HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 HTPC bygge (budget) med Lynx Two B
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/07/25 :  15:46:43  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Det var väldigt kul att bygga ihop den här datorn. Det var lite skillnad mot när jag höll på som mest. Då visste man att ingen grafikdrivrutin var installerad eftersom maxupplösningen var 640x480 o 16 färger. 1024x768 var för många onödigt litet på skärmen. Att ha dubbla fyror i har kommit tillbaka fast det är ett giga framför :-)
Jag blir även lite chockad när det finns muspekare och ett trådlöst tangentbord fungerar i bios. :-)
Amstraden min bror köpte hade 128K o basic 1.1 den var dubbelt så snabb som en commandore 64. Sådär så man nästan fick hålla sog i :-)
Kan ju tro att jag börjar bli gammal trots att jag är född -80.

JRIVER MC kunde inte läsa genvägar till andra kataloger. Tex i min musikmapp (my music) så la jag en genväg till D disken o mitt musikbibliotek men det lästes inte in. Man behöver lägga exact den mappen som ska sökas av Jriver.
Det här med Netflix fick jag att fungera i Jrivers mediafönster men det spelades inte ut då via ASIO utan som en webbläsare till windows-mixern. Det är ingen större fara eftersom det går att ändra så jag spelar ut till lynxkortet. Hade bara varit kul att få der via ASIO men det verkar som att fler o fler länder kommer in i netflix via theathermode. Så det kommer nog framöver i en uppdatering.

Ska se om jag inte kan få in lite förklarande bilder osv på vissa saker sen. Kanske mest för mitt eget minne. Det är ju inte första eller sista gången som jag googlar mina egna o andras trådar för att minnas vissa inställningar mm. (Tänker på hur man sätter upp EAC)

Edited by - Stormen on 2014/07/25 16:14:41
Go to Top of Page

CH
Member

1474 Posts

Posted - 2014/07/25 :  20:37:38  Show Profile  Visit CH's Homepage Send CH a Private Message  Reply
quote:
Det här med Netflix fick jag att fungera i Jrivers mediafönster men det spelades inte ut då via ASIO utan som en webbläsare till windows-mixern.


Installera och kör igång AsioBridge, sedan kan du köra allt ljud in i Jrivers DSP.
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/07/26 :  15:24:55  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Tack för tipset det ska jag testa.

Om man vill switcha snabbt mellan de olika ljudutgångarna i windowsmixern så kan man använda sig av Hotkey eller av audioswitcher http://sourceforge.net/projects/audioswitcher/

EDIT: Audioswitcher var riktigt trevlig, den läggs upp som en systemikon i (tray)och man kan snabbt switcha där eller lägg till hotkeys i programmet.

Nu när jag börjar få ordning på det mesta så är det intresant kanske att även köra in resterande i ingången på lynxkortet o skippa försteget. Det kanske är ett helgerån o köra in nuviristor riia!och då mitt kf försteg med lundahlstrafar låter riktigt bra. Men man kan ju kanske tänka sig om det funkar att köra ihop utgångarna 1+3 och 2+4 för att dela filtret i Jriver till bashornen o topparna. Men kan man då ha 5+6 kvar till surround?

Edited by - Stormen on 2014/07/28 22:42:02
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/07/30 :  17:57:24  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Fått ordning på album o sen lagt upp en spellista som har regeln random o lagt den först vilket gör att jag snabbt får igång random musik från mitt bibliotek.
Ska ge mig på radio nu.
En fråga. Ibland när jag startar datorn så får jag bara digitalt jitter ut. Startar om så funkar det. Vad beror det på?
Go to Top of Page

CH
Member

1474 Posts

Posted - 2014/07/30 :  19:20:02  Show Profile  Visit CH's Homepage Send CH a Private Message  Reply
Ingen aning..:)
Go to Top of Page

Lovan
Member

3166 Posts

Posted - 2014/07/30 :  23:46:29  Show Profile Send Lovan a Private Message  Reply
Jag har samma problem på mitt. Antog att det har att göra med en dålig PCI-kontroller på moderkortet. Det kan vara någon form av IRQ krock pga att enheterna startar upp i fel ordning från en kallstart. Du ser det i mixern att det blir dropouts.
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/07/31 :  22:35:58  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Det inträffar även om jag låtit datorn stå på ett tag så den tröttnat för att jag inte petat #168;på den så den somnar, sen efter uppvaket så är den inte sig lik :-)
Kan vara någon krock av något slag.

Sitter o lägger in radiokanaler genom att manuellt söka upp dom på
http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/BrowseStations/startpage.asp
tex P2,
öppnar dom i Jriver File - Open URL
Klicka sig till "playing now"
Sen kan man högerklicka på strömmen HTTP://STREAM och "SEND TO" den i sin spellista (skapade en playlist som heter Radiokanalar)
Klickasig in på sin playlist Radiokanaler och döpa om http/stream till rätt namn (Sveriges Radio P2). Men finns det någon smidigare väg?
Med squeeezeboxen kunde man söka på radiokanaler, tex party, indian, afro, love eller vad man nu törstade efter :-)

Edited by - Stormen on 2014/07/31 22:46:48
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/07/31 :  23:05:13  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
lovade en bild på insidan datorn, det blev en liten luftspalt för varmluften att gå runt ljudkortet o sedan ut via nätagget



till vänster i bild finns plats för en trad diskettstation eller i mitt fall en ssd. sedan ett hdd fack för den stora disken. som ni ser går det att frilansa med buntband o liknande om man vill klämma ner en tredje disk. :-)
Til. höger sitter blurayläsaren och bakom den sitter den lille professorn. OM man inte har en blurayläsare så är det mycket plats för vilken kylning man vill. Man kan tänka sig att välja en "slim" läsare också för att få mera utrymme till en större kanske passiv kylare.
Här finns en video på burken.
https://www.youtube.com/watch?v=SkTOOGtRcNA

Går igenom utrymmena och luftflödena i burken, ytterst pedagogiskt :-)

Edited by - Stormen on 2014/07/31 23:13:19
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/09 :  22:30:55  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Har nu kopplat in direkt på slutsteget och det är intressant. direkt tyckte jag att det blev en förbättring men jag behöver lugna mig lite o jämföra fram o tillbaka. Logiken säger att ju mindre komponenter och grejer emellen ljudkällan och örat desto bättre.
Har petat lite på dsp inställningar och jag kan inte höra någon försämring när den är aktiverad eller ej. Eftersom jag bar in Chaverexhornen och jämförde med mina nuvarande 2x12" tricolumner per kanal så var jag tvungen att boosta upp de allra lägsta frekvenserna i mitt nuvarande system till +-0 även vid 20 Hz. Intressant program det här med Jriver. Det avslöjar mer o mer på djupet.

Dock har jag två önskemål som jag inte lyckats hitta på deras forum. Dels att när jag spelar från min spellista som jag skapat så dyker inte knappen "playlist" upp i Gizmo som den gör i tex EOS appen. playlist knappen dyker upp på alla andra spellisor men inte på en mixad.
Sen när man tex spelar på en mixad spellista o hör en låt från en skivan så tänker man,, jaaa just det den skivan vill jag höra från början så går det INTE i "play now" fönstret att långklicka på albumomslaget, namnet osv för at komma till den nuvarande spelande skivan.
Någon som har någon workaround?

Edit: la till ett INTE,, dock så viktigt :-)

Edited by - Stormen on 2014/08/14 10:08:19
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/09 :  22:33:43  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Har även problem ibland med uppstarten av datorn, Det blir digital jitter ut eller efter någon timme helt tyst. När man tittar på datorn och trycker på play i Jriver så står det att det blivit något fel på återspelningen.
Man går in i enhetshanteraren och ibland hittar man lynx Two B med ett utropstecken ibland utan problem. Uppdaterar drivrutinen och starta om datorn så fungerar det igen. ( bara omstart hjälper inte) funderar på om smartscreen eller Essentials har något med detta att göra? Det är lite suspekta mot installationen av drivrutinen.
Go to Top of Page

Lovan
Member

3166 Posts

Posted - 2014/08/10 :  21:25:23  Show Profile Send Lovan a Private Message  Reply
Jag skulle tro att det är en konflikt eller en bugg i PCI-chipet. Har du testat att stänga av wifi och andra nätverkskort och se om det hjälper?
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/10 :  22:26:23  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Hej. Ja. Jag funderade just på det med så jag var inne o snurrade efter IRQ fördelning i BIOS. Men sånt har man tydligen slutat med :-)
Ska testa o stänga ner några onboard pryttlar. Behöver komma på hur jag återskapar buggen. Just nu upplever jag den random. Men oftast efter att strömmen varit bruten. Sovläge. Eller efter flera timmars spelande.
Kan det finnas någon kul justering i regedit? H-Key/LOCALMACHINE/......
som forcerar drivrutinen till lynxen.

Edited by - Stormen on 2014/08/11 13:58:11
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2014/08/11 :  14:23:24  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Det kan mycket väl vara irq, det problemet är inte helt borta än.
Du får ta reda på vilka irq:s som är delade på moderkortet och om lynxen ligger där. Det brukar vara det vanligaste problemet.


Sök på "irq conflict" plus vilket os du kör på så hittar du en massa info.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/11 :  16:22:04  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Tacka för hejjaropen och kommentarerna,, då gräver jag vidare i den riktningen.
Från mammakortets manual:
Angående expansionslot: When Using PCI card och the expansion slot make sure the driver support "Shared IRQ" or that the card do not need IRQ assignment, otherwise there will be conflicts between the two PCI groups making the system unstable.

Ja, det gäller ju expansionskorten, men vi är ju fortfarande på PCI platsen.

Tittar man över vad som är delat så ser det ut såhär:

___________________A_____B_____C_____D_____E_____F____G_____H
PCiEx16_1____________________Shared___________________________
PCiEx1_1_________Shared _______________________________________
PCiE1slot________________________________Shared________________
Realtec LanContr_______Shared_________________________________
HD Audio_________Shared______________________________________
SataController______________________Shared______________________
Onchip XCHI__________________Shared______________________
Onship XCHI2___________Shared____________________________________
USB____________________Shared__________________________________
USB__________________________Shared____________________________



Vad jag kan få ut av tabellen så är PCI1 platsen delad, men inte med vad. ( o vad sjutton betyder E ??) trodde man skrev ut IRQ :-)
Tänkte att man kunde härleda vad man ev skulle kunna fimpa för att bli av med konflikten, man kan ju köra high chaprall också o skjuta vilt med avstäningsknappen. men det bruakr löna sig att gå lugnt, metodiskt o logiskt tillväga :-)




Edited by - Stormen on 2014/08/11 16:44:23
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2014/08/11 :  17:48:30  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Om du kör Win 7, Skriv in systeminformation i sök rutan, väl inne välj maskinvaruresurser sen irq.
Nú kan du kanske pussla ihop det. (du ser inte dolda irq:s har jag för mig)
Under konflikter så ser du det mer som en bra sammanställning.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD

Edited by - johan.björklund on 2014/08/11 17:50:38
Go to Top of Page

Lovan
Member

3166 Posts

Posted - 2014/08/14 :  21:59:17  Show Profile Send Lovan a Private Message  Reply
Jag antar att bokstäverna bara är en variabel dvs E kan vara vilket IRQ värde som helst. Det syftar bara till att det delas mellan X och Y enheterna.
Jag har svårt att läsa ur tabellen pga formateringen. Kan du ta en bild istället?
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2014/08/14 :  22:58:15  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Vilka irq:s som används till vad beror på moderkortet det är därför man skriver ut det så.
M-audio har en bra text om konflikter :)
http://www.m-audio.com/?do=support.faq&ID=80d7b56e35ea51e73104295aec1f755b

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Lovan
Member

3166 Posts

Posted - 2014/08/15 :  08:46:58  Show Profile Send Lovan a Private Message  Reply
Jag tror du menar windows och inte moderkortet
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2014/08/15 :  09:38:21  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
nepp, moderkort.
Inget kort är det andra likt och speciellt när det kommer till delade irq:s för varje kontakt har ett visst span.
Windows kan göra nästan samma sak men det är alltid på moderkortet förändringarna sker.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/15 :  23:34:57  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
nja, Lynxkortet får den virtuella IRQ adressen 20. vilken den delar med på de låga numret vet jag inte.
Försökte hitta om det gick att stänga av acpi i bios men hittar ingen inställning för det trots acpi 4.0 stöd.
Varför jag snurrar efter acpi är att det är den som gör att det är gråmarkerat i enhetshanterarem (device manager) på en ljudenhet om man vill gå till dess IRQ och köra manuellt.

I device manager går det inte att disabla acpi under "dator" utan det går bara att uppdatera en drivrutin med en likadan som innehåller acpi.

enligt ett tips snott frpn win XP så lade jag till i regedit local machine\system/current controlset\ACPI o lade till ett 32bis värde (dword) hexadecimalt o satte värdet till 70.. men det hjälpte inte heller. Så nu har jag kört lite bet på alternativ att ev flytta o justera IRQ inställningar.
Sista tipset är såklart att byta PCI plats :-) Men det är omöjligt när det bara finns en slot :-)
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/16 :  08:36:24  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
passade på att köpa en DVI till HDMI adapter så jag kan köra projektorn på ena utgången,, billigast hittade jag på biltema för 59:-


testade att lägga in en nyckel som prioriterar ett vist IRQ, gäller för win vista men borde kanske med lite tur fungera för win 8 som jag kör.

http://helpdeskgeek.com/windows-vista-tips/manage-irq-settings-windows-vista-7/


Edited by - Stormen on 2014/08/16 08:38:11
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2014/08/16 :  09:35:32  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Aha. Lynxen ligger som virtuell?
Du borde kunna hitta mer info i manualen på moderkortet, svårt att hjälpa när man inte har det framför sig.
Lynx själva borde väl kunna hjälpa till ?

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/16 :  10:43:43  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Ja, det är väldigt begränsat med inställningar för tilldelning av IRQ, min chansning var att kunna stänga av tilldelningen så gråmarkeinrgen i windows försvann, men hittar inte acpi inställning i bios heller
http://www.manualowl.com/m/Asus/A88XM-A/Manual/367444

IRQ prioriteringen som jag lade till i förra inlägget hjälpte inget alls.

Edited by - Stormen on 2014/08/16 10:48:07
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/16 :  12:55:20  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Jag är inte helt övertygad om att det verkligen är en IRQ konflikt.
För att reproducera felet.
Stäng av datorn (ej endast omstart)
Slå på strömbrytaren och starta igång Jriver,
Spea valfri sång och ut ut högtalarna (med ASIO) så kommer bara digitalt jitter. ( med digitalt jitter menas inte ens en tillstymmelse till musiksignal utan bara ett förfärligt oväsen)

Åtgärda:

installera om drivruinen för kortet genom att i device manager uppdatera med befintlig drivrutin, gör en omstart genom win-knappen (ej den på lådan) så fungerar det felfritt tills man stänger av lådan eller den går ner i sömnläge.

Edited by - Stormen on 2014/08/16 13:12:37
Go to Top of Page

Stormen
Member

1542 Posts

Posted - 2014/08/16 :  13:07:57  Show Profile Send Stormen a Private Message  Reply
Nu jäklar i min låda är vi något på spåren,, satte wasapi som ut i Jriver,, kan inte återreproducera felet längre.

Sen vet i sjutton om det är någon skillnad ?,, är värt att bråka så ASIO fungerar ?

Edited by - Stormen on 2014/08/16 13:13:16
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000