HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Varit psykakuten, och nu skall jag göra någon glad

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
FBK Posted - 2015/08/08 : 20:47:46
Nu ska jag in på psykakuten på danderydssjukhus, Ny upplevelse och efter alla kraftiga nedgradringar inom psykakuten så är förväntan låg, men kanske bättre än självmord som har cirkulerat ett tag nu. Har varit för mycket sen jag gick in i sk.väggen pga jobbet och kraven bara ökar runt omkring en att bli frisk och återkomma i arbete så vi får se vad som händer.
24   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Bubbel Posted - 2015/08/30 : 11:24:03
Det låter hur perfekt som helst FBK!

Ett tips är att ta med känslan av grabbens glädje när han får sin Yamaha för nästa gång det känns eländigt, ta fram den och må så mycket bättre.

Anders
pix Posted - 2015/08/30 : 11:03:13
Tummen upp FBK!
FBK Posted - 2015/08/30 : 00:08:16
I morgon ska jag göra något som verkligen gör mig glad.
Sambons äldsta son har i många år hållit på med droger,varit uteliggare,uynyttjat sin omgivning osv. som många som missbrukare brukar göra. Bor nu i en enkel husvagn (hur många skulle vilja göra det i dagens samhälle?) drogar inte längre och skaffat ett enkelt diskjobb på en resturang. Fyller år nästa helg och önskat bidrag i födelsepresent för att kunna köpa sig en enkel moppe,så det blir lite enklare att förflytta sig när man bor på landet och inte har ekonomi till varken bil och körkorten och kollektivtrafiken är så där. Så nu har vi samlat inom släkten så han bara inte får bidrag till sådan där äldre rejäl moppe som han vill ha som om alla tonåringar runt 80-90-talet känner till. Så i morgon ska jag åka köpa en beg Yamaha DT50 åt honom, så det blir himla kula kul att se hans min nästa söndag....Tänker komma strax efter resten av gästerna körande för att överraska lite extra. Ibland så känns det verkligen mycket mer i hjärtat att ge än att få något och han förtjänar verkligen den här presenten.
FBK Posted - 2015/08/24 : 09:33:19
Hififorum.nu finns. Man har haft ljudintresset i 25år och varit medlem här i drygt 12år får sitta här och läsa lite, få en och annan ny kontakt och det är också positivt, så tack Pac för att du ännu orkar driva det!

Ps. Och stort tack för allt stöd jag får, det värmer mycket!
HerrD Posted - 2015/08/24 : 08:19:05
Tänk på att det finns ett liv där du trivs som väntar på dig när du är igenom den här skiten.
Pac Posted - 2015/08/24 : 06:55:04
Hoppas du kommer genom veckan på ett gott sätt för dig själv.
FBK Posted - 2015/08/23 : 23:33:07
På torsdag träffar jag psykologen och sadan arbetsgivaren..
Vill ha tillkaka mitt gamla liv med tillfälliga nedgångar som oftast gick att hantera
poppen Posted - 2015/08/22 : 00:31:57
Sköt om dig!
Hoppas att livet återvänder snabbt. Du får vila ut och det får ta den tid det tar.
pix Posted - 2015/08/20 : 06:38:32
Var öppen och ärlig med hur du verkligen mår och vilka tankar du har.
Alla vill att du skall må bra, och därför är det lätt att försöka tillmötesgå dessa önskningar genom att hålla tillbaka negativa saker.
Det är bara du som vet hur du mår, och det är främst du som måste säga stopp om förväntningarna är för höga.
Stå på dig!
FBK Posted - 2015/08/19 : 15:30:04
Nu har jag en vecka framför mig med möten, Psykologer och Läkare. Så efter det så vet man förhoppningsvis hur upplägget blir under hösten och det kommer nog kännas bättre när vet hus strukturen blir upplagd.
Kunde jag så skulle jag bara stänga dörren till det som hänt och åka och jobba i morgon, men livet är visst inte så enkelt
FBK Posted - 2015/08/16 : 21:47:05
Kloka ord!Om det inte vore nog så fick jag ett nytt sammanbrott på Torsdag på vägen hem ifrån Oxelösund, somnade sent....Så hur detta ska fixas till en chikfix har jag svårt att se. Och det som är svårast med detta är att få omgivningen att förstå, det är liksom så hemska saker man går igenom så det är nästan omöjligt att förklara. I morgon är det PBM utbildning och även kontakt med Prima per tele för tidbeställning snarats möjligt så man får se vad experterna säger, man känner sig inte morsk direkt utan tokstressad.

Ps. I efterhand så är jag glad att sambon hade bilen förra helgen, annars vet i fanken vad som hänt för man var helt annat än klar i tanken och hade massa minnes luckor.
Vi hörs!
EngelholmAudio Posted - 2015/08/12 : 21:04:29
Det är tunga och tuffa saker du går genom just nu. Jag påstår att gå i väggen är lika omöjligt att förstå för nån som inte gått i väggen, som känslan av att ha barn är omöjligt att beskriva för nån som inte har barn.

Själv gick jag i väggen ca 2004 men hade tur. Det var en papp-vägg, så att säga. Det va Engelholm Audio, Hififorum (ägare och admin), jobb och privatliv som till slut blev en omöjlig ekvation att balansera.

Ett par lärdomar tar jag med mig och en är att; om det tagit 3 år att bli sönderstressad, så tar det 3 år att bli frisk. Värt att tänka på, så att man får rätt proportioner på tillfrisknandet. Självklart kan man börja funka vettigt långt innan de 3 åren i exemplet, men jag påstår att där finns en poäng i det tankesättet.

Idag kör jag faktiskt presentationer med inspel och tankenötter kring utbrändhet och självklart fokar jag på hur man kan förhindra det både för sig själv och för andra.

Även om livet suger, så är alternativet sämre - plus att alternativet saknar ångervecka.
Lev, för fan!
adi6606 Posted - 2015/08/12 : 12:45:00
När livet upplevs vara "kanske" bättre än självmord måste det kännas jätte, jätte jobbigt. Hoppas du får hjälp och att omständigheterna omkring dig ordnas. Krya på dig!
FBK Posted - 2015/08/12 : 07:48:26
Nu blir det två dygn i Oxelösunds Skärgård, som de flesta skulle se framemot, men jag gör det med blandade känslor (familjekonflikt)
FBK Posted - 2015/08/09 : 19:05:23
Stort tack för alla värmande ord. Nu är jag hemma igen och ska försöka få skutan framåt även om jag står under en enorm press på mig framöver.
I korta ordalag så gick jag in i väggen November -14, kroppen slutade att fungera men en djup depression på köpet och vården går oftast inte snabbt i sådan här fall. Hade ren tur på vårdcentralen att få träffa en läkare som höll på att utbilda sig till psykiater och insåg problemen så jag fick remis till psykatrin Prima där de var stränga med kraven med att jag måste lyssna på kroppen och lugna ner mig, sedan efterca:4 månader så blev nästa steg utbildning hos PBM inne i stockholm där man får lära sig massor om hur kroppen fungerar vid stress osv. och gå på kb-samtal, Tyvärr så mitt i semstern när allt stänger så hände något med mina ben, upp till magtrakten, någon slags sovande,stickande känsla som gör ont vid ansträgning,(troligtvis nerver i ryggen) och det kom lagom till att jag hade börjat motionera på allvar. Ännu en motgång som fick mig att falla mentalt och men jag får svar snabbt och fick en magnetrötgen höromdagen på längdryggen så förhoppningvis snart får vi svar vad som kan vara fel. Utbildning börjar igen på PBM 17 augusti och tanken är att jag ska böja med arbetsträning i början av September..... Bara att hoppas att läkare, arbetsgivaren och försäkringskassan kan ha lite tålamod nu och senare lägger det hela någon månad senare så man kan få ordning på värken så jag får en chans att komma tillbaka på allvar.
Ryssen Posted - 2015/08/09 : 17:33:30
quote:
Att ta sig tid och få förståelse från ens nära och kära är nog den bästa medicinen för återhämtning

+1, egen erfarenhet.
byZan Posted - 2015/08/09 : 14:45:42
Att ta sig tid och få förståelse från ens nära och kära är nog den bästa medicinen för återhämtning. Att man sedan behöver professionell hjälp för att förstå det tycker jag låter helt rätt.

Så ta den tid du behöver och hoppas att du så snart som möjligt känner att du är på rätt väg igen!

/byZan

jari Posted - 2015/08/09 : 13:52:05

Kloka ord har redan sagts,och jag tror vi är många som
stöttar dig i din resa.
pix Posted - 2015/08/09 : 13:38:14
Utbrändhet är otäckt och jag tror inte de som inte upplevt detta riktigt förstår hur man mår.
min erfarenhet är att man blir aldrig riktigt som före, och den enda lösningen är att göra förändringar i sitt liv.
Sänka kraven på sig själv och prioritera andra saker än tidigare.
Jag hade en bra chef när jag stötte in i väggen, vilken omedelbart tog ifrån mig allt vad jobbet hette. En kort tid efter min "återhämtning" så bytte jag ändå jobb, för jag visste att omgivningen fortfarande skulle se den högpresterande i mig. Något som jag då inte var. Jag ville vända blad få acceptans för att jag inte längre strävade efter att trolla med knäna och fixa allt.

Jag skulle ge dig rådet att aldrig tveka inför att söka hjälp och stöd. Danderyd är kanske ett ställe, men även nära och kära, samt personer som också varit i detta träsk.
Jag hade extremt svårt att prata om mina problem. Men inser nu att man kommer inte ur den onda spiralen om man ändå inte gör detta.

Utbrändhet är inget skamfyllt och det drabbar var och varannan. En arbetsgivare som tror att detta "läker" har nog inte riktigt förstått var problemet ligger.
Man läker inte i den meningen att man kan återvända och vara bättre rustad än tidigare, utan man har snarare en lägre utbrändhetströskel än före detta inträffade.
Det krävs mao förändringar i verksamheten och inte ett förväntat "tillfrisknande" hos den anställde.

Stå på dig FBK, värdera dig själv och backa ur nr en arbetsgivare ställer för stora krav.
Ljuset kommer tillbaka och du kommer att må bra igen!

Pac Posted - 2015/08/09 : 12:57:11
FBK, hoppas du hittar en bra väg framåt.
bearwik Posted - 2015/08/09 : 07:34:05
Per, du är välkommen här också, ta hand om dig.
Amatören Posted - 2015/08/09 : 03:24:08
Jamen du! Du är inte ensam! Bättre du besöker mig och mina nedgraderingar och får lite andra perspektiv på tillvaron! Så innan du tar för stora kliv, stanna till hos mig och prata lite...
Bubbel Posted - 2015/08/08 : 21:36:32
Jag lider med dig, jag hoppar in ersätter (tills de är tillbaka) och stöttar kollegor som gått in i väggen. Det är inte lätt att återkomma till ett liv som man har haft framför allt är det oftast en radikal förändring som behövs för att man skall må bättre.

Hoppas att alla ställer upp för dig och leder dig in på nya vägar och ett bra tillvaro.

Det där med självmord tycker jag du skall låta bli med! Tänk på hur mycket som du missar.

Anders
Björn-Ola Posted - 2015/08/08 : 20:52:59
Hoppas det löser sig.
Musik är bra terapi.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000