Konstigt filter. Varför två dämp-motstånd? R1 och R2 alltså? Scan Speak 7000 har väl inte ens nån stor impedanstopp att kompensera? 7000 har dessutom låg RDc (och impedans) så varför inte bara använda ETT motstånd i serie och både sänka nivån och samtidigt höja totala impedansen samt räkna om filtret för det nya (högre) motstånden/impedansen?
Vill du ha mer diskant är det första motståndet, R1, som skall minskas eller helt tas bort.
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Två motstånd för spänningsdelning brukar man använda då impedansnivån skall hållas jämn men när baselementet inte har någon konjugatlänk verkar det onekligen meningslöst. Om resonansfrekvensen ligger i närheten av delningsfrekvensen så kan en kompenseringskrets vara av godo.
Samma problem med olinjär impedans vid delningsfrekvensen fås för baselementet pga induktansen i det, utan konjugatlänk får delningsfiltret inte korrekta arbetsbetingelser och det kommer att uppstå ringningar i filtret. Varför används inte konjugatlänkar i större utsträckning?