HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Återväxten i hifi/High end
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

FBK
700.000-klubben

7351 Posts

Posted - 2014/10/15 :  21:19:06  Show Profile Send FBK a Private Message
Jag är så pass skruvad så tycker att det är upplysande att läsa sådana här evighets debatter då man får en viss bild att hur olika personer är som just personer egentligen. IRL så brukar folk vara "lite mer försiktiga" i sin framtoning än i forum världen, något som man sett många exempel på genom åren.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

CAB
Semesterfirare

527 Posts

Posted - 2014/10/15 :  22:18:28  Show Profile Send CAB a Private Message
Tråden handlar om spekulation om återväxten inom Hifi och i denna del blir det en ren spekulation.
Men en någorlunda säker slutsats är vilken kris HiFi- branschen befinner sig i.
Och det är utan tvekan ganska betänkligt när konsumenterna, vilka borde ha företräde i ett sådan här forum kanske håller sig frivilligt eller hålls tillbaka i förevändningar att, forumet syfte och regler endar upp i någon forma av fikastämmning.
Då har ju inte branschen en enda möjlighet att ställa om till vad konsument efterfrågar och vill.

För en sak är klar fortlevnad av branschen kommer att fortleva genom det kunden efterfrågar.
I detta avseende har kunden alltid rätt!
Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2014/10/15 :  23:43:21  Show Profile Send Rolf-san a Private Message
quote:
För en sak är klar fortlevnad av branschen kommer att fortleva genom det kunden efterfrågar.

Precis. Nu håller jag med dig.
Det är inte alla som har råd, eller ens lust, att köpa sig någon dyr Tannoy och/eller The Dream. Alla har inte tillgång till speciella ideella stiftelser. Många nöjer sig med en paketlösning från MediaMarkt eller Elgiganten och tycker det låter förträffligt. Att sedan vi här inte gör det är en helt annan sak.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.
Go to Top of Page

CAB
Semesterfirare

527 Posts

Posted - 2014/10/16 :  01:14:16  Show Profile Send CAB a Private Message
Rolf-SAN:

Vad har Tannoyköp med denna tråd att göra?

Vem har köpt the dream? Vad har det med denna tråd att göra?

Vad är det för stiftelse du snackar om?

Edited by - CAB on 2014/10/16 01:17:21
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

21988 Posts

Posted - 2014/10/16 :  07:08:11  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
Och det är utan tvekan ganska betänkligt när konsumenterna, vilka borde ha företräde i ett sådan här forum kanske håller sig frivilligt eller hålls tillbaka i förevändningar att, forumet syfte och regler endar upp i någon forma av fikastämmning.

CAB, du har på mycket kort tid samlat på dig ett antal varningar eftersom du sprider rykten som du har svårt att belägga. Nu hoppar du på mig och HiFiForum vilket faktiskt är ganska bra för här sitter jag med fakta och slipper lyssna på hörsägen från dig och de motparterna du för tillfället valt ut.

Du verkar ha helt missat vad med HiFiForum är då du påstår att vi som driver HiFiForum håller tillbaks medlemmar för att de är konsumenter. Oavsett om medlemmar är konsumenter eller branschanknutna så lever vi under samma regler, du hittar dem här.


Jag stoppade din verksamhet med det du kallar "gruppköp" i förra veckan eftersom ni verkar klara dem alldeles utmärkt utan offentliga trådar, du är ju den enda som skriver i trådarna om gruppköpet... Din egen status har du och jag diskuterat mycket. Oavsett vilken status som handlare/konsumet du har så har du bevisligen agerat agent i de trådarna du startat som så kallade "gruppköp" hos oss. Att vara agent är att vara en del av braschen.
Nu när du inte kommer längre med dina så kallade "gruppköp" här på HiFiForum har du blivit väldigt kritisk emot oss och nu använder du samma underminerande taktik emot mig och HiFiForum som jag sett dig använda emot handlare.

Så, när du denna gång riktar grundlösa beskyllningar mot mig och HiFiForum bryter du uppenbart emot reglerna. Att jag och HiFiForum åker på stryk av dina illvilliga påståenden kan vi klara, men när jag nu har bevis för att du använder HiFiForum för att sprida illvilliga rykten för egen räkning kan jag inte låta det fortsätta.

Syftet med HiFiForum är att vara ett fora av HiFientusiaster för HiFientusiaster, inte en kanal för illvilliga och insinuanta rykten som sprids för eget syfte.

Vi har snackats vid mycket, både via PM och telefon, men mot bakgrund av hur kritisk du är till HiFiForum är det dags att du funderar på om du verkligen vill vara medlem hos oss? För att inte ditt beslut skall bli överilat så är det nog bra om din användare får vila en stund(se semesterkonceptet under §.18 här).

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Levator
Member

295 Posts

Posted - 2014/10/16 :  13:04:18  Show Profile Send Levator a Private Message
Och nu över till något helt annat.
Återväxten i hifi!
Tror att vi kan dra ett strå till stacken med att introducera folk till hifi.
Lyssningskvällar hemma öppet hus i hifi affärer, Netflix/HBO ser bättre ut i stereo. Låna ut bra hörlurar till mobilen
Smyga in hifi i vardagslivet, höja livskvaliten
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2014/10/16 :  14:07:05  Show Profile Send bearwik a Private Message
Jsg har haft inflytande på min sambos nu vuxna barn, de har nu varsin vettig anläggning och de sprider budskapet vidare.

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

Audio Concept
Member

981 Posts

Posted - 2014/10/16 :  14:57:50  Show Profile  Visit Audio Concept's Homepage Send Audio Concept a Private Message
Mer intressant att diskutera temat för tråden... Här är ett par synpunkter.

Många butiker/handlare går inte in på forumen eftersom påhoppsrisken historiskt varit stor. Mycket har blivet bättre. Hörs båda sidor - då blir diskussionerna, synpunkterna och förståelsen för branschens aktuella status tydligare.

Så hur mår branschen? Min synpunkt är att den mår utmärkt. Hemmen förändras konstant, allt går i cykler - därmed också önskemål om stort eller smått, vitt eller faner osv, osv. Detta är inget nytt. Men produkter som högtalare och förstärkare har varit näst intill lika i flera decennier, och det finns lite som tyder på att det blir något paradigmskifte inom kort... Dock utvecklas/förbättras produkter och prestanda ständigt. De fysiska förutsättningarna för ljud/välljud är dock alltid de samma. Behovet för t.ex en riktigt bra högtalare kommer alltid att vara aktuellt. På den digitala arenan har det givetvis varit en kolossal utveckling, och vad gäller distribution av musik - samma sak. Intresset och behovet av musik är som alltid stort.

Kontentan är att möjligheterna är fler än någonsin, utbudet är större än någonsin och tekniken bättre än någonsin. Mao - nyttan av en riktigt bra anläggning har aldrig varit större än nu. Utmaningen - och det blir mer på en personlig nivå - för oss som representerar handlarna är att våga, klara, vilja förändras och följa utveckligen i det mån det sker - så att konjunkturernas, cyklernas utmaningar snabbt kan följas för marknadens tillfredsställelse. Så är det i alla branscher och inget unikt för hifi branschen. Den är bara en av alla andra branscher med samma förhållningssätt till utveckling och behov.

Att det enbart skulle vara mörker, dystra miner, avskalade rum med usel akustik, högtalare mindre än en tändsticksask, komprimerat musik som spelas, ett stort behov för fantasifulla gråimporter och gruppköp, osv osv - ett generellt elände - står i skarp kontrast till den verklighet vi dagligen möter. I dialogen med kunder, varje dag, ser vi att också kunderna gläds över alla spännande möjligheter som är tillgängliga och vill ta del av dem. I de allra flesta anläggningar som vi assisterar folk med idag ingår alltid ett mått av digital teknik, streaming osv - tillsammans med att traditionella källor används, vinyl inte minst. Alltså ett större utbud - fler möjligheter. Om det är så - att vi lever i den mest spännande tid någonsin (det kommer även nästa generation att säga) - låt oss istället fokusera på allt som är möjligt. Låt oss se det halvfulla glaset istället för det halvtomma. Låt oss glädjas över att det finns en fungerande lokal marknad.

Kundernas intresse är alltid olika - naturligtvis. Det är alltid så att de med generell intressenivå är fler i antal och de med mer extremt intresse för något är färre. Det gör att numerärt, säljs givetvis fler anläggningar i mellanklass, och färre i det högre segmentet. Men så har det också alltid varit. Så kommer det alltid att vara.

Tiden just nu - är den mest spännande någonsin....:-)



mötesplatsen för verkligt musikintresserade... - sveriges största och ledande specialbutik för hifi och high-end

www: www.audioconcept.se butik: Södra Agnegatan 29, 112 29 Stockholm tel: 08 6507250 --- Följ oss på Twitter - Bli ett fan på Facebook - Få vårt Nyhetsbrev

Edited by - Audio Concept on 2014/10/16 15:29:13
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2014/10/16 :  22:56:57  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Jag har varit på G att svara, men alltid fått kalla fossingar men jag prövar igen.

Det är min uppfattning att den delen av hobbyn som faller under DIY alltid kommer att fortleva. Det finns alltid en efterfrågan på komponenter och skaran som finner hobbyn vara kul kommer att vara i stort oförändrad.
Det här tror jag också kommer att driva den andra delen . nyckelfärdigt - också kommer att leva kvar. Det kommer nog att finnas företag som inser att många konsumenter inte vill ha enkla billiga och lågkvalitativa lösningar utan har större krav.
Däremot är jag lite orolig för musiken. Enkel, snabbkomponerad struntmusik fyller ju alla radiokanaler och till och med SVT (lokalradiostatione i Uddevalla) menade på att man skulle bara spela listmusik ...
Fast kanske DIYarna och HiFI:isterna kanske också driver på vad gäller musik. Och det är ju inte för inte som det finns en genre som kallas neoprogg - alltså en sorts pånyttfödelse för 70--talets fantastiskt utvecklade och utvecklande musikstil.
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2014/10/16 :  23:32:21  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message
quote:
Hemmen förändras konstant, allt går i cykler
Går i cykler, ja absolut. Kom på mig själv härom dagen när jag strosade på blocket och fick se ett par gamla Technicsburkar, typ SB 1510 eller nåt, att jag tänkte: "Såna där är ju rätt snygga". Ge det 10 år till så är mina cantonkistor på väg in - igen.

/M
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7351 Posts

Posted - 2014/10/19 :  00:53:30  Show Profile Send FBK a Private Message
Själv så har jag gått i väggen, ljudmässigt känns det som. Funderar för fullt hur jag ska gå vidare då mina musikvanor/film och även ljudsmak förändrats mer och mer senaste åren. Lyssnar mindre och mindre aktivt och behovet av dynamik och framförallt bas verkar bara öka med åldren för att det ska vara roligt att lyssna på musik och se film. Spotify genom datorsteron (hopplock av billig hifi) används mest numera...
Kanske startar en diskusion i mindlemstråd som gått i ide om detta ilandsproblem som kanske drabbar fler än mig.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000