HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hos EuphoniC - Sonos

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
EuphoniC Posted - 2005/05/26 : 00:14:20
Välkomna!


Om jag ska nämna några par nyckelord vilka jag tycker är extra viktiga när man talar om god musikåtergivningen så skulle jag utan att tveka säga luftighet och detaljer i det övre frekvensregistret samt en väl framträdande röståtergivningen vilken förmedlar en hög känsla av närvaro.

Naturligtvis är en över lag välbalanserad återgivning viktig (!), men vissa brister kan man (jag) acceptera medans om någon av de ovan nämnad delarna av återgivningen inte levererar fullt ut så spelar det (i mina öron) ingen som helst roll hur fantastiskt bra det övriga låter, det låter ändå konstlat till den grad att återgivningen är oacceptabel.

Min anläggning är med anledning av att jag och min fru (och barnen för den delen) älskar att se film - vi ser en hel del av den varan - anpassad för flerkanalsljud. Av eknomiska skäl, d.v.s. tills dess att min inplanerade lottovinst äntligen bankar på min dörr, så får jag nöja mig med en anläggning som kombinerar både hembio och hifi med ambition att göra detta på ett sådant sätt att ljudkvaliteten vad avser hifi kompromissas så lite som möjligt om ens alls.

Av ovanstående anledningen i kombination med att jag vill ha min anläggning så uppgraderingsmässigt flexibel som möjligt så har jag valt separata komponenter med försteg/processor samt två olika förstärkare där den ena är aktiv enbart vid hembioapplikationer (effektkanaler). På så vis är det lätt att dels byta ut en enskild komponent men inte minst så tillåter det att olika apparater hälsar på och på ett enkelt sätt testas i anläggningen utan att mer eller mindre hela signalkedjan blir utbytt.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
EuphoniC Posted - 2011/05/05 : 07:18:02
Jag tog första steget till att skaffa hela-huset-ljud igår då det blev en Sonos ZonePlayer S5 för att dra runt där det finns behov av musik "för tillfället" kök/altan/vardagsrum/uterum/etc samt en ZonePlayer 90 som blev stationerad i bio-/lyssningsrummet.

Tanken är väl att i fas II installera högtalare i taket i vardagsrum och kök samt komplettera med en ZonePlayer/förstärkare.
EuphoniC Posted - 2008/10/05 : 18:20:07

Mer än ett år för sent - bättre sent än aldrig?
EuphoniC Posted - 2008/10/01 : 13:56:35
Tack

Har gått igenom och fixat till bilderna som saknades på sida 1 och längre upp på den här sidan.
maal Posted - 2008/09/30 : 19:13:08
Jösses vilken hembio ! Stiligt .
EuphoniC Posted - 2008/09/30 : 19:05:09
Ser förresten att det flesta av mina bilder har lagt av. Det finns saknade bilder på Minhembio.com/EuphoniC.

Ska ta och fixa till bildlänkarna någon dag
EuphoniC Posted - 2008/09/30 : 18:59:35
I princip alla har kommit in och kommenterat högtalarna vilket är kul, mest förvånad blev jag av städerskan, ca 45 år kommenterade att högtalarna var "snygga" och att hon "aldrig sett sådana tidigare".

Det är alltid roligt med kommentarer och roligt med sådant som drar till sig kommenterar.

Och, tack för din kommentar

Kanske lika bra att jag passar på att skriva lite intryck av min jobbanläggning nu när jag haft god tid till att smälta den och spela igenom mina favoriter mer än några vändor.

Det är inte bara rosor, det är lite ris också men i slutänden så är det väl så att det är ris också. Problemet med den här anläggningen är att den inte kan allt, den har förstås en högt satt "botten" och det i sig gör ju att de blir begränsade musikaliskt så vida man inte köpt på sig en subwoofer, vilket jag inte har eftersom jag resonerade som så att "det är ju bara en datoranläggning" och oavsett så spelar det både djupare och bättre än mina gamla H/K datorhögtalare.

Sant sant, men tyvärr visade det sig att kraven växer allt eftersom kvaliteten blir bättre. Förlängningen i botten som man aldrig tidigare saknat, mest på grund av att allt det inte varit så bra, saknar jag nu och jag kommer på att jag kan sitta och sura lite över att det inte låter riktigt bra. Plötsligt så sitter man där och kritiserar de här småpluttarna och jämför dem med den fullfjädrade hemanläggningen.

Naturligtvis kan jag köpa på mig en subwoofer, men jag vet inte om mina arbetskamrater skulle uppskatta det och i ärlighetens namn så spelar det fantastiskt bra även utan subwoofer, rymd, detaljer, balans. Härligt ljud, kort och gott.

Liten känga till Ferguson Hill som inte fått fram en subwoofer som matchar estetiskt med de här högtalarna. Jag skulle kunna tänka mig en dito B&W's klotsubwoofters men i stadig plexi. Det skulle komplimentera högtalarna perfekt, något som FH's vita spånskive-subba definitivt inte gör.
educk Posted - 2008/09/30 : 18:29:19
hehe detta har jag missat riktigt snyggt. vad säger dina kolegor? folk kollade konstigt på mig när de såg att jag satt med hörlursförstärkare på jobbet å beyerdynamicslurar.
EuphoniC Posted - 2008/03/29 : 08:27:13
Än är jag inte uppe ur någon svacka, men det blir i varje fall inte sämre av detta! Jag har gått och funderat på att köpa bättre ljud till jobbet i rätt många år nu så det var på tiden.

Det är lustigt det här med ljud -- jag har alla mina skivor inlagda i loss less-format via Windows mediaspelare och kör dessa dagligen men via de tidigare datorhögtalarna så har det varit mycket av den musik som jag njuter mest av som gått bort direkt. Jag är lite sådan av mig att jag tycker om bra ljud i första hand vilket gör att jag njuter mer av sådan musik som är av bra ljudmässig kvalitet men som kanske inte är av ett genre som jag normalt skulle lyssna till. Samtidigt så träder annan musik fram på en annan sämre anläggning som kanske inte gör sig så väl på en bättre högtalare.

Detta gjorde sig väldigt tydligt i fredags då jag fastnade för "hifi-musiken" istället för det jag vanligtvis spelar på jobbet. Mycket trevligt, men samtidigt kanske lite på gott och ont.

Rent spontant så slås man av hur öppet och luftigt dem spelar och det känns lite lustigt att sitta framför trattarna som mer eler mindre försvinner ur synfältet (genomskinligheten) och stirrar in i det lilla högtalarelementet där längst in.

Högtalarna spelar bara ned till 75 Hz vilket naturligtvis är en direkt begränsning. Har en oanvänd 1kW sluten 12" subwoofer som är riktigt musikalisk av sig ståendes hemma i lyssnings-/biorummet men det blir nog lite overkill att ta med på jobbet Förresten så passar det sig inte så bra med djupbas på en kontorsarbetsplats, jag spelar tillräckligt högt för att det hörs in de flesta andra rum ändå, även om dörren är stängd.

Det spelar väldigt välbalanserat tycker jag. Har inte experimenterat med placeringen av basmodulen och herr Caesar säger att de kan må bra av att flytta bak basen en del bakom hornen. Ska spela ett tag och sedan prova vrida och vända på dem lite. Ska även prova att invertera uppställningen så att hornen står ytter om basarna.

Eftersom jag kommer rätt nära högtalarna så skulle de må bra av att komma upp en bra bit -- där av min tidigare tråd om små högtalarstativ men då hade jag inte dessa högtalare i åtanke. Sjunker jag ned ordentligt så jag kommer i nivå med centrum av trattarna så växer rösterna till sig en del vilket är en stor fördel. Får se om jag kan komma på någon bra lösning på hur jag får upp dem från bordsnivå på ett vettigt sätt -- en 15 cm tjock polerad granitklump skulle göra jobbet
Orpheus Posted - 2008/03/28 : 17:29:14
Så jäkla läckra!!
Quante costa???
Vill läsa hur de låter

Visst är det bra att ha en svacka ibland och backa ett par steg för att sedan hitta tebax igen:)

Patrik
EuphoniC Posted - 2008/03/28 : 17:27:19
Så här sitter jag 8 timmar om dagen


Se bara hur de försvinner, vilket faktiskt är lite synd eftersom de är så otroligt vackra. Detsamma gäller när man spelar dem, de försvinner och för första gången så får man verkliga hifi-känningar framför datorn...
EuphoniC Posted - 2008/03/28 : 17:26:41
Det är helt otroligt hur läckra de här högtalarna är. De är rejält stora för att stå vid en dator, men de smälter samtidigt in i vilken miljö som helst - ja de märks knappt om man inte vet att de står där, eller kommer nära.

EuphoniC Posted - 2008/03/28 : 17:24:27
Det blev bara ett några få bilder men det får duga




Ferguson Hill FH007
EuphoniC Posted - 2008/03/28 : 11:20:09
Sedan någon timma har begreppet "att jobba" fått ytterligare en dimension - en mycket trevlig sådan.

Det är ju alldeles... alldeles... underbart - jag känner mig verkligen som Askungen på bal

Bilder kommer ikväll - om det hinns med.
EuphoniC Posted - 2008/03/25 : 14:45:15
Beställningen är klar, skeppas imorgon med bussgods så fredagen ser "glasklar ut"
EuphoniC Posted - 2008/03/24 : 14:16:53
Ligger i en rejäl hifisvacka just nu och till råge på allt så gick projektorn sönder så lyssning-/biorummet är inte till mycket nytta just nu.

Passar nog bra att göra ett litet slag för välljud på en helt annan front då - på jobbet... där man ändå spenderar 8 timmar om dagen.

Förhoppningsvis ljuder det lite bättre där innan veckan är slut!

Stay tuned...
EuphoniC Posted - 2007/10/26 : 08:45:21
Tack Bernt

Inte speciellt spännande tråd dock, det har inte hänt mycket här på väldigt länge nu och som det ser ut nu så blir det bara att fortsätta njuta av vad som erbjuds, men det är inte så illa ändå
Bernt Jansson Posted - 2007/10/25 : 20:02:29
Otroligt snyggt rum!!!
Harlock Posted - 2007/08/28 : 21:59:18
Förstår, upp och ner går det här också och jag
skissar ständigt upp nya mål och krav för min lilla anläggning.

Vore jag HiFi-doktor skulle jag med mörka halvåret i antågande ordinera ett nerbyte till en
sensibel "från A till B" -vinterbil och dessa för ökat intresse... men det är jag förstås inte.
EuphoniC Posted - 2007/08/28 : 21:03:55
Tack för dina snälla ord Harlock

Nej, jag har inte provat att montera av det översta mittplanet. Faktum är att det inte låter speciellt mycket sämre med centerhögtalaren "där nere" jämfört med att placera den längre upp och då fritt. Mycket beror på att den har basportarna riktade framåt. Min avsikt har dock länge varit att montera lite dämpade material ovan diskanten för att minska reflektionerna, men det har inte blivit av

Topphyllan är reserverad för en vinylspelare, men jag åkte på en lite extra djup svacka i hifiintresset i våras, impulsköpte en bil coh 19" fälgar och, ja, där rök vinylpengarna

Hur som haver, hyllan får samla damm tills en vinylspelare står på plats!
Harlock Posted - 2007/08/28 : 19:22:49
Ett rum att trivas i, verkligen behaglig färgskala.
Allt arbete du lagt ner skiner dessutom vackert igenom, både i rummet och bänken.
Spitzenklasse!

En undran också, har du testat att montera av övre mittplanet på bänken medan det inte nyttjas?
Vore intressant att höra om det gynnar ljudet att ha centern lite friare.
Rent estetiskt kan det nog annars fungera.
EuphoniC Posted - 2007/08/13 : 20:52:12
Här hänger det ut lite surroundkablage ut serviceluckan



EuphoniC Posted - 2007/08/13 : 20:50:45
ARCshark, man tackar

Slupen, inga problem, bara att koppla ut kablarna ur högtalaren och dra ut kabeln, allt ligger i 50 mm kabeldragningsrör! Har dragit in och ut vid flera tillfällen, bl.a. när subwooferkabel skulle in

Slupen, det är inga som helst problem. Det är bara att koppla lös i änden och dra, kabeln kommer i full fart av sig själv om man drar i kablarna bakom racket, eftersom kablarna är klädda med kabelstrumpa så är dem hala och, ja, gravitationen sköter ju resten



En bild till som visar lite mer, men den gillade inte forumet vilket också syns nedan Så copy & paste.

http://www.euphonic.se/gallery/Older/images/Innertak%20gips%20(20).jpg

På övre bilen finns också den från början tilltänkta scenen, men den blev kaffeved och det ångrar jag inte för en sekund!
Slupen Posted - 2007/08/13 : 19:57:55
Ser precis lika kalas ut nu som när jag var där förra gången.

Om du nu vill byta kablar till de bakre högtalarna, finns det något smidigt sätt eller är det bäst att låta det va som det är?
McEnroe Posted - 2007/08/13 : 19:38:53
Dom bilderna blir man inte trött av precis.
Finaste biorum jag sett!
quote:
jag drömmer nu mera om att ha två rum

Är du halvvägs nu då??
EuphoniC Posted - 2007/08/07 : 10:39:37


För att inte upprepa mig för mycket så är det bästa att jag slutar posta bilder nu

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.11 sekunder. Snitz Forums 2000