HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 Ny ADLS-router - ingen SB-radio - åtgärd? *LÖST*

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Vox Posted - 2013/04/11 : 08:28:45
Fick ett brev från min internetleverantör för ett par veckor sedan där det stod att min nuvarande ADSL-router skulle "sluta fungera" ett visst datum. Några dagar innan det aktuella datumet skulle jag få en ny router hemskickad.
Routern kom och i tisdags när jag kom hem från jobbet fungerade inte internet. Jag kopplar ur den gamla och in med den nya. Byter "nätverksnamn" på den så att alla prylar skall hitta rätt. Så långt allt väl, men nu till problemet.
Jag har fyra stycken olika Squeezeboxapparater hemma. En "Transporter", en "Radio", en "Boom" och en "Classic". Innan routerbytet funkade det klockrent att lyssna på radio via dem, men inte nu. Vid försök fås ett felmeddelande om att någon URL inte kan nås eller något liknande. Att lyssna på musik som ligger lagrat min NAS funkar lika bra som tidigare.
Det är som att SB-apparaterna saknar internetåtkomst. Kan det finnas någon "spärr" i routern som måste "öppnas" och i så fall vad? Alla dator som är anslutna fungerar som de ska.

Någon som har förslag på hur jag skall lösa detta?

Att ringa till leverantörens support tror jag inte ger något. Tidigare kontakter med dem har inte givit något utan det är som att prata med "jourhavande medmänniska".

Edit: Den nya routern är en Zyxel 2601.
1   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Vox Posted - 2013/04/11 : 18:10:27
Problemet löst
I och med att problemet uppstod när jag bytte router var jag så inne på att felet låg i routern att jag blev låst i tankeverksamheten.
Helt plötsligt kom jag på att en omstart av NAS-servern kunde vara värt att testa. Och efter en omstart funkar radion på alla apparaterna.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000