HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 Lagring

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
AlfaGTV Posted - 2011/10/11 : 11:41:49
Lagring

Hur vi än vänder och vrider på det hela så behöver vi ju spara vår musik någonstans. En del av oss väljer att spara musiken på den dator vi också använder för att spela upp densamma ifrån.

Andra väljer att lagra musiken på externa hårddiskar som ansluts till datorn, eller kanske ännu smidigare på en s.k. NAS. NAS betyder Network Attached Storage och en sådan kommer du åt via ditt nätverk. Fördelen med detta kan vara att du kommer åt musiken ifrån mer än en uppspelare, och även samtidigt. Om du t.ex. vill lyssna på Iron Maiden i lurar i ett rum samtidigt som frun vill spela Julio Iglesias i vardagsrummet samtidigt så är det fullt möjligt. Innan du påpekar att detta funkar även via EN dator, så är det inte riktigt lika enkelt att genomföra.
Förutom detta har många NAS:ar inbyggda serverfuntioner för att tillhandahålla t.ex. musik till Squeezebox-enheter eller Linn DS-enheter.

Väljer du att lagra musiken på hårddisken i den dator du använder för uppspelning så behöver du inte fundera på nätverk och infrastruktur, då bör du kanske fokusera på hur du säkrar dina rippningar som du kostat på en massa timmar att genomföra. Men dit kommer vi strax, hav tålamod!

Om man väljer att lagra sin musik i de okomprimerade formaten AIFF eller WAV så innebär detta att du i runga slängar kan lagra 2000 album i CD-kvalitet per Terabyte lagringsyta. En extern USB-disk som lagrar 1Tb, Terabyte, kostar lite mera än en femhundring idag. Och det borde väl räcka till att börja med! Det låter nästa orimligt, men betänk också att när man väl har kommit igång är det lätt att byta till sig musik, samt att köpa högupplöst från nätet, och de högupplösta filerna tar ordentligt med plats.
Om jag tittar in på min egen NAS ser jag att jag har ca 400 album lagrade i CD-formatets upplösning och dessa tar upp ungefär 280Gb diskutrymme.
Nu har jag inte så många högupplösta album ännu, men där kan du nog räkna med ett snitt på runt 2Gb per album och det blir naturligtvis skillnad om det byggs på.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.11 sekunder. Snitz Forums 2000