HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Basnarkoman till granne!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Harman
Member

721 Posts

Posted - 2004/12/21 :  11:33:52  Show Profile Send Harman a Private Message
Silvr, det beror på hur nära grannarna bor....
Jag har inte haft några sådana problem....Spelar ej högre än att det låter en bit in på grannens tomt...

Mvh Dan

*Iron Maiden*
Go to Top of Page

subside
Member

101 Posts

Posted - 2004/12/21 :  17:47:09  Show Profile Send subside a Private Message
quote:
Nästa gång grannen spelar högt, gå upp till honom och be honom följa med till din lägenhet så han kan höra vad du hör. Det fungerar nog bättre än att be honom skruva ner.

Han bor faktiskt brevid mej, jag har faktiskt aldrig hört gannarna ovan eller under mej, lustigt nog, då det brukar vara det folk klagar på... Och väggen som jag har mot grannen, är en enda stor betongvägg ca: 6x3 meter, antar att så fort den är i rörelse så hamnar vi vid låga hertz...


Peter S: Vill bara att han ska va tyst, har ingen lust att bli kompis med honom (helst vill jag inte ha någon som helst kontakt med mina grannar, är inte så social av mej ) Men en bra ide gav du mej, ÖRONPLUGGAR! helt galant ide, ska genast åka iväg och köpa!



Svårt det här med att bo i stan, bott på landet i hela mitt liv tills i juli. Saknar verkligen tystnaden...

Edited by - subside on 2004/12/21 17:54:29
Go to Top of Page

subside
Member

101 Posts

Posted - 2004/12/21 :  17:56:30  Show Profile Send subside a Private Message
Hehe, 97 posts, nu med det här 98, får man en godisklubba eller nått vid 100?
Go to Top of Page

Bubben
Member

1032 Posts

Posted - 2004/12/21 :  18:07:37  Show Profile Send Bubben a Private Message
Man får fyra, röda stjärnor lagom till jul...

"-Kvantitet är oväsentligt utan kvalitet."
Go to Top of Page

Toerne
Member

54 Posts

Posted - 2004/12/21 :  19:37:55  Show Profile Send Toerne a Private Message
För ett par år sedan var jag tonåring och bodde i kedjehus då, en kompis som var bastokig hade byggt några 15" basar som han blev less på och sålde. En kille som bodde 30-40 meter från mig köpte en av basarna. Sen vaknade en massa dagar till basgången av Rusiak - Hiphopper. Men klockan var ju närmare lunch så klaga gör jag bara när jag träffar killen nu förtiden. Men då är det med glimten i ögat. Jag menar att vakna klockan elva en sommarmorgon för att någon lever om är ju ingenting. Dom kunde ju lika gärna byggt om altanen eller klippt gräset, det väsnas också.
Go to Top of Page

Patrik B
Member

440 Posts

Posted - 2004/12/22 :  11:27:50  Show Profile Send Patrik B a Private Message
Under mina studentår så bodde jag i ett hyreshus där det fanns många dubbleter. I dubbleten under mig och min polare flyttade det in en 'snorunge' som trots tillsägningar o dyl kunde komma hem och spela hög musik oavsett tid på dygnet. Ett riktigt svin var han faktiskt (slog sin flickvän, vandaliserade i trapphuset, slog sönder rutorna på sin egen lägenhet! etc)!

Nåväl, efter ett tag började vi ledsna så vi började fundera på hur man kunde få honom att sänka volymen (när han svinade på annat sätt så ringde vi polisen). Slutsatsen blev att plocka fram tongeneratorn och koppla till stereon! En 30Hz ton som satte fönster, dörrar och element i svängning räckte för att han skulle sänka volymen j*vligt snabbt. Efter ett par upprepningar så lugnade han faktiskt ned sig då han säkert misstänkte att hans dyrbara stereo var påväg att gå sönder.


Men som sagt, i början ska man hellre fria än fälla. Så ta det lungt, hälsa på grannen, var trevlig och förstående. Vet grannen vem du är (dessutom så kanske han tycker att du är en trevlig person) så är det svårare att vara vårdslös mot dig!

Mvh
Patrik B
Go to Top of Page

mapem
Member

611 Posts

Posted - 2004/12/22 :  15:05:06  Show Profile Send mapem a Private Message
Hej på er, bor man i flerbostadshus får man vara lite tolerant, särskilt om man själv spelar högt ibland. Vi bor mitt i stan (Stockholm) i ett gammalt hus och vi hör grannarnas tv-tittande, pianospel, högljudd argumentation då och då, klampande i golv, snapsvisor av manskör kl 3 på natten, yngsta granntjejen spelande samma låt om och om igen när hon har kompisar hemma, med basen uppvriden och full loudness förståss, en annan granne har ofta sena fester med hög musik och folk som skrålar ute på balkongen....vissa nätter är det svårt att sova. Men eftersom vi själva gärna spelar högt och säker stör en hel del klagar vi inte på grannarna, som f ö alla är mycket trevliga personer. Frågan har aldrig ens varit uppe på mötena i bostadsrättsföreningen, fast vi alla måste höra varann väldigt väl. Toleransnivån är rätt hög, vilket är bra tycker jag.

Men det kan vara värre. Jag växte upp på femtiotalet i en nybyggd förort. Där hörde man när grannen hostade. En gång frågade en kompis som var hemma hos mig varför vi hade radion på, ingen lyssnade ju. Men det var alltså grannens radio.

Vi bodde i radhus ett tag, med pappväggar till grannarna, och det vår vedervärdigt, otroligt lyhört. En 16-årig son till ena granenn hade fest såväl fredag som lördag till klockan fem på morron, och det gick inte att prata med dem. Mamman var inte bättre, hon hade också vilda fester, folk spydde i rabbaterna o s v, men det tog slut när hon äntligen hittade en ny karl och flyttade.

Grannen på andra sidan repade ibland med sitt dixie-band, men då bjöd han in alla grannarna för att lyssna. Det var ju trevligt! Vi umgås fortfarande, fast vi flyttat.

Att bo i villa kanske är en bra lösning, men radhus tror jag är det allra sämsta, dels för att de ofta är dåligt isolerade, men också för att det är svårt att komma åt problemet när folk själva äger bostäderna. Dom kan ju inte vräkas.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.61 sekunder. Snitz Forums 2000