HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hörlurar/hörlursförstärkare träff 13 Maj

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
FBK Posted - 2018/03/18 : 12:53:53
Hej

Var ju på gång med en hörlurar/hörlursförstärkare träff för ett par år sedan som inte blev av så jag provar igen. Och eftersom det är ganska lite aktivitet i klubbstugorna som jag är med i så lägger jag ut intresse anmälan här på den öppna delen för alla så får vi se hur många som kan vara intresserade. Jag bor i Vallentuna som ligger strax norr om Stockholm och tanken är att få ihop ett gäng på minst 4 personer då jag har plats för 6 medtagna hörlursriggar runt bordet så alla kan sitta och lyssna. Kan bidra med 2 CD-spelare/DVD-spelare extra för 2 deltagare som inte har tillgång till egen CD-spelare, finns ju den som bara streamar sin musik.
Om det inte skulle finnas något direkt intresse för hörlurar så är jag lika öppen för en ren DAC träff också om det skulle vara mer intressant för deltagarna.

Sista helgen i April (28,29), Lördag eller Söndag dvs. det som passar de flesta bäst

13 Maj tid mellan Ca:10:00-17:00 så man har kvällen fri. Enklare tilltugg och dryck kommer finnas och för dem som vill ha något mer redigt att äta så åker jag och någon ner till centrum och köpa/hämtar Pizza,Sallad till alla som känner för det då magen behöver sitt, så "ta gärna med fysiska pengar i mindre valörer" då pizza kostar ifrån 65kr och sallad ifrån 80kr och uppåt. Byns bästa pizza. http://www.lillavalentina.se/meny-8754229
Finns en gäst parkering.
För er som känner att detta vill jag gärna vara med på så skicka gärna ett PM till mig med kontaktuppgifter.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Figge Posted - 2018/05/26 : 07:10:07
Det fanns ju mycket mer upplevelser från er träff, tack för att ni delar med er.
FBK Posted - 2018/05/25 : 22:20:29
Det gäller att få till så det mesta låter bra då det alltid finns skivor som skulle behöva mycket eq, tyvärr. Och de får låta som de gör.
Björn-Ola Posted - 2018/05/25 : 21:28:29
Det finns tonkomtroller på mina QRS Saturnus också. Blir aldrig av att jag använder dem, trots att vissa skivor ropar efter det.
FBK Posted - 2018/05/25 : 19:20:17
Bra tjat är bra tjat, så det kan de aldrig bli för mycket av. Och det här var upplysande och sådant kan det "aldrig" bli för mycket av.
AlfaGTV Posted - 2018/05/25 : 18:47:29
Nu låter jag som ett tjatlås igen, i Roon finns en DSP som man kan aktivera för att öka trivseln med lurar som inte motsvarar den önskade tonkurvan. Eller, ja, det finns även convolution-filter och liknande och även färdiga kurvor från tillverkaren när det gäller Audeze lurar.
Jag tycker det funkar förvånansvärt bra men jag har ändå en tendens att slå av DSP efter en tids lyssning. Därför vill jag att de lurar jag lyssnar till ska ha en trivsam tonalitetredan utan DSP
FBK Posted - 2018/05/25 : 18:32:17
Jag har tonkontroller på baksidan av högtalarna (speaker adjustment)https://www.adam-audio.com/en/ax-series/a8x/ som jag ibland har använt, men just nu så står de i neutralläge då jag vill lyssna in mig rejält på nya försteget innan jag i så fall ändrar något.
Har aldrig haft något emot tonkontroller eller eq då det kan vara användbart.
Björn-Ola Posted - 2018/05/24 : 07:55:44
Det är ändå rätt ovanligt med equalizers i fasta anläggningar. Man kan undra varför. Alla portabla musikspelare har eq. Varför saknar streamers denna funktion?
Själv kör jag med NAD/Bluesound och de borde inte ha några problem med att förse programvaran med en eq, kan man tycka. Men jag känner inte till någon streamer med eq. Finns det? Degraderar en digital eq ljudet?
jonasz Posted - 2018/05/23 : 22:05:41
Sen finns det ju eq också för att få till balansen som man vill ha den.
Björn-Ola Posted - 2018/05/23 : 20:55:17
Denon-luren var väl den enda som var sluten av lyxlurarna vi hade med oss. Det verkar vara svårt att få till en kraftfull bas med en öppen konstruktion, så det var nog ingen slump att basen på Denon-luren var den som tilltalade dig mest.
FBK Posted - 2018/05/23 : 19:51:11
Mina intryck är inte så mycket att läsa Figge då jag tycker att de flesta lurar är basfattiga, har jag nu insett. När man jämför hur de flesta högtalare låter så finns det mer bas där än när det gäller lurar, som jag ser det. Och övriga register kan låta hur bra som helst, men finns det inte en viss mängd bas så faller allt i mina öron.
Och jag tyckte överlag att alla lurar var för basfattiga förutom Denon AH-D7000, men tyvärr så var de fnissiga i diskanten dvs. det var inte balanserat utan hade de inte haft en höjd diskantnivån så hade de varit klockrena i min värld för jag tyckte inte att de var lika överdrivna i basen som mina lurar är på gott och ont, utan de hade en mycket naturlig basåtergivning i mina öron som inte var så tung som i mina lurar utan mycket naturlig.
Hifiman lurarna lät mycket bra i diskant och mellanregister men för tunt i botten, men jag fördrog de billigare framför de dyraste som påminde för mycket om Focal högtalare i mina öron med fokus på de övre registren.
Leon:s Sennhiser 600 förstår jag varför de blivit så populära, bra balans men även här lite för lite bas för min smak.
Angående min egen hörlursrigg som kostat mig totalt (2500kr)så vet jag om att de är tunga/fylliga i basen, allt för mycket för de allra flesta dvs 99.9%. Men ack så rolig att lyssna på när man gillar den sortens ljud som jag gör och jag rankar spelglädje framför alla korrekta Hifi parametrar.
Sedan tyckte jag att Burson Soloist verkar vara en mycket bra produkt även om den passade mina egna lurar sämre då de redan har en fyllig karaktär och där passar Harmony Design Ear 90 (hade lite stramare ljud) bättre så jag har lyckats bra med att få till balansen(min smak) i min egen hörlursrigg, mer tur än skicklighet får jag säga.
Så slutsatsen är att det var mycket lärorikt att få lyssna på så pass mycket grejer som vi gjorde. Problemet är bara när det gäller en uppgradering för egen del i framtiden så är inte utbudet så stort när man har en udda smak som jag har.
Björn-Ola Posted - 2018/05/23 : 13:27:32
Klippt och klistrat:
AlfaGTV:
"Efter förra helgens hörlursträff hos FBK vidgades mina hörlursvyer ytterligare. Dock inser jag i efterhand att jag släpade med mig för mycket grejer då det var svårt att hålla isär intrycken av olika kombinationer av lurar, förstärkare, DACar och transporter. Det var inte korpligan på något sätt, utan allt lätt bra!
Jag blev nyfiken på HD-800 som Björn-Ola hade med sig och jag tyckte även att Hugo lät trivsamt.
Sammantaget har detta lett till att "Miniatyr-giganternas kamp" har inletts hör här i försommaren!.... "

FBK:
"Burson Soloist imponerade på mig. Lät mycket naturligt i mina öron dvs. pondus med kött och blod."

Själv tycker jag att Burson funkar bra ihop med Sennheiser HD800. Jag hade hoppats att någon hade kommit dragande med en HD800 till, för då hade kunnat reda ut vilka förbättringar min Entreq-kabel gör.
Björn-Ola Posted - 2018/05/23 : 13:16:21
Ja, lite magert kan tyckas, men vi var bara fyra. Det fanns mycket att lyssna på och mängder av kombinationer och det gjorde att vi inte kunde göra någon djupare penetrering. Vi hade mycket elektronik att välja på och det fanns inte tid och ork att gå in på allt.
Jag hade gärna tittat närmare på AlfaGTVs musikkälla med Roon som bas. Superintressant, men orken tröt.
Jag missade totalt att lyssna på FBKs anläggning.
Häftigt i alla fall att få lyssna på en hörlursrigg för runt 80.000 kr.
Hifiman HE1000 är nu min favorithörlur. Visserligen så har jag aldrig lyssnat på andra i den prisklassen, men jag tyckte att den förutom alla hifiegenskaper var väldigt inbjudande och musikalisk. Lättgillad. Det är ju viktigt. Det handlar ju om att det ska vara roligt att lyssna, annars är det fel, hur bra hifiparametrarna än klaras av.
Figge Posted - 2018/05/17 : 16:36:32
Lite magert med kommentarer efter en session på 5 timmar.
Björn-Ola Posted - 2018/05/16 : 21:43:58
Riktigt roligt att få höra Hifiman HE1000 ihop med Moon förstärkaren.
Framför allt gillade jag lurarnas trevliga klang.
Att det var superdetaljerat var väntat men det måste ju vara roligt att lyssna också och jag hade kunnat sitta i timmar och lyssna på denna anläggning.
Komforten passar mig också som brukar ha problem med lurar som trycker mot fontanellen.
De andra Hifiman lurarna jag hört upplever jag som något mörka i klangen men det intrycket fick jag inte av HE1000. Välbalanserat med ett mycket bra basfundament.
HE400 hade jag heller aldrig hört tidigare och verkar ge mycket för pengarna. Det här är väl den förnuftigaste hörluren för de flesta.
Vi hade faktiskt två X V2 på plats varav den ena är min. Jag upplever att den drar lite åt det mörka jämfört med HE1000 och SEnnheiser HD800, som jag upplever som relativt neutrala. X V2 är lättdriven, men behöver lite mer krut än vad min AK120 levererar, och därmed också de flesta mobiltelefoner.
Prisläget är ungefär samma som för HD800 och då måste jag säga att HD800 är klart bättre, men kräver samtidigt en väldigt bra förstärkare, så totalkostnaden kommer att bli högre. X X2 är inte lika knusslig, men det lyfter rejält när jag växlar från AK120 till Chord Hugo.
Vi var rörande ense om att Denon AH D7000 har en speciell klang med hissad bas och diskant. Åsikterna gick isär om vad man skulle tycka om detta. Till skillnad från de andra är denna helt sluten och kan t.o.m drivas av AK120. Tyvärr ingen löstagbar kabel så man får hantera 3m och en adapter för att ansluta till de flesta bärbara musikspelare.
Vi slogs av hur mycket ljud de öppna lurara läckte, inga problem att underhålla andra med musiken när man lyssnar på dessa lurar.
Den billigaste luren som testades var B&W P7. Den gjorde ingen succé i detta sammanhang och jag tycker att den låter klart ljusast av alla lurarna. Men det här är ju en lur som man kan använda på stan med mobiltelefon. Jag tog inte med mig mina Sennheiser Momentum, som konkurrerar med P7. Den hade kanske gjort bättre intryck eftersom klangkontrasten mot Hifiman inte skulle ha blivit så stor, men själv tycker jag att den är lite för dov i klangen och föredrar P7.
Vi testade också mina bullerdämpande Sony 1000XM2. Tja...
Enligt min mening låter de i alla fall tillräckligt bra för att man ska kunna njuta av klassisk musik på bussen. Jag missade att testa FBKs Sony lur men enligt rapporterna spelar den med en kraftig bas. Jag har en känsla av att det är Sonys ljudsignatur. Kraftfull bas och lite nedtonad diskant har 1000XM2.

AlfaGTV Posted - 2018/05/14 : 22:30:12
Ah se där, bilderna framkallade!
Ja, det blev ju en avsevärd hög med elektronik-#8221;skrot#8221;! Jag fick ju nöjet att prova ett par olika Sennheiser som jag inte upplevt tidigare, nämligen Leons HD-600 och Björn-Olas HD-800. Även FBKs Sonylurar var ju intressanta men lite för tunga i gumpen för min smak. Kul att prova A&K 120 och den tokläckra Colorfly också!
Jag tror vi var ganska ense om att det mest lät riktigt bra men också att det fanns skillnader även i förstärkeriet. Mest impad är jag nog över att de portabla/släpbara spelarna klarar sig så bra i konkurrens med de stationära, ffa med de lurar som är lite mera lättdrivna som t.ex. Hifiman Edition X v2

Det enda jag tyckte lät direkt illa var min Shiit Jotun (kall) med HD-600! Den kammade dock till sig ordentligt när den blev lite varm, och den låter i min mening bäst med blanserad utmatning.
Björn-Ola Posted - 2018/05/14 : 21:31:38
Tack FBK för att du organiserade detta.
Björn-Ola Posted - 2018/05/14 : 21:28:31

Fanns lite dacar och hörlursförstärkare att välja mellan.
När vi inte spelade cd så använde vi en signalkälla som var så tekniskt komplicerad att bara AlfaGTV kan förklara den.




Tyvärr var det som vanligt, dyrast lät bäst!
Björn-Ola Posted - 2018/05/14 : 21:22:14

Bild på smörgåsbordet.
Gissa om vi satt och gottade oss.
Till efterrätt hade vi pizza.


Leon Posted - 2018/05/14 : 16:56:48
Tack för att jag fick komma med.
Roligt att träffa folket bakom nicks.
Hoppas på en ny träff då jsg är lite piggare leon
AlfaGTV Posted - 2018/05/13 : 19:19:58
Stort tack till FBK & fru FBK för gästfriheten! Och till alla trevliga mänskor man möter när man samlas kring ett gemensamt intresse!
Bilderna är på framkallning!
Figge Posted - 2018/05/13 : 18:48:03
Ser fram emot era intryck, även om jag svek.
FBK Posted - 2018/05/13 : 18:18:33
Får tacka alla deltagare för mycket trevligt umgänge och upplysande lyssning. Det var verkligt intressant att få tillfälle att lyssna på lurar i den högsta divisionen. Kommer nog någon bild då det togs ett par bilder på högen av lurar och elektronik.
FBK Posted - 2018/05/13 : 09:16:40
Jag har dragit sladd så det är klart till dig AlfaGTV och Björn-Olas rigg står redan klar då han var införbi med den igår. *Den låter bra* Så smörgåsbordet kommer bli proppat med allt möjligt som ett smörgåsbord bör vara
AlfaGTV Posted - 2018/05/13 : 06:17:59
Om en liten stund bär det av för att träffa lite nya ansikten och kända nicks!
Ska bli roligt!
FBK Posted - 2018/05/08 : 13:09:16
Info om adress,telenr. osv. har skickats till deltagarna via PM.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.09 sekunder. Snitz Forums 2000