HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Dynamic Precision A1:an strippar

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
snare2 Posted - 2004/01/24 : 00:56:21
Tänkte lägga upp lite bilder på mitt Dynamic DPA1.
Dessvärre så är jag ingen dataexpert, så håll till godo med länken
Kanske någon villig på detta forum som kan hjälpa mig att lägga upp det lite snyggt

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Viking Posted - 2004/05/21 : 02:12:14
Nokia: Du skulle hørt Renaissance 90 med DP 6.52 HP
nokia Posted - 2004/05/21 : 00:21:21
DP A1 och högtalarna Infinity Omega går nog inte så bra ihop.. Har själv testa ett DP 6.4 tillsammas med Infinity Ren 90 som har lika emit å emim element som Omegan och s-ljudet blev en plåga.. signal källan var en Wadia 25..
eliot Posted - 2004/03/16 : 17:08:08
quote:
Konstigt är det dock att DP får så lite gehör här i Sverige. Det är ju "spitzenklasse" på alla deras pryttlar, men det är nästan aldrig någon som talar om dem, i sverige i alla fall. Har det att göra med marknadsföringen?

"Spitzenklasse" är kanske inte rätt ord eftersom de är fullständigt okända i Tyskland
CC Posted - 2004/03/08 : 16:50:19
Angående detta med s-ljud.

En vän till mig som sitter på ett DP-steg råkade ut för betoningar av s-ljud för en tid sedan. Han vart inte glad Efter mycket testande av diverse olika signal o högtalarekablage, olika signalkäller mm, så började han misströsta...

Men så mindes han att han hade labbat med nätkablaget från sitt elskåp tidigare, han hade skarvat med en liten bit kablage närmsta metern till elskåpet av olika skäl. En ingivelse fick honom att byta ut den metern mot en annan nätkabel och problemet vart borta!

Vad betyder detta nu? Jo, att elen vi får hålla oss tillgodo med påverkar väldans mycket... Mycket mer än vad min stackas skalle kan begripa ibland... Samt att man ska inte ta något för givet när det gäller nätkablage... Samt att DP-steg är känsliga djur...
pak Posted - 2004/02/15 : 17:03:38
angående diskanten så är mina erfarenheter att den kan verka lite SSig med vissa högtalare.min 6.3 har varigt lite åt det hållet med audiovektor,audio physic-specielt.men med von scweikert så är fenomenet som bortblåst.de verkar passa utmärkt tillsammans.
Bernt Jansson Posted - 2004/02/14 : 21:29:50
DIYamps Posted - 2004/02/14 : 20:46:23
bernt, du ser ut som en fågelholk i ansiktet bara ett skämt jag hörde på allsång på skansen en gång.
Bernt Jansson Posted - 2004/02/14 : 20:32:06
Ljudjesus Posted - 2004/02/14 : 13:03:08
DP prylarna är riktiga monster. Jag hade två DP PA400 till mitt förra PA-system. Dessa två steg skulle lämna 2X400W 8ohm. Bryggat och nerlastat till 2,7 ohm (3 parralella 8 ohmare) blev uteffekten 1 x 4700W!!!!!!! MYCKET ström där till basarna vill jag säga
gurin Posted - 2004/02/14 : 11:43:17
Jag kör både RIAA:n och DAC:en. DAC:en är jag verkligen glad åt och den måste ha varit bland det bästa som gick att få tag på när det begav sig. Jag har inte en tanke på att byta ut den. Jag misstänker att vi fått vänta på den nya CD:n av den enkla anledningen att de inte klarat av att tillverka en som låter bättre än den gamla DAC:en. De daccar som sitter i den tillverkas nämligen inte längre. RIAA-steget är bra, men Spitzenklasse är det inte, men den kostar å andra sidan inte heller en förmögenhet. Jag har visserligen inte senaste modellen utan 2.0. Den nya bör rimligen låta bättre men jag har svårt att tro att den kommit upp i högsta klass. God service får man i alla fall av den svenska distributören som mailade mig en instruktionsbok till RIAA:n fast jag köpt den i andra hand privat.

Mvh/gurin
frauxm Posted - 2004/02/14 : 02:43:42
Konstigt är det dock att DP får så lite gehör här i Sverige. Det är ju "spitzenklasse" på alla deras pryttlar, men det är nästan aldrig någon som talar om dem, i sverige i alla fall. Har det att göra med marknadsföringen?
Creative Audio Posted - 2004/02/09 : 19:23:57
Hemskans ledsen läste lite galet (tittade efter) det stämmer, vi kör den i vår utställning med B&W 802, Thule 350 försteg, signal och högtalarkablar WireWorld Gold Eqlips III+, Ferro@mag nätlist + Powercord Gold med Jungbluth Schukosar Wattgate 350 :or. Du må tro det låter bra!!
snare2 Posted - 2004/02/09 : 14:14:46
Helt riktigt Wolfgang, bra skrivet ( kunde inte ha gjort det bättre själv) , rättning bara, det är 2*250w.

Det skulle vara mycket roligt att lyssna på GRENDEL & jämföra.Speciellt efter det som JOHAN BJÖRKLUND beskriver ljudet, om inte så kan den ju platsa i hemmabion
Var på STEREO i min stad Karlstad & lyssnade lite som hastigast på THOR, & det var mycket lovande (trots kringutrustningen) jag ska nog försöka att låna hem THOR, för GRENDEL kommer nog aldrig in på stereo
Creative Audio Posted - 2004/02/08 : 15:24:29
Det finns ingen DP som låter så bra som A1:an däremot har den ju "bara" 2 x 200 W. Men den går ju att brygga och då köra två steg. Om man gör detta har man den absolut "Bästa DP´n" där hänger inte föregångarna med i varken kraft, upplösning eller dynamik. Men tänk på att systemet är mycket kritiskt/analytiskt. Finns det fel i komponenterna före eller i kablar/el. tillförsel märker man detta direkt.
frauxm Posted - 2004/02/08 : 01:04:39
Kanske lite OT, men vad f..

Är det någon som vågar sig på att beskriva (den eventuella?) ljudskillnaden mellan nya DP A1:an och de tidigare modellerna? Jag inbillar mig att baskapaciteten alltid har funnits i stegen, men i övrigt? Är det nödvändigt att punga ut med alla de extraslantar som den "nye" betingar? Kan man sitta nöjd med en äldre (och billigare) modell
snare2 Posted - 2004/01/31 : 17:18:05
Quote
"Små nyanser som vi alla uppfattar/vill ha olika , det är just det som gör HiFi så roligt eller hur "

Håller till fullo med dig
CC Posted - 2004/01/31 : 14:52:14
Kan hålla med dig "johan_björklund" att hifi är roligt för att inte säga fasligt intresant!
Man får chansen att lära sig nytt samt tränas i att försöka förstå hur sina medmänniskor tänker (o framförallt lyssnar!)...
Jag ska hålla öronen öppna även fortsättningsvis
johan.björklund Posted - 2004/01/31 : 14:24:00
Jag måste erkänna att det var inte mycket skillnad där fanns , men den fanns. O faktum är att den auktoriteten som fanns i basen gjorde att Grendel lät slank i basen.

Om det sen hängde på matchning eller på kablar vet jag inte. Vi var sammalagt 5 st som lyssnade , det första man lade märke till var faktiskt inte diskanten utan bas återgivningen. Diskanten märktes när vi bytade till Grendel , Grendel kändes mer "riktig" i det avseendet.
Små nyanser som vi alla uppfattar/vill ha olika , det är just det som gör HiFi så roligt eller hur


Ha det bäst
J
snare2 Posted - 2004/01/31 : 13:15:16
Intressant det ni skriver Johan Björklund & CC.

Föjande är inget försvar, bara egna upplevelser.. :-)

Just detta med att A1:n skulle betona "s"-ljud har jag aldrig upplevt eller "störts" av.
Det var av den andledningen & egenskapen i diskanten som fick mig att få upp ögonen & öronen på detta steg förra året.
Har provat det i lite olika system, bla med Audionet ART V2 cd (då ändvänd som drive), Dcs Dac, Magnepan högtalare (tror de hette 3,2??) , Wilson Audio högtalare, Electrocompaniet EMC1 cd ,Primare D30,2 cd, Krell cd ( vet ej modellen, men var av lite äldre årgång), Primare SP31.7 försteg, DP:s egna & moddade försteg, CMQ högtalare.
Kablar har vart Purist Audio, Nordost, Acoustic Zen, Monster & DP:s egna kablar Silk MKII.

Krell som figurerat i några av dessa ovanstående system har haft just den egenskapen som beskrivs med just en vass diskant , "kantigt" & hårt i mina öron..vet ej varför, men har alltid upplevt krell så, oavsett vilka steg som spelat..
DP har i dessa system tillfört ett "skimmer" & luftighet i toppen & en fasthet liksom Krell I botten & aldrig vart påstridig.
Magnepan ska jag tilllägga att jag ej har lyssnat så mycket på tidigare & det var en annorlunda upplevelse att lyssna på en "ladugårdsdörr"... Kanske ska ge den en möjlighet till?..

Ja, vi skulle nog kunna ha denna debatt till dödsbädden, men detta är mina erfarenheter av DP.
MVH
snare2
CC Posted - 2004/01/31 : 00:23:18
Hm..? Låter inte bra att du/ni hörde betoningar på A1:an... Det ska det inte vara om allt står rätt till, det är jag tvärsäker på. Jag har haft hemma A1:an samt lyssnat på den under lite olika uppkopplingar så..? Och elektroniken ni körde med kan ju knappast beskyllas... Det som jag vet av erfarenhet med DP är annars att det är viktigt mad skärmade signalkablar samt att strömförsörjningen bör vara så ren man kan erbjuda den... Men betoningar i diskanten..? Nja..? Nåt måste gått fel..?
Själv e jag ingen tonårning längre så det kan hända att man missar en del högst upp i toppen, men ändå?
Skumt...
johan.björklund Posted - 2004/01/31 : 00:01:34
quote:
Ps. Betoningar i diskanten finns inte om resten utav anläggningen håller måttet samt man är noga med nät & fas... Finns det något som inte är som det ska så kommer det fram med detta steg i än mer grad än något annat från Dynamic P!


Cd spelare var Accuphase DP-77 , försteg var Accuphase C-245
Kablage var Transparent förutom XLR som var hemmsnickrade pga att Accuphase vänder på fasen i XLR.
Högtalare var Infinity omega , Qrs Neptunus och Dynaudio 52 Se
Faskoll på nätelen är standard vid sådana här tester. Faktum är att vi läste manualen riktigt noga för där står en heldel saker som man inte ska göra , tex ferite kärnor på högtalar kablarna.

En ganska kompetent setup


Som gämförelse valde vi Grendel , o på alla högtalarna så märktes det direkt att S ljud och att vissa cymbal ljud blev betonade. Men bas återgivningen var inte att leka med

Jag dissar inte steget , men jag o mina medlyssnar gillade inte den betoningen som fanns i diskanten. Det kanske är åldern

Ha det bäst
J
CC Posted - 2004/01/29 : 09:58:08
Har haft möjligheten till att lyssna på detta steg ett flertal gånger under olika omständigheter... "Dräggel" är ett bra utryck! Kan bara rekomenderas!
Ps. Betoningar i diskanten finns inte om resten utav anläggningen håller måttet samt man är noga med nät & fas... Finns det något som inte är som det ska så kommer det fram med detta steg i än mer grad än något annat från Dynamic P!
Matrixen Posted - 2004/01/29 : 01:42:26
Klart intressant. Dubbla trafos, välbyggt och säkert välljudande. Man kanske skulle plocka isär Gryphonerna o se vad dom slängt i.
snare2 Posted - 2004/01/28 : 14:44:31
Jag betalade 69,000:-, jag tror att det ligger normalt på 73,000:- Har sett att i norge ligger detta numera på 60,000:- nrk..
bambadoo Posted - 2004/01/28 : 08:22:18
Den cd spillerern har vært under utvikling i minste 5 år. For flere år siden så så jeg et bilde av en prototype.
Cd spilleren blir helt sikkert flott, men dyr.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000