HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 Sweetspot Jönköping 2016 bilder och intryck

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
HerrD Posted - 2016/04/24 : 19:58:52
Här kommer några bilder och intryck från dagens lyssning i Jönköping.
Känn er fria att fylla på så mycket ni orkar!

Först ut var Akkelis:





Bland det bättre ljud som skapats i den här lokalen. Bra fundament och fin dynamik. Jag har dock lite svårt att få ihop karaktären på de olika registren och röstområdet hade mått bra av lite mera fysik och kött och blod. Discolamporna som blinkade i takt med musiken var roliga i ungefär 10 sekunder, sen var dom mest störande.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Improved Audio Posted - 2016/08/15 : 20:22:13
En intressant presentation av "Morsan" som vann SQ-tävlingen på den senaste Sweetspotmässan i Jönköping.
http://www.expressen.se/motor/morsan-kan-vinna-sm-i-billjud/
HerrD Posted - 2016/05/05 : 16:59:36
Tack! Vilken ära att få bidra till förstasidan Kul att det gillas, nu får jag väl skaffa ett bra zoom-objektiv så bilderna ser vettigt beskurna ut också.
Pac Posted - 2016/05/05 : 09:46:52
johan.björklund Posted - 2016/05/05 : 08:23:58
Ja verkligen, det till o med hände något på förstasidan ;)
Pac Posted - 2016/05/05 : 08:15:27
Tack för alla fina bilder!
HerrD Posted - 2016/05/03 : 20:38:18
Det var ganska populärt för ett antal år sedan att paketera icepower och andra moduler i egna förpackningar. Minimalt med arbete och god förtjänst. Nästan tjänstefel att inte skapa en dylik produkt om marknaden vill ha den. Jag hade 6 st icepower asp1000 till Linkwitz Orion, då tyckte jag att det lät bra men skulle formodligen höra en massa tillkortakommanden idag.

Jörgen är bra på att få till TAD. Andrew Jones kunde han med Om jag fick leka med dom skulle jag köra så mycket rör som möjligt. Tror det kan bli läskigt bra.
Lassej Posted - 2016/05/02 : 23:05:40
Om jag minns rätt så var felfasningen åtgärdad till söndagen. Kan ju iofs finnas andra orsaker till att det inte lät bra. Själv har jag inte lyssnat på klass D så mycket så jag kan inte uttala mig om den tekniken men jag tycker mig läsa både på svenska och utländska forum ungefär det du beskriver. Å andra sidan har jag även sett positiva tester också. Jeff Rowland kör väl klass D t.ex?

En annan reflektion. Många verkade ha problem med att få till ett bra ljud pga av rummen och det kan man förstå när utställarna har kort om tid på sig men du skrev att TAD lät bra och då slog det mig att jag nog aldrig har läst ett mässreportage där det sägs att det lät dåligt i TAD rummet. Tvärtom faktiskt. Måste få tillfälle att lyssna på TAD någon gång.

Mvh
Lasse
HerrD Posted - 2016/05/02 : 22:22:56
Lassej: Kul att det uppskattas! Jag var där under söndagen, hoppas dom upptäckte felfasningen under lördagen. Vi som lyssnade tyckte det var underligt ljud och fick inget grepp om vad som var fel. Felfasning känns logiskt så här i efterhand. Dock så funkade utplacering i diskanten som för övrigt var riktigt bra. Svårt för resten av registren att hänga med. Speciellt om man gillar homogenitet. Det har fällt många högtalare här hemma över tid. Sen har jag upplevt att jag får svårare och svårare att acceptera klass-d. Det låter som allt kommer fram och jag kan inte peka ut något särskillt men ändå blir jag ointresserad. Det känns inte som musikerna spelar på liv och död och jag känner ingen fashination för instrumentklanger från riktiga instrument. Märkligt.
Lassej Posted - 2016/05/02 : 21:19:34
Tack Herr D. Kul att man kan hänga med fast man inte var där

Ang. den dåliga upplevelsen hos Raidho så läste jag på grannforumet att de spelade med ena högtalaren ur fas under lördagen...hmm. om det verkligen stämmer så är det ju rätt klantigt. Kanske var därför det saknades klangkropp i nedre regionerna?

mvh
Lasse
HerrD Posted - 2016/04/28 : 20:14:45
Adagio: Tack! Blir generad... Nu får jag ju prestationsångest! Nåväl, vi brukar komma fram till exakt samma slutsats om ljud utan att berätta innan vad vi tycker, så helt unikt kan det inte vara. Dessutom känner jag mig nästan lomhörd i jämförelse med Claes Millby!
Adagio Posted - 2016/04/28 : 18:48:58
Tack herrD för fina bilder från mässan. Tyvärr krockade detta med en gammal kamrats 45-årsfest. Så varken den ena eller dagen hade varit lämplig för mig.
Trist på ett sätt annars var jag rätt laddad inför denna mässa.
HerrD=två av Sveriges skarpaste öron och en otroligt analyserande tolknings/analyserings-förmåga i det huvudet. Tur att jag haft dig som analyserande bollplank under hela Sonus Concordias utveckling. Du är en av få (om någon jag känner ?) som med ord efter några minuters lyssning kan sätta fingret på exakta svagheter, styrkor och andra egenskaper i en anläggning och det rum som det spelas i. HerrD kan i ett helt okänt rum och anläggning gå in sätta sig och lyssna, rynka på pannan, klappa i händerna, se sig om. Resa sig och börja flytta lite textiler, kuddar, dra ut lådor och på några minuter få till ett rum till ett mycket behagligare lyssningsrum. Har sett detta vid flera tillfällen. Lite av ljudfixandets "Martin Timell" eller kanske någon annan mindre smickrande och tillika mindre snickrande deltagare i äntligen hemma. He he.
Akkelis Audio Posted - 2016/04/28 : 08:01:50
Förra året hade vi likadant rum som Transient Design. Då körde vi MiniDSP - Dirac, rumskorrigering. Hjälpte en hel del. Den smarta lösningen är att göra som Vinylbutiken, Buchard Audio, dvs ta med en liten stativhögtalare som inte sätter igång rummet. Samtidigt är det ju kul att visa upp, och kanske som besökare även se lite större grejer.
HerrD Posted - 2016/04/27 : 19:57:34
Audionet: vågar inte kalla det för mässreportage, där har du satt ribban bra mycket högre! Snabba bilder och lite intryck är nog mera sanning. Kul att ni gillar det!

Transient Design: Rummen verkade allt annat än lätta. Märkligt att ingen kör med en bra equalizer. Det skulle lyfta fram lite mera välljud. Rummen är ändå att betrakta som väldigt fientligt inställda equalizers som alla tvingas lyssna till.
Transient Design Posted - 2016/04/26 : 12:18:12
Ville bara kort kommentera lite om vårt rum på Sweetspot: Högtalarna från Line Magnetic LM-222 börjar så smått bli inspelade med nästan 2 veckors användning hos Akkelis Audio. Men då Stefan valde att använda sitt demo-ex av LM-126 förstärkaren i sitt rum så fick jag ta ett annat ex (en kunds...) som bara hade gått några få timmar innan mässan. Detta var en orsak till att komplex musik lätt tappade kontrollen i ljudet. Misstänker att den behöver en hel del mer inspelning innan den låter som bäst. Det är både ingångstrafos och utgångstrafos och drosslar och kondingar i denna som ska spelas in!

Sedan är givetvis alla kablar från Black Rhodium helt nya ur kartong... Och den gordian som vi använde som nätfilter var sprillans ny då jag fick hem dem först på torsdagen med UPS express från Grekland. Tyvärr så blir det ofta så vid mässor!

Många dåliga ursäkter, förlåt mig! Fast jag måste säga att det lät märkbart bättre under söndag eftermiddag än lördag morgon. Och till min stora förvåning så kunde man höra hur många inspelningar bröt ihop vid komplexa utbrott också eftersom de är så mycket mer komprimerade då. Jag har aldrig märkt det så tydligt innan. Men kanske det beror på att högtalarna är så dynamiska (102 dB) vilket jag inte är van vid? För vissa spår gjorde inte alls samma kollaps, tex Harry Belafonte eller Hans Tessink. AC/DC är jättekul men när det blir en ljudmatta med gitarrer och bas och trummor så har de komprimerat skivan rätt brutalt...

Och så vill jag passa på att tacka alla er som kom med uppmuntrande kritik under helgen och tyckte att det lät kul inne hos oss med Line Magnetic! Dessa högtalare passar verkligen inte in i alla hem men då det är så grymt olika mot alla höga smala högtalare som normalt visas så är det intressant att se hur det kunde låta redan på 50-talet. Jag hade en av mina bästa mässor någonsin då vi själva tyckte det lät så bra, även om rummet lätt blev överladdat av ljudet och svängde med överallt.

Väl mött nästa gång!

Vänliga Hälsningar
Lasse
Transient Design
Audionet Posted - 2016/04/26 : 10:56:38
Härligt med mässreportage!
Tack HerrD!
HerrD Posted - 2016/04/25 : 16:10:53
MickeY och lindome: Kul att ni gillar det, hoppas fler vill lägga in bilder och intryck. Jag ser det som att jag är först ut i tråden.
lindome Posted - 2016/04/25 : 12:41:11
Härligt med ett snabbt reportage och lite överblick för oss som inte kom dit
Ser ut som det fanns en hel del trevliga setups!

Nästa år kanske
Micke Y Posted - 2016/04/25 : 09:06:44
Tack för att du delar med dig

Micke
HerrD Posted - 2016/04/24 : 22:14:14
NisseW: Tack själv, alltid trevligt! Ska bli kul att höra dina nya projekt!
nisseW Posted - 2016/04/24 : 22:07:58
Tackar Herr D, själv glömde jag kameran hemma.
Tack för pratstunden!
HerrD Posted - 2016/04/24 : 21:45:28
Sist och kanske off-topic: Volvo! Bra ljud? Dynamiskt och kul med Dirac Unison som skulpterar ljudet som man vill ha det. Ett klart lyft upp i premiumsegmentet för Volvo. Design och känsla interiört klart bättre än tidigare.



Det var alla bilder från min kamera! Fyll gärna på med egna uppleveler och bilder. Alla intryck är förstås mina egna och andra håller bergis inte med om allt, om ens något!
HerrD Posted - 2016/04/24 : 21:39:33
Bo Hanssons skapelser lever vidare. Brum i riggen och lite underlig uppåt i frekvens annars naturlig och nyanserad klang. Tangentialen är genial i sin enkelhet! Gillar den i detta utförande.



HerrD Posted - 2016/04/24 : 21:34:14
Vinylbutiken. Får alltid till trevligt ljud. Utan rumskorrigering är nog detta en lämplig storlek på högtalare. Spelade helt homogent med överraskande nyanserad botten för att vara så liten. Gillar alltid AirTight, här i mindre förpackning.





HerrD Posted - 2016/04/24 : 21:28:11
Junepe: varsågod! Jag gillar själv att ta del av mässor jag inte varit på. Nu lyckades jag ju ta mig till den här och delar gärna med mig!
HerrD Posted - 2016/04/24 : 21:26:30
Larsen himself. Med Larsen8, efter lyssning hemma hos en kompis med Larsen8 och OTL vet jag vad dom kan leverera. En rolig annekdot är när jag precis lyssnat i hans vardagsrum och går ut för att prata med hans fru i köket. När jag beskriver tonen i ett piano drabbas jag av rysningar och varje hårstrå ställer sig på armarna vid minnet av tonen! Sjukt. Första gången det händer utan att höra ljudet Hur som, här med Gamut ville det sig inte, för mycket energi i botten och ingen bra helhet. Släppet saknades. Dock bra högtalare som verkligen kan leverera vid rätt förutsättningar.




HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000