rannagarden & Pac

Datum: Augusti 2008

Plats: Vedum & GBG


 

Att få titta på Meridians nyheter är alltid spännande. Rannagarden lyssnar och Pac spanar det tekniska.


Meridian G08.2

 

(klickbar bild!)

Rannagarden lyssnar och känner

Meridian behöver egentligen knappast presenteras i hifi-sammanhang då de befunnit sig på marknaden, samt tidvis knuffat den framåt teknikmässigt, sedan starten 1977. Ända från början hade man en tydlig tro på digitalteknikens mysterier och underverk och man var bland annat tidigt ute med en egen cd-spelare. Utvecklingen har sedan dess rasat framåt och med facit på hand kan det konstateras att folket på Meridian vet hur man konstruerar apparater för hifi - både förr, nu och förhoppningsvis i framtiden.

Sober och stabil.
Maskinen de nu släpper är en mycket kompakt konstruktion med ett imponerande stabilt chassi och inför en yttre inspektion kvalitetsmässigt klanderfri. Designen är slimmat sober med en silverfinish för att matcha de svartblanka partierna. Förutom de få runda knapparna på fronten så saknar funktionsknapparna märkning och
får betydelse först när displayen tänds upp.

Displayen är lyckat diskret men jag uppfattar den ändå som tydlig dag som natt med sina stora siffror och symboler. Baksidan är sparsmakad men tillräckligt utrustad så att man känner sig bekväm inför vad som erbjuds. Konceptet verkar vara - Inget extra, Inget saknas.

    

Fjärrkontrollen är också en stabil sak. Troligen något större än vad man är van vid, men förmodligen tänkt som en helsystemskontroll till flera maskiner. Inte nog med att den är programmerbar och funktioner flyttbara så kan knapparna i sig faktiskt flyttas handgripligen eller till och med bytas till andra. En handfull extraknappar följer med på köpet. Min bekantskap var dock mest inriktad på själva spelaren så att leka med fjärrkontrollen hamnade tyvärr långt ned på listan.

 

(klickbar bild!)

 

Till fler Artiklar

Sida 1 Sida 2

 


© HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners.
All Rights Reserved