HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Personlig HiFi
 Vilken mp3-spelare är mest hifi?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Straub Posted - 2006/12/21 : 02:17:14
Om man är ute efter så mkt ljudkvalitet per krona dvs bortser från lagringskapacitet, storlek på skärm, antal färger etc., vad ska man köpa då?
Vilken mp3-spelare har tex den bästa inbyggda hörlursförstärkaren?
Sanningen är att de flesta tyvärr inte kan driva lurar med hög impedans på ett tillfredsställande sätt...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Toko Posted - 2007/08/26 : 01:55:17
Det blev en Trekstor Vibez 12 Gb och jag är mycket nöjd med ljudet. Jag har inte hunnit skaffa några finare lurar ännu. De medföljande Sennheiser lurarna är inget vidare. Ljudet är ganska ok men de väldigt opraktiska eftersom de inte vill sitta kvar i örat (detta ger även en dålig bas) och eftersom de har en ganska kort sladd. Jag har skaffat Sennheiser HD200 vilka funkat fint på jobbet, men så småningom funderar jag att köpa ett par Q Jays.

Jag har kopplat in Vibez till min hifianläggning och ljudet blev över förväntan. Musik i FLAC-format lät väldigt bra då det inte saknades så mycket bastyngd eller dynamik. Men jag var tvungen att höja volymen mycket mer nu, än när jag lyssnar med min stationära cd-spelare. Trots volymökningen hördes inget missljud i form av brus. En nackdel med att ha mp3-spelaren inkopplad till stereon(då mp3 spelaren spelar med max volym)är att dess batteritid blir ganska kort, dvs. kortare än 20 h som skall vara den maximala batteritiden. Men detta är säkert inget problem med dockningsstationen då denna även sköter laddning (till denna tillkommer en fjärrkontroll). Men tillgången på dockningsstationen verkar ännu vara väldigt begränsad här i Sverige, såvida man ej själv beställer från utlandet.

Som radio funkar spelaren inte alls utan ett dedikerat radiokort (tillval). Jag har även testat detta kort och jag kan konstatera att Trekstor gör rätt i att inte koppla in kortet i fabriken, eftersom radiomottagningen inte blir speciellt bra med detta kort. I stereoläget var mottagningen väldigt dålig; en huvudvridning kunde ändra mottagningen från dålig till icke existerande. Även i monoläget hade jag svårigheter att få in en fullgod mottagning som inte bryter hela tiden.

koffe Posted - 2007/08/13 : 20:12:16
quote:
men möjligheten att helt styra med (trådbaserad) fjärr? Spelaren ska kunna ligga nerpackad hela tiden och knapparna ska vara låsta, inte kunna gå igång utan att man vill det. Till exempel för användande på en sandstrand. Max 100 gram vikt.

Hehe... man kan inte få ALLT! ;-)
induce Posted - 2007/08/02 : 22:04:29
Någon som har erfarenhet av iPod Video 80GB (5.5G antar jag)?

Jag har blivit så förtjust i kombinationen Macbook + iTunes + iPod Nano. Så ruggigt enkelt att synkronisera och hushålla sitt musikbibliotek så jag funderar på att köpa en större modell och ha hela biblioteket på iPoden. Det jag ställer mig frågande till är dock huruvida man kan ha biblioteket på två datorer och synkronisera effektivt. Läst om program som kan synkronisera bibliotek mellan datorer. Nåja, det är väl aningen off topic
tommypeters Posted - 2007/08/02 : 11:06:10
Ja, iAudio & iRiver verkar populära...

Men om man gärna vill ha den ljudkvaliteten och långa batteritiden, 6-8GB flashbaserat (eller 4GB + möjlighet till extrakort) - men möjligheten att helt styra med (trådbaserad) fjärr? Spelaren ska kunna ligga nerpackad hela tiden och knapparna ska vara låsta, inte kunna gå igång utan att man vill det. Till exempel för användande på en sandstrand. Max 100 gram vikt.

Sedan kan den ju gärna också få gå att styra via en liten skärm, när man vill det - samt få ha spellistor, möjlighet till andra format än mp3 osv...
Niklas Nord Posted - 2007/07/31 : 13:35:15

iAUDIO D2 verkar vara the shit just nu !
Cyber Posted - 2007/07/22 : 12:51:29
quote:
Om man är ute efter så mkt ljudkvalitet per krona dvs bortser från lagringskapacitet, storlek på skärm, antal färger etc., vad ska man köpa då?
Vilken mp3-spelare har tex den bästa inbyggda hörlursförstärkaren?
Sanningen är att de flesta tyvärr inte kan driva lurar med hög impedans på ett tillfredsställande sätt...


Idag finns det många trevliga mp3-spelare att välja på förutom ljudkvaliteten "som känns viktigaste" så finns det mer eller mindre lyckosamma gränssnitt och batteritid att fundera vidare på...osv. Idag kör jag med Iriver clix 4Gb med Shure E2c och sitter just nu nöjd Utveckligen på området tycker jag går fort, såg nyss att Iriver Clix 2 finns, vet dock inte skillnaden mot 1? (Förutom att den ser betydligt tunnare ut och förmodligen har mer minneskapacitet att tillgå/välja på).

/Cyber
koffe Posted - 2007/07/21 : 02:12:48
Hmmm. Vi borte kanske starta en "lyckliga Cowon ägare"- klubb! ;-)
wiped Posted - 2007/06/25 : 14:28:22
Har haft en X5L och varit väldigt nöjd med ljudet.
Men var sugen på en uppdatering och det blev en IPOD 80Gb med IMOD modifikation en Cotton dock kabel och en Hornet förstärkare från Ray. För övrigt slapp jag tull på båda paketen !

Jag hade läst mycket positivt så förväntingarna var höga, men jag blev ändå otroligt positivt överaskad över ljudet (och det är inte ens inspelat än). jämfört med X5L:an så är ALLT förbättrat och det låter bättre än jag någonsin vågat hoppats på. Nu är det bara dags att uppgradera lurarna, behöver ha ett par hemma lurar och ett par nya lurar när man är ute. Har ett par etymotic ER4P nu. Visst det blir ganska dyrt ihop, efterssom man måste ha en stärkare + kabel men bätrra bärbart ljud tror jag inte man får tag på. Kör rockbox med mestadels FLAC och får ut nästan 10 timmar på det vilket är helt ok. Man slipper ITunes... och slipper koda om sina FLAC låtar som man kör med squeezeboxen.

http://www.redwineaudio.com/iMod.html
http://www.aloaudio.com/imod/5gimod.html

Toko Posted - 2007/06/17 : 23:38:01
Har någon testat TrekStor Vibez? FLAC formatet stöds av denna spelare. Finns i 8 eller 12 Gb utförande. Vill man ha FM-radio så kan man köpa till ett kort...
Manticore Posted - 2007/06/06 : 13:21:36
Jag har oxså skaffat en Cowon D2! Väldigt nöjd med den!
LieS Posted - 2007/05/27 : 23:47:06
Går också i bärbart-tankar, och IAudio eller IRiver verkar vara på tapeten. Är också mest intresserad av bra ljud. Samsung har kommit med en snygg sak nyss, K3. Är det någon som vet nåt om den?
koffe Posted - 2007/03/31 : 18:52:04
Har precis köpt en Cowon IAudio D2 - wow! Så nöjd.

Portabelt is the shit!
Claes_Ireland Posted - 2007/02/12 : 11:58:33
SÅ bidde en x5 30 GB, inte så ful som jag trode, helt ok för det jag vill ha den till. Sen är det ju nice att tillbehören är hyfsade, man får med skyddsfilm för displayen, det antar jag inte är vanligt? Så, nu laddar den, måste börja bränna flac med något lämpligt program. :)
Claes_Ireland Posted - 2007/02/10 : 20:16:10
Hmm, måste köpa en hdd player, blir skickad utomlands i närmare tre månader om en vecka och vill ha musik med mig. HIFI är viktigast, men om det skulle gå att se en film är det inget minus. Storlek önskas, alltså på hdn, så mer GB är bra. MÅSTE spela FLAC, vilken spelare gäller då? X5 är svår att få tag på, den enda jag hittar är på teknikmagasinet för 2700, en x5l 30 GB. Så, vilka bra hifi alternativ finns? Ska låta bra direkt ur hörlursutgången. Ideer mottas med tacksamhet. :)
Klenkar Posted - 2007/02/09 : 19:01:06
L=Large har ca 35h batteritid.
V= ingen radio
mvh dd
Claes_Ireland Posted - 2007/02/09 : 14:59:53
Vad är det för skillnad på x5 och x5l? Vad är en x5l? Har sett en x5 med 30 GB, är det x5l? De finns en x5 med 30 gig på teknikmagasinet som lockar lite, så vill veta om det är den du menar är x5l och vad som då skiljer med vanliga x5 med 20 gig.
Klenkar Posted - 2007/01/13 : 12:02:10
Hejsan!
Det blev en Iaudio X5 20G från on-off, betalade 1499kr! Skickade tillbaka X5L:n, utseedendemässigt var den under all kritik. Såg ut som om någon kört över den med bil:)Synd den hade 30G och en batteritid på 30h tillskillnad från 20G:ans 14h. Annars är ljudet kraftfullt.....
mvh dd
Straub Posted - 2007/01/12 : 03:15:22
Iriver E10 är mkt bra. Avsevärt bättre på alla parametrar än min gamla iPod. Det är ett otroligt klös i ljudet. Med lättdrivna lurar som Koss Portapro har jag svårt att förstå hur ngn skulle vilja spela över volym 20 av fyrtio. Slutsteget är väldigt starkt, eventuellt kan man använda även lite mer trögdrivna lurar med gott resultat.
I jämförelse med min iPod står alla ljud ut mkt tydligare i ljudbilden, vill man kan man vara analytisk eftersom det är lättare att följa instrument. Samtidigt håller hela ljudbilden ihop väldigt bra och tack vare att det är sånt drag på ljudet (på ett trevlig sätt, inte gapigt eller vasst)är det väldigt roligt att lyssna musik med e10. Det finns också väldigt goda inställningsmöjligheter. Eq, fejksurround med mera. Just fejksurroundet tycker jag funkar ganska bra, effekten kan varieras i tio steg och påminner en del om cross feed. I alla fall bli effekten densamma, ljudbilden upplevs som mer naturlig och lik att lyssna musik från stereon hemma och mindre "inne i huvudet". Basförstärkningen Trubass känner jag mig lite ambivalent inför. Visst blir det mkt bas och det låter helt ok men med fabriksinställningen (5 av 10) tyckte jag att basdefinitionen försämrades. Tydligen fungerar trubass genom att psykoakustiskt höja basen och genom att förlänga bastonerna, kanske inte så konstigt att jag upplevde basen mindre definierad med hög inställning. Ett ganska trevligt fenomen med Trubass är dock att små, bassvaga hörlurar låter avsevärt större. Iriver är dock så snälla att de låter användaren ha möjligheten att inte använda dessa inställningar alls eller att höja basen med equaliser, alltså en riktig höjning av basen utan psykoakustik.

För att sammanfatta vad jag tycker om Iriver E10: Helt klart den bästa bärbara spelaren jag har ägt, lättanvänd med ett mkt bra ljud. Bör höras.
Klenkar Posted - 2007/01/05 : 21:31:28
Beställde en Iaudio x5l, så vi får se......om det är något att ha.
mvh dd
ps Staub hur är din Iriver?
Ayn Posted - 2007/01/04 : 15:14:20
Vill man inte ha radio på sin X5 kan man (eller kunde iaf?) köpa en X5V, som är just en X5 utan radio. Jag köpte en sån för nåt knappt år sen, är fortfarande grymt nöjd!
Straub Posted - 2007/01/04 : 14:44:44
Har nu köpt en iRiver e10. Hoppas att den är lika bra som ryktet säger. (Går att köpa "billigt" på Inet i Gbg. 1995 kr i butik.)
Slutsteget i e10 ska vara ngt i hästväg, kan det möjligtvis vara tillräckligt bra för att driva högimpedanslurar?
Munge Posted - 2006/12/28 : 23:02:27
Jag har surfat rnut en hel del och jag har inte hittat någon info som säger att ljudet skulle skilja sig mellan M och X. Det ska vara samma prylar under skalet (förutom skärm, radio, USB då).
Klenkar Posted - 2006/12/28 : 21:25:16
Ursäkta igen, Straub:)
Munge! Ljudkvalisorten skiljer sig inte nämnvärt mellan M/X modellerna, eller?
Ninja! Var finns Monolith att köpa?
mvh dd
Munge Posted - 2006/12/28 : 20:32:28
M5 är en snikmodell av X5. Ingen färgskärm, ingen radio, ingen USB host. Möjligen något annat också som saknas. Men för musiklyssning tror jag M5 duger bra. Radio kanske är bra, men färg och bilder/video, hur användbart är det?
Klenkar Posted - 2006/12/28 : 19:03:05
Ursäkta Straub, attt jag bryter mig in!
Vad är det för skillnad på M5 och X5?
För mig så lutar det åt en M5/X5, men har inte bestämt mig än. Ipoden finns där och lurar......
dd

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000