HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 bearwik, huzze & byZan lyssnar på RUM

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
huzze Posted - 2010/10/22 : 18:14:32
En slaskig fredag möttes jag, bearwik och byZan framför en high-end-butik. Det har ju blivit nya given att köra med mässor i butik, eller som vissa även kallar det - demodagar. Alltså begav vi oss till Rådhuset (nej inte Siba - hos oss får du råd), utan en t-banehållplats i centrala Stockholm som har en egen uppgång direkt till Audio Concept. Dessvärre tog jag inget fyndigt kort, så vi börjar genast med en kort presentation.huzze, byZan & bearwik
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
huzze Posted - 2010/10/24 : 08:56:43
byZan Posted - 2010/10/23 : 18:41:15
quote:
Jag fotar som sagt hellre än bra.

Det är klart bättre än att inte ha en kamera med sig alls
huzze Posted - 2010/10/23 : 18:23:52
Skillnaden mellan mina bilder (det ser bättre ut i verkligheten) och dina bilder p-pan är att dina ser bättre ut än verkligheten.

Jag fotar som sagt hellre än bra.
p-pan Posted - 2010/10/23 : 16:16:12
Tack för berömmet byZan men som du kanske ser så skiljer sig färgsättningen mellan mina bilder.
Det är svårt att fota hos AC pga av de olika ljusförhållandena i butiken.
Dagsljus som blandas med varmt och kallt ljus från de olika lamporna i taket är inte så lätt att bemästra, tycker jag då
Dessutom är jag lite lat och använder som oftast kamerans automatiska läge för vitbalansinställningen (färgton tror jag man kan kalla det).

Man blir väl aldrig nöjd
byZan Posted - 2010/10/23 : 15:46:26
Bra utrustning är inte samma sak som bra bilder, tro mig, jag vet av egen erfarenhet

För dig p-pan är bra utrustning samma sak som bra bilder, tro mig, jag vet för jag ser det nu

Precis som bearwik påpekade om demon av mp3 inspelningen av trummor, så lät det grymt bra i det akustikreglerade rummet
p-pan Posted - 2010/10/23 : 15:34:22
Viss kan jag fylla ut med ett par bilder
Det var ju Focal demo
Isotek verkar ju ha kommit med en ny "strömsnok" med låda på magen.
Kanske någon på forumet har hunnit att prova Syncro kabeln och kan delge oss vad den gör för välljudslyssnandet ?Isotek SyncroIsotek Aquarius & GII Titan
huzze Posted - 2010/10/23 : 14:23:54
Övningstillfälle... Det var ödmjukt, för mig är allt övning, så släng gärna upp kompletterande bilder då jag låter kameran sköta allt automatiskt. Ibland väljer jag dock bort blixten, mer avancerad än så är jag inte.
p-pan Posted - 2010/10/23 : 14:14:48
Du, jag var mest på besök för att få träffa Lars från PL-Audio.
Kameran kom med av en slump så något reportage var aldrig planerat.
Det blir ju lätt att man tappar "känslan" för kameran när det är långt mellan gångerna den används så denna gången blev det mest ett övningstillfälle s.a.s

bearwik Posted - 2010/10/23 : 13:43:17

Jag glömde ju nämna truminspelningen som, trots att det var en mp3, lät otroligt bra, fantastisk dynamik och ett enormt klipp i trumslagen, riktigt häftigt!
byZan Posted - 2010/10/23 : 13:39:17
quote:
Grabbar...ni glömde att diska


Kul att träffa dig p-pan
Du såg så proffsig ut med din utrustning att jag var tvungen att fråga vem du plåtade för?

Var hamnar dina bilder då? Kul att se om de blev lika bra som huzzes

p-pan Posted - 2010/10/23 : 13:13:44
Eftersom jag var på besök samtidigt i butiken som herrarna huzze, byZan & bearwik så får jag väl kika in i tråden och säga hej.
Det var trevligt att träffas.

Angående elektroniken i "Rummet" så var det med all säkerhet MBL's
cd 1531 ur Noble line serien som spelade. Till den vald signalmottagare (gömd i bänken bakom glasluckan i mitten) användes säkerligen MBL's försteg 5011 även den från Noble Line serien.

Ha det så bra och tack för ett väl upplagt reportage.

P.S

Grabbar...ni glömde att diskaKlingan Posted - 2010/10/23 : 12:31:24
Ser ut som ett Spectral slutsteg i "rummet".
iroise Posted - 2010/10/23 : 11:24:48
Tackar också för trevlig läsning/foto, försöker själv ta mig till AC när jag är i S-holm, häftigaste butik jag besökt, finns otroligt mycket.
>Audionet, dina Accapellor står som konstverk, otroligt fina skapelser, som skulpturer, förstår att frugan inte byter hur som helst.
huzze Posted - 2010/10/23 : 11:08:44
Tackar! Det känns bra att kunna ge tillbaka lite.

Ytterligare kuriosa: Det var inte bara byZan som hade velat höra de stora högtalarna i Svanå-rummet, men de kommer inte in genom dörren. Lät som något min fru kunde sagt: De där kommer inte in genom dörren!
AlfaGTV Posted - 2010/10/23 : 10:06:34
Tack till er grabbar för att ni tar er tid att dokumentera och förmedla era intryck! Trevligt!
MVH /Micke
Audionet Posted - 2010/10/23 : 09:42:08
Ibland ligger Malmö fel, dock inte ofta.

Tur att det finns hifikompisar som vill dela med sig av sina intryck, tack grabbar!
huzze Posted - 2010/10/23 : 08:48:45
Hua, noll, koll, det kan ha varit mbl-stärkare också. Stor ratt och stora siffror som angav volymnivån, decimerar väl lite . Jag hade inget att skriva på och det blev inga närbilder, bara de som publicerats. Vi var där för att höra lite dyrare riggar och framför allt hur rummen påverkar återgivningen. Det allra roligaste är totalupplevelsen, att träffa varandra och upptäcka ny musik. Tack för sällskapet grabbar, har lagt två skivor i varukorgen...
bearwik Posted - 2010/10/22 : 22:47:02
Det var bland annat en CD-spelare från MBL, vet ej modellen, men det var en rejäl sak med en härlig känsla i hanteringen. Tyvärr vet jag inte vad det var för förstärkning, kanske Huzze har koll på det?
Klingan Posted - 2010/10/22 : 22:41:51
Tackar för bilderna och inntrycken. Upplever liknande vid tidigare tillfällen hos AC. Men vad är det mer man spelar på i "rummet"?
byZan Posted - 2010/10/22 : 22:35:22
Tycker att besöket var trevligt och givande. Eftersom jag inte tog med mig någon egen referensskiva så fick jag nöja mig med det som bjöds. Det var ett par nya och gamla artister som jag ska försöka lyssna in mig mer på.
Eftersom vi började med att lyssna på de största högtalarna så får jag också börja med intrycken från dessa.
Jag har hört dessa förr och de lät mycket bättre då, tror att elektroniken var orsaken till den lite sämre presentationen idag.
Skulle ha varit roligt att få höra dessa högtalarna i Svanårummet.

Inne i det dedikerade musikrummet så spelades det väldigt korrekt och jag hade lätt kunnat suttit kvar länge till.

Wilson-Benesch The Curve fick jag inget bra grepp om och där spelade säkert rummet mig ett spratt. Tror att dessa skulle spela mycket bättre med bättre förutsättningar.

Fyrarna var en kul upplevelse och kan tänka mig att dessa passar in i något designhem.

Tack till AC för demon och tack huzze och bearwik för en trevlig eftermiddag
bearwik Posted - 2010/10/22 : 21:24:37
De stora Utopia var ju riktigt bra, som man kan förvänta sig för de pengarna, det gällde att inte sitta för nära, men ljudet stämde inte till 100%. Stämde gjorde det däremot i det lilla lyssningsrummet, där lät all musik fantastiskt, det spelade ingen roll om det var Metallica, Dire Straits, akustiskt eller elektroniskt, allt satt som en smäck. Det var nog det bästa jag hört någonsin! Underbart.
Sen hann vi också med att lyssna Wilson-Benesch The Curve, det lät riktigt bra, men den skulle man nog börjat med för jämförelsen efter Focal blev lite orättvis. Ytterligare en positiv överraskning var de svenska rundstrålande högtalarna med inbyggd förstärkning och DAC, riktigt bra ljud och imponerande bas trots de små elementen, allt som allt en mycket givande eftermiddag hos Audio Concept.

Edit: stavfel.
huzze Posted - 2010/10/22 : 21:18:03
Efter ett par låtar, så upptäckte vi att det gått nästan två och en halv timme, så på med ytterkläderna och ut ur rummet.

"Men grabbar, ni kan inte gå än, vi har en svensk nyhet här..."Fotpallen på bilden är ingen fotpall utan en sub från Wilson Benesch

Den stora lilla nyheten var ett par aktiva livsstilshögtalare med inbyggd DAC. Bara att ansluta till digitalutgången från TV'n. Det rundstrålande "får man på köpet".Här valde Robert musiken via sin iPhone då datorn står i ett annat hörn av butiken - klart hög imponatoreffekt. Sex element i varje torn (sluten låda), plus en diskant riktad uppåt. Lät kanon, speciellt med tanke på priset, 39 tkr för högtalare, stärkare, DAC och fjärr. Vänster högtalare var master med en blå diod, högra slav. I och med att vi inte styrde musikvalet, så valde Robert medvetet musik som passade bra för dem.

Sen fick vi gå hem fyllda med intryck och upplevelser. Bara att tacka Robert och de andra på Audio Concept för ett trevligt och hjärtligt bemötande - som alltid!
huzze Posted - 2010/10/22 : 21:16:02
En dryg timme senare (fast den kändes inte dryg) så hade jag en önskan om att lyssna på Wilson Benesch Curve. Ett par små golvare som flyttades in till "lilla" rummet.Perfekt lyssningshöjd i den låga fåtöljen.Här var det fullsmetat med småhögtalare utefter varenda vägg. Här spelade jag endast Within Temptation och pga kraftiga brister i rummet, så var det bara att försöka koppla bort all återgivning under 80 Hz. Det lät bra och skulle jag någon gång bli tvungen att uppgradera mig till ett par mindre högtalare, så skulle jag definitivt låna hem dessa för en noggrann utvärdering.
huzze Posted - 2010/10/22 : 21:04:33
Liquid Trio Experiment - Jazz odyssey
Nudå, kommer basarna att greja det här? Går de tillräckligt djupt? Jajamänsan och det med helt jämn amplitud. Det är första gången jag hör en rigg (läs ett rum) kunna återge den här basen helt obesvärat.

Within Temptation - Frozen och Stand my ground från live-plattan An acoustic night at the theatre
Nu är hon här! Sångerskan med rösten och känslan. Hade jag varit själv hade jag kunnat lyssna på plattan från början till slut...

Metallica - ...and justice for all
Här var det drag. Inget som drunknade i helhetesmassan. Även här hade jag gärna hört fler låtar, det är nog det album jag skulle ta med mig till en öde ö, om jag bara fick välja ett... Tyvärr spelades det här direkt efter att vi fått höra en mp3-inspelning av en trummis med full dynamik som var så häftig att Metallicatrummorna lät mesiga.

Roligaste upplevelsen här inne var Detektivbyrån med ett spår från skivan Wermland (hjälp mig grabbar) som hade spännande vändningar i dynamiken, i slutet av refrängen så kommer nån trumma/puka inspelad baklänges med ett sugande shwwwwwwwwwwwwwwop och sen blev det knalltyst. Jättehäftigt.

Fanns det något negativt? Jo, jag satt ju mest på nån av soffkanterna och tyckte att det var lite dåligt med stereobilden/balansen. Sweet-spot var väldigt snäv, men det har säkert med det perfekta rummet att göra, avsaknaden av reflexer och det faktum att vår hjärna är van vid att processa ljudet från öronen, så det är säkert bara en vanesak.

Naturligtvis ska man kunna kräva att ett par högtalare för 215 tkr spelar bra, men att de kör om ett par högtalare som kostar en miljon kronor MER... det bevisar en gång för alla att akustiska åtgärder kan vara väl investerade pengar.Lite kuriosa, det här med dosor på högtalarkablar... har det inte gått för långt nu?
huzze Posted - 2010/10/22 : 20:48:20
Nu var det dags för var sin espresso innan vi gick vidare till RUMMET!"Jag vann, jag vann" här var det rätt avgörande att hamna i mitten...

Nu ska lillebror få spela i ett rum där bara materialkostnaden för akustikbehandlingen kostar mer än högtalarna (250 tkr/215 tkr).Dessa högtalare är mer normalstora stora högtalare.


HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000