HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 bearwik, huzze & byZan lyssnar på RUM
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  18:14:32  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
En slaskig fredag möttes jag, bearwik och byZan framför en high-end-butik. Det har ju blivit nya given att köra med mässor i butik, eller som vissa även kallar det - demodagar. Alltså begav vi oss till Rådhuset (nej inte Siba - hos oss får du råd), utan en t-banehållplats i centrala Stockholm som har en egen uppgång direkt till Audio Concept. Dessvärre tog jag inget fyndigt kort, så vi börjar genast med en kort presentation.huzze, byZan & bearwik

Huzzes musikanläggningar

Bildreportage: Surround från 90-talet AÖ hos Intelligent Sound Sheraton 2010 AÖ hos huzze Rum hos Audio Concept

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  18:56:03  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Visst sa han 2x18W?Som drev dessa småttingar

Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  19:34:07  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Hur lät det då?

Några enstaka ojämnheter i basen var det enda negativa som rummet bidrog med. I övrigt lät de fantastiskt klart och öppet. Massor med mikrodetaljer som spelades med otrolig lätthet och fokusering (Dire Straits - Private investigations). Trots alla element så upplevde jag det väldigt fokuserat och homogent.

Men de är stora och lät egentligen bäst först på stort avstånd. Dock så fick de inte igång stampa-takten-nerven på mig. Inte att de är tråkiga utan snarare mer oengagerande. Jag gillar ju när alla detaljer kommer fram och alla leder i kroppen börjar röra sig i takt med musiken.

De referenslåtar jag hade med mig var:

Liquid Trio Experiment - Jazz odyssey
Här är det brutala basgångar som skulle få elektromagneternas kontroll över 18-tummarna att bekänna färg (de spelar bara upp till 80Hz ). Det fungerade inte i det rummet.

Within Temptation - Frozen och Stand my ground från live-plattan An acoustic night at the theatre
Symfonirock med en sångerska som spänner över hela registret. Det lät OK, inte mer.

Metallica - ...and justice for all
Här är det klassiska hårda och torra gitarrer och halvtunga trummor med massor av driv. Godkänt, trots att jag spelade lite för högt.

Edited by - huzze on 2010/10/22 21:20:26
Go to Top of Page

PetterPersson
Brutal-Harry 2007, 100.000-klubben

5803 Posts

Posted - 2010/10/22 :  20:13:22  Show Profile  Visit PetterPersson's Homepage Send PetterPersson a Private Message  Reply
Det var ett jäkla drag i dem när jag var där förut, men då var det Bouldersteg istället. Hade varit intressant att hört dem med The Dream
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  20:48:20  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Nu var det dags för var sin espresso innan vi gick vidare till RUMMET!"Jag vann, jag vann" här var det rätt avgörande att hamna i mitten...

Nu ska lillebror få spela i ett rum där bara materialkostnaden för akustikbehandlingen kostar mer än högtalarna (250 tkr/215 tkr).Dessa högtalare är mer normalstora stora högtalare.


Edited by - huzze on 2010/10/22 21:10:24
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  21:04:33  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Liquid Trio Experiment - Jazz odyssey
Nudå, kommer basarna att greja det här? Går de tillräckligt djupt? Jajamänsan och det med helt jämn amplitud. Det är första gången jag hör en rigg (läs ett rum) kunna återge den här basen helt obesvärat.

Within Temptation - Frozen och Stand my ground från live-plattan An acoustic night at the theatre
Nu är hon här! Sångerskan med rösten och känslan. Hade jag varit själv hade jag kunnat lyssna på plattan från början till slut...

Metallica - ...and justice for all
Här var det drag. Inget som drunknade i helhetesmassan. Även här hade jag gärna hört fler låtar, det är nog det album jag skulle ta med mig till en öde ö, om jag bara fick välja ett... Tyvärr spelades det här direkt efter att vi fått höra en mp3-inspelning av en trummis med full dynamik som var så häftig att Metallicatrummorna lät mesiga.

Roligaste upplevelsen här inne var Detektivbyrån med ett spår från skivan Wermland (hjälp mig grabbar) som hade spännande vändningar i dynamiken, i slutet av refrängen så kommer nån trumma/puka inspelad baklänges med ett sugande shwwwwwwwwwwwwwwop och sen blev det knalltyst. Jättehäftigt.

Fanns det något negativt? Jo, jag satt ju mest på nån av soffkanterna och tyckte att det var lite dåligt med stereobilden/balansen. Sweet-spot var väldigt snäv, men det har säkert med det perfekta rummet att göra, avsaknaden av reflexer och det faktum att vår hjärna är van vid att processa ljudet från öronen, så det är säkert bara en vanesak.

Naturligtvis ska man kunna kräva att ett par högtalare för 215 tkr spelar bra, men att de kör om ett par högtalare som kostar en miljon kronor MER... det bevisar en gång för alla att akustiska åtgärder kan vara väl investerade pengar.Lite kuriosa, det här med dosor på högtalarkablar... har det inte gått för långt nu?

Edited by - huzze on 2010/10/23 11:36:23
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  21:16:02  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
En dryg timme senare (fast den kändes inte dryg) så hade jag en önskan om att lyssna på Wilson Benesch Curve. Ett par små golvare som flyttades in till "lilla" rummet.Perfekt lyssningshöjd i den låga fåtöljen.Här var det fullsmetat med småhögtalare utefter varenda vägg. Här spelade jag endast Within Temptation och pga kraftiga brister i rummet, så var det bara att försöka koppla bort all återgivning under 80 Hz. Det lät bra och skulle jag någon gång bli tvungen att uppgradera mig till ett par mindre högtalare, så skulle jag definitivt låna hem dessa för en noggrann utvärdering.
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/22 :  21:18:03  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Efter ett par låtar, så upptäckte vi att det gått nästan två och en halv timme, så på med ytterkläderna och ut ur rummet.

"Men grabbar, ni kan inte gå än, vi har en svensk nyhet här..."Fotpallen på bilden är ingen fotpall utan en sub från Wilson Benesch

Den stora lilla nyheten var ett par aktiva livsstilshögtalare med inbyggd DAC. Bara att ansluta till digitalutgången från TV'n. Det rundstrålande "får man på köpet".Här valde Robert musiken via sin iPhone då datorn står i ett annat hörn av butiken - klart hög imponatoreffekt. Sex element i varje torn (sluten låda), plus en diskant riktad uppåt. Lät kanon, speciellt med tanke på priset, 39 tkr för högtalare, stärkare, DAC och fjärr. Vänster högtalare var master med en blå diod, högra slav. I och med att vi inte styrde musikvalet, så valde Robert medvetet musik som passade bra för dem.

Sen fick vi gå hem fyllda med intryck och upplevelser. Bara att tacka Robert och de andra på Audio Concept för ett trevligt och hjärtligt bemötande - som alltid!

Edited by - huzze on 2010/10/22 22:17:09
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2010/10/22 :  21:24:37  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply
De stora Utopia var ju riktigt bra, som man kan förvänta sig för de pengarna, det gällde att inte sitta för nära, men ljudet stämde inte till 100%. Stämde gjorde det däremot i det lilla lyssningsrummet, där lät all musik fantastiskt, det spelade ingen roll om det var Metallica, Dire Straits, akustiskt eller elektroniskt, allt satt som en smäck. Det var nog det bästa jag hört någonsin! Underbart.
Sen hann vi också med att lyssna Wilson-Benesch The Curve, det lät riktigt bra, men den skulle man nog börjat med för jämförelsen efter Focal blev lite orättvis. Ytterligare en positiv överraskning var de svenska rundstrålande högtalarna med inbyggd förstärkning och DAC, riktigt bra ljud och imponerande bas trots de små elementen, allt som allt en mycket givande eftermiddag hos Audio Concept.

Edit: stavfel.

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066Edited by - bearwik on 2010/10/23 11:25:24
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2010/10/22 :  22:35:22  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Tycker att besöket var trevligt och givande. Eftersom jag inte tog med mig någon egen referensskiva så fick jag nöja mig med det som bjöds. Det var ett par nya och gamla artister som jag ska försöka lyssna in mig mer på.
Eftersom vi började med att lyssna på de största högtalarna så får jag också börja med intrycken från dessa.
Jag har hört dessa förr och de lät mycket bättre då, tror att elektroniken var orsaken till den lite sämre presentationen idag.
Skulle ha varit roligt att få höra dessa högtalarna i Svanårummet.

Inne i det dedikerade musikrummet så spelades det väldigt korrekt och jag hade lätt kunnat suttit kvar länge till.

Wilson-Benesch The Curve fick jag inget bra grepp om och där spelade säkert rummet mig ett spratt. Tror att dessa skulle spela mycket bättre med bättre förutsättningar.

Fyrarna var en kul upplevelse och kan tänka mig att dessa passar in i något designhem.

Tack till AC för demon och tack huzze och bearwik för en trevlig eftermiddag


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

Klingan
Nerikes Audiofiler

890 Posts

Posted - 2010/10/22 :  22:41:51  Show Profile Send Klingan a Private Message  Reply
Tackar för bilderna och inntrycken. Upplever liknande vid tidigare tillfällen hos AC. Men vad är det mer man spelar på i "rummet"?
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2010/10/22 :  22:47:02  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply
Det var bland annat en CD-spelare från MBL, vet ej modellen, men det var en rejäl sak med en härlig känsla i hanteringen. Tyvärr vet jag inte vad det var för förstärkning, kanske Huzze har koll på det?

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/23 :  08:48:45  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Hua, noll, koll, det kan ha varit mbl-stärkare också. Stor ratt och stora siffror som angav volymnivån, decimerar väl lite . Jag hade inget att skriva på och det blev inga närbilder, bara de som publicerats. Vi var där för att höra lite dyrare riggar och framför allt hur rummen påverkar återgivningen. Det allra roligaste är totalupplevelsen, att träffa varandra och upptäcka ny musik. Tack för sällskapet grabbar, har lagt två skivor i varukorgen...

Edited by - huzze on 2010/10/23 08:50:16
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2010/10/23 :  09:42:08  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message  Reply
Ibland ligger Malmö fel, dock inte ofta.

Tur att det finns hifikompisar som vill dela med sig av sina intryck, tack grabbar!

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2010/10/23 :  10:06:34  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack till er grabbar för att ni tar er tid att dokumentera och förmedla era intryck! Trevligt!
MVH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/23 :  11:08:44  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Tackar! Det känns bra att kunna ge tillbaka lite.

Ytterligare kuriosa: Det var inte bara byZan som hade velat höra de stora högtalarna i Svanå-rummet, men de kommer inte in genom dörren. Lät som något min fru kunde sagt: De där kommer inte in genom dörren!
Go to Top of Page

iroise
Member

1753 Posts

Posted - 2010/10/23 :  11:24:48  Show Profile Send iroise a Private Message  Reply
Tackar också för trevlig läsning/foto, försöker själv ta mig till AC när jag är i S-holm, häftigaste butik jag besökt, finns otroligt mycket.
>Audionet, dina Accapellor står som konstverk, otroligt fina skapelser, som skulpturer, förstår att frugan inte byter hur som helst.

Edited by - iroise on 2010/10/23 11:25:45
Go to Top of Page

Klingan
Nerikes Audiofiler

890 Posts

Posted - 2010/10/23 :  12:31:24  Show Profile Send Klingan a Private Message  Reply
Ser ut som ett Spectral slutsteg i "rummet".
Go to Top of Page

p-pan
Member

155 Posts

Posted - 2010/10/23 :  13:13:44  Show Profile Send p-pan a Private Message  Reply
Eftersom jag var på besök samtidigt i butiken som herrarna huzze, byZan & bearwik så får jag väl kika in i tråden och säga hej.
Det var trevligt att träffas.

Angående elektroniken i "Rummet" så var det med all säkerhet MBL's
cd 1531 ur Noble line serien som spelade. Till den vald signalmottagare (gömd i bänken bakom glasluckan i mitten) användes säkerligen MBL's försteg 5011 även den från Noble Line serien.

Ha det så bra och tack för ett väl upplagt reportage.

P.S

Grabbar...ni glömde att diskaGo to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2010/10/23 :  13:39:17  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
quote:
Grabbar...ni glömde att diska


Kul att träffa dig p-pan
Du såg så proffsig ut med din utrustning att jag var tvungen att fråga vem du plåtade för?

Var hamnar dina bilder då? Kul att se om de blev lika bra som huzzes"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2010/10/23 :  13:43:17  Show Profile Send bearwik a Private Message  Reply

Jag glömde ju nämna truminspelningen som, trots att det var en mp3, lät otroligt bra, fantastisk dynamik och ett enormt klipp i trumslagen, riktigt häftigt!

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

p-pan
Member

155 Posts

Posted - 2010/10/23 :  14:14:48  Show Profile Send p-pan a Private Message  Reply
Du, jag var mest på besök för att få träffa Lars från PL-Audio.
Kameran kom med av en slump så något reportage var aldrig planerat.
Det blir ju lätt att man tappar "känslan" för kameran när det är långt mellan gångerna den används så denna gången blev det mest ett övningstillfälle s.a.s

Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/10/23 :  14:23:54  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Övningstillfälle... Det var ödmjukt, för mig är allt övning, så släng gärna upp kompletterande bilder då jag låter kameran sköta allt automatiskt. Ibland väljer jag dock bort blixten, mer avancerad än så är jag inte.
Go to Top of Page

p-pan
Member

155 Posts

Posted - 2010/10/23 :  15:34:22  Show Profile Send p-pan a Private Message  Reply
Viss kan jag fylla ut med ett par bilder
Det var ju Focal demo
Isotek verkar ju ha kommit med en ny "strömsnok" med låda på magen.
Kanske någon på forumet har hunnit att prova Syncro kabeln och kan delge oss vad den gör för välljudslyssnandet ?Isotek SyncroIsotek Aquarius & GII Titan
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2010/10/23 :  15:46:26  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Bra utrustning är inte samma sak som bra bilder, tro mig, jag vet av egen erfarenhet

För dig p-pan är bra utrustning samma sak som bra bilder, tro mig, jag vet för jag ser det nu

Precis som bearwik påpekade om demon av mp3 inspelningen av trummor, så lät det grymt bra i det akustikreglerade rummet


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

p-pan
Member

155 Posts

Posted - 2010/10/23 :  16:16:12  Show Profile Send p-pan a Private Message  Reply
Tack för berömmet byZan men som du kanske ser så skiljer sig färgsättningen mellan mina bilder.
Det är svårt att fota hos AC pga av de olika ljusförhållandena i butiken.
Dagsljus som blandas med varmt och kallt ljus från de olika lamporna i taket är inte så lätt att bemästra, tycker jag då
Dessutom är jag lite lat och använder som oftast kamerans automatiska läge för vitbalansinställningen (färgton tror jag man kan kalla det).

Man blir väl aldrig nöjd
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.52 sekunder. Snitz Forums 2000