämma. Tror inte att jag råkat ut för Strmbrgs placeboeffekt, då jag inte förväntat mig denna skillnad.
Kan detta vara möjligt? Naturligtvis säger Bernt, det har han ju sagt hela tiden, men...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
AlfaGTV Posted - 2015/11/17 : 20:43:35
Balder, är du säker att du jämfört på samma sätt?
Jag kör JRiver på min gamla MacMini o den tar som mest 9% CPU (Core2Duo, typ 2.5Ghz) när jag spelar PCM. Om jag transkodar till DSD i realtid så tar den ca 50% av CPU-resurserna?
Att transkoda i realtid ÄR mycket resurskrävande (även om jag inte testat som du, alltså från DSD till PCM) och det skulle förvåna mig storligen om Foobar verkligen transkodar i realtid med en resursförbrukning så låg som du säger?
Vilket som låter bäst i din setup tänker jag inte ha synpunkter på då jag instämmer till fullo att omständigheterna gör resultatet!

PS
För övrigt kör jag en SMSL M8 med mye gott resultat!
OrEs Posted - 2015/11/17 : 18:10:08

[urlhttps://www.m.nu/flirc-universal-remote-receiver-p-1116.html[/url]

Datorn känner av den som tangentbord och den är programeringsbar med nose to nose inlärning.

Balder Posted - 2015/11/17 : 16:17:47
Hallå!

Bernt:
Menade inget annat än just undran om jag hade missat något, kanske jag formulerade mig klumpigt:)

Allmänt:
Du är nog inne på något när du påpekar olika datorer. Laddade ner en gadget som håller koll på cpu och minnes belastning. När jag kör JR så har jag endast kvar ca 250 Mb av 2 Gb minne och cpu belastningen ligger på mellan 70-80%. I foobar med samma avspelad fil har jag ca 750 Mb ledigt minne kvar och cpu ligger på ca 15% belastning. Foobar verkar använda mindre resurser.

Min pc: 2Gb minne, dual intel pentium 2.3Ghz.(billig laptop)

Testade samma sak på sonens pc: 4(eller 8?)kärnor, 16GB minne, 4.5GHz. (dyr gaming stationär pc):

I stort sett ingen skillnad på belastning mellan JR och foobar. Ljudet var meningslöst att jämföra pga totalt olika system. Han tyckte dock att JR lät bättre än foobar. Han har kört med foobar i många år och aldrig testat JR tidigare. Han är spelnörd och skitduktig på datorer, men har nästan ingen erfarenhet av hifi(annat än mitt konstanta missionerande lol)

Så om man vågar dra en enkel slutsats från det helt ovetenskapliga experimenten, så förefaller det som att en mjukvara som drar små system resurser kan låta bättre på en klenare pc, och att en mjukvara som använder mer resurser kanske kräver en pc med mer krut för att nå full potential?

Det skulle i så fall förklara för mig varför DSD filer låter mycket bättre i foobar än i JR(i min pc). Båda konverterar DSD64 filer(dff, dsf, SACD.iso) till PCM 24 bit, 174.6kHz i realtid(i mitt fall, då min reciever klarar max PCM 24/192(via HDMI)).

Lite DSD funderingar:
Yamahan (BurrBrown PCM1791A DAC chip) har DSD64 (native) kapacitet (påstår Yamaha), men windows/dom flesta ljudkort, tillåter inte native DSD output, måste i så fall gå via USB och då tillkommer extra utrustning, minst en "converter" ex. SMSL X-USB för ca 800kr, eller helst en USB DAC med DSD kapacitet ex. SMSL DAC 8 för ca 2000:-. Detta om man har en begränsad budget som i mitt fall.(Finns säkert bättre alternativ)

Så varför inte nöja sig med PCM 24/192? Låter ju otroligt bra! DSD är på "modet" nu, alla skall ha det. Det är ju bara dom senaste åren man har kunnat köpa DSD downloads. Många säger att DSD är en fluga och att ljudkvaliteten är överdriven(jmf m PCM). Anhängare av DSD formatet påstår att ljudet är mycket "naturligare", närmare hur ett musik instrument låter. På en blogg(DSD forum) stod det att om man matar en analog förstärkare med en DSD signal med bara ett enkelt låg pass filter, så får man musik i högtalarna! Han sa inget om hur det skulle låta. Tänkvärt(vad man nu drar för slutsatts...)

Jag har alltid spontant föredragit SACD(DSD) framför DVD-A(högupplöst PCM), båda i stereo, ända sedan jag först hörde det omkring 2003. Och trots att DSD musik konv till PCM(i mitt data ljud system) så fördrar jag spontant en DSD fil som källa.(det kan jag inte förklara logiskt!?)

Ljud/krona är ju enligt min åsikt helt oslagbart när det gäller data ljud. Kring utrustning kostar ju däremot som vanligt skjortan, och/eller år av uppgraderingar...

Kanske lite off topic mot slutet... hade lite att ventilera.

Bernt Jansson Posted - 2015/11/10 : 18:39:12
Lägg märke till frågetecknet i mitt inlägg. Jag påstår ingenting egentligen. Men nu framgår ju av ditt inlägg att du optimerat en del även i JRMC.

Det verkar vara lite olika utfall i olika datorer och olika operativ. T.ex W7 32bit vs W7 64bit.
Balder Posted - 2015/11/10 : 11:19:46
Stälde in JR wasapi hdmi out och bit djup, sample fr in -->out och körde med så lite filter och annat som möjligt och kör med stereo. JR kör 64 bitar internt, vad foobar kör internt har jag inte lyckats hitta någon info om.

Menar du att jag missade någon viktig inställning som kunde givit ett annat resultat? I så fall vad?
Bernt Jansson Posted - 2015/11/10 : 10:28:20
Jämförelsen haltar ju en aning då du optimerat foobar och jämfört med JR i default?
Håller helt med om priseffektiviteten!
Balder Posted - 2015/11/09 : 22:18:17
Tja

Har ganska nyligen gett mig in på dataljud, efter ett 40 årigt hifi intresse. Sveptes också med jr febern, men tyckte det var dyrt när både kodi och foobar är gratis. Kan inte mycket data, men vet hur jag vill att det skall låta. Kollade runt lite på nätet och har lite data nördar i släckten. Efter en tid hade jag konfigurerat foobar på alla sätt man kan, utan att gå in i bios. Min personliga åsikt är att med en viss ansträngnig så låter foobar bättre, mer korrekt, medan jag upplever jr som lite socker söt. Upplever att sunkiga mp3 filer nästan låter bra i jr, medans i foobar låter dom just sunkigt, spelar jag en 24/192 fil däremot i foobar så låter det mycket bra, påminner lite då om ljudet jag hade i min bästa vinyl rigg kring '90 med bla en ortofon mc30super pu mm. Det jag saknar är native dsd signal ut, men det skall efter vad sett inte gå att få ut oavsett os genom hdmi, som jag kör. Så nästa investering blir nog en smsl xusb, verkar vara ett prisvärt sätt. Det som slår mig som gammal hifi nörd är ju att man kan få så otroligt bra ljud med lite hjälp från data nördar, billigt!

Lite reflektioner bara...
AlfaGTV Posted - 2015/09/19 : 10:41:09
Väcker denna tråd då jag åkte på iOS9 på min iPad Air. Tyvärr verkar JRiver inte verifiera sina appar (Jremote) innan release av iOS... Resultatet är att Jremote inte längre går at få igång...
Tur jag har en iPad Mini också, med iOS8.x på...
pewe Posted - 2015/04/10 : 20:15:19
Har 30 dagars prova på varianten av jriver och lyckats rippa några skivor, hittat omslag. Ljudet är bra men har ett problem: jriver spelar bara en låt på albumet och sedan stoppar den. Så här ska det väl inte vara? Grymt irriterande. Någon inställning jag missat?
AlfaGTV Posted - 2011/09/21 : 17:15:54
Nu har jag gjort lite översiktliga jämförelser mellan JRMC via ASIO4All och iTunes med Amarra. Detta har då skett på samma hårdvara, en Mac Mini med Mac OS X Snow Leopard i iTunes-fallet och Boot Camp. Detta gör att jag kan starta datorn med Windows 7 Pro och har där då installerat JRMC.
Jämförelsen har alltså skett med utmatning av digital optisk signal från Mac'ens inbyggda gränssnitt till en Benchmark DAC1.
Just ja, uppspelningen har i samtliga fall skett med AIFF-filer från NAS över 100mb LAN.

Jag kan inte identifiera några stora skillnader, jag skulle gladeligen kunna leva med vilket system som helst. Jag kan ev uppfatta uppspelningen med Amarra/iTunes som lite mera avslappnad, JRMC/ASIO som lite krispigare/vassare.
Vad som är helt klart tydligare är förbättringen då jag istället kopplar in Hegel HD2 via USB och tar elektrisk signal till Benchmark DAC1'an, detta oavsett vilken mjukvara som används.

Via Hegel'n är skillnaderna ännu mindre mellan mjukvarorna, jag uppfattar dem som likvärdiga.

Återigen testade jag att spela en SACD på min Marantz SA15S1 och växla mellan denna och samma SACD's CD-skikt rippat till AIFF. Det står utan tvivel i mitt system vilket som låter bäst och det är uppspelningen via dator.

IMO Micke
räven Posted - 2011/09/20 : 07:59:03
Tja!
Menar du för din del?
Calle
Imperial Posted - 2011/09/20 : 07:39:00
Tjenare!

Jag kör W7 åxå.

Jag tror det blev en smärre asio krock mellan hårdvara å 2st mjukisar

räven Posted - 2011/09/20 : 06:43:06
Undrar om det kan vara nåt med hifacen, ram-minnena eller kanske moderkortet?
räven Posted - 2011/09/20 : 06:14:33
Jag kör W7.
Imperial Posted - 2011/09/20 : 00:02:36
Tjenare!

Jag provade Asio4all å det blev katastrof i min dator.
Brådis som man hade så kollade jag inte att Lynx L22 är Asio förberedd.
A4a funkade inte hos mig å jag fick ominstallera både L22 å JRMC

Det som gjorde mig mest förbannad var att i felsökningen på A4a's 3:e punkt stod det "datorn tycker inte om dig"

Då höll hela skiten på att åka i sjön....


/
Bernt Jansson Posted - 2011/09/19 : 22:32:28
Vilket operativ kör du Räven? Såna krascher fick jag med XP, aldrig på W7.
räven Posted - 2011/09/19 : 21:28:46
Har kört med JRMC ett tag nu tillsammans med en M2TECH Hiface och kernel streaming men det krashar lite väl ofta och datorn måste startas om och återställas.

Vet inte vad felet är men har googlat lite och kernel streaming kan vara orsaken.

Hiface funkar med asio4all som ska testas i dagarna.

Är det nån som testat det?
AlfaGTV Posted - 2011/09/19 : 13:20:51
Efter att ha lekt med Media Jukebox till och från så föll jag slutligen till föga och pröjsade de få hundralappar som J River Media Center kostar. (340Sek just nu).

Det kan det vara värt för att slippa välja mellan "Play from memory" eller "ASIO" eftersom ingen version av Media Jukebox klarar av båda vad jag vet.
Egentligen är programsviten lite väl fläskig för min smak, med video och bildfunktioner, men jag håller med alla om att det visst låter bra.

Jag skall testa litet och försöka få till ngn jämförelse med Mac och Amarra inom en snar framtid.

MVH /Micke
Sondek Posted - 2010/11/09 : 22:40:27
Installerade Mediacenter i kväll och detta är den absolut bästa återgivning jag upplevt så här långt tillsammans med min Music Streamer 2+ och flackade filer.

Provat Winamp, foobar2000 och MediaMonkey innan. Men denna lösning ger den mest musikaliska återgivningen. Timing, melodiskt flöde upplever jag som markant bättre. Man rycks lättare med i musiken och samtidigt en öronvänligare.. läs behagligare återgivning utan att låta tamt. Om det är en färgning som en del är inne på så är det en förbaskat fin färgning
Men jag tror inte det och med ASIO 4 all så undviker man ju en massa flaskhalsar i os dessutom.

Sen så var ju DSP studio barnsligt roligt att hålla på med

Tummen upp so far!
solhaga Posted - 2010/10/21 : 09:22:02
Har du en USB-dac?
Det går inte att köra WLAN och USB, då de har ett interrupt gemensamt.
AlfaGTV Posted - 2010/10/21 : 08:58:00
Ytterligare frågetecken kring Media Center / Media Jukebox prestanda över trådlöst...
Har nu testat igenom alla (?) tänkbara kombinationer av följande parametrar:
Buffer (allt upp till 5sek)
Play from Memory
Crossfade (Gapped - 1/2sek, Crossfade (olika), gapless)
Remove Leading/Trailing silence
Play sequential album tracks gapless

Nu är det som så att vid låtbyte så verkar nästkommande låt hoppa igång under en mycket kort stund och sedan stoppas uppspelningen medan fönstret rapporterar "Buffering" under en kortare stund. Tiden verkar påverkas mest av om jag har "Play from memory" eller inte.
Det uppträder dock under alla inställningar och är tämligen irriterande.
Nån som har några idéer???
Har bra prestanda på det trådlösa för övrigt, inga långa svarstider, bra hastighet och så.

MVH /Micke
solhaga Posted - 2010/10/21 : 07:52:31
Ok, nästa steg blir att testa en remote för JRMC.
Har en iPhone så frågan är om någon av er har testat RiverMote http://melloware.com/products/rivermote/.
solhaga Posted - 2010/10/20 : 23:10:06
Eftersom min förra switch gick hädan köpte jag en ny gigabitswitch med lite fler portar så att NAS:en och PC:n nu är på samma switch.

Resultatet är att både ASIO och KS uppvisar DSP latency under 100 µs.

JRMC hänger sig dock efter det att jag har spelat en låt med KS och stoppat den.
räven Posted - 2010/10/20 : 21:17:43
Har börjat prova "android-fjärren" men inte riktigt fått kläm på den än ;).
Mer kommer....
Men det är lovande så här långt.
Kmj Posted - 2010/10/20 : 06:57:24
Duktig pöjk, gör nu det innan jag hinner pilla med mitt så jag vet hur det funkar .
Nä, men min nya HTPC står i en hemmalimmad trälåda i väntan på inspiration till lådan, allt utom själva lagringsdisken har kommit så i eftermiddag ska jag ge mig in på lite installation men då telefonen är kass så kan jag inte testa kontrollen... Hmmm, om jag nu inte lurar över ChristianL här på forumet med lite kaffe.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000