HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Hårdvara, recensioner
 Denver 141 för 995 kr år 2002 tror jag det är.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
mayro Posted - 2005/02/02 : 16:21:56
Jag skall härmed berätta vad Woodoo 995 är för något...

Jag har numera fått så rasande många som undrar. samt att detta ibland lite också fått "magisk" karaktär.

Jag köpte för flera år sedan två st Denver 141 på utförsäljning på siba. Dom skulle spela DVD i barnens rum. Samt en till vår tv. Detta skedde före jag sedan köpte en Maratz spelare som kostade 12000kr. Denvern var helt enkelt inte ball nog till min dåvarande Hemmabio med 7 X 120 w osv osv..

Durekt då jag satte in den i vår tv så bytte jag nätsladd på den då den störde tv´n samt fick brum osv i kablarna..Klippte också bort alla jävla ljudförstörande feriter som satt i den. Varför ha "falks" upplösning genom att ta bort värme o timbre för?? så bort med dom bara
jag tänkte inte på den nåt mera.. Då marantzen kom så slängdes Denvern i ett hörn där den stog i ett år under massa bilgrejor osv...

Hemmabion dög inte så den åkte ut.. Och i augusti 2004 började jag bygga en riktig hifi igen. Jag var borta i tre år ifrån hifi 2 kanaler. Helt borta. Ointresserad o less..

Så i efter augusti införskaffades det försteg Muse. samt massa annat. Jag hoppar alla stegen här då det blir för långt. Saker rasade igenom snabbt..

Men efter hjälp av en som tidigare var en Demokund så fick jag köpa tillbaks lite av tidigare demogrejor. Samt hans Micromega T-drive samt T-dac...
Högtalarna vart Infinity reference standard 4,5 samt igen massa slutstegsbyten hit o dit..
Kablar kom in. Där hade jag möjligheter att jämföra med fina kablar jag själv tidigare sålt..

Sedan en dag så vart jag sjuk på att byta CD.. Så Micromegan såldes ut... Den var helt ok.. men den åkte ut.
Jag fick låna tillbaks min gamla demo Muse modell 9 DVD som nog får anses såsom en superspelare.. Klart denna lät kanon!!!!

Men pengarna räckte inte tyvärr för att köpa den då den såldes.. Där satt jag vilden och hade bara valet att sätta in min Denver 141................oj vad tungt det var...

24 timmar senare så satt jag totalt käpprätt rakt upp och fattade inte ett enda smack... Inte ett enda.. Vad i helvete på ren svenska vad det jag hörde? Alla mina erfarenheter sa att jag hör totalt fel.. Allt sa att detta INTE är möjligt....

Tonal balans var skrämmande.. Klangen som klingade ut var sjukligt bra.. MEN alla sinnen sa. Du hör fel.......

Jag kopplade ur Denvern och tog isär den igen. Satte i nätbrunn. samt gjorde lite småfix i den med lim o plywood. smältlim mm mm mm... Lödda allt. satte fast alla kablar som är kors o tvärs... Och sedan in med den igen...

24 timmar senare svettades jag av förundran. Men också av att det ens var möjligt.. Den lät inte bara bra. Den var helt sjukt bra. Oavsett vad jag haft tidigare så var den bra. Wadia 6 samt 861.. Ayre stora dvd för över 100000 papp har funnits som spelare .. osv osv.. Så det som kom nu var sjukt. Och kunde inte vara sant helt enkelt..

Basen gick djupare än jag ens fattade.. och ljudet bara flög runt....

Jag säger INTE det slog allt. Men den chockade mig totalt. Och den spelade så man inte ens funderade på att byta CD... Jag hade folk hemma och spelade och satt o smilade o sa "tänk hur det låtit med en BRA cd i stället för Denver". Detta för dom inte skulle tycka jag var totalt skruvad i huvudet som satt kvar med den och inte skaffade mig en bättre. Men jag hade inte ens en tanke på att byta...

(Under alla byten o ombyggnatuioner så florerade andra saker som lät bra också. Sökte ett tag Denon dvd2900. Men som tur hittade jag ingen sådan. Då hade jag inte blivit tvungen att gå vidare med Denvern. Så den blev hela tiden stående som spelare hos mig.)


Den 18/12 2004 flyttade vi till Blekinge.. Stereon blev riven. Och uppsatt på nya stället efter lång tystnad..Innan den demonterades ner så var denvern med om att spela en Vincent spelare rätt till hifimagasinets försäljningslistor.. Den var även utlånad i en månad till en god vän i västerås osv osv. Så den jobbade på lite..

Då jag drog igång stereon igen så åkte Denvern in igen fast med numera ett Accuphase steg. samt Denon monoblock till basarna.. Den gjorde god tjänst. Och som förut så utmärker den sig med det stora ljudet helt utklingande.. Och jag och Lena satt varje kväll o lirade med Denver såsom källa. Vi sa så här.
"Oj vad den spelar bra.. Helt otroligt!! Det är trist vi inte har hört bättre.. Vi bestämmde oss för att INTE säga det var vår ordinarie speklare som ALDRIG i världen skulle byta ut. ALLDRIG.. SÅ bra lirade den..

Men sen kröp det lite i mig.. Går den att få till ÄNNU bättre??
Sagt o gjort. Isär med den igen. Det visade sig smältlimmet lossnat i den. Så jag köpte en jäkla massa kontaktlim och smälde dit.. Sen satt mina plywoddskivor igen. Samt sån där väskinredning i grått skum sattes in..Allt för att döda vibbar i den. Driverket limmades fullt med smältlim osv osv.. Allt på kortan limmades fast..

Tanken var."den startar aldrig igen". Men va sjutton gör man inte för att se vad som går att få ur denna gamla relik.. Dessuton kapades startknappen bort och ström direkt ner på kortet osv osv...

För att avsluta denna lilla inlaga om Woodoo995 så kan jag säga utan att blinka jag ställer upp min 995 mot vad som helst som går att köpa.

JAG PÅSTÅR INTE DEN KOMMER SPELA BÄTTRE!!!!!

Men jag påstår att den oavsett pris kommer få massor med lyssnare att fråga sig hur det är möjligt ens?? För den ska inte kunna göra det den gör..
Idag har den gått många matcher i jämförelser. Och jag hoppas den snart ska få bita i gräset så jag vet vad min kommande CD heter. Men idag finns inte ens en enda som jag skulle tänka mig spela med.
Men till dagens dato har ingenting slagir den. Och folk runt om har hört den och söker med ljus o lykta efter en att spela med själva...

Sen bytte jag den mot en dyrare Denver. Den moddades på liknade sätt men blev ca70% lika bra. Den togs med till en som lirar Licens 1 och ett franskt driverk.. Sammankopplat med en puris dominus digitalkabel..Varför denna som inte lät lika bra tog med berodde ju på att min var hos sin nya ägare..

Den sämre Denvern gick ut som en jämn match mot detta 130000-150000kr cd kombo.. Denvern hade bättre blås samt röster.. Sämmre svong i atacken samt lite sämmre basfundament.. Men som ägaren sa till den dyra kombon.."Detta förder en del tankar om varför cd ska kosta så mycket).. Det sas med lite bekymmrad min kan jag säga..

Där vill jag markera. Den som jämfördes låter bara dessa 70% lika bra som min ursprungliga Denver 141...

Hemkommen så blev vår dotters Denver 141 helt enkelt snodd av mig.. Så igår låg den på operationsbordet..
Erfarenheterna sedan tidigare kom till användning.. Denna gång har jag också fått av en glad kille här på forumet en massa dämplattor som monterar såsom vibbdämpare på maskiner där kylare inte får vibba sönder. Så riktiga saker med andra ord..
Så nu är allt gjort lite mer fint om man säger så..

Det är numera en ny reference hos mig.. Och på fredan ska den upp i ringen igen mot en Musical fidelity om ägaren tar med sig den. Jag hoppas han får hem den tills dess..Motståndaren är en 30000kr spelare. (Går att få lite billigare idag. Men det var priset då det begav sig enligt info)

DVS en värdig motståndare till en Denver 141 för 995 KR.. Hoppas musikal fidelity vinner så jag äntligen kan få börja spela med en highend spelare som man också kan känna namnet är i nivå..

Också så jag törs säga hur min stereo ser ut i signalstarten och inte behöva säga som så att "det får du se" då folk frågar vad man lirar...

Så finns det någon som kan sälja en liknade Denver till mig billigt så skall jag fortsätta att se om andra Denvers går att göra till underverk..För jag förstör den helt. Dom går inte att laga efter min ingrepp..

Nu är Woodoo995 hemligheten släppt.
Jag hörde föresten en som trott mig har köpt en ny Denver som säljs ut idag för under 500kr på siba.. Han jämförde den med sin omklockade dvd. där även nätsladd osv bytt ut av fackfolk samband med omklockniong osv.. Han satte in denvern direkt utan att ens brännt in den. Och den påkostade DVD spelaren med omklockat fick sig en resa till annan plats..Detta med orginalsladd osv på en spritt ny dvd för 500kr.. Så nu är min fru på väg till Kristianstad för att köpa en hit och se hur långt den går att få..

Som läsaren förstår så är detta bara en nödlösning som har urartat till rena rama LTS nojor här.
Tur som sjutton flera hört så det finns bevis för att jag inte är sjukaste hifinörden i världen...

Men ser man det stora landet USA så är moddningar av DVD spelare en industri idag... Så allt brukar ju komma hit till slut också. Men det skall ta lite längre tid bara...

Avslut.. Finns det någon som är kunnig på elektronik här som kan titta i min DVD och kanske förklara vad som gör detta fenomen möjligt?? Sänd mig ett PM bara så kan vi prata. Jag har digitalkamera. Så jag kan ta bilder så det syns vad denna dvd innehåller..

MVH
Tobbe

(Jag har försökt förbättra mig med indela texterna. Hoppas detta långa inlägg blir förståerligare. Det tog lång tid att skriva.)




25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Audiovector Posted - 2011/07/22 : 21:54:42
Näää... Där är det oavgjort!
sopwith Posted - 2011/07/22 : 19:51:31
Även med HD ljudet?...
Audiovector Posted - 2011/07/22 : 19:45:40
Jag gillar verkligen min LG-BD390 men ljudmässigt står den sig slätt mot Denon DVD-3930. Punkt.
sopwith Posted - 2011/02/02 : 11:40:44
LG=Lucky Goldstar, hade en Rega CD dyr, hade en Primare DVD dyr, hade en Denon CD dyr, köpte en LG390 för 2000:-, Blu-ray, DVD, CD, HD ljud, analoga utgångar för 7.1, HDMI, uppskalning, ++, bra mediaspelare som spelar upp i princip allt med uppskalning till 1080.
Lägger aldrig ut pengar mera för att få till den där "nyansen" som kan kosta hur mkt som helst.
Dan Brickman Posted - 2011/02/02 : 11:28:40
Jag köpte en LG BD 390 under tiden min ordinarie BD spelare var på reparation.

Mycket prisvärd Bluray-spelare :). Kanske LG är nya Denver??
Wheels Posted - 2010/07/04 : 21:14:04
Jag köpte en JVC RC-EZ35 som jag håller på att bygga ihop till tonårsdottern i huset.
Lite mer DIY än lite modifikationer men låter kanon.
http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/120229-finally-affordable-cd-transport-shigaclone-story.html
Mey Posted - 2010/07/04 : 20:42:42
Finns det några fler apparater idag som med lite modifikationer kan leverera extra mycket ljud för pengarna?
Det dräller av lågpris-apparater nu för tiden, och tittar man bakåt i tiden har de varit baserade på någon nedlagd modell från ett bättre märke.
Mickel-mackel Posted - 2010/07/04 : 12:03:21
Jag hade givetvis ingen aning om vad Oppo var för märke.

Men efter vad jag hittat verkar det ju vara en betydligt högre prisklass där.
Det roliga med Denver-racet var ju att hålla sig under tusenlappen.
Stefaeri2001 Posted - 2010/07/02 : 13:46:25
Hej!

Idag är det Oppo som övertagit rollen som "wunderkid"! Eller vilken dvd-spelare som helst kopplad till Cambridges lilla DAC. Och nästa år kommer nåt nytt igen...modet går i vågor...

mvh

S
Mickel-mackel Posted - 2010/06/26 : 19:52:51
Då jag blivit "skickad hit" av guy_gadbois så passar jag på att lyfta denna urgamla tråd genom att fråga om forumet vet vilka Denver-modeller (eller andra fabrikat) som finns att köpa idag och kan utföra de musikaliska underverk som omnämns i denna tråd.
rannagarden Posted - 2005/07/04 : 22:35:59


Inte bara MultiMeck, utan även...

Doktor Wolfgang?!


M
Creative Audio Posted - 2005/07/04 : 20:51:12
Ohmega´s Denver på väg till hemmet (med modd) skall bli kul att se vad den gode Jesper tycker. Klistrade inte i så mycket bitumen (blir för dyrt i Posten)
Så du får komplettera lite !!!

//Wolfgang

Jeppes spelare på OP !! Skall se om vi kan schocka den !!
mayro Posted - 2005/06/28 : 17:17:55


Rannagarden...

tror dom kommer få svettas......
rannagarden Posted - 2005/06/28 : 16:11:19
Ja, ja, ja...

Jag tänkte att börjar man nedifrån med det "sämsta" man hittar hemmavid i ljudspelarväg och arbetar sig uppåt, så slipper man bli besviken. Blev ju inte det. Betar av dem en efter en nu...

M
ohmega Posted - 2005/06/28 : 12:37:22
Hela "hifi-världen" skakar i sina grundvalar
mayro Posted - 2005/06/28 : 10:29:37
quote:
totalt krossad av Denvern! Krossad



Dina vänner kommer gråta då dom åker ifrån dig....var snäll mot dom och säg det händer många...
rannagarden Posted - 2005/06/27 : 16:24:44
Skall ha en hifi-sammankommst med nåra goda vänner snart, och skall där låta min Denver gå några ronder mot div. maskiner.

Gjorde en seriös test i helgen mot min gamla SONY DVP715(från -98!?), som var min första DVD. Verkligen seriös, full med koppar och granna komponenter. 8-9000kr nypris dec-98. Blev totalt krossad av Denvern! Krossad!


M
Muse Posted - 2005/06/22 : 21:51:21
Wolfgang: Tryck aldrig på den allsmäktige Denver-fjärkan, please! Ölflex är skitbra!!!
mayro Posted - 2005/06/19 : 23:27:27




Lid din rackare!LID....

Där fick du så du teg...

Snygg "uppecut" wolfgang. Den satt exakt på hakspetsen o paserade näsan på resterande väg. Med en snabb armbåge som avslut. På samma smäll... Har setta en gång tidigare enbart av ett svartbälte med en massa dan på en träning med tränarna förr då man skulle bli tuff(are)

Så du wolfgang är vår "knockoutkung" numera på hf.nu... "Muse"... sluta ligg o gråt nu... Upp med dig
Muse Posted - 2005/06/19 : 16:42:03
NEEEEEJ!!!
Creative Audio Posted - 2005/06/19 : 13:58:52
Muse > Ha ha, du har ÖL-FLEX i din DENVER

Wolfgang
rannagarden Posted - 2005/06/19 : 13:42:55

Vad är det du säger?!

Det låter ju inget bra...

M
Muse Posted - 2005/06/19 : 09:42:00
Wolfgang har byggt en funktion i Denvern som gör att med ett litet tryck på hans globala Denver-fjärka skickar ut en mutant signal som förvandlar gamla Infinitys till piP!!

Neeeeeeeeeeeeeeeeej!!

Contenta: Håll dig väl med Multimeck, annars...
mayro Posted - 2005/06/18 : 00:16:52
quote:
Skulle aldrig sätta liknande skitkabel i min anläggning..;-)


Den skall utbytas till en mycket finkaderlig snutt om jag finner någon bara...

akta dig för att kalla saker för "tysk skit osv" annars tar FABROR wolfgang dig på en hifivända. En sk "Denversmocka"...

Han har inbyggt "destrojer" i sina alster för elaka "MUSAR"



EDIT.
Hmm kom på. En högoktanig denver ÄR ju tung industri ju... Ljudindustri
Muse Posted - 2005/06/17 : 18:55:22
Bah, Öhlflex..

En tysk skitkabel som är ämnad för den tunga industrin.
Det är syrafast material, ytterhöljet alltså.

Skulle aldrig sätta liknande skitkabel i min anläggning..;-)

Ahh, det är härligt med fredag!

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000