HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 En bedagad skönhet kommer till mitt Spa...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Pac Posted - 2019/04/17 : 10:22:56
Jo, nu blir det en restaureringstråd från mig igen.

För några veckor sedan kom en kompis på besök. Med sig hade han en verklig skönhet. Vi har pratat om henne lite av och till och när det blev en lucka i min lilla hem-verkstad undrade han om jag inte kunde ge hans skönhet en översyn.

Jag gillar ju att få gå "all in" på att återställa maskiner till sin forna glans så jag hade lite svårt att säga nej till den förfrågan...

Vi är överens om att målet med restuareringen är att försöka få henne att spela på ett sätt hon aldrig gjort förut så jag kommer att använda komponenter som inte var uppfunna när hon föddes för 40-50 år sedan. Nu är det extrem-prestanda som gäller och när jag säger "prestanda" så menar jag inte ormolje-snacket och den hysteriska hypen utan tekniskt veriefierbar/mätbara prestanda, dvs faktabaserad prestanda.

För att slippa tråkiga diskussioner och gliringar senare i tråden så råder jag den som vurmar för "orginal soundet", "orginal till varje pris" och som anser att re-capping är uppfunnet av djävulen att sluta läsa här.

Om "orginal-vurmaren" fortsätter läsa kommer vi att bli ovänner.

Den här restureringen har inga som helst begränsningar vad det gäller komponentval, det är maximal prestanda som gäller - i alla lägen. (Tänk att få chansen till ett sådant här projekt! Det är hur roligt som helst!)
Några av komponenterna jag kommer att installera fanns inte förra året och jag kommer att göra "oheliga" monteringar(radiellt där det skall vara axiellt, yt- istället för hål-monterat, ....). Eftersom det här är ett stort och väldigt roligt experiement kommer alla de modifieriengar jag gör vara reversibla, dvs. allt går att återställa utan att det syns att jag varit där.

Just nu väntar jag spänt på et påsk-paket så att jag kan följa den tåg-ordningen jag hoppas på.

Så, håll koll, uppdatering kommer när jag varvar upp lödkolvarna och går igång på allvar.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
soundbrigade Posted - 2019/12/31 : 09:45:20
Den såg biffig ut i alla fall och jag hittar en på eBöjen för nätta 14.000!!!!!
Är den "så bra"?! Olympiskt bra??!!
(Hittar inga data i hastigheten)

https://www.youtube.com/watch?v=_-bTCk8J7s0

Jag misstänker att hustruns brorsdotter knappast använder den så det hade varit kul om jag kunnat få överta den.
abbot Posted - 2019/12/30 : 23:48:27
Är det en olympisk stereo, Ljudbrigaden?
gcs Posted - 2019/12/30 : 23:15:36
Jag har en 812:a men kul skulle det vara med en 820.
byZan Posted - 2019/12/30 : 18:28:10
quote:
Jasså? Är du sugen på en maskin till byZan?


Nja, men en 807 eller 810 med VU metare har väl alltid varit favoriterna rent utseende-/ och storleksmässigt. Att det sedan finns utrymme för att tydligen göra de bättre än originalen ljudmässigt gör ju inte suktandet mindre. Gillar verkligen den senaste du nu gjort iordning och tror den också skulle gjort sig bra hos mig.

Gott slut och ett gott nytt, till dig och alla andra önskas också!

/byZan

Edit: syftningsfel
soundbrigade Posted - 2019/12/30 : 13:20:59
Sugna är vi väl alla, speciellt när vi läser dina trådar, Pac.

Jag lämnade denna skönhet kvar i Ryssland och har jag tur kanske den fortfarande står kvar och har jag ännu mer tur kanske den nya ägaren (min svågers dotter och måg; min svåger är död sedan några år) vill släppa den, men hur ska jag få hem den i så fall??
Å andra sidan om Aeroflot spelar handboll med den kan ju du vara behjälplig mid lite handpåläggning ...

Pac Posted - 2019/12/30 : 10:59:33
Jasså? Är du sugen på en maskin till byZan?
byZan Posted - 2019/12/29 : 17:16:23
Undrar om inte denna dä skulle passa hos mig?

/byZan
Pac Posted - 2019/12/29 : 16:56:35
Tack!

Det börjar bli hämtningsdags, några dagar kvar men jag håller på med "leveransjustering", dvs inget annat än att njuta av hur den spelar...
byZan Posted - 2019/12/29 : 12:50:29
quote:
Den maskinen kommer ägaren bli mycket nöjd med


Det är jag också övertygad om

/byZan
lindome Posted - 2019/12/29 : 12:11:46
Härligt
Den maskinen kommer ägaren bli mycket nöjd med

Snygga spolar där också!
secanbj Posted - 2019/12/27 : 14:29:39
Grattis och bra jobbat!!
Pac Posted - 2019/12/27 : 14:04:56
För att avsluta tror jag att lägger upp några sista bilder på denna skönheten då hon står i sitt rätta element.Hon spelar riktigt, riktigt bra och sopar mattan med mina egna B67'or. Medan hon väntar på sin privatchaufför förgyller hon min anläggning.

Bubbel Posted - 2019/11/14 : 11:51:12
Visst är det så Pac när man väl har gjort den första så får man ideer hur man skall lösa det till det bättre nästa gång, det är så med min Dynaco ST35 jag renoverade en för några år sedan till en bekant (mycket nöjd) med min egen har jag tagit ut svängarna om det blir bättre får framtiden utvisa.

Det påminner mig om en polare vars kupefläkt hade slutat fungera i hans moderna bil tog det nästan en hel dag att demontera trots att han hade tänkt sig "ett par timmar" två dagar senare var fläkten på plats men den ville inte fungera trots att jag hade kört diagnosprogram. men numera plockar han ner och ihop på ett par timmar.
Pac Posted - 2019/11/13 : 09:05:27
@Byzan, Tack. Det här är helt klart en ny nivå och jag är väldigt tacksam för det förtroendet som den tålmodige herren visat, Det har gjort det här till en njutning snarare än ett sisyfosarbete under stress.

@Bubbel, jo det här är ett typexempel på "enträgen vinner"! Visst är det så att jag börjar få "några mil under hjulen" vad det gäller B67'or men eftersom de är mer än 40 år gamla maskiner är de alla individer och får behandlas därefter. En av B67'orna skall definitivt till denna nivån så att jag har en referens när jag går vidare. Just nu känns det som om det finns annat som pockar på uppmärksamhet så det kan nog ta mer än en "kafferast" innan jag rullar igång det projektet.
Bubbel Posted - 2019/11/13 : 07:36:26
Det blev ju bra det här nu är det dina egna "bandare" som du får ge dig på men efter detta äventyr så tar det väl ett par kafferaster .
byZan Posted - 2019/11/12 : 20:41:34
Kul att det blev så lyckat och en eloge till er båda för tålamod och uthållighet!

Hoppas få lyssna på denna maskin en dag när den återvänder till den tålmodige herren.

/byZan
Pac Posted - 2019/11/12 : 10:42:15
quote:
Karaktärerna kommer väl skilja sig åt till viss del iaf?


Svårt att säga. Det jag strävar efter är att apparaten skall vara "osynlig", dvs inte tillföra/dra ifrån något. Och jag tycker nog att denna B67'an kommer mycket närmare det målet än vad jag tidigare lyckats med, därav att min B67'a, "My presssccciiioouus!", står under ett skynke och skäms just nu.

Förutom mina B67'or så har jag också en 810'a. Det är klart att lärdomarna härifrån kommer till användning när jag ger mig på dem igen så det kommer nog gå att göra direkta jämförelser med olika maskiner som har samma status.
lindome Posted - 2019/11/12 : 08:32:03
Bra jobbat där Pac

Jag håller med AlfaGTV om att den är förbannat snygg också.
Frågan är väl om ägaren kommer att lyssna mer på denna maskin än den andra som finns i hemmet
Karaktärerna kommer väl skilja sig åt till viss del iaf?
AlfaGTV Posted - 2019/11/11 : 20:34:19
*gilla*
Pac Posted - 2019/11/11 : 18:16:07
Just nu står hon inklämd i anläggningen för att harkla(/spela) upp sig och det ser ut så här.

Pac Posted - 2019/11/11 : 18:00:51
Nja, "My presssccciiioouus!" står i ett hörn och skäms när man jämför den med denna skönheten. Inte nog med att denna är tystare, den spelar i cirklar runt "My presssccciiioouus!" pga bland annat det moderna komponentvalet. Hrmmmm... det är så det är just nu. Om det är likadant om ett halvår kan jag dock inte garantera.

Denna tillhör en ytterst tålmodig herre som ville ha sin maskin helrenoverad och som gillade att jag ville "gå över bord" för att se hur långt jag kunde komma just nu. "Gud välsigne tålamod och uthållighet!" kan jag bara hålla med om! Det beskriver ägaren till denna maskinen väldigt bra! Han har tålt mina galenpanna-ideér och har visat ett helt otroligt förtroende.
AlfaGTV Posted - 2019/11/11 : 14:02:29
Förbaskat snygg är den också! Är det det här din "presssccciiioouus!"? Den "enda", typ?
abbot Posted - 2019/11/11 : 13:05:46
Gud välsigne tålamod och uthållighet!
Pac Posted - 2019/11/11 : 11:20:58
Puh, att kalibrera skönheten var inte det enklaste jag varit med om....

Att ha VU-mätare är en option och att förstå kalibreringsproceduren var som att lösa en rebus, Studer har inte lyckats särskilt bra med sin pedagogik. Det var ganska bakvänt emot hur man gör med deras maskiner utan en massa knappar och rattar på framsidan. Men man får inte ge sig så efter en massa försök fick jag till det bara för att stöta på ytterligare problem.

För att göra en lång historia kort kan jag säga att Studer var *INGA* klantar när de konstruerade sina förstärkar-kretsar. Hela den här övningen mynnade ut i en "Avancerad kurs" i förstärkar-konstruktion som jag passerade med MVG i Söndags morse när jag gjorde frekvensgångsmätningen för "miljonte gången"(nja, kanske inte men det känns så! ) och jag fick det resultatet jag eftersträvat.

På avspelning är den här maskinen sjukt bra för att vara en B67'a. Den är dödstyst, har en härlig pondus och sträcker ut långt utanför det hörbara området. Det finns inte mycket mer att önska...

Så, om inget pajar under inkörningen återstår bara att göra några provinspelningar för att se att teori och praktik går ihop. Jag håller tummarna!
Pac Posted - 2019/10/12 : 11:26:00
I veckan kalibrerade vi maskinen och allt ser väldigt bra ut. Jag använder den för lyssning nu och allt är frid och fröjd, den har tom fått nya lampor till VU-mätarna....Jag har kvar att kalibrera peak-levelmätarna och lite extra puts, sen är den färdig.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.14 sekunder. Snitz Forums 2000