HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Vinylforum
 Vinylskiveinköplogistik
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Wader
Member

460 Posts

Posted - 2015/05/20 :  15:42:38  Show Profile Send Wader a Private Message  Reply
Undrar lite hur ni andra som är nygamla på detta med vinylskivor tänker. Jag har ju kollat runt på nätet och i skivbutiker. Det blir lätt lite kaotiskt, nostalgiskt och habegäret slår in med full kraft men jag inser att jag kan inte köpa ALLT, i alla fall inte på en gång.

Hur gör ni andra? Siktar ni in er på en speciell grupp/artist och köper/skaffar dom vinylskivor som dom/den har gett ut? Det finns ju massor med utgivet material i olika pressningar från olika länder.

Kanske en speciell musikstil, hur tusan ska man tänka lite såhär i början. Dessutom vore det fint med ett nostalgiskt kartotek eller kanske en liten databas där man kan söka. Det blir till slut oöverskådligt.

Ja kort och gott, hur tänker ni och hur gör ni?

Dancing in the shadows of my memories.

DavidS
Member

389 Posts

Posted - 2015/05/20 :  15:48:14  Show Profile Send DavidS a Private Message  Reply
Oj, jättesvårt. Jag brukar leta efter den musik jag lyssnar på för tillfället. Å andra sidan är nypressar ganska dyra och inte alltid jättespännande, man vill ju ofta ha originalet! :-)

Go to Top of Page

Wader
Member

460 Posts

Posted - 2015/05/20 :  15:54:01  Show Profile Send Wader a Private Message  Reply
Ja originalskivor är nog tanken hos mig också.

Dancing in the shadows of my memories.
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2015/05/20 :  16:07:14  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply
Jag har köpt 90% av mina vinyl på secondhand-butiker för mellan 5-20 kr. Köper sånt jag vet är bra eller blir nyfiken på.

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

Buggsson
Medlem i AÖ

1657 Posts

Posted - 2015/05/20 :  18:12:30  Show Profile Send Buggsson a Private Message  Reply
Jag har väl inte någon speciell motodik för mina inköp. Blandar nytt och second hand. Jag bryr mig inte heller om det är originalinspelning eller inte, jag vill åt musiken kort och gott.

Jag köper i princip bara det jag inte redan har (på CD typ) och gärna, men inte bara med nya grupper/artister som jag inte redan har något av. Däremot har jag aldrig handlat på loppis, och det är något som jag skulle vilja ändra på. Har fått för mig att det är där de riktiga fynden kan göras.

J. Ullberg
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6793 Posts

Posted - 2015/05/20 :  19:31:00  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
Jag köper allt jag kommer över , nåja det stämmer nog med lite modifikation. Jag köper mer på secondhandbutiker och loppisar än i en vanlig skivbutik, är det nypressade skivor så är det uteslutande nya artister inga ompressar då jag tycker att de har tappat stora delar av själen i alla re-mastringar.

Jag provar gärna nya artister och musikstilar då är loppis bra p.g.a det låga priset men det är även fler som har upptäckt möjligheten med bl.a loppisar vilket har gjort att trycket har ökat med färre fynd som följd. Jag har köpt skivor på olika loppisar och secondhand butiker de senaste 10-12 åren jag har märkt en klar ökning av fler som söker sig till samma ställen men inte bara det även tillgången på skivor har minskat något, så att bara åka ut och plocka guldkorn är svårt men det går man får helt enkelt inte ge upp.

Sedan beror det på vad för musik och artister man vill ha tag i vissa är lättare än andra att hitta så bara ut och se vad ni hittar, vem vet vi kanske träffas där ute.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2015/05/20 :  20:33:41  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jag vet inte om jag är "nygammal" eg. men det kanske är så...
Mellan 1992 och 1999 köpte jag nog inte en enda vinyl? Men å andra sidan har jag nog köpt mer vinyl de senaste 10 åren än vad jag gjort under hela min första 35 år!
Jag tycker det är roligast att göra fynd på loppis, även om det blir mera sällan för varje vecka och man får trängas med ungdomarna och de andra gamm-gubbarna i backarna.
Mässor och hos specialister har jag nog ändå en högre "nöjd-med-köpet" procent måste erkännas, mera så än av nyköpen via cdon/ginza. Å andra sidan är det sällan eller aldrig man gör de riktiga fynden prismässigt då heller...

Inriktningen på köpen är oftast beroende på marknaden, alltså på loppis handlar jag det som dyker upp som uppfyller kraven; Bra skick, önskad platta, vettig pressning.
Går jag på mässa/butik har jag oftast en ganska definierad utgångspunkt, alltså t.ex. att komplettera Pink Floyd-samlingen med en fin UK/US issue av Atom Heart Mother.
Har nog oftast en tydlig idé även då jag besöker CDON.
Vidga mina vyer gör jag nog oftast via loppisfynden då det är billigt att testa sig fram till nya genrer och artister.

Några riktigt trevliga fynd gjordes förra veckan då min lokale Hifihandlare hade köpt in en tokfin LP-samling och sålde merparten av dessa vidare. Det var inga billiga skivor, men det var värt det!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2015/05/20 :  21:53:28  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Ny musik jag gillar handlar jag på vinyl efter att först ha utforskat den på Spotify. Jag hittar den oftast när jag läser recensioner eller shazamat den i bilen. Äldre skivor jag kommer på att jag vill ha kommer ofta från tradera och liknande. Hittar jag en aktion med ett vettigt ex brukar jag kolla upp säljarens övriga aktioner. Hittar jag fler skivor jag är intresserad av brukar dom kunna åka med så håller man ner frakten per skiva lite. Det händer att jag googlar typ best records ever. Då får man rejält med material man först kan kolla upp på spotify innan man ger sig ut på en fyndrunda på nätet.
Go to Top of Page

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2015/05/21 :  17:04:03  Show Profile Send Adagio a Private Message  Reply
Jag har nostalgitrippat en hel del. Alla mina gamla skivor från uppväxten, född 73, köptes igen och en hel del annat. Jag känner mig rätt färdig med gammalt såvida inte någon verve eller blue note dyker upp. En hel del kanske borde förblivit i nostalgins skåp medans annat verkligen överaskar. Nytt blir det numera.
Men oftast är ju beg så billigt att det bara är att ta lite då o då om något man blir sugen på dyker upp.

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.22 sekunder. Snitz Forums 2000