HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 MatsE´s HiFi-resa
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7939 Posts

Posted - 2024/04/05 :  18:14:39  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
När jag köpte Bladelius Thor för ett antal år sedan sades det att förstärkaren krävde inspelning. Nu var det leveranstid på den så jag fick låna och spela med butiksexemplaret under ett par veckor. När jag sedan fick hem min spelare så lät det inte likadant. Ljudet var mycket kyligare och tröttande att lyssna på.
Javisst, så är det, den ska spelas in.
Jag lät den gå medans jag var på jobbet och väntade en vecka innan jag lyssnade igen. Då var det kyliga och tröttande ljudet borta.
En sak är säker, man vänjer sig inte vid kyligt och tröttande ljud, det blir bara värre, så jag har ingen anledning att tvivla på Bladelius när han säger att en förstärkare behöver spelas in. Andra säger ju samma sak.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

MatsE
Member

625 Posts

Posted - 2024/04/06 :  11:53:20  Show Profile Send MatsE a Private Message  Reply
Jag lyssnade för länge sedan på Bladelius Thor. Det var hos Hifi Art när jag var där och köpte min Roksan Caspian. Det var en kund där som lyssnade på Thor. Vad jag kommer ihåg var det kraftfulla ljudet och dynamiken. Stor skillnad mot Caspian men som ändå stod sig hyggligt ljudmässigt.
I mitt dåvarande lyssningsrum så var inte Caspian och Monitor Audio GS 20 helt lyckat. Jag behövde en sub för att väga upp det alltför ljusa ljudet. Köpte en Audio Pro Acebass 3.
När jag sedan flyttade till nuvarande lägenhet var det inte nödvändigt längre med en sub.
Jag tror absolut på inspelning av förstärkare. Jag hade dock inte kunnat vänta i en hel vecka utan att lyssna.
Sedan är nog akustiken och förutsättningarna i lyssningsrummet viktigare.

"-Yes, to dance beneath the diamond sky with one hand waving free..." Robert Zimmerman
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7364 Posts

Posted - 2024/04/08 :  06:51:38  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Råkade läsa vad ni skrivit och man kan ju inte annat än hålla med i det mesta. Hade tänkt sluta skriva totalt på forum efter att jag hoppade av den andra forat nyligen efter lite bråk.Personligen så är jag "så trött" på "vet bäst maffian" där det är så lågt i tak så man knappt kan stå. 90% av alla högtalare är skräp och det här med att hörseln är ett sinne och att vi kan uppleva olika sorters ljud olika finns inte. Ljudsmak var är det Utan det är bara grafer,mätningar och siffror som gäller och säger man något negativt om vissa märken så hängs man, PUNKT! Andra märken kan man såga helt vilt, det är okej.....
Jag förstår inte detta beteende lika lite som jag förstår mig på extremister som tex islamisk fundamentalism. Ljud måste ju få vara bredare än så ?
Jag har ju aldrig varit något fan av fejjan, men efter kontakt med en gammal chef så gick jag med i en grupp med gamla kollegor och sökte även i området Hifi. Och jisses vilken "mångfald". När man tittar i Vintage avdelningen så är det fest. Folk fixar,donar och renoverar och inget prat om rak frekvensgång och annat, utan de har bara trevligt med gamla grejer och njuter av musiken.
Sedan när det gäller inspelning av grejer så vet jag att en del högtalare kräver det i alla fall för det har jag själv hört. Sedan när det gäller elektronik så vet jag inte då jag i stort sett bara köpt begagnat där de sista 20-åren. Och Novibra är värdelösa enligt en del "experter" Själv så har jag haft sådana under högtalare i väldigt många år och de funkar kanon.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Perfector
Member

484 Posts

Posted - 2024/04/08 :  09:33:07  Show Profile Send Perfector a Private Message  Reply
Man ska aldrig bry sig om vad andra tycker.
Det är DU som ska bedöma DIN anläggning.
Det återfaller till det gamla talesättet.
Låt var och en bli salig efter sin egen fason

"Clarity by Choise"
Go to Top of Page

Amatören
100.000-klubben

1755 Posts

Posted - 2024/04/08 :  13:15:13  Show Profile Send Amatören a Private Message  Reply
quote:
Personligen så är jag "så trött" på "vet bäst maffian" där det är så lågt i tak så man knappt kan stå.
Hehe, känner igen det!
Själv så blev jag utslängd från det totalt humorbefriade Euphonia då jag försökte lätta upp detta forum med lite lättsamma inlägg. Det var inte populärt...

"Amatör, med JBL, TAD, Beyma, 18-Sound, AE, BSS, Xilica, NCore, Marantz och Yamaha!"
Go to Top of Page

MatsE
Member

625 Posts

Posted - 2024/04/08 :  20:31:02  Show Profile Send MatsE a Private Message  Reply
Jag har två stora intressen i livet, köra min motorcykel och lyssna på musik. Min motorcykel behöver inte vara den snabbaste. Håller mig för det mesta strax under den hastighet där körkortet ryker. Den behöver däremot vara pålitlig, bekväm och ta mig säkert dit jag vill. Jag vill kunna utforska både asfalt och fina små grusvägar.
Jag vill kunna lyssna på all sorts musik mest rock och blues. Ibland även klassisk musik och jazz. Jag bor i lägenhet och behöver inte lyssna på högsta volym. Det är säkert grannarna tacksamma för. Det räcker för det mesta med 60 till 70 db. Tycker att mina Cornwall med sin känslighet spelar bra på låg volym.
Jag tycker inte om att mecka och putsa på min hoj. Jag kan smörja min kedja och tanka den full. Tvätta av den när den är skitig.
Jag begriper inte ett watt om elektronik och ohm jag skulle ge mig i kast med att försöka laga något så ryker nog alla säkringar.
Jag kan montera en pickup, ställa in nåltryck och antiskating.
Tacksam för alla tekniker inom både mc och hifi för att ni finns att tillgå när det behövs.
Beundrar de som kan bygga egna hojar och högtalare. De som är riktigt duktiga är oftast ganska ödmjuka.
Sedan FBK finns det riktiga rövhål med förutfattade meningar om vad som är vetenskap och vad som inte är det. De kan hålla sig till sina grafer och mätningar.
Det är som att titta på ett recept eller meny och inte smaka på maten. Man kan få en uppfattning om man kan gilla smaken eller inte. The proof of the pudding is in the eating som man säger.
För övrigt har man inget positivt att säga kanske man kan avstå. Det går ändra sin egen uppfattning men ofta inte andras.
Tack för alla inlägg i min tråd. Alla har varit trevliga att läsa. Jag vill bara blygsamt uppdatera vad jag spelar på numera. Det verkar vara vart fjärde år numera, 2016, 2020 och nu 2024.

"-Yes, to dance beneath the diamond sky with one hand waving free..." Robert Zimmerman
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000