HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Det föränderliga systemet hos HerrD

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
HerrD Posted - 2010/12/26 : 21:00:56
Här presenteras mitt system och dess evolution. Först utan vidare dröjsmål - pang på rödbetan - en översikt!



Systemet består av:
Källa: HTPC baserad på Origen S21T chassi med pekskärm
Mjukvara: MediaMonkey
USB-SPDIF: M2Tech HiFace
DAC: Hegel HD10
Försteg: Proceed AVP
Slutsteg: 2 st tri-mono block. 3 st IcePower 1000ASP i varje
Högtalare: Linkwitz Orion med aktivt filter
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
HerrD Posted - 2024/02/27 : 20:40:31
Passerati: Tack! Jag fick köpa dom av en kompis. Egentligen sökte jag några i träfinish men det blev jättebra med dessa
Passerati Posted - 2024/02/27 : 18:36:08
Snygga pi60 du hittat!

Idéen låter väldigt vettig. Att hålla sig på en nivå av ljudstyrka där inte akustiken ställer till för mkt.
HerrD Posted - 2024/02/27 : 08:15:49
nisseW: Det blir bara pi60, 21-tummarna letar nytt hem. Subbarna spelar väldigt bra men jag klarar mig fint med pi60. Det blir ett enklare system och kapacitet lockar till att spela starkare än rummet mäktar med i övre register, bas klarar rummet utan problem.
nisseW Posted - 2024/02/27 : 07:13:03
Har du 21 tum subarna kvar, eller blir det bara Ino?
HerrD Posted - 2024/02/26 : 18:45:47
Lång resa känns som den landat i Ino med pi60.



Finishen växer på mig. Precis som med de röd-svarta så gillade jag inte finishen i början men nu älskar jag den!



För mig finns det en riktighet i ljudet som jag inte hittar i andra högtalare. Känns också som jag hittat en nivå jag trivs med. Jag vet att mera kapacitet bara är av ondo för rummet, det här är precis lagom. Jag är mycket nöjd och vill bara bjuda på lite idolbilder
HerrD Posted - 2024/02/18 : 19:08:30
FBK: Låter klokt. En del av oss (jag...) har precis nyss varit i läget "Dom där högtalarna måste jag ha!" istället för att anpassa sig efter rummet. Man måste inte ha en monsterbudget för att få bra ljud, jag tror du kommer få till det bra.
FBK Posted - 2024/02/18 : 17:53:47
Har och har... Jag kommer fråga honom om vad han tror om rummet, sedan hur det blir får vi se. Jag kommer i alla fall inte stoppa in några golvare om det är ett kasst rum. Det misstaget har jag redan gjort en gång och det funkar inte "om" man inte har minidsp-flex som "styr upp" saker kan man säga. Man får anpassa grejerna efter rummet och i mitt fall så måste jag det då budgeten i minimal.
Så här tänkte man inte för 30år sedan, utan då var det "dem högtalarna" vill jag ha utan att tänka på hur rummet påverkar ljudet...............
HerrD Posted - 2024/02/18 : 17:40:26
FBK: Alla borde ha en minidsp eller motsvarande. Har du hjälp av Lindroos kommer det bli kalas!
FBK Posted - 2024/02/18 : 14:57:03
quote:
FBK: Jag skulle säga att det beror på vad rumsproblemen består av. Har man ett mindre rum med hårda väggar kan basproblemen blir helt dominerande och då är det nog bättre med stativare.

Jag pratar om basproblem och stenhårda betongväggar och inte kala väggar utan akustikreglering. De är bara nybörjare dvs ingen som läser här som inte fattar att kala väggar innebär dåligt ljud.
För de som vill ha en så billig och smidig lösning som möjligt med delat system köper denna. https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/stereoforsteg/351890-minidsp-2x4-flex-analog-unbalanced/
Finns i fler versioner. Jag kallar den för "trollerilådan" för det är verkligen en trollerilåda.
Jag fattar mycket men inte allt och det här med riktig basproblem vet jag innebörden av då jag upplevt det, men jag kan inte räkna ut ett rums mått och trycka lite på väggarna och tala om hur det kommer bli som de som kan detta ordentligt. Men jag kommer ha hjälp av en viss Lindroos vid flytten, så då får man domen i nya boendet.
Och för alla nybörjare om det är någon sådan här, inga kablar "i världen" hjälper vid dåligt ljud utan man ska första börja med en rejäl möblering och tavlor. Folk vet inte ens om att en vägg täckt med en massa tavlor och en kal väg utan tavlor är som natt och dag.
HerrD Posted - 2024/02/18 : 09:16:39
jonasz: Ja, och med toppar(toppsystem) menar vi nog allt över 80-100Hz. Det blir då mycket fokus på akustik för att det verkligen ska leverera. Det är ett område jag tycker de flesta helt väljer att bortse från. Då är det roligare att köpa elektronik, kablar och annan kringutrustning. Jag har kommit fram till att det egentligen inte är något fel i det om det är vad man gillar. Bara man är medveten om att utdelningen av uppgraderingarna är en bråkdel av vad de kunde vara om akustiken var ordnad.
jonasz Posted - 2024/02/17 : 23:01:53
Ja har man flera subbar som eq'as separat så kan man nästan inte misslyckas med basen i ett obehandlat rum, i alla fall lär inte basen vara den svaga länken i systemet. :)

Toppen är svårare att få till... :(
HerrD Posted - 2024/02/17 : 21:48:30
jonasz: Delade system och många subbar samt eq är en bra lösning för att få ordning i lägre oktaver. Faktum är att anledningen till att slå till på i64s med infra x-12 var att testa just hur mycket det gjorde med många basar (12st 10-tum) samt ett par delade toppar med högre direktivitet. Resultatet var att det ändå inte kompenserade för ett rum med för mycket reflexer och efterklang. Basen var bra men det var det även med JBL M2 eller med mina dubbla 21-tummare. Det gäller att förstå vad svagheterna är i det rum man har och anpassa sig efter det.

Edit: Hörlurar känns lite som en annan sport men är effektivt för att helt ta bort rummet ur ekvationen.
jonasz Posted - 2024/02/17 : 18:45:46
Jag är övertygad om att golvare eller stativare inte spelar någon roll sålänge man delar till flera subbar vid 80-100hz. En stor golvare med ett större element kan t o m vara att föredra tack vare den ökade riktverkan det ger. :)

Alternativet är närfältslyssning, vilket kan vara otroligt najs eller såklart hörlurar men det vlir lite osocialt kanske? :D
HerrD Posted - 2024/02/17 : 09:11:17
FBK: Jag skulle säga att det beror på vad rumsproblemen består av. Har man ett mindre rum med hårda väggar kan basproblemen blir helt dominerande och då är det nog bättre med stativare. I mitt fall kan jag ha många och stora basar utan bekymmer, kör med dubbla 21-tummmare utan att det skapar problem. Vi har halvöppen planlösning och mjuka väggar i form av gips i ett trähus. Istället är det reflexerna som ställer till det. Många skulle nog säga att det är ok, eller till och med bra, men har man hört vad ordentlig akustikreglering gör så är det svårt att inte höra problemen. Lite som när man blev medveten om vad eq gör i basområdet, det går inte att o-höra.
FBK Posted - 2024/02/17 : 04:55:22
Har man rumsproblem så kan man ju glömma golvhögtalare direkt. Jag har haft en lägenhet för många år sedan där det enbart gick att spela på ett par mindre stativare. Men det rummet var väldigt besvärligt.
HerrD Posted - 2024/02/16 : 17:25:07
Passerati: Hehe, bra idé! Något att glida runt med på diverse hifi-mässor...
Passerati Posted - 2024/02/16 : 16:59:53
Ett Hi-fi skärp i olika färger för graderingarna inom akustisk judo som merch
HerrD Posted - 2024/02/16 : 16:04:55
Imperial: Carlsson är nog en smart väg att gå. Jobba med stället för mot rummet, akustisk judo

jonasz: Absolut, jag fick ju in 3st Vicoustic absorbenter/diffusorer, dom gör stor nytta men räcker inte riktigt hela vägen. En dröm skulle vara ett lite större lyssningsrum med fria tyglar vad gäller akustiken.

Passerati: Håller helt med.
Passerati Posted - 2024/02/16 : 14:55:00
Har man kass akustik och lågt i tak beroende på rum, WAF eller båda. Så vill jag framhålla att ett mindre system som ej drar igång rumsproblemen så tydligt kan vara att föredra. Svårt släpa in ett mastodont bassystem i ett kalt design hem och få behållning på discoteks ljudnivå.

Hellre ett mindre system med mera närfält och lägre ljudstyrka om rummet / möbler osv gärna sjunger med starkt.
jonasz Posted - 2024/02/16 : 14:34:43
Finns ju mycket snygga absorbenter att köpa eller diy'a nuförtiden. När det gäller diffusion är den nog svårare att hitta nåt som passar in. Tror man kommer långt med enbart lite absorbtion på strategiska platser, en matta och en rejäl tygsoffa. Sen skadar det nog inte med aningen begränsad spridning där ino är en bra kompromiss. Sedan 3-4 subbar kalibrerade med MSO.
Imperial Posted - 2024/02/16 : 11:05:28
De e ju tyvvär så att om akustiken e kass så spelar de ingen roll va man slänger in.
Ja fick min lägenhet under pandemin å fick bara se en planritning på lyan.
Me som tur e så låter det väldigt bra m Carlsson å ino basstöd.
Ja har inte akustik reglerat så mycket.
De e normal möblering å lite extra mattor på golvet å en redig ryamatta på väggen bakom soffan.
Åsså har ja tunna fleece filtar på vaggarna bakom OA-52 å OS-52.
Det funkar väldigt bra.
HerrD Posted - 2024/02/15 : 20:29:54
Passerati: Nej den har jag inte hört, men jag har provat i64s och infra x-12 här och insett att större system helt enkelt inte ger utdelning pga akustiken. Hade jag kunnat göra något åt den hade det säkert varit ett bra val. Men då hade jag behållit i64s riggen, den är magiskt bra hos en kompis där den hamnade.
Passerati Posted - 2024/02/15 : 17:07:02
Har du lyssnat på någon av i32 modellerna?

Tillsammans med små kompakta infra moduler en riktig höjdare.
Kapabel och musikaliskt stor högtalare i smäckert format. Kanske den estetiskt snyggaste modellen med lådans vinkel i överkant baktill
HerrD Posted - 2024/02/12 : 18:09:49
FBK: Lugnt, håller med.
FBK Posted - 2024/02/12 : 15:31:37
Det är sååå mycket bra och fint som bara försvunnit genom åren så det är tragiskt. Inte bara bilder, utan umgänget som fanns förr har också försvunnit. Allt i samhället har förändrats till något som jag personligen inte tycker om. Hififorums alla träffar genom åren har varit fantastiskt trevliga och lärorika och idag kan jag räkna på ena handen hur många som jag har kontakt IRL med inom denna hobby. Tills igår var det 2 st.... ifrån idag är det nu 3 st, då en gammal kontakt som jag inte pratat med på 20 år tillbaka dykt upp.
Folk är inte sociala irl längre, och det beror väl mest på alla sociala medier. Folk glor ju i den där mobilen jämnt. Har även sett det att när folk besöker någon så kan de inte låta bli att fingra på mobilen, så det verkar ha blivit någon sorts mani sjuka.. Sorry för allt bladder..

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.39 sekunder. Snitz Forums 2000