HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 En liten sommartripp till Amatören och DoubleA

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
HerrD Posted - 2020/07/23 : 20:35:16
Resan var egentligen planerad för sådär 3 år sedan. Men förhinder som inte längre kan minnas satte käppar i hjulen då. Nu blev det äntligen av!

Målet var att lyssna hos Amatören samt stanna lite snabbt hos DoubleA som jag besökt tidigare flera gånger.

DoubleA hade flera intressanta skapelser i prototypstadium, som vanligt. Precis som det ska vara. Den första överraskade med välbalanserat ljud och fin botten där man inte saknade något. Även toppen var behaglig där jag förväntade mig mera övertydligt fokus pga beryllium. Men jag blev positivt överraskad! Homogen och mycket lyssningsvänlig. Med lite finslipning en riktigt fin pralin!Andra högtalaren vi lyssnade av var friskare och mera neutral i tonen. Även den mycket trevlig!

Jag hade vissa problem med någon diskantton som studsade runt i rummet så lite dämpning på väl vald plats kan vara något att kika på framöver. Detta var mindre problematiskt med banddiskanten.


8   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Amatören Posted - 2020/07/26 : 13:14:30
quote:
Kul att det uppskattas, hoppas det kan leda till lite inspiration!
Hehe, för min del så satte du fart på inspirationen!
Här jobbas det för fyllt med akustiken, jäklar vilka skillnader det blir!
Om du gillade ljudet i källaren så hoppas jag du snart kommer att gilla ljudet i vardagsrummet.
Tack för ditt besök, du gav mig energi att ta i tu med "problemen"
HerrD Posted - 2020/07/26 : 09:54:17
Kul att det uppskattas, hoppas det kan leda till lite inspiration!
Pac Posted - 2020/07/25 : 20:14:39
Kul att läsa! Tack för ett fint reportage.
HerrD Posted - 2020/07/24 : 17:38:22
MickeY: Instämmer men jag gillar det framför allt för att det ger ett naturligt ljud utan ansträngning.

DoubleA: Tack! Men jag tycker inte det är så svårt. Förvånas ofta av att alla inte hör alla de fel jag tycker är uppenbara Det är kul att kunna hjälpa till i strävan efter ett bättre ljud. Och ibland blir det extra roligt som när Amatörens ljud visar hur långt man kan komma. En sak som slog mig i hans källare var hur tydligt det var med ursprungsljud och dess utbredning och förändring av reflektioner i inspelningslokalen. Detta är helt underbart när det stämmer och man kan höra dessa skillnader som två varianter av ljud och inte en sammansmetad presentation.
Micke Y Posted - 2020/07/24 : 15:50:13
Kul!

Manliga system, det gillar vi. Det är något visst med membranyta

Micke
Double A Posted - 2020/07/24 : 07:22:21
Tack själv Herr D!
Alltid lika roligt att ha dig på besök :)
Du är fantastiskt duktig på att lyssna och kunna delge konstruktiv kritik. Uppskattas !
HerrD Posted - 2020/07/23 : 20:55:15
På slutet gick vi ner till bioriggen i källaren:Om riggen där uppe är fullvuxen så kan detta spela så man blir rädd på riktigt!

Initialt tyckte jag att ljudbilden var lite hög. Men den låg perfekt i mitten av bioduken. Trots att jag är van sitta framför stora högtalare efter Catacomberna tog det mig säkert 30 min innan jag förstod vad jag hörde. Detta var helt i min smak! Men det var när vi spelade lägre och jag kunde tänka bort systemet som jag insåg att detta var en ny högstanivå vad gäller klang och rymd i t.ex. Janos Starker Bach Cello Suites eller Paco de Lucia med spansk flamencogitarr. Det var lager på lager i djup, klangen var fullständigt övertygande och jag slappnade av och kunde lyssna mig in i musiken utan något som störde. Jag hade inga invändningar och det händer mycket sällan!

Har ni möjlighet så lyssna till detta fantastiska system! Men lyssna länge och noga samt tänk bort högtalarna för att verkligen förstå och ta in storheten.Jag tackar ödmjukt för att jag fått tillfälle att lyssna till detta. Nu vet jag ännu mer vad som är möjligt vad gäller återgivning och vad jag kan sträva efter.
HerrD Posted - 2020/07/23 : 20:42:22
Efter en kortare lyssning och mycket trevligt pratande drog vi vidare till Amatören:Detta är förstås ett mycket fullvuxet system. Men det är jag van vid. Jag noterade ganska snart en murrighet i lästa oktaven som ställde till det för klangen i piano. Men avslagna 18-tummare var det bättre. Även uppåt 2-300 Hz fanns lite resonanta problem som vi kunde minimera med kuddar på främre väggen samt att placera om högtalarna något. Efter detta lät det riktigt trevligt. Men då man ökade volymen märktes att diskanten inte gillade att få så mycket energi i sig. Resten av systemet hanterar det förstås utmärkt. Så en mera effekttålig diskant kan nog göra susen om man ska spela riktigt högt. Här finns potential för något riktigt bra med lite trimning!

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.14 sekunder. Snitz Forums 2000