HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Figge's HiFi-PA-Hembio-byggen *Blodad horntand*

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Brandmästaren Posted - 2012/11/15 : 00:03:42
Ja så då är man på G.
0,1 ton element är på väg från den kungliga hufvudstaden, och ett stabilt lass med 28mm bokskivor kommer från en välkänd smålänning

Vad månne det bli av detta då ?
Förhoppningsvis en välljudande anläggning som är hyfsat allround men rock/metal är välspelat, och Theo 13 mån diggar redan
Fick för övrigt lära sig tidigt då jag testade 8 Peerless 10:or och 2 380TC för fullt. Det sparkade i magen tyckte mor, som förpassade sig till annat rum

Så detttahärninga med bilder - har någon ett stabilt tips på något bra ställe man kan lägga dem på så får ni gärna förmedla det.

Ja hur är det tänkt då ?
2 st 8G40 samt 2 CP21 i varje låda, dvs 5 st, D'appolito konfiguration i ca 25 lit och portade till ca 78 hz.
Delningen satt till ca 4600 12/18 db.
1 st SM115K i (kräk?)reflex på ca 90 lit portad till FS, på var H/V fram/bak, dvs 4 totalt, för basstöd.

I effektkanalerna är det tänkt 1 8G40 och 1 T2030, 2 fram och likaledes bak, så att säga halva huvudsystemet. Delningen ca 3000, 12/12.

Baslådorna är tänkta som "stativ" till topparna och enligt BASTA verkar det vara begåvat. Tanken är att 21:orna skall hamna i lyssningshöjd beroende på den begränsade spridningen, och lådorna kommer ha en del vinklar och rejält fasade kanter som tillsammans med basarna jämnar ut en del fnurror på frekvenskurvorna.
Grundfilter har jag räknat ut men då vissa parametrar saknades så blir det till att mäta...

Funderar även en del på hur mycket baffelstöd jag behöver, tippar ca 3-4 db, men har inte kört med det innan så tips är välkomna

Nu är det ju så att jag misstänker att herrarna (OCH NÅN DAM?) på forumet skulle kunna orsaka att hela min idé ställs på ända.
Detta skulle jag uppskatta, men att byta alla element är nog inte aktuellt

Är nyfniken på de 3-kantiga portarna som figurerat men är inte hundra på hur man får till dem, dessutom får jag bara in 2 då sublådorna vinklar i överändan för att harmonisera med topparna.

Vi får väl se var det slutar
Bilder kommer då jag fått nånstans att härbergera dem, och så bör jag ha något att visa såklart...
Natti.
Mvh:
Figge.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
CSMM Posted - 2014/02/17 : 20:45:56
Gokväll!

Ja, minidsp fixar delay. Jag använder dock minidsp till att dela mellan toppar och basmoduler så därför kommer jag att bygga någon form av lös diakantlåda som jag justerar in delay mellan Beymaelementen med. Tänker mig en svarvad "strut" eller liknande.

35 Hz är helt okej även om jag gärna vill ha djupbasen när vi kollar film. Det hade varit kul att få lyssna på ett PA-bassystem och jämfört. Man kanske inte saknar det alls..
Brandmästaren Posted - 2014/02/16 : 21:18:52
Antar att Q på dina lådor hamnar på 0,7 vilket borde innebära mellan 5 och 8 liter eller så +elementens volym. Kan vara sunt då man inte vinner så mycket på BR vid de frekvenserna och du slipper ju förluster i filtret.
Mini DSP kan väl justera delay och fas ? Isf kan det bli mycket bra.

Element som är lämpliga finns det rätt gott om. Finns gott om folk på forumet som kan det där bättre än mig, och framför allt lyssnat på betydligt fler.
Men Beyma, Faital, RCF eller Fane har ju ett antal prisvärda som ger bra respons beroende på om du vill köra, typ BR, TH eller någon pipa.
De 15" jag har nu rullar av runt 35hz och jag upplever inte att det saknas något neråt utom vid just "bastestarmusik" eller liknande.
Vågar nog påstå att 2 st 15" av stabilare sort spelar mer än 8 Peerless tolvor, och färre slutsteg. Hade själv 8 tior förut och med mina 2 altosteg orsakade de inte tillnärmelsevis samma gung som 2 av de 15" jag har nu.

//Figge
CSMM Posted - 2014/02/16 : 10:49:30
Hej igen!

Tack för alla tips dom mottages tacksamt :-)

Angående valet av sluten låda till Beyma-elementen är.för att jag har läst att det kan bli storq problem vid delningen mot basmoduler om topparna är avstämning omkring samma område. Hur detta stämmer vet jag inte.. Delningen mellan basmoduler och toppar sköter jag med minidspn så jag kommer även att använda mig av den för baffelstegskompensationen. Jag visste redan när jag började med dom att dom faller av tidigt, f-3db vid 125 Hz simulerade Petter fram.
Jag testar iaf. :-) Är det så att det inte fungerar tillfredsställande så får jag bygga nya lådor. Bygga är kul så det gör mig ingenting. :-)

Angående mina basmoduler så kom jag nu över 4 bättre begagnade element för en förmånlig summa. Samma sak där, vi testar oss fram :-) Men PA-basar kommer jag säkert att prova i framtiden.

Har du förslag på några trevliga element? Jag har plats för ca 800 liter lådor totalt.
Brandmästaren Posted - 2014/02/16 : 09:46:19
CSMM: Ja det är hyfsat bra ljud, men med facit i hand skulle jag gjort lite annorlunda.
Vet ju inge riktigt hur du tänkt dig, men jag upptäckte några tänkvärda saker under projektets gång.

Troligen blir dina lådor väldigt smäckra med liten volym, dvs att de troligen kommer behöva en del baffelstöd. Är inte säker på att sluten är bäst, tror mer på BR och portning för att ge lite extra kick 80-100hz.
Beyma själva förespråkar väl 30 liter portad till 45hz, och det är inga problem att spela bas med detta element, det har jag märkt i hornen...

T2030 låter mycket bra utan att jag justerat filtret nåt större. Peaken beror troligen på lådan, smäckte bara in den, men efter den mätningen har jag försänkt och det förbättrade peaken direkt.
Mått för monteringen är lättast att ta från Beyma.com och produktbladen. Lägg på 1,5 till 2 mm på urfräsningen så att inte lacken sas krymper hålet.
För övrigt är, så vitt jag förstått, det oftast ljudtekniskt bäst att sänka ner så kanten blir jämn för att minska reflexerna. Glöm inte att räkna med tätningslisten bara.

Du körde med Peerless 12:or om jag inte minns fel?
Vi har testat med några olika här, 260 swr, 263 swr, 315 swr, men de gamla (och tyvärr nedlagda) 303swr 115hp4l är de som låtit bäst. Lättare kon och betydligt lägre Q är nog förklaringen.
Om du skall ha fler basar så fundera en gång till. Tror du kan uppleva basen som lite trög och baktung jämfört 8G40. Jag hade satsat på PA-element, då klarar du dig med 4 istället för 8 :)

Mvh:
Figge
CSMM Posted - 2014/02/16 : 09:06:20
Sluten skulle det såklart stå.

Vad kan den där peaken vid 16 kHz bero på?

Hur djupt har du försänkt elementen? Mina dröjer några veckor men jag tänkte göra klart allt tills dom kommer.
CSMM Posted - 2014/02/16 : 08:10:54
Häftig anläggning du byggt ihop här! :-)

Vad tycker du om t2030? Jag ska använda den tillsammans med 8G40 precis som dig men i en sliten låda som delas runt 80 Hz mot basmoduler.
Brandmästaren Posted - 2014/02/15 : 22:59:40
Sedan sist inlägg har det lästs en del hornteori och testats med lite justeringar och dämpningar.
Prototypen är bestyckad med en 8G40 och en T2030. Har inte lagt jätteenergi på filtret. Delningen är bra men det är något som inte stämmer i de översta regionerna.
Lyssningsintrycket är att de spelar öppet, dynamiskt och har rejäl pondus - riktiga rock'n roll-lådor





De saker jag kommit fram till har jag tänkt att stoppa in i en ny prototyp, denna gång med dubbla basar och en CP380/M, rejäl pjäs det där



Först ut att testas med dem är ett par P-Audio PH-170 horn. Måtten är relativt små och hornet är väldigt kort vilket kan underlätta. Bortsett från några krusiduller så mäter de ganska bra, men hornet hade fått ganska goda vitsord när jag sökte på det.



I nuläget har det sågats en hel del små bitar. Testar att bygga i MDF denna gång, men mtp hur det dammar så är jag inte säker på om det kommer användas så flitigt framöver

Fortsättning följer...

//Figge.
Brandmästaren Posted - 2013/12/17 : 22:47:15
Då kan det åter vara dags att skriva lite här.
Har varit på tok för många bollar i luften ett tag, men lite har hänt på ljudsidan

De tappade 18"-hornen gav mersmak och jag började skissa på ett par exponentialhorn till mina 8G40 som ligger till ingen nytta.

Tyvärr har jag inte laddat över bilder än, skäms på mig...
Lilleman och pappa har tillbringat lediga dagar i garaget och snickrat en prototyp med öppningsbar sida.
Avstämningen la jag till att börja med så att den började falla vid ca 48 hz.
Har pillat lite med dämpningen och det verkar som om avstämningen blev djupare än tänkt, ca 40 - 43 hz.

Lyssningsintrycket är så här långt trots allt mycket imponerande.
Torr, ren, fast bas med gott om kraft. Tonal eller vad man nu skall kalla den ?
En 8" som kan spela på detta viset är helt sanslöst
Dessutom förvånansvärt "djup" bas.

Återstår en del att pilla med dock, när tid finns

Har ett par tydliga dippar, 3-5 db vid 43 och 95, samt den stora frågan - en nästan total utsläckning vid 207 hz.
Mätte lite och det verkar fungera bättre på håll, ca +3 meter.

Jag antar att hornet behöver dämpas för att minska outputen från ca 180 hz, alternativt modifiera horngången med fler veck.
Dämpning runt 1/2 våglängd har jag förstått skall göra susen också.
Frågan är om man skall gå på 1:a, 2:a eller 3:dje tonen - eller allihop ?

Lådväggarna producerade en del skrammel, bara 12mm plywood, så lite stag och förstärkningar gjorde gott.
Upplever även lite "blåsljud" från elementet när jag drar fullt. Kompressionen är ganska normal men ev. är det för tight bakom elementet så att det inte ventilerar ok i polstycket.

Skall försöka få med lite bilder nästa gång.

Med vänlig hälsning:

Figge.
Brandmästaren Posted - 2013/11/21 : 23:09:43
Får be om ursäkt för min bortavaro här, men det har varit lite att stå i...

Jovars, Martinsson - jag är snudd på nöjd :)
Sedan sist har hornen och topparna körts med mina två Alto Macro 2400 -steg med bra resultat. Mycket välljudande och effekten räckte gott till att välta det mesta här hemma i huset.
Dock drev de inte basarna fullt ut. Har för mig att de ger 2 x 750 w i 4 ohm.

Körde sedan hem prylarna till kompisen som skall ha dem.
Han är mycket nöjd med ljudet, men det behövs inspelningstid än.
Topparna drivs av ett gammalt Phonic-steg, rejält tungt. Effekt okänd men det låter fint. Tror det gjorde gott med större avstånd till diskanthornen då de lät mycket öppnare där.
Till basarna körs ett Behringer EP 2000. Även det är för litet, borde varit 2 bryggade i så fall.
Men de presterar ett exakt och precist basljud, samt ett jäkla tryck och kom mer till sin rätt där då han har ca 100 kvm + kök och andra utrymmen i öppen anslutning till lyssningsrummet.

//Figge.
martinsson Posted - 2013/11/20 : 19:23:14
hur har det gått ? har det nya steget får THAM18 att vakna till ?
Brandmästaren Posted - 2013/10/04 : 23:59:59
Det lär nog räcka en stund Martinsson
Kan det vara P-Audio-element i dem ? De verkar göra rätt stabila saker men jag är lite fundersam på elementvärdena ibland. Någon som har erfarenhet ? Har bara använt BM-D450 drivern vilken kändes hård i ljudet.

Har glömt att nämna att jag beställde ett "DATS" mätprogram från Parts Express för ett tag sedan.
Beställde en söndagkväll och på torsdag lunch kom paketet. Känns rätt fantastiskt mtp den nätta resvägen, Ohio (om jag minns rätt) till min farstukvist

Hur som så verkar det vara himla käckt. En liten klump med två krokodiler i ena ändan och USB i den andra.
Användarvänlig programvara och bara genom ett knapptryck mäts impedans och fas, med fyra och lite pill med vikt eller annan metod så mäts alla parametrar på elementet.
Man kan även mäta spolar, kondingar och resistorer.

Den har också ett 2-kanals oscilloskop vilket jag ännu inte hunnit forska i. Använder H och V ut på ljudkortet och krokodilerna som ingångar. Får väl se om jag finner ut hur det skall användas.

Så här långt är jag nöjd. Snabba och bra mätresultat, exporterbart i olika format.
Kan rekommendera det

//Figge.
martinsson Posted - 2013/10/03 : 20:19:06
Härligt! och skulle du känna att det inte riktigt räcker till med bättre drivning så kan man ju göra så här :

Brandmästaren Posted - 2013/10/01 : 14:04:40
Delger mer än gärna Martinsson
Då det var tänkt att ha 18Hp1020 i först, modifierades för att ge en lätt flack kurva nedåt i frekvens.
18Hp1030 ger i stället den mer typiska kurvan med lätt "häng" på mitten.
Det man skulle kunna klura lite mer på är om man kunde placera lite dämp på något strategiskt ställe i horngången. Provade med lite vid elementet och första böjen vilket gav ett torrare ljud och som jag uppfattade det bättre mätning, troligen pga mindre resonanser vilket gav jämnare respons. Så där ligger en dämpskiva mellan stagen nu.

De skall ju spelas mestadels ute och i större lokaler. Har ju mina fyra 15-tums basar hemma och de känns mer lämpade där, men hornen har många trevliga tonala fördelar men då är vi ju inne på BR & horn-kriget igen
Men att ha hemma, nej då är det nog bättre med ett mindre TH.

Förvånande var, bortsett från all boost som zachry-steget lade på i bass-läget, hur djupt hornet plötsligt spelade.
Jag uppfattade det som att de gav full output redan från 20 hz. Nu har jag inte simulerat eller kollat upp faktiska inverkan egentligen, men det var brutal effekt utan vådliga konutslag. Men stegen ger väl bara 150 - 200 watt. Knappt en startmotor till dem
Rejäla steg kanske skulle gett större x-max i det läget.

Mvh:
Figge.
martinsson Posted - 2013/09/30 : 07:34:16
quote:
Vad det gäller tham så är grunden ett tham18 men s1 och s2 ändrades lite neråt för att passa det tänkta elementet.
Nu visade det sig att det fick bli storebror istället, 18HP1030, och den visade mer output i lägsta delen.
Har inte siffrorna i huvudet men s1 och s2 minskades med ca 60 cm2, har det inte på pränt då datorn kraschade.


En ändring på ca 60cm2 utgör ca 11-12% av orginalets S1 och S2, en relativt försiktig (sund) modifiering med andra ord, tanken var att hålla S2 (och därmed även S1) aningens högre än vad man traditionellt simuleringsmässigt kanske siktar på, något som går igen i samtliga THAM konstruktioner, detta för att minska påkänningar på elementet, minimera risken för eventuell kompressionsdistortion samt öka konstruktionens tolerans för varierande elementparametrar, dvs. att man kan använda dem med ett större utbud av element och ändå få ett ok resultat.

Kul att du känner att de gör sitt jobb och på tal om det, de två större modellerna (THAM15 & 18) är inte primärt avsedda för hemma "husbruk" även om de säkerligen går att använda i vardagsrummet, jag har själv funnit att det är svårt att få tex. THAM15 att lira bra i mindre utrymmen (Vardagsrum) då de ofta tar över väldigt tidigt, även med noggrann nivåanpassning och låga volymer, oavsett vilket så hoppas du får mkt nytta och nöjje av dem, tack för att du delar med dig av dina intryck.

mvh / Anders
tian Posted - 2013/09/28 : 23:51:37
Jag har bara 5 bokstäver ........G R Y M T
Brandmästaren Posted - 2013/09/28 : 23:33:37
Tack more10 och martinsson
Kanske inte är det fagraste bygget som producerats men det är gjort för att spela som attan på
Vad det gäller tham så är grunden ett tham18 men s1 och s2 ändrades lite neråt för att passa det tänkta elementet.
Nu visade det sig att det fick bli storebror istället, 18HP1030, och den visade mer output i lägsta delen.
Har inte siffrorna i huvudet men s1 och s2 minskades med ca 60 cm2, har det inte på pränt då datorn kraschade.
Ljudupplevelsen är som sagt brutal och tonsäker.
Tror dock att vår lilla villa är på tok för liten egentligen - det mesta skakar runt men de får inte fullt utrymme för tonerna. De tål ju en anskrämlig massa effekt åxå, något som inte provats till mer än ca 35%.
Topparna provades fullrange och då med eq på 5 db vid 60 hz vilket lät mycket behagligt.
Har spelat allt från klassiskt via jazz och olika dunkadunka till trash med rejäla dubbelkaggar. Problemet verkar mest vara fasen vid delningen, fullrange lät homogenare, men hornet klarar det med glans. Känns dock lite som om det är "imponatorfaktor"ibland, dvs det blir lite maffigt.
Diskanterna låter mycket bra, luftigt och inget som sticker ut. Nöjer mig så, kanske kunde måla ut det mer men som vissa skriver ibland - rock'n rollsystem eller bara enkelt "skitkul" - de spelar roligt, skit samma om att mätningarna inte är 100. Det låter rock !


//Figge
martinsson Posted - 2013/09/28 : 11:18:57
Av förklarliga skäl tycker jag givetvis att det kul när det byggs THAM, och detta är verkligen riktigt roligt att läsa och se, härligt att höra att du är nöjd med hur de presterar så här långt, fina byggen med bra komponenter, tack för att du delar med dig av det.
more10 Posted - 2013/09/26 : 08:36:26
Himla snyggt byggt!

Kul att det låter bra också.
Brandmästaren Posted - 2013/09/24 : 21:43:30
Kanske kan vara dags att uppdatera lite

Här har byggts en del och lackats.



Sen blev det en massa testande som sagt. Olika filter provades, RuneStones förslag hade nog fungerat men för spridningens skull ville jag ner i delningsfrekvens till ca 1200hz. De mäter nu kanske inte perfekt men det känns som en bra kompromiss. För att palla lite mer effekt ville jag upp i minst 12 db/oktav. De är ju tänkta att spelas utomhus så det behövs ju litgrann



Uppe på basportarna hamnade ett par filter. Passade finfint där.
Det slutade med 6/18 och 3 RCL-länkar. Motstånden till basfiltret är rätt kraftiga, baffelsteget har 2 parallella 50w motstånd.





Ibland fick man ju jobba ifred en stund också



Saker och ting började så småningom ta form.



En himla massa lyssnande har det varit. Frugans känsliga öron har varit till god hjälp. Katten gillade inte 15hz sinustoner vid inspelningen av elementen bara. Blängde surt och gick ut
Sen har väl i princip alla musikstilar gåtts igenom.

Mätningar på båda TH. I öppningen och på 1m.



Kopplade in Zachry D250 och provade lite olika delningar. Filtret verkar väl vara lite sådär...
Observera mastodonthöjningen vid lägre frekvenser. Rejäl boost - inte undra på att de blir bumliga i ljudet. Men djupt spelar de



Topparna mätte helt OK inne i rummet.



Är mycket nöjd med CD10-drivern. Låter mycket bra
Topparna har god pondus och gott tryck i pukor och övre bas. Kör man fullrange utan EQ så hänger de med bra till ca 80hz, men klämmer man på lite i botten så spelar de med bra pondus.
Har inte upplevt några speciellt besvärliga frekvenser men jag tror de skulle må bra av mer speltid. Lite hårt ljud uppåt 800-1000hz.

Bashornen behöver tid även de. Låter mycket bra och peaken ovan 150hz försvinner med 24db delning. Delning vid 80 eller 100 är nog en smaksak.
Ljudet är brutalt och de har en otrolig kraft och renhet i tonerna.
Drev med mina Alto macro2400 men de vill nog ha den dubbla effekten för att vara nöjda skulle jag tro. Men deras kommande husse har ju lite mer att komma med

Återstår ett lager lack på racket, sen så börjar det bli färdigt


//Figge.
Brandmästaren Posted - 2013/08/30 : 22:53:55
Då har det testats en massa olika filter.
Slutade med ett 6-18 vid ca 1200hz och ett par RCL-länkar.
Låter riktigt trevligt, och en timmas motionerande av 15-tummaren med 16hz sinusvågor gjorde gott

Mätte 0, 15 och 45 grader på't ungefär.
Rummet ställer ju till det som vanligt vid ca 125hz.







Bashornet är frukansvärt brutalt, men det krävs lite mer än ett D250 att driva med
Trots detta så spelar det så man nästan får gå ut
Klara rena toner, fruktad attack och jordbävningskapacitet
Jämfört med Tham 18 är S1 och S2 lite ändrade. Kurvor och ritningar är dock inte i ordning efter datorkraschen, får se om jag fixar dem sen. Är inte riktigt prio 1 med allt som måste göras...

Mätningar i port och på en meter:






Skall demontera elementen och förbereda för lack härnäst.
Skall bara skruva ihop dämppanelerna som ligger i delar, borde ju snart vara fixat


//Figge.
RuneStone Posted - 2013/08/30 : 20:35:50
Prova dela runt 3k-3.5k ungefär och med 6dB i diskanten, då borde du kunna plocka ner den där puckeln ganska naturligt.. så kanske du får dela mellanregistret aningens lägre än diskanten för en fin summering..

Är du med på hur jag tänker ?
har bara kastat ett snabbt öga på det men det ser ut ungefär som mina stativare gjorde och där blev lösningen den samma.
Brandmästaren Posted - 2013/08/30 : 00:55:53
Då var det dags för lite bilder igen.

Det har ju snickrats lite under semestern och först ut var ett par något modifierade Tham18. Det tänkta elementet var dock inte tillgängligt så det fick bli storebror istället.
Simuleringarna sa att detta skulle medföra en höjning längst ner mot vad jag tänkt, men då de skall spela mest i det fria så är det väl knappast till nackdel.



Många delar blev det men jag fick ju hjälp





Sen kom det ett lass med godsaker
Faital Pro 18HP1030, 15FH510 samt LTH102 och Beyma CD10Fe.

Mätte sedan upp bas/mid och horn.
Diskanten har en något besvärande topp. Såg inte ut så ihop med Beymas TD164-horn.






Provmonterade en sub också. Körde lite försiktigt med en Zachry D250 vilket gav en ganska omskakande upplevelse När man satt framför och lyssnade så upplevdes det inte så brutalt men Trollmor kom och ryckte mig i armen för att visa att det dansade runt saker i skåp och på hyllor



Mätningen stämmer ganska bra med simuleringarna.

Topparna jobbas det med just nu.
Har testat L-R 6(12)/12 db med ca 1230 hz delning och fasvänd diskant.
Blir inte riktigt nöjd med hur de summerar. Kanske skall öka diskanten till 18 db istället.
Då det råder mätstopp efter lillen gått i säng så är väl produktiviteten inte jättehög, men lite simuleringar låter ju inte

Fortsättning följer.

//Figge.
Brandmästaren Posted - 2013/08/21 : 21:54:02
Ja gott folk, det blir ju sällan som man tänkt sig

Det har väl inte blivit så mycket gjort på högtalerifronten som tänkt. Käpparna har stått som spön i hjulen.
Men vi har varit på en trevlig semestertur, bl.a. Gränna, Oxelösund, Strängnäs och Karlsborg. Junior blev nog mätt på det hela, var överlycklig när vi kom hem och ville genast till garaget och greja...

Började simulera och mäta på PA-bygget. Just MLS ville inte lira med ljudkortet. Olika värden var gång. Men till slut fick jag iaf ett par hyfsat bra kurvor.
Sen packade hårddisken ihop och tog långsemester. Efter en himla massa trixande så lyckades jag återställa laptoppen med ny disk.

Bashornen är ihop och ett är provkört och uppmätt.
Topparna testas nu och filter simuleras på löpande band.
6-12 eller 6-18 är väl frågan, basen har ett Le på 1,4 så det får labbas lite...

Bilder kommer som sagt, datorcrashen har medfört lite oreda bara...

Fortsättning följer.

//Figge.
Brandmästaren Posted - 2013/07/29 : 10:02:24
Ja du Nisse.P, det hade varit nåt det
Hade väl slutat med 14 slutsteg eller nåt i den stilen för 5.1

Dock har ju Yamahaförstärkaren rätt bra EQ, 5 per kanal, men det är rätt pilligt.

Skall försöka få kommit ut i snickerboa i em, och nu är det bara ETT dygn kvar att jobba i morgon - sen är det semester

Ska försöka fixa lite bilder på vad som byggs i kväll.


//Figge.
nisse.p Posted - 2013/07/28 : 10:37:46
Om du skall ha en dator och vettigt ljudkort kanske denna sida kan sätta lite tokiga tankar i skallen hos dig..
http://www.bodziosoftware.com.au/
Deras ultimate equilizer kanske kan vara något.
Det blir en hel del slutsteg som krävs dock.

Men där kan du finslipa inställningar tills du blir less och gammal..

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000