HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 AudioQuest Wind RCA "PSS Silver" cable $2,300

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Wheels Posted - 2020/10/27 : 09:06:26
Ännu en snakeoil kabel testad.
Vem fan köper sånt här?
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/audioquest-wind-high-end-cable-review.17065/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
FBK Posted - 2020/11/21 : 10:28:23
Ingen fara, jag skämtar som sagt. Och det är okej att vi har olika utgångspunkter. Jag kör billigt också, men jag accepterar dem som lägger stora pengar också.
AndersP Posted - 2020/11/21 : 01:39:40
Nu var det kanske oterminerad kabel på lösmeter utan WBT-lödtenn och silverledare jag menade då, men jag riskerar väl att bli kabeldyrkare jag också om jag fortsätter att hänga på det här forat.
FBK Posted - 2020/11/20 : 22:14:28
Du kan ju inte kommande dragande med dyrkablage här https://quartzacoustic.com/shop/gotham-gac-2-aes-ultra-pro-110-ohm-with-kle-pure-harmony-high-end-rca-interconnect-cables/
Har du blivit kabeldyrkare nu
AndersP Posted - 2020/11/20 : 19:40:03
När vi ändå sitter och kivas om kablar så passar jag på att rekommendera en balanserad kabel: Gotham GAC-2 AES som har en karaktäristisk impedans på 110 Ohm. En kabel i spitzenklasse! Ganska dyr (40 kr/m), men det är det nästan värt. Dom flesta behöver ju inte så många meter.
FBK Posted - 2020/11/19 : 22:06:01
jisses vad det så länge sedan Jadå då vet jag även om det inte blir något sådant nu, men det är alltid intressant att läsa
AlfaGTV Posted - 2020/11/19 : 20:10:15
@FBK, det var i min medlemstråd, snart 10 år sedan!
2011-01-19 skrev jag ett inlägg om det test som gjordes med några olika budget-varianter av nätkabel.

Man kan väl säga att jag är helt på det klara med att kablar gör skillnad, att prissättningen på märkeskabel är helt bizarr och jag dessutom burit hem både högtalarkablar och interconnects sedan dess, i sina lådor med tillverkarnamn på.
För mig är effekten av en bättre interconnect lika påtaglig och därmed lika mycket värd som att köpa en ny DAC/Streamer/RiAA eller vad du nu använder som källa...

Därav mitt senaste kabelköp:


Men, det intresserar mig mindre och mindre att försvara mina val. Var och en gör sina val och prioriteringar.
lampuradio Posted - 2020/11/19 : 18:15:23
quote:
Kabeltrådar är en bra måttstock på medlemmarnas disciplin.


Njaeh, vet inte det. Jag får väl B- för att jag blir lite provocerad, men lite generellt tycker jag det är det svårt med kabeltrådar, eftersom det är så tydligt minst två läger. I det ena lägret menar man att kablar gör skillnad, men vill inte gärna gå på jakt efter varför de gör skillnad; man köper några olika och testar. I det andra erkänner man att kablar gör skillnad, men anser att det finns tydliga skäl varför det faktiskt blir skillnad och att det är nåt med kabelns elektriska storheter. Sen kan det såklart finnas små variationer, men där nånstans tycks debatten ha sitt epicentrum. Och ena sidan anser att den andra inte ska säga nåt innan de testat kablarna i fråga, medan andra sidan kanske inte tycker att det är nån idé att testa en märkeskabel när man kan köpa bra kabel i metervara och slöjda själv.

Så det blir inte så fruktsamt, eller hur man ska säga.

Kabeltrådar (no pun intended) prövar kanske disciplinen i så måtto att man kanske ska tänka ett par vändor extra innan man skriver i dem, åtminstone är det den lärdom jag gjort här.
Ryssen Posted - 2020/11/19 : 18:08:24
Ja och så är det bra om det rörs om i grytan då och då...
AndersP Posted - 2020/11/19 : 17:37:23
Kabeltrådar är en bra måttstock på medlemmarnas disciplin.
FBK Posted - 2020/11/19 : 17:20:19
Kul att se dig AlfaGTV Var har du hållit hus ? Nu verkar ju den har avtagit så du är sent ute En fråga när man ändå ser dig, har du inte haft någon tråd om nätkablar där du och flera testade någon DIY kabel ? Skulle var intressant att få läsa den om du vet var den är ? Du kan Pma mig om du vet var den är då jag inte hittar den.
AlfaGTV Posted - 2020/11/19 : 16:38:01
Wow, va roligt, en kabel-tråd! Det var nog iaf ngn månad sedan sist nu va?
AndersP Posted - 2020/11/18 : 23:34:54
Jag tycker de verkar va ett jättefint val.
FBK Posted - 2020/11/18 : 23:06:06
Tycker du resonerar konstigt, vad är det för fel när man påpekar att det är en Belden och inget annat som du drog fram. Rätt ska ju vara rätt, inget konstigt med det. En Volvo är en Volvo och inte en Ford.
Sedan är det Knoppens beskrivning och han är inget fan av dyra kablar (om du nu tror det) utan av bra kablar till lågt pris och han bara beskriver den, inget konstigt alls. Så är det någon som får en överreaktion så är det du när man tillrätta visar ett påstående ifrån din sida som är fel.
Och kabeln är inte osmidig utan smidigare än många dyra kablar som kan vara rätt styva. Men den är inte heller som kokt spagetti.
lampuradio Posted - 2020/11/18 : 21:45:52
Är det inte lite överreaktion på vissa grejer här? Kabelfrågor tycks dra fram det mest extrema vad gäller åsikter och uttryck. Jag är absolut inte utan fel, men herrejösses vad det kan gå överstyr utan att man förstår varför. Om "Belden" är en gudom ska jag inte ta vederbörandes namn i min mun utan vad jag ville få fram var att kabelns beskrivning tidigare i tråden:

"Den är ganska normal tjocklek (7 mm), har prestanda som är långt över vad som behövs för lååååååånga analoga ljudkablar. Ok, flera kilometer kanske är att ta i, men tio tjugo eller hundra meter hit eller dit är inga problem över huvudtaget. Kabeln är dubbelskärmad, isolationsmaterial av skummad polyeten (ger mycket låg kapacitans), mittledare av enkelledare. Färgen är lila, lite kul och ovanligt!"

precis stämmer in på många antennkablar. De som ska vara smidiga har flertrådig mittledare, annars precis detsamma receptet. Förutom färgen...
lampuradio Posted - 2020/11/18 : 21:36:43
Beklagar. Jag läste detta:

"
https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrite_bead

En tillverkare vars namn jag inte nämner har sånna här på sina signalkablar 20% in på kabeln i mottagaränden för att ytterligare minska elektromagnetisk instrålning.
Man ser kärnorna ofta i samband med switchande förstärkare, nätdelar och datorer med tillbehör. Ferritkärnorna finns både öppningsbara och i form av ett kort rör som man kan montera med smältlim innan kontakten löds på.
Hans kabel påminner om den beldenkabel du visade med både skärmstrumpa och folie.
Ljudet borde bli som en iskall fjällbäck i norbotten med en aning lakris så det passar kanske inte alla."

Och trodde det var nån form av beteckning. Ber om ursäkt om brist på tillbörligt vördnadsfullt tilltal förekommit.
FBK Posted - 2020/11/18 : 20:36:26
Den "benämns inte" som en Belden kabel, det ÄR en Belden kabel. Knoppen vet det eftersom han jag fick mina första Belden kablar av honom.
Sedan om den liknar någon annan kabel är en annan sak.
Och några Ferrit grejer blir det inte tal om.
lampuradio Posted - 2020/11/18 : 18:59:49
Den kabel som benämns "beldenkabel" ser ut som en RG58 koax, innerledare, skummad PE eller nåt till isolering, folie, strumpa och ytterskal. Används till 50 (eller 75) Ohm antennledning mest, men funkar fint som skärmad kabel generellt.

Ferriterna påverkar kabelns förmåga att transportera "common-mode" störningar med hög frekvens, dvs dess förmåga att ingå i en "loop inom anläggningen" för höga frekvenser. Teoretiskt ska inte förmågan att överföra önskad signal påverkas. Det kan rekommenderas att använda sådana, om man har datorer eller andra grejer med switchade nätaggregat, eller annat som hanterar höga frekvenser, i sin anläggning. Särskilt om man har phononivå att hantera (skivspelare) nånstans.
AndersP Posted - 2020/11/18 : 18:29:23
+1
Micke Y Posted - 2020/11/18 : 17:26:34
Jag citerar mig själv ifrån kokboken

För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet.

Micke
AndersP Posted - 2020/11/18 : 17:15:39
En lyxartikel jag unnar mig trots att priset kanske inte är försvarbart är kontakten Neutrik Profi NF2 CB-2 som jag tycker är suverän. Dragavlastning för 8 mm kabel finns som tillbehör. Ansluter jord före signal gör den också.
Finns på många ställen, men jag rekommenderar Thomann.
AndersP Posted - 2020/11/18 : 16:52:43
https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrite_bead

En tillverkare vars namn jag inte nämner har sånna här på sina signalkablar 20% in på kabeln i mottagaränden för att ytterligare minska elektromagnetisk instrålning.
Man ser kärnorna ofta i samband med switchande förstärkare, nätdelar och datorer med tillbehör. Ferritkärnorna finns både öppningsbara och i form av ett kort rör som man kan montera med smältlim innan kontakten löds på.
Hans kabel påminner om den beldenkabel du visade med både skärmstrumpa och folie.
Ljudet borde bli som en iskall fjällbäck i norbotten med en aning lakris så det passar kanske inte alla.
Ryssen Posted - 2020/11/18 : 15:26:18
Jag använder kabel som är 6mm och då är det en glipa på ca 1-1,5mm.
Så jag tror nog det ska gå..
Svårt att mäta när kabeln sitter på kanske bässt att du ringer hifikit så får dom mäta på en..
FBK Posted - 2020/11/18 : 15:02:36
Hur kraftig kabel klarar de ? Mina ska vara 7mm, men de gick ju inte med en kontakt som skulle klara 7mm så kan de ta 9mm så blir det nog dem.
Ryssen Posted - 2020/11/18 : 14:59:55
Ja dom du länkade till kör jag med,dom e bra för priset.
FBK Posted - 2020/11/18 : 14:50:08
De är allt för dyra då det inte får kosta så mycket denna gång. Men i samma butik så finns https://www.hifikit.se/komponenter/kontakter/mgt-rca.html som jag tänkt ringa och fråga om. Det blir ändå 220kr per kabel par och det får nog räcka denna gång. Ser ju ut att vara kvalitets kontakter.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.17 sekunder. Snitz Forums 2000