HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Vad gjorde dig grinig idag? Aka gnälltråden.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
mayday Posted - 2012/02/25 : 16:54:52
Att jag ska åka redan 05:25 på måndag för att vara hos ortopeden 10:50, lång väntan.

Och relaterat till samma ämne, min fotled tar livet av mig idag, trots citodon mot värken.

Nere från 20cigg per dag till 2cigg per dag. detta gör mig grinig men stolt.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Håkan64 Posted - 2020/11/28 : 23:04:22
Alltså om man nu har 30 års erfarenhet av mastring och ändå misslyckas... det låter som musiken kommer från en tratt dämpad med mjölig ananas.
Ryssen Posted - 2020/11/28 : 13:43:12
Blev till att ringa bergaren...Nu vet jag hur man tar sig in i en bil..
Ryssen Posted - 2020/11/28 : 09:29:14
Bilen har gått i baklås ,nyckeln i tändninglåset,och motorn går....
Ryssen Posted - 2020/11/21 : 19:12:07
Jag hatar att löda ytmonterat..ändå ska jag det..blir mest små pluttar...
soundbrigade Posted - 2020/11/20 : 10:27:24
ALLA landsting och regioner erbjuder kostnadsfritt influensavaccin till 65+ och riskgrupperna (jag tillhöra båda kategorierna). Men om nu min vaccinatör - vårdcentralen - inte har vaccin är ett sådant erbjudande rent dj*a trams.
Visst, apoteket, via Doktor24, erbjuder också vaccination, men de ligger utanför "systemet" och ser till att ta betalt för tjänsten av ALLA.

Det var detta, med ett erbjudande om gratis vaccin och så fanns det inget, som störde mig så oerhört.
FBK Posted - 2020/11/19 : 11:49:53
soundbrigade!
Måste skilja mellan olika delar i Sverige, något som låter mycket konstigt. Är du i den sk. riskgruppen så "ska" det inte kosta något. Jag var och fick två sprutor förra veckan gratis, influensa och lunginflammation.
Björn-Ola Posted - 2020/11/19 : 11:49:45
Idag har jag fan i mig inget att klaga på, och det måste jag klaga på.
Man kan inte som svensk gå omkring och inte ha något att klaga på. Vad ska man prata om då egentligen?
Det är tur att jag kan klaga på detta.
soundbrigade Posted - 2020/11/19 : 10:35:48
Jag kan inte vara annat än DJÄVLIGT grinig!

Jag tänker att eftersom jag är 65-plussare och tillhör riskgrupperna med min hjärtsvikt och flimmer, bara MÅSTE jag få en spruta mot årets influensa. Lägger en del tid på att leta reda på min vårdcentral på nätet och hitta nån sida där man kan boka tid för en injektion. Inte nåt vettigt går att få fram mer än att vi gamla och skröpliga får sprutan gratis men för andra kostar det 230:- här i Vänersborg.
Sålunda ringer jag vårdcentralen som sex timmar senare ringer upp och meddelar att Nehej, vi har minsann inget vaccin kvar. VA??!!! Man började vaccineringen för två veckor sedan och skulle speciellt inrikta sig på oss halvdöda, men nu är vaccinet slut.
Men vad fan gör jag då, då?! (Jag svär inte i telefon, inte så mycket i alla fall. Det sparar jag till inlägg på forum.)
Apoteket Tranan vaccinerar, ju ...
Så jag ringer apoteket och visst, man vaccinerar tisdagar och onsdagar mellan 14.00 och 15.00 men har lunchstängt mellan 2 och 3. Dessutom kostar sprutan 300 spänn!!!!
WHAT?! Men för oss med hjärtkallops och lungeksem då?! TREHUNDRA SPÄNN!!!!!

Jojo, det är den där nätdoktorn som väl hordat massa vaccin och ska göra sig en fin slant nu i kristider. Djävlars vad förbannad och grinig jag blir.


(Jag tog kontakt med en vårdcentral som drivs i privat regi och de har gett mig en tid för vaccination nästa vecka. Eftersom kontakten gjordes via nätet har jag inga uppgifter om kostnader, men jag förutsätter att det bli utan kostnad. I så fall TUMMEN UPP.)
FBK Posted - 2020/11/08 : 12:21:03
Så farligt är det inte Håkan64, vi brukar sköta oss snyggt här. Och nu kommer vi få en bättre värld och det är mycket värt eller hur.
soundbrigade Posted - 2020/11/05 : 14:39:06
Rolfen, så mörkt ser det inte ut. Han, demokraten leder än så länge.
Håkan64 Posted - 2020/11/04 : 18:31:49
Så jäkla trött på alla som bara måste kleta ner hififorum, motionsforum och tusan vet allt med sitt politikskit. Starta en egen blogg! Jäkligt tröttsamt att inte kunna freda sig från all propaganda.
Rolfen Posted - 2020/11/04 : 16:00:47
Tyvärr verkar detta bli en sorgens dag för oss som föredrar fred framför krig
Björn-Ola Posted - 2020/11/01 : 21:16:08
Var rädd om dig, Per.
Tänk på att undvika alla snabba kolhydrater. Mjölk, vitt bröd, pasta och sådant omvandlas snabbt till socker.
Men det vet du väl redan.
Min far led av diabetes och höll det länge i schack genom att äta rätt saker. Han testade på sig själv och lärde sig vad han skulle undvika.
Han använde en sådan här sensor

https://www.freestylelibre.us/

som loggade blodsockervärden med jämna mellanrum och han kunde se hur värdet steg och sjönk över tid beroende på hur och vad han åt.
De kostade en del men det var skönt att slippa hålla på och sticka sig i fingrarna hela tiden. Det gav en trygghet att på så enkelt vis ha koll på blodsockervärdet.
FBK Posted - 2020/10/28 : 16:39:50
Matvanorna är ganska bra i sig, men har varit söta drycker som varit mest bidragande till detta. Men en ändring blir det och det är att jag kommer inte äta vanlig middag när jag kommer hem efter jobbet utan gröt istället efter jobbet. Och det kommer ge en stor och snabb effekt på både socker och viktnedgång.Så en vanlig dag så blir det frukost på jobbet då vi har frukost buffe, som en mindre hotell frukost. Så det blir Yoghurt och Müsli, sedan lunch med gårdagens middag.som sambon åt igår. Sedan mellanmål och när jag kommer hem, gröt. Och ingen socker alls någonstans.Abstinens kommer man få nu, men jag klarade det en gång förut i livet så jag skall klara det igen.
Micke Y Posted - 2020/10/28 : 14:12:28
Bort med socker, bygg nya matvanor, få ett bättre liv

Micke
FBK Posted - 2020/10/28 : 12:27:07
Varit hos doktorn, och jag är så på mig själv.Skulle börja jobba för drygt två veckor sedan men blev förkyld så jag var hemma i drygt en vecka. Så jag började i Måndags (heltid)efter över ett halvt års sjukskrivning pga. en nervskada som jag fick vid en truckolycka på jobbet i slutet av förra året. Men eftersom den nerven redan är opererad för fler år sedan efter flera fallolyckor på hal parkering så vill ingen ortoped operera den igen då de säger att förutsättningarna att det ska bli bra igen är små, så jag får leva med den nervsmärtan livet ut. Och vad händer i Måndags då, ja till en början gick det bra . Men efter några timmar så fick jag bara mer och mer ont i fötterna, så kraftigt att när jag slutade så kunde jag knappt gå. Överbelastning tänkte jag naturligtvis då jag inte är van att stå på fötterna i 8 timmar - 1 timmes rast. Men sedan igår började jag fundera ännu mera på detta och kom då att tänka på min diabetes som jag inte har följt upp sista tiden så jag tog blodsockret i morse och hade då ett värde på 12.1... Skall ligga på 5-6 på morgonen Och doktorn sade att för högt socker som påverkar nerver i fötter och ben + min överbelastning och för höga vikt är högst trolig orsak till mina problem. Något som jag visste om, men inte har tänkt på Så ifrån NU så blir det inget socker alls i någon form. Får gå igenom samma stålbad som jag gjorde när jag fick diabetes för många år sedan och hoppas att verken ger mer sig för jag blev sjukuskriven resten av veckan och sedan skall jag börja och jobba 50%, men jag kommer troligtvis inte få någon ersättning ifrån Försäkringskassan. Dem har sagt nej till ersättning sedan årsskiftet pga att jag har varit sjukskriven ett visst antal dagar sista åren. Så det ekonomiska kommer bli ett jätte problem.
Men som tur är jag inte den som ger sig i första taget, så det är bara att ta tag i ALLT direkt.
soundbrigade Posted - 2020/10/28 : 09:20:53
Bestämde mig för att tvätta igår och visste att tvättstugan inte var bokad utan åkte ner tidigt på morgon för att boka upp en tvättid, i händelse att ...
När hissen åker ner hör jag två KLONK följt av ett BOINGK! och där stannar hissen.
Trycker på knappen för nödtelefon och får svar och berättar var jag befinner mig och förbereder mig på en låååååååååååååååååång väntan. När vi fastnade i kommunhuset för några år sedan var det sådant schabbel av hissjouren att det var räddningstjänsten som fick bräcka loss hissdörrarna och rädda nio gubbar i en trång hiss, varav en kollapsat. och detta efter en dryg timme.
Jag satte mig på golvet och tackade min lyckliga stjärna att jag gått på toaletten precis innan.
Så fort jag hörde någon komma eller gå tryckte jag på signalknappen, men tydligen ignorerades signalen, och någon dam trodde det var ett brandlarm.
soundbrigade Posted - 2020/10/25 : 22:01:53
Lyckats få en tandfraktur till - jippie!!!
Håkan64 Posted - 2020/10/25 : 19:30:55
Heja HIF
Håkan64 Posted - 2020/10/24 : 19:46:50
Oj vilken fin utdelning på V75 idag...
Micke Y Posted - 2020/10/23 : 16:36:26
Varför ser man köslutet precis EFTER man passerat sista avfart för en alternativväg?

Micke
Ryssen Posted - 2020/10/15 : 12:38:17
quote:
Som alltid gäller det, om man vill leva ett lyckligt liv, att anpassa situationen efter förutsättningarna.

Jaaa då får jag ju koppla bort höger kanal...
Björn-Ola Posted - 2020/10/15 : 12:18:14
Inga problem, lyssna då på musik du hatar och du kommer att uppskatta att öronen har beckat igen. Som alltid gäller det, om man vill leva ett lyckligt liv, att anpassa situationen efter förutsättningarna.
Ryssen Posted - 2020/10/15 : 12:01:30
Mitt högra öra ha beckat igen varit på vc (Vård centralen) och spolat men inget bättre....
Håkan64 Posted - 2020/10/14 : 18:34:11
Lyssna på musik när man är förkyld är ingen höjdare.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.22 sekunder. Snitz Forums 2000