Om du parallellkopplar 2 trioder och kör samma ström genom dem blir totala strömmen dubbelt så stor och alltså måste resistanserna halveras för att spänningarna skall bli korrekta.
Om möjligt, är det då inte klokt att ha separata katodmostånd (+ev. avkopplingskondingar för att få bättre balans mellan trioderna? Om grid-stoppers används ska de förstås också vara separata för bästa skydd mot RF-oscillation. Om just 6SN7 är ett rör som vill ha GS är jag fel person att uttala mig om.
Separata katodmotstånd och även "gridstoppers" är att föredra och det borde jag kanske skrivit, de blir för övrigt av samma värde som med ett enstaka rör. Lastimpedansen kan däremot halveras med 2 parallella rör.
Visst sjunker rörbruset också genom parallellkopplingen som en trevlig bieffekt? Enda nackdelen förutom högre strömförbrukning borde vara att ingångskapacitansen ökar. Men hur stor betydelse har detta? (beror naturligtvis på applikation)
Varför jag undrar är att jag snaglar på JE-Labs för 300B med en halv 6SN7 och om man kanske kunde parallell koppla den.... känns ju inte bra att ha den ena halvan "aktiverad" men inte kopplad (tror att det är direkt dåligt oxo) Så i schemat är det 22K och jag antar att det bara är att halvera värdena...... Men behöver man tänka något på uppsättningen av 76:an när impedansen ökar?