HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Personlig HiFi
 Trevliga InEars sökes!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
AlfaGTV Posted - 2017/10/06 : 23:50:44
Är det nån som har rekommendation på trevliga InEars? Söker något som är: flexibelt (passar många hörselgångar), bekvämt (funkar under långa lyssningssessioner), låter bra och inte kostar över 5-8Tkr.
Jag kan inte InEars alls och nyttjar fortfarande mina gamla Sony MDR EX 90 som jag trivs med för att de sitter bra, uppfattas som hyfsat neutrala och låter skapligt. De saknar en hel del upplösning jämfört med mina luralternativ.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
abbot Posted - 2021/05/13 : 19:43:55
Jag har någon gång provat sådana men tyckte som du. Diskant kan vara bra att ha när man lyssnar på musik.
Björn-Ola Posted - 2021/05/13 : 17:58:39
Skumgummikuddar som du trycker ihop innan du trycker in dem i öronen där de expanderar och täpper till. Jag upplever dock att ljudet ändras, diskanten verkar dämpas.
abbot Posted - 2021/05/12 : 23:26:32
Är det sådana där som Etymotic använder? Jag hade sådana på Sonypluttar som jag kortade av 'skaften' på. Då fick jag bra passning och bas utan att tappa diskanten.
Björn-Ola Posted - 2021/05/12 : 20:44:57
Det är ett problem jag upplever men inearlurar, rör man på sig arbetar de sig ut ur öronen och man kommer på att basen är borta, dags att trycka in dem igen. Jag köpte Comply proppar till lurarna och då äntligen satt de. Tyvärr dämpas diskanten en del.
Passerati Posted - 2021/05/12 : 20:03:46
quote:
Björn-Ola
Sennheiser har presenterat IE 900.

Spännande, jag gillar ljudåtergivningen hos IE800 men de ramlar tyvärr ramlar ofta ur ena eller båda öronen efter ungefär en låt.
Sitter IE900 bättre kvar i örat (Hur långt är ett snöre)
Björn-Ola Posted - 2021/05/11 : 12:15:00
Sennheiser har presenterat IE 900. Priset blir någonstans runt 1300 Euro.


https://youtu.be/nj1AWv3R9JM

https://youtu.be/TcDRXs6bFBw
Micke Y Posted - 2021/02/10 : 13:13:30
trist dyrt också

Mina Etymotic gick också hädan för ett tag sedan men nya och andra är på väg hit

Micke
Björn-Ola Posted - 2021/02/09 : 23:13:55
Så dog min IE800. Inget ljud ur ena luren. Andra gången det hände. Första gången fick jag nya på garantin.
Något att tänka på om man köper dyra inear lurar, de kan lätt gå sönder.
Björn-Ola Posted - 2020/12/06 : 01:02:18
Vi gör det i en ny tråd.
Björn-Ola Posted - 2020/12/06 : 01:01:33
Intrycket står sig..
Jag har märkt hur viktigt det är att få en ordentlig koppling till örat.
Luren bör tryckas in ordentligt i öronen för att inte diskanten ska ta över och ljudet bli jobbigt. Passformen är viktig och den passar inte alla öron. Jag hade tur och upplever inte problem.
Jag föredrar dock over ear lurar som är mer oproblematiska när det gäller passformen och basen är naturligare då den inte uppstår inne i öronen.
Jag planerar ett köp av en ny over ear lur.
Får återkomma om detta.
Ni kan gissa nedan om vilken lur det blir.
Björn-Ola Posted - 2020/08/06 : 20:49:35
Någon kanske undrar vad jag tycker om mina Sony IER-Z1R.
Jo tack, bra.
-Med så mycket pengar utlagda kommer han väl aldrig erkänna något annat, tänker ni väl?
Det är möjligt, men jag ljuger inte, pengarna är glömda och jag har kommit över ångesten som alltid infinner sig när man har lagt ut mycket pengar på något.
Jag vågar mig inte på att göra någon recension, jag har alldeles för liten erfarenhet av inears för det. Men jag kan säga att jag tidigare aldrig riktigt gillat inears, det har låtit för konstigt i mina öron genom att ljudet uppstår inne i öronen. Ljudbilden blir ihoptryckt och har aldrig expanderat utanför huvudet, svårt att få en vettig bas och klangen beror mycket på hur lurarna sitter i öronen. Jag har mest använt mina IE800 på semestrar där de varit bekväma att transportera ihop men min AK120 DAP.
Just flexibiliteten med en dap och att jag har en påkostad som inte klarar att driva exempelvis mina HD800 gjorde att jag bestämde mig för en bättre inear med förhoppningen att ljudet skulle närma sig mina full size hörlurar.
Det tycker jag nog att det gör. Ljudbilden är större och lite mer utanför huvudet, basen är magnifik, klangen lite åt det varma hållet med tydlig diskant som inte provocerar. Jag hade tur också att de passar mina öron, de är stora och folk har klagat på passformen. De är inte helt lättdrivna, men jag kör balanserad drivning med min Sony WM1Z och de verkar gjorda för varandra. Kruxet är att man knappast tar med sig en sådan kombination ut på promenad, till jobbet eller på resor och semester. Som mest ut på altanen. Men jag gillar friheten att lyssna på hörlurar var som helst i huset.
AlfaGTV Posted - 2020/06/03 : 23:18:17
En mycket trevlig filur från forumet skickade mig ett par av sina Sony MDR-EX71SL då han hade ett par över! Det är nåt med Sonys InEars som passar min smak riktigt bra!
De här är enkla inears, i mestadels plast, men de låter riktigt fullvuxet och tydligt. Framför allt tycker jag att de har ett komplett frekvensomfång och tillräcklig upplösning för att inte "skava" i något register. De är lite svårare för mig att få att sitta bra, men inte värre än t.ex. Sennheiser IE-800.

De är väl inte i produktion längre, men dyker du på ett fint par så är de väl värda den rimliga pengen!
Björn-Ola Posted - 2020/05/21 : 16:12:08

Ja, nu kan jag höja min status i grannskapet genom att gå runt och vifta med spelaren när mina grannar tvättar sina dyra fina bilar. Min bil har inte gett någon status och jag vågar inte tvätta den då jag är rädd att det är smutsen som håller ihop den.
Men jag är rädd att de inte begriper vilken status jag har skaffat mig trots bling blinget.
Fast jag skiter i status för det är roligare att lyssna på musik än att tvätta bilar.

Här är en annan som har imponerats av förpackningen:
https://youtu.be/v2mi18YDHDM
AlfaGTV Posted - 2020/05/21 : 10:17:40
Läckra! Tillsammans med din Sony DAP är du nu "blingigast" i hela kommunen! :
Men å andra sidan, ska det låta fint får man lida lite pin?
Komplettera med lite mera intryck det spelat ett tag?
Björn-Ola Posted - 2020/05/20 : 20:56:38

Det återstår att se.
De skickade med ett husaltare, så det verkar ju lovande.Ljudet är helt klart renare än med FH7 och med större ljudbild. Annars så har de rätt lika karaktär.

Jag blev lite nervös, för jag saknade bas jämfört med FH7.
Jag tyckte att jag fick till en tät anslutning mot örat men ändå ingen bas. FH7 bara funkade utan en massa provande av öronkuddar.
I ren desperation satte jag dit kuddarna från FH7 på Sony-lurarna och.. jag fick basen.
Jag hade experimenterat med de minsta kuddarna som jag valde för att kunna trycka in dem ordentligt i örat för att få tätt. Men det är istället de största siliconkuddarna jag ska använda. Jag behöver inte trycka in dem, de bara fastnar som sugproppar och sitter bekvämt. Underbart! Jag behöver inte bruka något våld mot öronen för att få till ljudet.

Det fanns inte i min värld för några månader sedan att använda inear lurar, jag har aldrig varit bekväm med dem och tyckt att det låtit konstigt. Men nu är jag omvänd.
AlfaGTV Posted - 2020/05/19 : 21:31:31
En s.k. "svart låda"? Är det månne den heliga gralen?
Björn-Ola Posted - 2020/05/19 : 19:39:47Björn-Ola Posted - 2020/05/03 : 13:45:39
Ja, jag är toknöjd. Jag gillar ljudet på Sonyspelaren. Den har kritiserats för att ha ett för varmt ljud, men jag håller inte med.
Särskilt som jag nu har jämfört med den här kombinationen:Jag har tyckt att Chord Hugo låter för ljust och skarpt, men det visade sig att ljudet påverkas mycket av vad man ansluter den till. USB-anslutningen har i mitt fall gett detta ljud som jag inte riktigt gillar. Som ni ser har jag nu testat att ansluta den med toslink och det ger ett varmare ljud. Vet inte hur mycket spelaren också påverkar. AK100 spelarens egna ljud är varmt.
I vilket fall som helst så är ljudet från denna kombination och Sony WM1Z såpass lika att jag inte tycker att det är någon direkt skillnad. Nu är inte jag sådan att jag sitter och växlar fram och tillbaka för att utröna skillnader, men det var inget som direkt slog mig när jag gick från den ena till den andra.

Så jag trodde alltså inte att Chords ljusa ljud ihop med Fiios ljusa ljud skulle funka, men eftersom ljudet jag nu får ut från Chord inte längre är så ljust och skarpt som jag minns, så går det alldeles utmärkt.


John Darko tar upp lite av detta med ljudet från balanserade armaturer jämfört med dynamiska här:
https://www.youtube.com/watch?v=dWboUGDiyAw
Själv har jag ingen erfarenhet för att tycka något.
Men utifrån vad John Darko säger när han jämför, så finns det nog en anledning till att många tillverkare väljer att göra en hybridkonstruktion med ett dynamiskt element för basen.
Så är det med WH7.

Jag är lite frestad av Sony IER-Z1R (varför kan inte japanerna ge sina prylar ett ordentligt namn?). Ljudkaraktären verkar beskrivas på samma sätt som den för WH7.
Bra tryck i basen. Nedre mellanregister lite dämpat i förhållande till övre samt en puckel i diskanten. W formad tonkurva. Jag kan hålla med när det gäller WH7. Det är så jag uppfattar att ljudet kan vara, utan att ha förmågan till hyperprecisa analyser.
AlfaGTV Posted - 2020/05/02 : 10:54:13
Fiio ser seriös ut! Som så mycket av det kinesiska utbudet på senare tid. Tänker på t.ex. Topping där både apparaten men även förpackning och medskick håller MYCKET hög kvalitet.

Jag tror att jag har ett par InEars med balanserad armatur och det är väl Q-Jays? Tycker de saknar bas men har fått uppfattningen att smak när det gäller lurar är otroligt individuell, och kanske än mer så när det gäller InEars.

Utgår ifrån att du är toknöjd med Sonyspelaren?
Björn-Ola Posted - 2020/05/02 : 10:35:23
Lagt till lite länkar ovan till Youtubefilmer med recensioner av lurarna.

Jag brukar följa dessa för tester av hörlurar och annat:
John Darko
Currawong
Joshua Valour
Major Hifi som tyvärr inte postat några nya klipp det senaste halvåret.
Porta Fi
The HEADPHONE Show
Björn-Ola Posted - 2020/05/02 : 08:58:49


Fiio FH7 kostar strax under 6000kr vilket innebär att jag inte har förväntat mig att den ska låta bättre än Sennheiser IE800.
Den har en ljus klang, röster låter lite ljusare än på IE800 som också verkar rulla av lite mer i diskant och bas. Upplösning ungefär lika på de båda.
Vissa kan tycka att diskanten är lite för mycket men jag har inga problem med det. Fast samma sak gäller Sennheiser HD800 så känsligheten för detta varierar från person till person. Diskanten går också att dämpa lite enligt vad jag beskriver nedan.

IE800 har ett dynamiskt element medan Fiio använder sig av 4 st balanserade armaturer för diskant/mellanregister samt ett dynamiskt element för basen.
Balanserade armaturer är något nytt för mig. Principen användes redan på 1920-talet och består i att två magneter styr en arm som i sin tur styr ett membran. Typ. Förklaras bra här:
https://www.innerfidelity.com/content/how-balanced-armature-receiversdrivers-work

Fantastiskt att det går att göra det så smått. Tekniken kräver dock ett större hus för att få plats med allt vilket gör Fh7 större än IE800.
Jag har ändå inget problem med komforten.
Det finns faktiskt en vits med att dra kabeln upp ovan och runt örat och Fiios kabel är formad för detta.

Ett problem med att ha kabeln hängande ned är att det verkar bidra till att hörluren arbetar sig ut ur örat när man rör på sig. Dessutom har jag problem med att ljud från när kabeln skrapar mot kläderna transporteras rätt in i örat. De här problemen elimineras med att ha kabeln runt örat. Jag testade med att vända IE800 upp och ned och dra kabeln runt örat. Mikrofonin försvann helt. Tyvärr är kabeln till y-grenen lite för kort för att det ska vara bekvämt och kabeln går inte att byta.
Det gör den på FH7.
Det innebär att man kan byta till en silverkabel som man får köpa separat. Omdömet är dock att det blir en för ljus klang.
Man kan också byta till en balanserad kabel som också får köpas separat. Får beställas från Kina.

Det är inte det enda som går att byta.
Munstycket går att skruva loss och det medföljer två varianter som man kan byta till. De dämpar diskanten olika mycket. Jag har skruvat i den som dämpar mest. Dessutom medföljer ett otal varianter av öronproppar som man kan förändra klangen med vilket jag inte testat, men rapporter säger att de i stort sett inte påverkar klangen. Det paketet verkar ingå som standard för Fiios lurar och fungerar bättre för andra av deras modeller.
Jag använder den som satt på från början och den verkar fungera bra för mina öron. Ska testa några av de andra senare.Tester:
https://www.youtube.com/watch?v=9ofFdKa_mAA
https://www.youtube.com/watch?v=2pIMNUKkzNI

Björn-Ola Posted - 2020/05/01 : 14:21:19
quote:
Jaha....å vad bidde det då?


Jag tittade runt lite på vad det fanns för alternativ.
Ska det bli bättre än IE800, så får man gå upp i rejält i pris.

Campfire Audio Solaris var den första jag intresserade mig för.Tester: https://www.youtube.com/watch?v=W8BPyh_45gw
https://www.youtube.com/watch?v=dWboUGDiyAw


Ser ut att passa väldigt bra ihop med min Sonyspelare, om man får döma av utseendet.
Verkar vara väldigt populär med goda omdömen.
Säljs dock inte i Sverige.
De har också problemet att låg impedans och hög känslighet gör att man lätt hör bruset från elektroniken. Gick bort av de anledningarna.


Sony IER-Z1RTest: https://www.youtube.com/watch?v=0l7maTIDvB4

Anses som en av de bästa, framför allt i basen. Lite tillbakahållet nedre mellanregister och vissa har problem med komforten, den är stor och klumpig.
21.000 kr! Men ska man ha det bästa så kostar det.

Fast här jämförs den med 64 Audio U12T som går att köpa i Sverige för 24.000 kr.
https://www.youtube.com/watch?v=mw1Z4nPdhts

Hmm... det verkar alltid finnas något bättre alternativ om man slantar upp lite till.

Jag bestämde mig för att sansa mig och att det är för mycket pengar.

För halva priset kan man köpa Meze Rai Penta.Tester: https://www.youtube.com/watch?v=CVnYmN3BQUI

https://www.youtube.com/watch?v=4-bwMpV5ZH8
https://www.youtube.com/watch?v=_VRVou68QbI
https://www.youtube.com/watch?v=BfMzlltl7Do
Lite blandade omdömen.

Den är en av de bekvämaste lurarna att ha i öronen, men ljudet verkar dela upp folk i två läger, det är väldigt neutralt, men den övre diskanten faller av väldigt snabbt. Det gör ljudet väldigt lättlyssnat, men samtidigt tycker vissa att ljudet är tråkigt och inte i paritet med priset.

Jag funderade dock på den ett tag,men beslöt mig istället för att välja den här:


Micke Y Posted - 2020/05/01 : 11:20:13
Jag är fortfarande nöjd med mina Etymotic 3sr som jag köpte i england.

http://www.hifiheadphones.co.uk/

Micke
Amatören Posted - 2020/04/30 : 20:17:19
quote:
Nåväl, jag har nu faktiskt köpt ett par......


Jaha....å vad bidde det då?
Björn-Ola Posted - 2020/04/27 : 21:13:51
Jag har börjat använda och uppskatta inears mer nu. Smidigt att ha med sig och smidigt när man är ute och går. Jag brukar använda Sennheiser Momentum när jag är på språng, men jag blev tvungen att använda Comply tips för att få dem att stanna i öronen. Tyvärr äter de diskant och Momentum är redan mörk i klangen. Nu har jag testat dem på IE800 också. Ingen hit, tycker jag. Lystern i ljudet försvinner och röster låter gråare. Samma problem alltså med dämpad diskant.
Jag blev sugen att testa andra inear lurar men tyvärr är det bara att konstatera, Sverige är en öken när det gäller inears av lite dyrare kvalitet. Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan utanför rikets gränser, men de motas tydligen bort vid våra gränser på ett sätt som man önskade att vi hade motat bort Corona viruset. Problemet är att man gärna velat testa för att se om de passar öronen utan alltför mycket våld och låter som man vill. Dessutom vill jag helst köpa från här i Sverige för mindre eventuell garantikrångel o sånt.
Nåväl, jag har nu faktiskt köpt ett par......

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000