HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Näringen i vår mat har minskat drastiskt

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
kme Posted - 2014/08/27 : 21:18:17
Näringen i vår mat har minskat drastiskt:
http://urenergi.wordpress.com/2011/12/12/naringen-i-var-mat-har-minskat-drastiskt-kan-enbart-en-varierad-kost-halla-oss-friska-idag/

http://urenergi.wordpress.com/2012/03/21/dr-joel-wallach-essentiell-naringskunskap-som-raddar-liv/
17   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
coldcut Posted - 2014/09/27 : 16:13:55
Jag kan rekommendera boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Johansson. Rätt skrämmande läsning. Men nyttigt uppvaknande.
Rätt trevligt skriven dessutom.
Rolf-san Posted - 2014/09/22 : 22:51:21
quote:
Jag är övertygad att mat-hållningen kommer ha delat in oss i två grupper om 20-40 år.

Redan här. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3437&grupp=20362
Xiro Posted - 2014/09/22 : 22:06:41
Ska börja odla mer eget, känns som en del av en bra lösning på problemet. Just nu har vi bara lite frukt o bär samt örter i trädgården. Fantastiskt fin känsla att plocka sina egna bär i kvällsolen efter en dag på kontoret. T ex squash växer bra här i Skåne, har jag lärt mig av min pigga mormor som är över nittio.

Ibland får jag en liknande känsla som du beskriver Engelholm, två läger i framtiden. De som bryr sig och engagerar sig för långsiktighet, och de som ignorant bara skiter i den eller går på mer eller mindre sofistikerade missledande lögner/konventioner.
räven Posted - 2014/09/22 : 19:59:50
WORD!
EngelholmAudio Posted - 2014/09/22 : 19:48:31
Matindustrin har tappat kvalitetsbegreppet pga oss konsumenter. En fläskfilé är ju en fläskfilé!?! Trots att det står Danish Crown.
En långsam försämring vänjer oss vid sämre mat. Kött är vätskefyllt till förmån för vikt.

Barn-bil-stol köps på säkerhet.
En bok köps på handlingen.
En bil på prestanda, kvalitet och (antar jag) prestige.

Mat köps på pris.
Och stoppar vi i oss.

Nyblivna föräldrar. Köp 1a & 2a mos-boken. Ge era barn en bra start matmässigt.

Ifrågasätt mat. Lågt pris? Bekvämt? Redan 1/2-färdigt.
Verkar det för bra för att vara sant?
Läs innehålls förteckningen. Vettigt lång? Känner du igen allt?

Jämför 4 st McD mot köpemat prismässigt. Ni äter ryggbiff med klyftpotatis och egen bea-sås för samma pengar.

Jag är övertygad att mat-hållningen kommer ha delat in oss i två grupper om 20-40 år.
Välj sida.
Circlomanen Posted - 2014/09/22 : 19:40:43
quote:
Man får nog skaka kon rätt hårt


Nja Ztenlund... En skakad ko ger milkshake, inte smör...
sladdbarn Posted - 2014/09/22 : 19:34:49
quote:
Margarin äter väl ingen vettig människa frivilligt.


Särskilt inte om man arbetat på en fabrik som tillverkar densamma.
Bernt Jansson Posted - 2014/09/22 : 19:33:38
Räcker att hantera spenarna på rätt sätt så kommer råvaran till smöret iaf.
ztenlund Posted - 2014/09/22 : 19:20:20
Man får nog skaka kon rätt hårt innan det kommer smör ur den...
Circlomanen Posted - 2014/09/22 : 19:08:56
quote:
Margarin äter väl ingen vettig människa frivilligt


räven Posted - 2014/09/22 : 18:01:24
Margarin äter väl ingen vettig människa frivilligt.
sladdbarn Posted - 2014/09/22 : 14:31:22
quote:
Varför mår vi så mycket bättre på den ljusa årstiden?
Det måste ha med D-vitamin att göra
Jag har även hört läkare säga att det enda vitamintillskott vi behöver är just dessa.


Japp men även psykologiskt, ingen normal människa mår bra av mörker.
Jag äter extra d-vitaminer under de 4 mörkaste månaderna, märker
en påtaglig skillnad. I vinter blir det även hemmagjord ljusterapi.

Sorry för lite offtopic.
pix Posted - 2014/09/22 : 08:35:53
Varför mår vi så mycket bättre på den ljusa årstiden?
Det måste ha med D-vitamin att göra
Jag har även hört läkare säga att det enda vitamintillskott vi behöver är just dessa.

När priset alena får bestämma, så hamnar vi här
Mat blir en volymproducerad, prispressad vara som alla andra
Jag skulle vilja se mer lokalproducerad mat, direkt från landet
Facebok är ju ett utmärkt hjälpmedel för att arrangera gamla tiders "torghandel", där även trädgårdsodlaren kan byta till sig varor mot sina egna grödor
Ett sätt att kliva ur "ekorrhjulet" (ett samhälle där vi agerar som maskiner)

Kanske placebo, men..
Själv "unnar" jag mig ett lokalproducerat ägg varje morgon, vilket känns som en kick.
Jag har allt mer börjat vara försiktig med mättat fett, som margarin mm och strävar efter så obearbetade varor som möjligt
vemsom Posted - 2014/09/22 : 07:15:50
Se dokumentären "Fed up"
Xiro Posted - 2014/09/22 : 00:22:44
Illa detta. Oansvarigt av myndigheterna som haft kännedom i många många år utan att göra något.

Äter numera LCHF, tror att det är en fördel även i detta perspektiv.
kme Posted - 2014/08/30 : 00:29:29
Läkaren Mats Humble föreläser om D-vitamin

http://www.youtube.com/watch?v=GeyNB-GBKlg

http://www.youtube.com/watch?v=syRaJVIBNnw
räven Posted - 2014/08/29 : 20:59:04
Billigast är inte alltid bäst ;)

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.12 sekunder. Snitz Forums 2000