HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Millenniumking. Samma högtalare men större format!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
millenniumking Posted - 2009/07/25 : 21:50:14
Har varit här på forumet i några år så det är väl hög tid att jag också visar upp mitt system. Jag håller mig på en relativt låg budget i jämförelse med många här på forumet, men för mina behov sitter jag ändå hyfsat nöjd för tillfället. Jag spenderar betydligt mer på musik än på mitt system och så kommer det nog alltid att vara. Vinyl och cd fungerar lika bra för mig, är dock av princip lite allergisk mot sådant som involverar en dator...

Musiksmaken är hårdrock - gärna av det halv-extrema och halv-obskyra slaget. Gammal thrash är en favorit. Samt även äldre musik av den typen Classic Rock gillar att skriva om.

Prylar som ingår i mitt system just nu:

Cayin 153 B (integrerad förstärkare)
Vincent SV-129 (såld till förmån för sub, användes ändå inte)
Shanling CD-300 (cd)
Marantz CD5001 OSE (cd)
XTZ 99.36 (högtalare)
XTZ 99 W10.16 (subwoofer)
Pro-Ject 1 Xpression III Comfort (skivspelare)
Pro-Ject Phono Box SE II (RIAA)


En översiktsbild över hur det ser ut idag i mitt vardagsrum:



Lite plottrigt men jag funderar på att kanske hänga TV:n på väggen.



Cayin förstärkaren är jag väldigt nöjd med. Hyfsat kraftfull, driver det mesta. Har en lugn och något tillbakalutad spelstil och känns hyfsat neutral. Ovan skymtar "party-spelaren" (Marantz) som används när det blir mängder av skivbyten i glada vänners lag. Man kan ju glömma magnetpucken på Shanling annars...





Shanling CD-300. Använder rör i de analoga utgångarna men kan också köras balanserat utan rör. Har dock inte möjlighet att köra balanserat för tillfället. Kul med valbar uppsampling 24 bit/192 KHz! Lite udda grej är att den visst ska säljas som CD-3000 utanför Kina och CD-300 i Kina. Men fortfarande står det ju bara CD-300 på den... men CD-3000 på manualen! Har bara haft den ett kort ögonblick men är hittills mycket nöjd med spelaren. Lite rör-känsla via de analoga utgångarna, påminner en del om vinyl vilket inte är fel enligt mig! Ett enormt lyft jämfört med min gamla Rotel RCD-06 hur som helst.







Vinylhörnan består för tillfället av Pro-Ject prylar. Pro-Ject 1 Xpression III Comfort samt RIAA-steget Pro-Ject Phono Box SE II och AT-95E puppa. Hade tidigare en Rega P2 men eftersom jag är bekväm av mig köpte jag denna istället. Skönt med auto-lyft och automatisk avstängning när man slö-lyssnar i bakgrunden. Hyfsat nöjd med hur det låter åtminstone.



XTZ 99.36. Väldigt hypade budgethögtalare som folk verkar älska eller hata. Själv hör jag till den första kategorin. Jag är otroligt nöjd med högtalarna! Fantastiskt bra diskant och mellanregister för prisklassen. Basen är väl kanske inte helt på samma nivå men den kan absolut matcha andra högtalare i prisklassen.



Vincet SV-129 förstärkare. Köptes rätt nyligt som extraförstärkare mest för att jag ville testa den - gillar dessutom att den ser lite smått 70-tals retro ut - men har tyvärr knappt använts än så länge! Den står för tillfället på övervåningen med ett par gamla Dali 6006 och en Harman Kardon DVD spelare. Ett bra köp för pengarna den betingar dock.

Kablaget är inget att orda om. QED standardprylar i huvudsak.

Men som sagt - för tillfället är jag ändå rätt nöjd med vad jag har!






25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
krelle Posted - 2010/05/09 : 07:45:57
Heavy Load sångaren och gittaristen Ragne Wahlqvist hade jag som musiklärare i mellanstadiet. Jag förstod nog inte på den tiden vilken tur jag hade när han visade liveupptagningar på video med gruppen på turné. Idag uppskattar jag det mycket eftersom bla det ledde in mig i hårdrockens värld, annars var det mycket punk på den tiden.

Mvh Krelle
anors Posted - 2010/05/08 : 21:40:17
Heavy load "stronger than evil"
måste väll vara en av det bästa skivorna svensk hårdrock släppt på 80 talet!
Smackman Posted - 2010/05/08 : 09:55:41
Riktigt stiligt !
millenniumking Posted - 2010/05/06 : 22:27:08
Visst är det så! Du har ett vältränat hårdrocksöga! Två kanonplattor som ingen egentligen borde sakna i sin samling! ImI
Nibbler Posted - 2010/05/06 : 20:37:11
Nämen är det inte Razor "Shotgun justice" och Heavy load "stronger than evil" som skymtar i skivbacken. Det verkar som vi har ett och annat gemensamt när det kommer till musiksmak.
millenniumking Posted - 2010/05/06 : 16:14:59
Har gjort en uppdatering som kanske inte är så spännande - köpt mig ett par Monitor Audio RX6. Det är jag ju inte direkt ensam om i det här landet!

Jag var helt enkelt så förtjust i ljudkaraktären hos mina små RX1:or att jag ville stanna kvar i Monitor Audio-svängen ett tag till. Eftersom jag trots allt vill ha musiken i vardagsrummet och inte i det lilla musikrummet jag hade ställt i ordning, så fick det bli ett par RX6. Vågade inte gå på RX8 som jag ocså hade i åtanke eftersom mitt vardagsrum inte är så brett. Risken för bumlighet i basregionerna kändes överhängande.

Hur som helst är jag supernöjd med mitt köp. RX1-karaktären, fast i någt större format! Jag är faktiskt verkligen imponerad över vad MA har åstadkommit med den uppgraderade silver-serien. Var inte helt stormförtjust i gamla RS...



osborne Posted - 2010/03/13 : 10:05:29
Gula faran passar ju kanonfint hos dig.
Kul att du blev nöjd, mycke snygg anläggning.
millenniumking Posted - 2010/03/12 : 16:20:00
Japp!

Frugan gillar inte gula prylar men jag tycker det livar upp!
opethic Posted - 2010/03/12 : 16:06:25
Snyggt!



Är det den P3'an som varit till salu här på forumet ett tag?
millenniumking Posted - 2010/03/12 : 15:55:27
Tackar!

Ett nytt tillskott har adderats till systemet. Gula faran!



En Rega P3 som jag monterade en Ortofon 2M Blue på. En bra kombination. Bra driv! Jag har sökt en skivspelare som kan passa bättre till min musiksmak (huvudsakligen hårdrock) än den Pro-Ject jag också äger och jag tror att jag kan ha hittat hem!
Jerry Garcia Posted - 2010/03/12 : 11:25:26
Millenniumking, jag måste säga att du har två riktigt trevliga rum där! Bra jobbat!
millenniumking Posted - 2010/03/02 : 21:18:14
Ja min musiksmak skiljer sig väl en del från många andras här på forumet. Tyvärr tillhör väl den huvudsakliga musiksmaken inte heller till kategorin välinspelad musik i de flesta fallen, men trots allt är ju musiken huvudsaken så det får man stå ut med. Men visst lyssnas det på mer "normal" musik också ibland!

AlfaGTV Posted - 2010/02/26 : 20:02:26
Tummen upp för ett välstädat och väl fotograferat ljudrum! Sen måste jag erkänna att jag kände mig lite vilsen inför din musiksmak (Kikade på bilden på minhembio)
Jag har själv ett litet ljudrum på sidan om eftersom det ofta är TV på gång där "riktiga" grejerna står. Fasen vad roligt det vore att få lyssna av alla anläggningarna som presenteras på detta forum! Känns som att du valt grejer med mycket hög "bang for buck" faktor, och det skall inte föraktas.

MVH /Micke
millenniumking Posted - 2010/02/25 : 16:46:37
Lite budgettweakande:

Var och köpte två stycken betongklossar (murstenar) att ställa skivspelaren på. Butiksbiträdet tyckte att det var lite udda att någon kom och ville ha murstenar när termometern visade -29 grader! Jag fick själv gräva fram dem ur snön utanför butiken!

Passade samtidigt på att köpa lite "extra kompakt" (enligt paketet... hehe) kattsand för att fylla upp mina Atacama stativ med. Föut har det klingat en lååång efterklang när man knackade på topplattan, men det är nu helt borta.

Det var som att lyssna på en helt ny anläggning efter dessa två åtgärder. Antagligen gjorde sanden i stativen den största skillnaden? Betydligt kraftfullare och tightare bas. Dynamiken blev klart bättre också enligt mina öron. Bättre eller sämre totalt sett har jag inte bestämt mig för än... det krävs ju alltid en tillvänjningsperiod med nytt ljud. Men det lutar åt att det blev lite bättre i alla fall. Jag är dock väldigt förvånad över att två så pass enkla åtgärder kan förändra ljudet på en anläggning så mycket! Helt i paritet med att byta ut någon del av anläggningen faktiskt!

opethic Posted - 2010/02/20 : 13:29:40
quote:
Notera de klassiska metal-affischerna på garderobsdörrarna. Kul med ett tonårsrum trots att man lämnat den tiden för ett bra tag sen... min bättre hälft suckar djupt... hehe. Detta är ju fördelen med att ha ett rum som bara är till för att lyssna musik i... jag gör som jag vill! =)


Haha
Detta påminner en hel del om hur jag har tänkt inreda mitt blivande musikrum.
millenniumking Posted - 2010/02/20 : 11:36:50
Har äntligen tagit tag i saken och fixat mig ett eget dedikerat musikrum på husets övervåning. Jag har märkt på sistone att TV apparaten tar alldeles för mycket tid från mitt musiklyssnande, inte för egen del, men när man har en son som börjar närmna sig sex år får man inte ha alla prylar för sig själv längre.

Rummet är för tillfället version 1.0. Allting behöver egentligen göras. Måla väggarna borde vara steg ett, men det får bli när man får lite tid över. Det är ett ganska smalt litet rum med kala väggar där det blir lite reflektioner. För tillfället löses det med gamla gardiner, häftstift och någon frottehandduk som kan hängas över garderobsdörrarna. Inte idealt men det fungerar!

Hur som helst är det otroligt skönt att kunna smyga sig undan, kanske hälla upp en gammal Islay och njuta av musik när helst lusten faller på.

Så här ser det ut för tillfället:

http://www.minhembio.com/Wicked%20world

Ska fixa bilder hit när jag får lite bättre ordnat, men för tillfället får det vara en länk...
millenniumking Posted - 2010/02/05 : 16:41:07
Ny vardagsrumsstereo!

Har äntligen flyttat mina prylar till övervåningen och ett eget dedikerat musikrum. En av orsakerna var att göra vardagsrummet mer barnvänligt och mindre prylbelamrat. Samt att kunna lyssna på musik då TV:n tar upp allt för mycket av musiktiden numera i vardagsrummet... Dock inga bilder på musikrummet än då det ser ut som att en mindre orkan dragit fram där! Har dock hunnit få upp en del gamla hårdrocksaffischer från 80-talet på väggarna och ställt en 15-årig Highland Park bredvid lyssningsfotöljen inom räckhåll..!

Men man måste ju ändå ha musik i vardagsrummet eftersom man spenderar huvuddelen av tiden där!

Hade en gammal silverfärgad Marantz CD5001 OSE som jag utgick ifrån. Då måste man ju ha förtärkeri i silver så det ska matcha. Var på Hifiklubben i hufvudstaden förra helgen och såg då denna som skulle passa perfekt! Billig, och riktigt snygg!



En Cambridge Azur 550A. Jag tycker retro-stuket är riktigt läckert!

Ihopkopplat blev det så här:



Någonting billigt att spela dem igenom saknades dock.

Krav: billigt, stativare (eftersom de ska stå på TV-bänken pga av barnvänligheten), hyfsat stor ljudbild, hyfsat djup bas eftersom det mest spelas hårdrock och 40 kvadrat som ska fyllas upp.

Det fick bli ett par sådana här:



Dynavoice Definition DM-5.

Man får faktiskt förvånansvärt mycket högtalare för under två tusenlappar! Kul med banddiskant... det hittar man inte ofta i den här prisklassen!

Så till slut ser det ut så här i vardagsrummet:

Audiovector Posted - 2009/10/15 : 10:02:35
OK! Låter fint!
millenniumking Posted - 2009/10/15 : 07:09:28
Det blir ett par svarta Atacama Nexus 60 cm.

Nä, RX2:orna verkar intressanta men kändes aldrig som ett alternativ för mig. De har ju en 8" och blir därför rätt stora och breda för att vara stativare. Ett av målen denna gång var att det skulle bli lite mindre...

Jag ska dock se till att får provlyssna RX2:orna!
Audiovector Posted - 2009/10/15 : 01:30:34
Hehe... Vilka stativ har du beställt? Lyssnade du även på RX2?
millenniumking Posted - 2009/10/14 : 18:42:57
quote:
Du verkar ha hamnat betydligt lägre än så...


Sitter jag på golvet hamnar högtalarna i rätt lyssningshöjd...
guy gadbois Posted - 2009/10/14 : 15:04:23
Använde likadana pallar innan jag skaffade stativ, jag hade dock innan använt mina för målning och som bockar för att såga, stått utomhus mm... Dina stativ ser vid en jämförelse ut att vara verklig high-end....!

Däremot hamnade mina lite för högt då... men dina kanske är lägre..
Edit: jag ser nu att det står en blompiedestal bredvid.. det var den höjden jag hade. Du verkar ha hamnat betydligt lägre än så...
millenniumking Posted - 2009/10/14 : 14:49:36
Notera de snygga hantverksmässiga (läs: förhoppningsvis väldigt tillfälliga) stativen. Furupallar + hockeypuckar = Hifi.

millenniumking Posted - 2009/10/14 : 13:25:23
Han satt visst och kollade om det var några XTZ ute till salu i samma stund som jag skrev annonsen. Hittar man rätt köpare är allt så enkelt.
Audiovector Posted - 2009/10/14 : 11:50:28
Oj! Det var snabba ryck! :)

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.11 sekunder. Snitz Forums 2000