... strömangivelsen gäller för en speciell last. Har du annat en rent resistiv last så gäller annat och är det DC det handlar så blir bryteffekten starkt reducerad om du inte har några skydd. Notera dock att det är fråga om antalet brytningar. OM du ska ha det till högtalare så är det inget större problem eftersom du aldrig lär bryta under full last särskilt ofta.
Är man nyfiken på vad reläet klarar med aktuell last så laddar man hem databladet för reläet och läser detta.
Relät ska fungera som standbybrytare till min "kompisförstärkare". Den ska alltså bryta spänningsmatningen till slutsteget (2x36V DC). Troligtvis så kommer relät aldrig behöva bryta när slutsteget går för fullt. Men det kommer ju gå rätt mycket ström igenom det...
Jag är inte dum.... Jag har bara otur när jag tänker
Hur stor är startströmmen mån tro. Är det en toroidtrafo så lär du bränna reläet ganska snabbt såvida du inte har en mjukstart. Bryter du på sekundärsidan?
Tanken är att ha det på sekundären. Trafon är en toroid på 300VA samt 2*30000µF kondingbank. Anledningen är att det är en separat nätdel till förstärkaren o det vore ju trevligt kunna bryta spänningen till förstärkaren utan att behöva stänga av nätdelen.
Eller finns det någon annat trevligt alternativ att få den i standby mode??
Jag är inte dum.... Jag har bara otur när jag tänker
Vad är det för ett slutsteg? I bland kan man strypa vissa kretsar i slutsteget för att dra ner alla strömmar till noll. Personligen tycker jag att det är bättre att ha ett relästyrt spänningstillstag som bryter 230 volten. Ett sådant steg i standby drar trots allt lite ström (förluster i trafo mm.) och det är ganska onödigt samt kostar pengar. Min lilla softstart kan användas som en del i denna funktion.