HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 High End-mässan Stockholm 2012 - Bildtråd

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Rickard.v Posted - 2012/02/11 : 13:01:22
Skapar tråden så jag kan se vad jag missar pga av sjukdom. Välkomna med mkt bilder!

Justerade rubriken lite för tydlighetens skull. /ztenlund
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
MartinH Posted - 2012/03/23 : 00:07:36
quote:
Tack Martin, tror aldrig jag sett Lamm visas tidigare i Sverige så det var ju extra trist att missa M1.2Ref men jag hoppas få chansen igen


Det kommer du kunna göra !!

Audiotrade kommer göra en satsning med LAMM, och det är snart dax för ett LAMM showroom i västsverige, självklart kommer det finnas produkter för demo här hos oss i Stockholm.

Så det blir snart mer LAMM ( till påsk )
thli Posted - 2012/02/23 : 13:30:36
Hehe 4 kvinnor på SAMMA bild, på en hifimässa....måste va unikt ;)
Flageborg Posted - 2012/02/23 : 08:12:26
HighEnd kan være en alvorlig greie - med gretne gamle gubber...

Her er et par av messens hyggeligste opplevelser...

Takk for i år!





HES Posted - 2012/02/23 : 00:41:47
hej Snake2

Der vil altid være en kineser der vil prøve at kopierer din succes imorgen efter du har lavet en succes, det kan du ikke dæmme op for, kun trække dem i retten for at krænke dit patent og design, hvis man har.
Men det får ikke et kineser produkt til at lyde som originalen, det tror jeg mange har brændt fingerne på.

Pris på kabler og resten af anlægget hindre jo ikke den samlede lyd i hvad den var og hvordan lytterne opfattede. Rummets størrelse syntes jeg ikke beretter til et kæmpe højttaler system til mange 1000vis af SEK. Jeg har valgt den højttaler fordi den er fysisk lille med en stor lyd, der passer til rum størrelsen.
snare2 Posted - 2012/02/21 : 10:44:51
Hej
Jag betvivlade inte patentet på Zensati, utan påpekade att de var förvillande lika en kabelkonstruktion som funnits sedan början av 90-talet och som bla testades i det Danska hifimagasinet High Fidelity redan i nr 3/2003.

Sedan vet jag inte riktigt vad du menar med detta:
"Since ZenSati ApS have the global exclusive sales rights over the flat and twisted Patent design of the conductor" og ikke et Bertram kopi

Ta en snabbtitt på bla denna sidan från bla Hong Kong där även den tillverkaren menar att de har patent på den Twistade konstruktionen.

http://www.hktdc.com/fair/proddetail/hkelectronicsfairae-en/1X6AICPB/1X0O413U/HKTDC_Hong_Kong_Electronics_Fair_Autumn_Edition/Speaker_Cable.htm

Det var som sagt ett påpekande och INTE en konstaterande att jag tyckte det var lite likt en annan gammal Dansk kabeltillverkare och att jag tyckte att det var overkill att köra dessa kablar till denna högtalare för ca 45-50k.

Mvh


Sceptic Posted - 2012/02/21 : 09:23:54
quote:
Därav så fanns LAMM i hans rum, vilket vi tyckte var en bra lösning så besökarna kunde få uppleva dessa fantastiska produkter !!


Tack Martin, tror aldrig jag sett Lamm visas tidigare i Sverige så det var ju extra trist att missa M1.2Ref men jag hoppas få chansen igen
HES Posted - 2012/02/21 : 01:28:06
hej
Sceptic:
Det var M1.2 ref (110w class A) vi spillede på i vort rum, sammen med L2 ref og LP2 deluxe phono trin.

Snare2: ZenSati ejer design og patent til de fladvalsede og twistede desisgn du så på de nye Seraphim kabler "Since ZenSati ApS have the global exclusive sales rights over the flat and twisted Patent design of the conductor" og ikke et Bertram kopi

Jeg er glad for at I syntes om vores lyd i rummet.
Klingan Posted - 2012/02/20 : 23:31:12
quote:
Tänk om någon högtalartillverkare kunde förtryckt/stansat något sådant på högtalarkartongerna Nytta med nöjje


Nobelpris pix, det var smart
Erik Andersson Posted - 2012/02/20 : 20:27:28
Verkar varit en mycket trevlig mässa. Men med risk att bli tjatig: Vi var inte med i år heller. Orsaken är främst att fabrikationen av kabinett till våra högtalare inte kommit igång. Konstigt att det är så d-vla svårt att få någonting gjort här i Sverige.
pix Posted - 2012/02/20 : 09:44:19
quote:
Svanås nya diffusorer! De verkar finnas i både plexiglas och papp


Tänk om någon högtalartillverkare kunde förtryckt/stansat något sådant på högtalarkartongerna
Nytta med nöjje
/Pix
MartinH Posted - 2012/02/20 : 09:09:03
quote:
Hur tusan kunde jag missa Lamm? Var det 2.1Ref? Hur kommer det sig att den norska Lamm agenturen visade upp märket här där Audiotrade har Lamm?

Vad gäller inspelningen så är det väl inte banddiskanterna som behöver spelas in utan snarare bas och mellanregister som är oinspelade, men jag tyckte nog inte att det lät hårt och rassligt när jag var där



Hej Sceptic,

Vi på Audiotrade har en bra relation med Gert som driver HighEnd Sound och i år kom vi överens om att han skulle visa LAMM då vi hade andra produkter som vi hade planerat att visa.

Därav så fanns LAMM i hans rum, vilket vi tyckte var en bra lösning så besökarna kunde få uppleva dessa fantastiska produkter !!

Mvh, Martin
Pac Posted - 2012/02/19 : 18:33:10
Sennheisser var på plats också. De visade en ny lur som inte släppts än.



HD700 skall placera sig mellan HD650 och HD800. Jag fick en lyssning på dem och de hade ett härligt ljud!



Pac Posted - 2012/02/19 : 18:26:40

quote:
Lamm är ett magiskt märke som jag har önskat lyssna till länge...och så missade jag detta tillfälle

Ja det var synd Klingan, den anläggningen spelade väl om man lyssnade med mina öron.

Visst är det lustigt att det skiljer så mycket på vad vi bedömer som bra. Det om något visar på behovet av olika lösningar så att var och en kan få sin egen drömanläggning.




jonash Posted - 2012/02/19 : 09:42:52
Flageborg: Okej, jag tog fel på 5Hz.... Det är åskmullret i början a låten jag menar främst. Innan sången börjar.
FBK Posted - 2012/02/19 : 02:29:04
Intryck ifrån mässan var det ja. Jag bestämde mig för ett litet annorlunda upplägg i år och inrikta mig mer på några utställare där det fanns sådant som intresserade mig lite mer än sådant som jag redan har lyssnat på flera gånger utan att det lockat speciellt.

Lyssnade som hastigast hos Ljudmakarn, Atohm GT 1.0 stativarna övertygade med bra ljud. Decisive Audio, nytt Svenskt högtalarmärke lät också bra även om det var tydliga rumsproblem där med basåtergivningen.

Sedan var det rummen där jag tänkte lyssna lite mer och jag börjar med det som gjorde mig besviken och det var Canseda rummet Canton högtalarna, (Var det Reference 5.2 ?) inget register lät vidare bra och det fanns en viss hårdhet och kantighet i framförallt mellanregistret som fick mig att lämna det rummet ganska fort.

Sedan så blev det Marten och nya Django högtalarna och visst lät de bra, men pga den ganska vanliga valet av musik (mässjazz ) så kunde jag inte dra några större slutsatser om dem, lika tråkigt varje gång när utställare väljer att dema med sådan musik tycker jag.

Däremot XTZ Divine kunde man varken klaga direkt på ljudet eller musiken som var varierad. Dessa högtalare låter riktigt bra på alla parametrar även om rummet var för stort för att det skulle bli något rejält tryck i basen, och priset är ju också mänskligt.

Sedan så var det intressant att höra Genelec demon även om jag saknade 8050-modellen bland alla andra som demades, Lyssnar man på elektronisk musik så är detta märke bland det allra bästa i mina öron,var ruggigt kul att lyssna på Yello på den största modellen (8260)

Och sista högpunkten höll jag på att missa då jag stoppade in skallen när jag gick förbi och det stod lite små grejer på en bänk och jag gick vidare. När jag sedan gått ett varv så var det ett jäkla bastryck där inne och jag undrade vad som kunde låta så av det där små grejerna som stod där när jag tittade in sist, men man skulle gå genom det rummet för att komma in till det som lät dvs. Klipsch RF-7 mk2 och här var det drag i botten och med en härlig dynamik och det var utan subben inkopplad, lyssnade även med den inkopplad. Och jag blev faktiskt förvånad över hur bra dessa lät när jag tänker tillbaka på tidigare lyssningar på RF82 och deras dyrare Palladium P37F som jag lyssnade på nyligen i Norge. RF-7 lät bra överlag och var inte lika ettriga i diskanten som de andra har varit i mina öron så dessa högtalare vill jag lyssna mer på i framtiden med egen musik.

Så mässans höjdpunkter var för min del XTZ Divine och Klipsch RF-7 mk2 och är nog de bästa högtalare som jag hittills hört under 50.000kr
Ps. Stack in skallen till en del andra utställare också, men lyssnade inte direkt något när prislappen är så hög att man blir mörkrädd. Sedan att en del grejerna låter bra är en annan sak.
Klingan Posted - 2012/02/18 : 21:06:57
Lamm är ett magiskt märke som jag har önskat lyssna till länge...och så missade jag detta tillfälle

Tur att jag fick lyssna till Audio Note för ett par år sedan på första raden...lever jag på ännu
Flageborg Posted - 2012/02/18 : 11:16:06
quote:


Det är roligt att läsa att vi tycker så olika, rum som jag tyckte lät...ähhh, mindre bra tycker andra lät kanon.

Inte undra på om det kan bli lite motstridiga råd om någon vill ha köptips.

Micke




Lennart Nilsson er en mann som kan lære alle noe om akustikk i et rom - som er mer verdifullt enn hvilket som helst "køptips"... ;)




Her finner du mer om akustikeren Lennart Nilsson...
http://www.akustik.nu/index.php/akustikmiljo/kontakt
Sceptic Posted - 2012/02/18 : 00:20:46
quote:
LAMM elektroniken är mycket trevlig,
På tal om Maggisarna så tyckte jag mig inte känna igen ljudet i dem då jag själv sitter med bla Magnepan och inte låter det "hårt" och "rassligt" om diskanten som dessa gjorde.
Vad jag förstod så var dessa högtalarna helt nya och inte riktigt inspelade, förvånande med tanke på att mässan går av stapel samma månad varje år och det borde vara i utställarnas intresse att se till att produkterna är ordentligt inspelade.


Hur tusan kunde jag missa Lamm? Var det 2.1Ref? Hur kommer det sig att den norska Lamm agenturen visade upp märket här där Audiotrade har Lamm?

Vad gäller inspelningen så är det väl inte banddiskanterna som behöver spelas in utan snarare bas och mellanregister som är oinspelade, men jag tyckte nog inte att det lät hårt och rassligt när jag var där
Micke Y Posted - 2012/02/17 : 20:55:56
Det är roligt att läsa att vi tycker så olika, rum som jag tyckte lät...ähhh, mindre bra tycker andra lät kanon.

Inte undra på om det kan bli lite motstridiga råd om någon vill ha köptips.

Micke
snare2 Posted - 2012/02/17 : 20:14:59
Quote
"PSB One högtalare många positiva omdömmen i utländsk HiFi-press. Någon ÅF i Sverige?
Intressant prisläge 35000:- DKR ger ungefär 45000:- SEK."

Jag har hör dessa förut, men denna gång imponerade de inte på mig, konstigt ändå med den elektroniken som de spelade med.
LAMM elektroniken är mycket trevlig, men det mest komiska måste vara att de kablarna ( ZenSati ) de hade kopplat till högtalarna kostade 315.000kr paret till denna högtalare vad jag förstod av demon, snacka om att elda för kråkorna på dessa högtalare, de såg dessutom att vara ett "plagiat" av Bertram-kablarna ( http://bertramaudio.com ).

På tal om Maggisarna så tyckte jag mig inte känna igen ljudet i dem då jag själv sitter med bla Magnepan och inte låter det "hårt" och "rassligt" om diskanten som dessa gjorde.
Vad jag förstod så var dessa högtalarna helt nya och inte riktigt inspelade, förvånande med tanke på att mässan går av stapel samma månad varje år och det borde vara i utställarnas intresse att se till att produkterna är ordentligt inspelade.
Det var inte bara i detta rum det talades om att produkter inte var inspelade, men konstigt är det ju att få oss konsumenter att vilja köpa produkter för flera hundratusentals kronor för produkter som inte är inspelade, som att få testköra en Porsche med sommardäck på vinterväglag.

Nu kände jag mig lite gubbgrinig
Trots allt så var det en bra mässa om än något trångt i vissa rum men det var en härlig atmosfär som genomsyrade tillställningen.

Bästa minnet från denna mässa är kunden till Audio Concept ( Tomas ) tror jag han heter, det går verkligen inte att sluta lyssna till honom när han sätter igång, det är andra demon jag är på där han håller "låda" och det är alltid lika trevligt och roligt.

Mvh

Edit: Stavfel
Goldfinger Posted - 2012/02/17 : 19:40:29
quote:
Om var och en av de 1000 har 15 års lyssningserfarenhet (också snällt räknat) - då skulle man kunna säga att det finns 15000 år av erfarenhet som tyckte det lät korrekt mot era 100 år som tyckte det var fel fas..... :-) En faktor 150/1 till fördel för rätt fas....


Verkar högst vetenskapligt det där..
Nä men allvarligt, fasfel vid musiksignal behöver ju inte nödvändigtvis synas vid en konventionell mätning av fashanteringen.
Pac Posted - 2012/02/17 : 19:08:54
Här är PSBs hemsida.

Enligt pricerunner skall Sontec ha dem.
Pac Posted - 2012/02/17 : 19:06:16
Figge tack! Jag har aldrig vare sig hört eller sett de där högtalarna förut. De passade verkligen fint in i Lamm/Playback-riggen!
byZan Posted - 2012/02/17 : 18:48:47
quote:
Där blev jag sittande en bra stund och bara njöt av tillvaron och musiken...

Samma här, det var riktigt behaglig, klart positivt
Figge Posted - 2012/02/17 : 18:42:59
PSB One högtalare många positiva omdömmen i utländsk HiFi-press. Någon ÅF i Sverige?
Intressant prisläge 35000:- DKR ger ungefär 45000:- SEK.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000