HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 En gång rör alltid rör

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Jonasihm Posted - 2008/07/10 : 08:07:58
Gjorde en rejäl ändring i systemet i helgen, från tidigare Retro med Scott 480 A och Harman kardon cd, så blev det byte till en Shanling MC-30 http://www.hifiborsen.se/produkter/shanlingmc30.asp Här får jag rörförstärkare, cd , radio samt koppling till ipod i samma maskin. Kör detta till boston Acoustics stativare. Har upptäckt att jag trivs väldigt bra med rörförstärkare. Ljudet är otroligt bra, trots den relativt svaga kraften i förstärkaren, så räcker det gott och väl till mitt behov. Ljudet är jag riktigt nöjd med. Som vanligt med rör, desto varmare anläggningen blir desto bättre ljud. Lyssnade på allt från Bettye lavette, Led Zeppelin, Neil Young och det funkade bra till allt, varmt, detaljrikt ljud.
4   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Goldfinger Posted - 2008/07/12 : 17:51:54
De gamla Bostonhögtalarna är riktiga pärlor sett till vad dom kostar, i alla fall stativmodellerna, har själv ägt A40 och har nu ett par Boston HD8 stående som jag använde i väntan på ett annat högtalarköp, jag blev sugen på att modda så jag bytte internkablaget till fyrflätad Silspeak samt bytte kondensatorbank till dyrare från Elfa samt att jag dämpade upp lådan lite extra för att försöka bemästra en färgning i basen, slutresultatet blev mycket lyckat och i jämförelse med omoddad version är denna mycket följsammare och snabbare i basen samt att upplösningen fick sig ett uppsving. Kanske vore något att göra även på A40,(minns ej om A40 hade några problem i basen så just ytterligare dämpning av lådan kanske inte är nödvändigt på dessa).
matte76 Posted - 2008/07/11 : 12:17:03
quote:
Efter ytterliggare en dags lyssning med Hellacopters och The gutter twins i högtalarna så tror jag att detta är det bästa ljud jag haft hemma någosnin, har haft allt från opera, Naim, amphion, vienna Haydn Grand, Nad hemma tidigare. Ljudet är kraftfullt, detaljrikt och varmt, helt i min smak.


Gött! Då kanske man kan komma och lyssna en dag... Boston högtalare har jag hört talas om, men aldrig lyssnat på.
Jonasihm Posted - 2008/07/10 : 14:59:06
visste att den frågan skulle komma här Hittar tyvärr inte sladden till kameran som man kopplar till datorn därför googlade jag fram en bild från nätet.
matte76 Posted - 2008/07/10 : 14:19:43
Bilder Larsson! Hrmm...Roth!

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.19 sekunder. Snitz Forums 2000