När ni nu är inne på mammas verktyg, varför inte låna hennes strykjärn också. Skulle inte det kunna fungera? Jag provade en gång att lägga på träimitation. Svart plast med lite osynligt mönster i. HiFikit sa att man skulle använda strykjärn och värma fast det. Det blev dom absolut fulaste lådor jag någonsin har sett. Plasten utvidgades av värmen och sen fäste den och blev bulor och vete f... Kanske fungerar det bättre med riktigt faner. Det var min tanke.
quote: När ni nu är inne på mammas verktyg, varför inte låna hennes strykjärn också. Skulle inte det kunna fungera? Frågan är inte menad som skämt.
Jag har faktiskt fanerat genom att stryka trälim på faneren och lådan som sedan fått torka, sedan stryker man fast faneren med strykjärn. problemet är ju att faneren vill rulla sig när den blir fuktig annars funkade det hyffsat, faneren sitter ännu kvar!!
Där ser man. Jag har bara provat några gånger för mycket länge sedan att fanera på riktigt. Vanligt trälim och press med tvingar. Jag hade bland annat problem med att skarvarna "glipade". Lite kul var det men jag blev nog lite avskräckt eftersom det inte blev så mycket fanerat sen.
quote: Där ser man. Jag har bara provat några gånger för mycket länge sedan att fanera på riktigt. Vanligt trälim och press med tvingar. Jag hade bland annat problem med att skarvarna "glipade". Lite kul var det men jag blev nog lite avskräckt eftersom det inte blev så mycket fanerat sen.
"glipandet" kommer man ifrån om man tejpar ihop faneren först. Måste testa att fanera med kontaktlim som har tagits upp i tråden, har spacklat/målat högtalare några gånger och det gör jag aldrig om (tror jag) eftersom jag inte klarar av att få spacklet tillräckligt jämt...
Nej det är mycket jobb hur man än vänder sig. Men var du tvungen att lägga ett så tjockt lager spackel över hela ytan? Räckte det inte att bara lägga i ev. håligheter?
jag byggde i spånskivor och dom var inte så jämna så jag fick spackla hela ytan. hmm finns det nåt bra sätt att få en jämn yta att lacka på om man inte vill ha faner med trämönster?
Ingen aning. Jag gör som du och försöker att få skarvar och övergångar så jämna som möjligt. Ju noggrannare man är från början ju lättare får man sen verkar det som. Men minst två gånger spackel och slipning och två lager grundfärg med slipning emellan och tre lager slutligt med den förbannade slipningen emellan. Jag har inte hittat några genvägar. Dessutom blir ju trä alltid snyggare. Åtminstone enligt min smak. Det ser gedignare ut.