HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Jojjes Sweetspot

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Jojje66 Posted - 2012/11/21 : 22:13:39
Välkomna till Jojjes Sweetspot

En Decemberdag 1974, den 24e, skedde en förändring i mitt hem. Min mormor gav mig, med tomten som leverantör, ett platt paket. Det innehöll Sweet`s Desolation Boulevard och var upptakten till nyordning. En decibeldebatt, som höll i sig t.o.m. det datum jag skaffade en egen bostad, hade startat. Till en början avnjöts LPskivor och musik från MC, s.k. magnetic casette, ett bland ungomarna ofta okändt media, på familjens Bang& Olufsenanläggning. En stor dag var det när ett par färdigbyggda högtalare, bestyckade med Coralelement, kunde bubbas upp från snickarboden i källaren för att snöras ihop med en bagagnad inköpt Harman Kardon 630 med dubbla nätdelar. Många lådor, av varierande storlek och slag, har sedan dess passerat mitt hem. Intensiteten i intresset för musik och stereoapparater har varierat allt efter ekonomi och familjeförhållande genom åren. Vad gäller musik tilltalas jag av allt som intresserar mina öron för stunden. Målet med min anläggning är nu precis som från första början; den skall duga till att reproducera det jag lyssnar på tillräckligt högt och välspelande för att jag skall bli glad och tycka att det är trevligt att lyssna på det som mina öron vill höra.

Johan heter jag och har hunnit bli 47 år. Så här ser min stereo ut idag.



Anlläggningen består idag av:

Digital uppspelning: Squeezebox touch med toolbox 3
Vinyl Skivspelare: Kenwood KD650
Pick Up: Transfiguration Phoenix
RIAA : Tom Evans Microgoove + X mk2
Tonarm: Jelco 750D
Försteg : Xindak XA3200 MkII
Slutsteg : Plinius SA100 mk3
Högtalare: JBL ti250 Jubelee
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
AlfaGTV Posted - 2018/12/14 : 14:04:38
Tackar Jojje! Alltid trevligt o lärorikt att besöka Herdinvägen, så även denna gång!
Även om The Groove inte kan betraktas som någon nyhet, vare sig för dig eller mig, så tyckte iaf jag att den verkligen visade sitt berättigande i ditt system!
Och lillebror som fick flytta ett kvarter eller två, spelar nu så bra som en lillebror kan göra, med min alternativa snurra! Låter fint mao
Jojje66 Posted - 2018/12/14 : 00:07:14

Nej. Det var TOMten som skickade den från England så det blev en sen kväll i kväll. :)

Figge Posted - 2018/12/13 : 23:08:43
Alfas?
Jojje66 Posted - 2018/12/13 : 22:12:41

Tomten kom tidigt i år.



Jojje66 Posted - 2018/11/21 : 20:57:43

Tack själv Micke!

Det är ju gästen som gör festen som du vet. Vist var det lite besök här i helgen. Både trevliga vänner som var här för att umgås och lyssna på musik, ett par trevliga slutsteg och ett återbesök av Tom Evens The Groove.



Visst står sig Plinius sig bra i konkurrensen men dom gamla grekerna tycker jag i inte skäms för sig heller. Kristofer använder dom bara för att driva diskanthorn och mellandriver (JBL). Fungerar toppen tycker jag. Här lyssnade vi bla. på Greg Porter i fredags och det var med förtjusning.Plinius står dock kvar på sin plats och kommer så att göra under obestämd framtid.



AlfaGTV Posted - 2018/11/19 : 12:37:28
Passar på att tacka för begivelserna i lördags! Mycket trevligt, i vanlig ordning!
Och riktigt kul att få höra rörmonoblock till dina JBL! En riktigt trevlig grundton i de dära, men jag föredrog faktiskt ditt Plinius för bandbredden, klippet och dynamiken. (Möjligen lite mer grovhuggen återgivning av röster och sånt, men klart bra ändå!)

Jojje66 Posted - 2018/09/29 : 00:24:54

Tack själv och skoj att du gillade det röda!

I morgon skall våra små sladdar ut på en liten tur till en helt oförberedd stackars bandspelarägare nörr över. Det skall bli spännande.

AlfaGTV Posted - 2018/09/28 : 20:30:22
Tack för gästfriheten Jojje!
Trivsamt att komma in i stugvärmen efter en cykeltur i mörker o regnväder.
Vinet var gott och nu finns en flarra på lut här hemma också, tillsammans med en annan Nero d#8217;Avola!

Sladdarna hade ovanligt stor påverkan för att vara XLR tyckte mina öron, och jag tycker du sammanfattade intrycken bra. Och tveklöst var din RG den klara vinnaren med hänsyn till pris! I ditt system tyckte jag väldigt mycket om den strama, hårt slående basen.

Tack för ännu ett trevligt tillfälle att få lyssna till lite go musik!
Jojje66 Posted - 2018/09/27 : 22:23:13

Han precis sladda in innanför dörren, sleva i mig en halv Icapizza som sköljdes ner med en liten skvätt rött och sätta fyr på eftermatenciggen när en välbekant gestalt dyker upp i backen utanför. Det var Alfa som klev av cykeln med andan i halsen. Idag hade han ryggsäck. Ryggan innehöll inte några spår av sportdryck om nu någon skulle innbilla sig något sådant. Nej,I den återfanns förutom några vinyler lite kabelstumpar. Då kontakterade sådana.
Först ut fick bli de Tara Labs Prima som Alfa tidigare haft vänligheten att lämnat kvar vid tidigare besök. Det lät riktigt trevligt. Helt ok. Inget direkt att anmärka på.
Näst på tur, ett stycke kabelslöjd tillverkat i mitt lilla pentry bestående av Belden 9207 twinax med en Neutrik xlr i var ända. Här hände det mer än jag skulle vågat gissa. Betydligt tightare bas, helt plötsligt med riktiga transienter. Alla register i övrigt mycket mer detaljerade.
Sedan var det en Jorma 3 som fann sin väg upp ur Alfas rygga. Inte samma tighta bas här var första tanken. Efter en stunds lyssning var vi nå tämligen överens om att det fanns en del andra kvaliteter såsom mjukare övre register och en djupare ljudbild.
Sist ut för kvällen fick bli Jorma 2 denna gång. Klämde i kontakterna och sådär ska det ju vara. Betydligt tightare bas än nr 3, ett djup vi inte var i närheten av med någon av dom andra och bara så behagligt att lyssna.
Hade aldrig trott att det skulle vara sån skillnad på dessa.
Kan nog tycka att min kabelslöjd är absolut mest prisvärd men Alfa hade vänligheten att låta 2orna hälsa på ett tag och det får dom mer än gärna.

Här ses hela skaran samlad.






Jojje66 Posted - 2018/04/04 : 18:25:19

Tack skall ni ha!

Det var roligt att höra. Tycker själv att jag haft tur att hitta prylar jag gillat fram för allt för att det spelar musik så att det blir roligt att lyssna. Att också byta erfarenheter tillsammans med goda vänner har nog varit en förutsättning för att få till det. Att sedan grejerna måste funka tillsammans med varandra vet vi ju. Ni kan inte ana vad glada Plinius och JBL blev när Alfa tog sin Embla under armen och ringde på dörren. #128515;

Figge Posted - 2018/03/30 : 07:40:08
Om vi ändrar definitionen, till mycket välljud per investerad krona?
Piskar många betydligt dyrare system som brukar spelas på mässor.
FBK Posted - 2018/03/29 : 23:00:42
quote:
underhållning per krona är skyhög!

Och det är extra kul när man lyckas med sådant, för det är inte alltid så lätt.
quote:
Oftast traskar man hemåt från Jojje med glädje i stegen, man ju liksom varit på konsert med skön live-känsla

Bättre betyg kan man inte ge. Tycker personligen att det är viktigare att det är kul att lyssna på än att alla hifi parametrar hamnar högst upp på dagordningen.
AlfaGTV Posted - 2018/03/29 : 22:23:56
Hmmm, ja FBK har nog rätt, så ringa är inte pengen men underhållning per krona är skyhög! Oftast traskar man hemåt från Jojje med glädje i stegen, man ju liksom varit på konsert med skön live-känsla,
Och Plinius gav även mitt lilla Karansteg smisk, åtminstone i det sammanhang vi jämförde vid ett tidigare tillfälle.
FBK Posted - 2018/03/29 : 21:50:52
Plinius och Embla rankar jag inte direkt väldigt ringa pengar utan de kostar en slant så att det spelar bra är inte konstigt utan det kan man vänta sigPlinius steget ska var riktigt bra efter vad jag läst.
Figge Posted - 2018/03/29 : 20:10:59
Har varit och lyssnat två gånger på detta system och lika imponerad av vad som presteras till en väldigt ringa penning men ett imponerande sätt.
En helbild vore trevligt.
Figge Posted - 2018/03/29 : 15:52:57
Har varit och lyssnat två gånger på detta system och lika imponerad av vad som presteras till en väldigt ringa penning men ett imponerande sätt.
En helbild vore trevligt.
Jojje66 Posted - 2017/11/16 : 09:49:07

Tack själv!

Alltid lika trevligt när vi träffas tycker jag och den bra musiken hade ni ju med er själva till största del. Känns som hifisäsongen kommit igång efter sommaren i vår lilla stad. Vem vet. Nästa gång kanske det blir ett besök på Vasagatan för att se vad som hänt.

AlfaGTV Posted - 2017/11/15 : 22:42:42
Tack för en trevlig kväll Jojje! God mat, trevligt sällskap och bra musik i vanlig ordning!
Jojje66 Posted - 2017/11/08 : 19:08:42

quote:
Ber om ursäkt att jag inte svarade utan kommer så här ett par år efter.

Ingen fara. Tiden går ju så fort när man har roligt!
quote:
Och var fodervärd åt Emblan kan bli dyrt för dig, vanans makt är stor... Men mycket generöst av din Hifi-kompis AlfaGTV, inte förvånande då han verkar vara en snäll prick.
Ps. Ser också att Plinius steget har fått stannat!

Japp. Inte osannolikt att Xindak hamnar på avbytarbänken framöver. Känns mer som en fråga om när. Nytt försteg finns dock inte med i hushållsbudgeten just nu eller ett tag framöver. Det skall bli intressant (eller inte) att byta tillbaka till Xindak en dag.
Att AlfaGTV är en mycket generös Hifi-kompis eller vän behöver inte diskuteras. Alltid hjälpsam och generös. Det är många anläggningar häromkring som inte skulle se ut som dom gör utan han gärningar.
Och visst får Plinius stanna. Min förtjusning är fortfarande stor!

FBK Posted - 2017/11/08 : 14:39:01
quote:
FBK: Jag vet inte om du med det första avsnittet menar InterM eller HK. I vilket fall håller jag med dig. HK skickade InterM duktigt opp till avbytarbänken. Har kopplat in Rotel ett antal gånger senaste veckan men HK har odiskutabelt levererat mer musik i min anläggning.
Sedan Plinius kom hit i går kväll har det blivit svårt att gå och lägga sig. Jag tycker att jag har fått en stereobild jag inte trodde var möjlig här hemma, en kontroll i basen som är riktigt duktig samtidigt som det låter mjukt och behagligt. Känner mig just nu riktigt nöjd!

Ber om ursäkt att jag inte svarade utan kommer så här ett par år efter. Men jag menade att jag gillade avsnitts bytet ifrån Rotel till Plinius. Att det där gamla steget ifrån H/K är kraftigt underskattat hade jag redan förstått då jag läst en del om det.

Och var fodervärd åt Emblan kan bli dyrt för dig, vanans makt är stor... Men mycket generöst av din Hifi-kompis AlfaGTV, inte förvånande då han verkar vara en snäll prick.
Ps. Ser också att Plinius steget har fått stannat!
Jojje66 Posted - 2017/11/08 : 10:33:52

Det är alltid spännande att se vad som händer när något nytt kommer in i anläggningen. Skivspelare gör stor skillnad!
I detta fall hade det varit intressant att veta vilka av förändringarna som kommer av verket och vad tonarmen gör. Vad jag uppskattar är mer och trevligare transienter samt att musiken absolut tar ett kliv närmare mig i soffan. Tycker också att jag upplever det jag hör som mer högupplöst. På minussidan blit det lite stökigare i mina öron när fler instrument blir inblandade samtidigt och när någon vrider upp ljudvolymen vilket ofta händer hemma hos mig. Men vi får se vad jag tycker när jag lyssnat lite mer. Vi har ju just träffats!


AlfaGTV Posted - 2017/11/08 : 08:44:41
Knepigt? I Edge (Win10) är skivspelarbilden roterad?

Nåväl, det var en intressant upplevelse och även om jag inte alls är lika inlyssnad på Jojjes system som han själv, så hade jag en riktigt trevlig stund i soffan! Jag upplevde verket som att det verkligen lät Transfig'en få en helt ny arbetsmiljö!

Som vi diskuterade igår, det hade varit mycket spännande att kunna byta till din Jelco och höra den kombinationen också.

Slutligen ser jag, enligt din förstasida är jag numera är äldre än dig Jojje! Ouch!
DavidS Posted - 2017/11/08 : 06:23:25
Stiligt, tack för att du är fodervärd åt spelaren (Master Solution). Även tack till Micke som också utfodrade spelaren tidigare. Runt årsskiftet kanske spelaren får flytta hem igen.

Tack för inbjudan, ser fram emot ett besök. :-)
Jojje66 Posted - 2017/11/07 : 22:58:19

Ibland kan det kännas som att det regnar manna. Det är nog ett par månader sedan Alfa ringde på dörren och hade sin Embla under armen och frågade försynt om den var välkommen att bo här under en period.



Jag måste säga att jag och gästen kommit fantastiskt bra överens. Inte så att min gamla Xindak gör bort sig direkt. För priset är det tämligen oslagbart. Men med Embla missar man ingenting medan den medför en dimension extra i samtliga riktningar. Bred i ljudbild både i sid och djupled samt både uppåt och nedåt i frekvensomfång och en upplösning som heter duga. Faktiskt så pass att en annan bekant beställde sig en egen Embla efter ett besök här.

Ikväll var det då dags igen.



DavidS skivspelare på arbetsresa. En Clearaudio Master Referens? om jag förstått saken rätt. Efter att skivspelardoktorn pysslat en stund och fått snurr på underverket händer det saker även här. Välkommen förbi någon kväll DavidS vetja!



Jojje66 Posted - 2017/08/27 : 01:05:52

Just slagit mig ner i soffan efter en dag med grillning av helt lamm i trädgården tillsamans med kollegorna.
Länge sedan det var så roligt att lyssna på musik. Just nu Gary Wright, Dream Weaverpå vinyl. Funkar riktigt bra det också.



HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000