HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Nu är det allvar, angående Covid19

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
FBK Posted - 2020/10/22 : 16:56:33
Får börja med att be Pac låta denna tråd få vara kvar i denna avdelning då jag tror att fler läser här än i Hifi off topic då det är ett allvarligt problem som jag tar upp, hoppas du har överseende med detta.

Jag är mycket förvånad över dagens beslut när det gäller våra gamla och jag tror nog att många med mig undrar över detta mycket konstiga beslut. Min mor har bara åkt på läkarbesök i mask och något fåtal besök i centrum. Men jag sade till henne i förgår att hon ska använda dubbla masker av hennes egna om hon MÅSTE till centrum och att hon använder de masker hon fått av mig (de allra bästa som jag också använder när jag ska åka och handla hos henne) när hon ska åka Taxi till läkaren osv. (hon har svårt att gå så hon har färdtjänst)
Och jag har varit över hur unga personer och upp långt i 20-års åldern beter sig under denna pandemin. De verkar skita fullständigt i att vi lever under extrema förhållanden och de bryr sig inte det minsta. Det har kommit till en gräns att jag nog kommer säga till dem jag ser när jag är nere på byn när de står i klungor och larvar sig. Och jag uppmanar alla som läser detta att påpeka för alla i sin närhet och släkt vänner osv. och tänker då på yngre människor att det måste skärpa till sig för om inte det görs så hamnar vi där vi var i våras. Flera länder i Europa har ju redan kommit upp i samma mängder som i våras, så det gäller nu att tänka så att vi inte hamnar i den sitsen också. Vi kan inte slappna av alls och jag tänker särskilt på dem som jobbar inom vården, de ska inte behöva gå igenom igen det som de fick uppleva i våras. Min mor träffar mig vad 14:e dag ungefär och vi har daglig kontakt på telefon och hon och hennes grannar som också är gamlingar säger hellre psykiska ohälsa än att bli smittad eftersom risken att dö är så stor. Därför misstänker jag att i kvällens telefonsamtal så kommer hon säga att det här var inget klokt beslut. För det kommer dör fler äldre nu som har haft svårt med isoleringen och som kommer ta sig ut mer i samhället. Men de kan skydda sig bra om de köper ordentliga masker. Men jag har sett gamlingar nere på byn som inte har haft några masker och det ser jag som mycket oklokt även om vi i Vallentuna nästan är bäst i Stockholm på få smitotal och dödstal. Jag kommer inte sänka garden utan höja den nu när Covid fall ökar markant. Och jag tror att regeringen kommer komma med mer åtstramningar snart när de ser att fallen i Sverige ökar, för det kommer det göra då det ökar i andra länder på ett kraftigt sätt.
Tack för ordet, en Per som är mycket oroad av utvecklingen.
14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
FBK Posted - 2020/11/21 : 18:21:54
Jag var på Ica idag och det var för mycket folk.
Problemet är med den här sjukdomen att det handlar bara inte om att överleva, utan många får stora problem efteråt och kan inte återgå till sitt jobb även om de är friska ifrån Covid:en. Så det är ett större samhällsproblem än vad många vill ta in och då tänker jag först och främst på den yngre generationen som bara tänker på sig själva då de oftast klarar en sjuka i covid bra och allt är som vanligt efteråt.
soundbrigade Posted - 2020/11/21 : 18:06:38
Spanskan började som en tredagars snuva, men svepte över klotet i 3-4 vågor och varje gång alltmer dödligt. Så den här skiten försvinner inte så lätt den heller.
Och vad hade det muterade danska minkviruset för egenskaper?

Det finns de som dör och många för svåra problem i månader och kanske år. Man tar inte lätt på det här, även om vi inte behöver tappa huvudet och låsa in oss i våra atombombsbunkrar. (Jag behöver byta filter till min håla förresten.)
Bubbel Posted - 2020/11/21 : 12:51:08
Inte för att måla fan på väggen eller att göra andra upprörda så tycker jag att det här beteendet är vansinnigt, journalister som far runt och sprider såinihelvete hysterisk information så att det finns människor som tror att döden står där med sin lie runt hörnet. Det jag önskar är att de inte håller på med sin sensationsjournalistik som verkar vara normen nu utan är mer sakliga det skulle vara så mycket bättre.

Ja nu skall man inte tro att jag struntar i rekommendationer nä det gör jag inte jag ser till att undvika att sprida vidare även om jag kanske inte är smittad så får man tänka efter. Jag var hos vårdcentralen för en liten check i måndags då pratade vi en del om smittläget och vi pratade om just att man kan bära på viruset som man sedan sprider vidare utan att veta om det att bli sjuk är igen garanti för att man bär det.

Att stänga till hela samhället är också helt galet att alla skall vara hemma och ingen får gå ut. Jag misstänker att detta viruset har en större överlevnadspotential än allt annat vi har sett (men det får forskarna reda ut) och att vi är på väg till ett nytt sätt att behandla och förhålla oss. Så tvätta händerna ofta peta inte näsan eller liknande utan att tvätta er innan och allt annat som håller ner smittanspridningen.
soundbrigade Posted - 2020/11/19 : 10:31:15
Nu ska man väl inte skjuta premiärministern och politkommisarien för folkets väl och ve, när det är de yngre som tror att allt är frid och fröjd och Corna och Covid-19 har förpassats ner i ett vattenfyllt gruvhål i Bergslagen.
Att, trots att pandemin ännu inte är över, ändå gå ut i grupp och festa och roa sig för att sedan mingla med jobbarkompisarna är ju grundreceptet för att "elden ska ta fart igen".
Och som vanligt är det vi, de äldre, som får ta smällarna. På äldreboenden, där människor i princip är internerade och inte har någonstans att fly, dör människor igen.
Vi som behöver lite mer medicinsk tillsyn, får stå tillbaka när sjukvården ska hantera konsekvenserna av unga människors nonchalans.

Innan vi har ett bra vaccin framme och som kan erbjudas till en mycket stor del av populationen, måste vi fan, ta vårt ansvar - håll avstånd, sköt handhygienen, stanna hemma om du är sjuk och ge fan i att trängas på krogen på fredagarna.

På tal om vaccin ... vi tar det i griniga tråden.
FBK Posted - 2020/11/18 : 23:30:58
quote:
Och nu höjer regeringen från 50 till 300 persosner max i klunga.
Bra jobbat regeringen...
Inte ett politiskt inlägg..

Jätte smart av dem att de gjorde det. Mindre än en månad efter så är det värre än någonsin och de drar i nästan alla bromsar. Hur tänkte de här, eller tänkte de inte alls... som vanligt.
Ja, de har i alla fall varit tydliga med att detta kommer pågå ett bra tag in i nästa år, så man får hoppas folk fattar detta nu och ändrar sina beteenden.
FBK Posted - 2020/11/18 : 23:18:12
Ja, nu är vi i skiten igen, och värre än i vårasPrecis som jag misstänkte att det skulle bli och beslutsfattarna drar i handbromsen när det väl har gått så långt att det är värre än i våras När ska de tänka längre än näsan når. Och stackars vårdpersonal som kommer ha ett ännu värre helvete framöver. Ska bli intressant att se hur folk kommer bete sig framöver med Black Friday och Jul handeln, om det nu finns några hjärnceller i huvudet på folk.
FBK Posted - 2020/10/25 : 20:19:24
Jag fattar inte att den inte dras i handbromsen redan nu och införs tex masktvång i kollektiv trafiken. Att vinters skidresor redan nu ställs in osv. För vi är på väg rakt in i samma skit som i våras. Skulle bli mycket förvånad om vi helt plötsligt inte kommer får samma problem som i våras då det är kaos på vissa platser redan nu. Beslutsfattarna är hela tiden ett steg bakom utvecklingen och då är det försent.
FBK Posted - 2020/10/23 : 16:13:49
quote:
Nån som känner till bra munskydd och vet var dessa inhandlas?
På tv har jag sett folk med käcka sportmodeller i tyg, bla i svart.

Här har du de bästa. Jag kör med dem när jag åker till min mor och handlar på andra sidan stan där de inte följer reglerna som är uppsatta med avstånd osv. Stora skillnader i Stockholm hur folk beter sig i denna pandemi. Hemma i Vallentuna är det helt annorlunda.
https://cdon.se/klader/10-st-kn95-munskydd-ce-markt-ffp2-5-lager-p54494299
Figge Posted - 2020/10/22 : 21:54:30
https://www.vistaprint.se/munskydd/alla/vuxna/
AndersP Posted - 2020/10/22 : 19:47:47
Nån som känner till bra munskydd och vet var dessa inhandlas?
På tv har jag sett folk med käcka sportmodeller i tyg, bla i svart.
lampuradio Posted - 2020/10/22 : 19:09:50
Jag tycker nog det är helt OK att gå offtopic nångång och detta är ett angeläget ärende som nog inte gör skada om det avhandlas lite här och där. Men jag blir lite brydd, när det krävs "striktare riktlinjer" och liknande för "äldre". Vi vet (borde veta!) nu allihop, att detta är en potentiellt farlig infektion, som smittar på ett sätt som påminner om förkylning/influensa. Det finns en uppsjö goda råd om hur man kan skydda sig (håll avstånd, kanske munskydd, håll händerna rena, peta inte i ansiktet etc etc) och dessa funkar uppenbarligen, eftersom smittan dämpades när folk följde råden. Dessutom minskade annan smittspridning under perioden sedan i våras. Dessa goda råd måste gälla alla, tycker jag. De, som liksom jag och andra är pensionär +, bör självklart vara lite extra vaksamma, eftersom vi helt enkelt löper högre risk att bli tvärsjuka eller dö av viruset. Jag har lite svårt att se, att skärpta riktlinjer för vuxna människor skulle hjälpa oss att se det vi redan har fattat - att vi bör akta oss. Det som skulle vara ett stöd för oss känsligare, vore ju om smitt-tätheten i samhället minskade totalt, och detta kan bara ske om de yngre festsugna stureplanslejonen och andra likadana skärper sig. Går smittnivån ner i samhället, skyddas även de känsligare personerna. Det är alltså i min värld de "yngre" som ska tillhållas på skarpen att hålla sig lugna och inte frottera sig på trånga ställen för att sedan gå till ICA och smitta pensionärer. Då kan man bryta smittkedjorna. Det är inte "de äldre" som driver pandemin, det är de "socialt aktiva". Och då menar jag inte med "socialt aktiv" stillsamma samtal på en parkbänk, utan större grupper fysiskt aktiva människor som andas ut virus på gym, dansgolv, festhak och liknande.
Ryssen Posted - 2020/10/22 : 19:06:49
Och nu höjer regeringen från 50 till 300 persosner max i klunga.
Bra jobbat regeringen...
Inte ett politiskt inlägg..
Rolf-san Posted - 2020/10/22 : 18:00:15
Och jag som trodde, i min enfald, att detta var en covidfri zon.
miaber Posted - 2020/10/22 : 17:09:47
Tyvärr verkar uthållighet saknas hos folk. Vi får nog vara inställda på försiktighet något år till.o

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.14 sekunder. Snitz Forums 2000