HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Ino Audio
 Ino Audios högtalare är korrekta - fakta/åsikt?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 8

Claes_Ireland
Member

2146 Posts

Posted - 2010/01/23 :  18:52:20  Show Profile Send Claes_Ireland a Private Message  Reply
Jag tycker att det är lite roligt att gurus högtalare, qm10, det ska ju vara en pip i annan form bara, mer kommersiell, får betyget att den inte är särskilt korrekt utan mer har boogiefaktor och är kul att lyssna på, i de två testerna jag läst.
Jag har inte lyssnat på ino alls, men svansens beteende gör att jag håller mig borta, men lite sugen på att lyssna på ett par pi60 är jag nog ändå får jag erkänna. Ingvar som person verkar ha mycket integritet, dock verkar hans sociala kompetens inte helt vara på topp.

Sweden->Ireland->Australia->Ireland->...Sweden...Glad to be back
Go to Top of Page

Sentec
Member

92 Posts

Posted - 2010/01/24 :  12:42:02  Show Profile Send Sentec a Private Message  Reply
Alltid några bra saker saxade ur olika "reviews"...ok rent reklammässigt urval men alltid något.
http://guruproaudio.com/category/reviews-and-quotes/
Sedan går det ju alltid att söka vidare från dessa för att få hela.

Tycker mig "minnas" att testerna utförs utan att högtalarna ställs som de ska osv ...men det drabbar ju alla...som vanligt när testerna ska vara neutrala. Provlyssning på "naturlig musik" är bra för de som lyssnar på denna kvalitativa genre, detta för att alla parametrar inte är mätbara...ännu. Elektronisk funkar bättre med mätningar då ingen vet hur det ska låta

Förresten vem köper högtalare utan provlyssning. Mätning och lyssning lever väl i symbios inför köp men visst skulle jag kunna köpa utan att kollat ett testresultat fast knappast tvärtom.

Eller då jag känner att ljudet "slår mig med häpnad" i naturlighet så skiter jag blankt i testresultatet....öhh...nästan


Edited by - Sentec on 2010/01/25 07:08:50
Go to Top of Page

-AG-
Member

238 Posts

Posted - 2010/03/05 :  11:48:34  Show Profile Send -AG- a Private Message  Reply
quote:
http://user.faktiskt.se/audix/hifi/ingvar/page1.pdfOk. I artikeln "Öhmans saga" i elektronikvärlden kan man alltså få ut följande: Ingvar var alltså cellist i en symfoniorkester i sina tidiga tonår, gick på ett cocktailparty i mitten av sin tonårstid och diskuterade hörselforskning med en läkare, och startade ett forskningsinstitut i sina sena tonår?
Go to Top of Page

widescreen4
Member

264 Posts

Posted - 2010/03/05 :  13:19:36  Show Profile  Visit widescreen4's Homepage Send widescreen4 a Private Message  Reply
Jag förutsätter att båda/alla läger har fel av den enkla anledningen av ren okunskap.
I andra hobbys går det att bevisa/motbevisa sin sak utan större problem.

Här kan vi bara lyssna.

Dock verkar det som ett gäng imbeciller fått för sig att det som egentligen är en källa till vår njutning skall poängsättas som någon form av tävling? Jag anser att ni alla har fel och sätter på en kopp kaffe och lägger en skiva i släden.

Peejs 'n löve baby!
Go to Top of Page

to_apeiron
Member

584 Posts

Posted - 2012/01/31 :  02:51:37  Show Profile Send to_apeiron a Private Message  Reply
Claes ovan noterar något som även slagit mig, beträffande produkter som säljs under namnet Guru i England. Som smör i solsken.

Hi-Fi World har hygglig urskiljningsförmåga, tycker jag. Såhär skriver man om Guru QM-10P i Oktober 2010: "Quirky but adorable standmounters that are way off the pace in respect of detail and power, but amazingly capable at playing a tune and pulling you in to the music." (Jag saxar ur deras "World Standards" lista, produkten uppges lanserad 2007 och som listpris ges GBP 1595.)

Kan det vara så du avsåg med Boogie-faktor? Huvudet på spiken i så fall.

Ingen annan som slagits av att konstruktören är en man med lekfullhet och självironi? Gissa varför dom kallas 'guru'? IÖ har setts iförd vit rock med räknestickan i bröstfickan, tror jag, på en eller annan ljudmässa. Studentikos humor kanske, men humor!

Jag har pratat med honom vid ett långvarigt besök en gång, då jag köpte ett par studiomonitorer, och på telefon då och då. Högtalarna sålde jag efter några år av snubblande över dom förbannade EKK-kablarna. Jag saknar deras musikalitet ibland.

Detta var fakta. Men alla relevanta fakta i en viss kontext måste ju tolkas för att ha vetenskapligt värde. Det vet förstås också trådens skapare. Vilken variabel som helst kan mätas på lämpligt sätt, när man väl bestämt att den är relevant. Högtalarkonstruktörer är säkert ganska överens om att vissa variabler är mera relevanta än andra. Här kunde man vara benägen att tala om "korrekt" och inte, kanske, beträffande ljudåtergivning hos högtalare.

Men paradigm-skiften förekommer naturligtvis, exv rörande betydelsen av mätningar i eko-fria rum hos radiotjänst. Eller tanken på att spela med rummet. Eller försöka vara korrekt utan avseende på rummet, eftersom rum är så olika.

När Sokrates är på gott humör smakar honom vinet sött. När han är på dåligt, är det surt. Bortseende från upprepade experiment inom psyko-akustik är sammansatta upplevelser av musik svåra att reducera på ett bra sätt. Svårt att förstå då, varför detta att korrekt peka ut saker vid blind-test skulle vara ett lämpligt mått på någonting meningsfullt alls.

Men det är ju ett väldigt uselt argument för att avstå från räknestickor (eller snarare avancerade data-program) eller sinuskurvor.

Utan hyfsade räkne-nissar blir det inte några komplexa musik-upplevelser att tala om!

Zory
Polen
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7376 Posts

Posted - 2020/12/22 :  15:53:04  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
quote:
Ino Audios högtalare är korrekta - fakta/åsikt?

Det är en åsikt! Och det finns säkerligen fler högtalare som har en mer korrekt återgivning, vad det nu egentligen är.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page
Page: of 8  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000