HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Sten-Klen: mer gainclone åt folket...(Kubmätt)
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/10 :  09:13:39  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply
quote:
Lägg i allt och fyll skiten med murbruk

Efter att ha effektivt rundat till fyra borr (på tre hål) avsedda för metallbruk så kan man välja att tänka så, ja. Eller så gör man som jag och inser fakta och åker och köper borr avsedda för att borra i sten/betong med. Jag kan lova att skillnaden är fundamental. Så - glöm snikvarianten om att använda andra borr än betongvaranter - det går inget vidare.






Borra, borra, hacka, hacka.



Oavsett om förstärkarens låda är av trä, metall eller betong så behövs i regel ett antal hål för att underlätta montering och efterföljande hantering.

Det skall dit ett par ingångar och två par utgångar. Samt även ett nätintag för att få hela projektet att 'gå' så att säga. Sen var det ju det där med att få dit transformator och förstärkarmodulen...


Nästa affär blev IKEA. En guldgruva för DIY:are. Jag hittar vad jag söker. Det blir två artiklar för min del:



De schyssta alu-benen till vänster var först tilltänkta som fötter (efter kapning) till något kommande projekt, men i botten satt en justerbar fot som fångade mitt intresse. Den gick att skruva ur och man fick i handen en plastfot med en maskinbult uppstickandes ur. Här hade man ju faktiskt något att skruva fast trafon med för att få bultens tryck över en större area.

Passar perfekt!



Disksvamphyllan (eller vad det nu är för något) till höger är tilltänkt som något annat, men som sagt det har borrats lite mera innan vi kommer dit...



Provmonteringen för fotot verkar bli rätt ok! Det var bara nätbrunnen med sin fyrkantiga form som var knepigare att få dit. Gäller ju liksom att få dit den, men ändå behålla en lagom tajt-het så det verkligen sitter... Verktygen som använts är en skruvdragare för hålen och en spårskruvmejsel och hammare för nätbrunnshålet. Med lite tålamod passar brunnen perfekt!





Det svåraste var faktiskt att få dit rca-kontakterna då de maxade en materialtjocklek om 4-5mm. Jag fick alltså försänka godset så att de gick att montera. Lite nervöst var det när betongen närmade sig 4mm och jag fick skrapa med en skruvmejsel för att få det slätt och fint då jag var rädd att materialet skulle spricka. Men det höll och glad är jag för det...



Forts. följer...

Edited by - rannagarden on 2008/02/10 19:09:03
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/10 :  20:18:16  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Hacka. Hacka. Borra. Borra.


Betongborren inköpta för handarbetet blev 16, 12, 10, 6 och 4mm. 6mm behövde jag dock inte använda. 16mm användes för att försänka rca-kontakterna och 10 för att få dem igenom, om jag minns rätt. 12mm behövdes till högtalarkontakterna för att få dit de skyddande plastbrickorna. Kändes gott att slippa tänka på ledande material i chassiet. Stadig på handen bara och ha uppsikt över borren - den lille rackarn kan lätt slinta iväg - å så vips så har man ett hål helt åt fanders. *harkel*

Men arbetet går snabbt, är okomplicerat och det blir inte mycket damm eller oväsen. Lätt ett sk. balkongarbete, eller möjligtvis ett köksbordsjobb om man tillåts. *harkel* - igen...



På insidan - för att skydda trafon från den skrovliga botten lade jag ett doslock till en eldosa (svart plastmaterial som har lite tacksam svikt för att kunna dra åt ordentligt). De två, grå plastfötterna från IKEA sitter samman i trafon med en kraftig distansmutter. Sedan är tafon fastnaglad mot botten med ren handkraft. Sitter som berget och godset i krukan håller bra.

Här är allt i kontaktväg provmonterat och trafon sitter på plats för anslutning.



Ovan trafon ligger uppåtböjda de fyra sekundärer som skall in i nätdelens fylpoliga skruvplint (se trådens början om hur nätdelen byggdes).

Man kan förledas att tro att det är gott om plats i krukan, men det är i själva verket transformatorn som är liten. Krukan håller ett yttermått om 16cm och innermåtten pendlar mellan 12 och 14 ca.


"Va, nu!? En pluttig trafo? Nej, nej, nej... 300VA är ju standard till en GainClone".


Kan hålla med om att det alltid är skojigt med stora, tunga och fina trafos. Men av utrymmesskäl väger min utvalda in på endast 80VA. Dubbla sekundärer á 18V, 3,3A per lindning och 80VA räcker alldeles finemang till att driva ett par LM3875 till bra med volym. Men mer om det senare...



Provmonteringen gick som planerat, så när som på att liiite gods behövde skavas bort från en försänkning till ena rca´n för att kunna dra åt ordentligt. Men överlag så kunde allt justeras till 'acceptabelt' och det var dags att löda lite igen. Högtalarkontakterna först... Bort med all plast, botta lödkolven och värm allt vad tyglarna håller.



En lagom bit kabel valdes (ursprungliga rullen från Biltema!) och det blev alldeles jättebra. Passa fingrarna bara - det tar en stund för så här tjockt gods som i högtalarkontakterna att svalna!


Min hand och en skiftnyckel på 8cm illustrerar att det kan bli bökigt när 'kråmet' skall hivas i.

Pekfingervalsen...




Dra åt ordentligt!


Forts. följer...

Edited by - rannagarden on 2008/02/10 20:19:35
Go to Top of Page

Kmj
Member

2870 Posts

Posted - 2008/02/10 :  21:29:00  Show Profile Send Kmj a Private Message  Reply
quote:
Men av utrymmesskäl väger min utvalda in på endast 80VA. Dubbla sekundärer á 18V, 3,3A per lindning och 80VA räcker alldeles finemang till att driva ett par LM3875 till bra med volym.


ser man på, 80VA brukar väl annars vara minsta rekommenderade per kanal.

.....where the music comes to die.
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/11 :  23:43:35  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply
quote:
80VA brukar väl annars vara minsta rekommenderade per kanal.
Låter rimligt. Men lyssningserfarenheterna talar dock för att man inte skall skygga för mindre doningar. Mindre är billigare och borde följdaktligen hjälpa till att lätta på lädret för svagsponsrade lödarentusiaster som en annan.




Ett skepp kommer lastat.


För att kunna 'fästa' förstärkarmodulen, med kylprofil och allt i 'lådan' så bra som möjligt behövdes lite tankeverksamhet. Insidan var ju allt annat än jämn och det behövdes tas hänsyn till. Snyggt och prydligt är ju ett krav! Inga kråkbo här inte. Vände och vred på det med det var här Asker från IKEA kom till undsättning.



Beståendes av två smala vinkeljärn och en 'bricka' plockade jag bort brickan och kapade och borrade i vinklarna enligt ritningen (min fina, fina illustration ovan). Det är bra med material i vinklarna, 3-4mm aluminium, så jag monterade kylflänsen ståendes på vinklarna med ett par 80mm maskinbult.



Fuskar lite med time-linen här då hålen för operationen syns på flera bilder innan, men tanken är att vinklarna och således hela klabbet/innanmätet skall monteras utifrån med fyra skruvar. Som nedan:






Så... Vad återstår? Tja, högtalarkablaget är lödat på polskruvarna och de måste ju anslutas till förstärkarkorten om man skall ha nåt ljud ur dem, så det blir nästa drag.

Och som misstänkt; Det börjar snart bli tajt om utrymme. Men vill man så kan man (som det heter).

Skruva, skruva...



Rätt pol på rätt skruvanslutning, så slipper man tråkig felsökning! *host* *harkel*





Åh, vad bra det blir. Men se upp med kardellerna! Ingen kortis här inte!



Forts. följer...

Edited by - rannagarden on 2008/02/11 23:44:36
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/12 :  23:31:55  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply


Allt skall ned i 'stenen'.


Så det är ingen idé att fuska. Det övre kortet får sina högtalarkablar fastskruvade också. Nu är bägge kanalerna representerade på utvägen åtminstone. Tjusigt värre!





Jag inser nu att jag missade att ta några bilder på sammankopplandet av själva trafon och nätdelen. Men ärligt alltså, så var det så bökigt att både hålla och skruva fast kardellerna att inga händer fanns över till kameran. Men enkelt beskrivet så är det bara två dubbla sekundärer ut från trafon som skall skruvas fast i nätdelens In-plint med sina fyra skruvar. Borde inte skänka något större motstånd.


Bild eller inte på det - så blev det iaf bild på klabbet nedsänkt och monterat i 'lådan'. Lådans insida något skev, men som beräknat kan man justera hela innanmätet med de fyra skruvarna samt lite handgemäng. Voilá!




Det sitter förvånandsvärt bra och stadigt. Om någon undrar vad det är för grå-vita trekanter i lådans överkant/hörn, så är det de tilltänkta bärarna av ett kommande lock. Att fästa dessa utan att göra mer hål i krukan var lite klurigt men nöden råder bot, som man kan säga ibland...

Öh, det torkar rätt snabbt...



Kemisk metall gör att plast mot betong sitter som gjutet(). Men ljudet skall in någonstans också och då behöver man löda lite mera igen. Vad jag siktar på är dessa:





Det syns att man fick hacka lite gods för att få ned tjockleken på krukväggen lite, men nu sitter det som berget. Dags att värma lödkolven igen...


Forts. följer...
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/13 :  22:46:56  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply


Allt skall ned i 'stenen' - 2.



Fasansfullt nöjd med passformen och att allt gått väl hit intills, så löder jag kontakterna för signalen på plats. Ruggigt nära en andra lyssningstest nu.




Det ser rörigare ut än vad det är i stenen. Kablagen för respektive kort hålls isär ganska väl. Mycket nyfiken nu på om det uppstått några dumheter i och med själva nedklämmandet i lådan. Kortisar eller störningar exempelvis...


Lyssnar...




Jajjamensan! Ett par Nålar får tjänstgöra som testoffer ifall krukan laddad med 230V skulle få hårdhäng och smälta talspolarna eller liknande saker. Roligare att lätta på lädret för ett billigare element, så som det till nålarna, kontra övriga högtalarparkens koner. Kopplar samman allihop, slår på strömmen och det är väldigt tyst och fint... Inget brum, brus eller knasigheter. Härligt!





För att hålla löskomponentantalet (cd, försteg, kablage osv) och summorna per spelad ton nere på lagom nivå är signalkällan faktiskt tilltänkt att vara en MP3-spelare. Och den har ju således inbyggd volymkontroll och det funkar över förväntan - faktiskt! Det går alldeles utmärkt! Spelar på som bara den. MP3´n är en Creative Zen PLus och har vad jag förstått ganska medel signalstyrka på utnivån, men det verkar spela på med bra förstärkning och chippen gör verkligen sitt jobb.

Spelar på ordentligt under ett par timmar och övervakar både kort och kylfläns. Blir bara aningen mer än ljummen, men lååångt ifrån för varm för att klara biffen.


Nä, dags att ta det vidare. Kan ju inte ha krukan sådär; barnen skulle ju ha en heldag med att stoppa fingrarna i pappas nya bygge. Måste ju ha ett lock liksom...


Forts. följer...
Go to Top of Page

Magoo
Member

509 Posts

Posted - 2008/02/14 :  06:45:00  Show Profile Send Magoo a Private Message  Reply
Bara att vända den upp och ner...

Trevligt repotage. ÄR MP3'n nätansluten eller får du ta bort den då och då för att ladda den?

comfortably numb
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2008/02/14 :  08:53:34  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message  Reply
Det var ju ett väldigt snyggt och trevligt reportage, med resultat i samma stil. Ang. Lock tycker jag du skall göra ngt med Rör, som glöder fint. Eller så gör du en hållare till Zenen, med laddstation etc...

Blir lite avis också, själv sliter jag med min LM4780 dudek-historien och dessa känns ju grymt komplexa i jämförelse med din lilla söta Stenbit.

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/14 :  08:57:58  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply
quote:
Bara att vända den upp och ner...

En genialisk lösning på ett slingrigt problem. Hade faktiskt det på bordet för test, men estetiskt satte monteringsanordningen för ringtrafon käppar i hjulet för det. För visserligen vore det simplare och billigare att göra så, men jag ville satsa på något mer tilltalande än en grå plastfot att vila ögonen på.




Locket på.




In träder min hjälte från IKEA igen: Asker!



Själva vinkeljärnen har redan använts till att montera kylflänsen i krukan, men det lämnar ju 'tvålkoppen' (eller vad det nu skall kallas) kvar. Det var dags för bågfilen och metallfilen att komma fram igen igen. Brickan kapades vid de röda strecken och filades snygga som fasiken.

Och jag skulle vilja hävda att det blev lite stiligare än om jag bara ställt den upp och ned.








Det kluriga var att få locket någorlunda tight mot krukans oregelbunda kanter - men och andra sidan behövs en liten luftspalt för värmereglering. Sedan var det att leta upp lämpliga skruv för montering.

Forts. följer...
Go to Top of Page

Zei
Member

826 Posts

Posted - 2008/02/14 :  09:07:23  Show Profile Send Zei a Private Message  Reply
Riktigt roligt reportage!

Snyggt och orginellt dessutom. Gratulerar.

/JZ

Signatur..
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2008/02/14 :  09:28:28  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message  Reply
Men vanudå....ingen fint färgad lysdiod på framsidan?

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

ChristianL
Starting Member

32 Posts

Posted - 2008/02/14 :  20:21:58  Show Profile Send ChristianL a Private Message  Reply
Väldigt intressant reportage. Då jag snart skall börja bygga på min LM4780 GainClone från Audiosector så var detta bra att läsa igenom.

Var har herrn hittat de tjusiga polskruvarna?
Go to Top of Page

Mr P.S
Member

62 Posts

Posted - 2008/02/14 :  22:41:01  Show Profile Send Mr P.S a Private Message  Reply
Tack för trevligt repotage.

Blev faktiskt lite sugen på att damma av minna Gainclone kort

Och försöka få till en snygg och stadig låda..
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/15 :  00:34:08  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply
quote:
Trevligt repotage. ÄR MP3'n nätansluten eller får du ta bort den då och då för att ladda den?
Ej nätansluten och behövs laddas varannan var tredje dag eller så beroende på hur mycket man lyssnar. Man bär ju med sig spelaren och kopplar in den i anläggningen när det känns bra.

BTW så lirar den tillsammans med dessa trotjänare i en vrå på andra våning:




Ett par tröga och sura men välspelande NHT1,5. Enligt mångas utsago riktigt trögdrivna och behöver redigt med krut för att spela. Känsligheten på 85dB(!) kan nog skrämma många stärkare... Men döm av min förvåning att en GainClone försörjd med en plutttrafo på 80VA á 2x18V vilket genererar inte direkt farligt med watt kan spela så öronen vill hoppa loss. Nu är ju jag den förste att erkänna att rummet inte är speciellt stort (7kvm) och lyssningsposition hamnar 2m eller så från högtalarna, men det är ändå så man känner en uns av stolthet inför bedriften.

Högtalarnas placering är ju självklart en kompromiss här och ger tydligt en basförstärkning upp till några hundra Hz på grund av sin hörnplacering. Men samtidigt ger allt sammanlagt en riktigt bra stereokänsla med bra placeringar och ur ljudbilden helt försvinnande högtalare. Supernöjd! Samt att basförstärkningen ger en extra rolig kick till dubbelkaggarna när det spisas metal!


Som verklig kontrast kan jag nämna att Sten-Klen varit på besök hos bekanta också. En test mellan ett Rotel991, IcePower på 2-300W samt Sten-Klen. De skulle driva ett par Usher 6391 (om jag inte flummat till det helt). Här ser man lille Stenis intill en enorm Ice-Power översittare:



Testet i fråga var en ögonöppnare och allt man hört om att Ice skulle dominera kontrollen över baskonen var sanna... Kontroll var ett understatement. Sanslöst högt kunde spelas och allt var frid. Men Rotel öppnade en annan klangvärld av nyanser i mellanregister och uppåt. Plus att kontrollen inte var mer en än uns efter om ens det. In träder Sten-Klen och vill vara med. Och jodå, det spelar. Mp3 och allt. Inte samma kompromisslösa baskonsdomptör som Ice eller Rotel, men imponerade med behagligt mellanregister och generösa klangfärger som bjöd in till lyssning. Påminde mer om Rotel än Ice i sitt spelsätt. Tappade ork vid höga volymer, men klippte inte eller hittade på annat fuffens. Tjoho! De små rackarna orkar betydligt mer än vad man kan tro.




quote:
Men vanudå....ingen fint färgad lysdiod på framsidan?
Nepp. Man kan kalla det att växa upp. Nää, skoja bara. Hade det i tankarna, men ansåg att det pajade estetiken. Snyggare med slät fasad utåt. Kanske har nåt annat på lut dock, men det blir senare i så fall.
quote:
Riktigt roligt reportage!

Snyggt och orginellt dessutom. Gratulerar.
quote:
Tack för trevligt repotage.

quote:
Det var ju ett väldigt snyggt och trevligt reportage, med resultat i samma stil.
Tackar! Roligt att det uppskattas.
quote:
Var har herrn hittat de tjusiga polskruvarna?
Ebay.





Alla borde få ha en vrå av trevlighet där man kunde få dra sig tillbaka för njutning. Här har jag min tillflyktort när barnen och sambon vill se Nicke Nyfiken eller Let´s Dance och ockuperat storstereon i vardagsrummet.

Det blev svarta maskinskruv med försänkt insexskalle till locket.



Stone-Clone eller Sten-Klen kvittar lika - Låt inte dina vänner narras.


Mer GainClone åt folket!



Tror jag fått med det viktigaste...

/M

Edited by - rannagarden on 2008/02/15 00:35:57
Go to Top of Page

emil
Member

586 Posts

Posted - 2008/02/15 :  08:50:55  Show Profile  Visit emil's Homepage Send emil a Private Message  Reply
Mycket trevligt reportage! Coolt att du byggt den i Sten/betong

Jodå dessa små rackare spelar på bra man blir lurad av storleken på de små chippen.
Go to Top of Page

mr.olle.norell
Member

443 Posts

Posted - 2008/02/15 :  09:13:19  Show Profile  Visit mr.olle.norell's Homepage Send mr.olle.norell a Private Message  Reply
Kul bygge helt klart! Man blir lite sugen på att bygga Gainclone, men man kanske ska bygga klart sin rörförstärkare först

Olle Norell
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2008/02/15 :  09:13:57  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message  Reply
Har för mig att Svalander ha liknande polskruvar BP-191 eller nåt sånt..

- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/02/15 :  10:15:10  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Läckert med annorlunda tänk och stor miljötänkande när alla delar kan användas (syftar på tvålkoppen).
Imponerad
Vad blev slutliga yttermåtten/vikten på pjäsen?
Go to Top of Page

Tobbe_L
Klubbmästare i AÖ

9028 Posts

Posted - 2008/02/15 :  10:29:32  Show Profile Send Tobbe_L a Private Message  Reply
Rock on
Sten coolt bygge

Jag är inte dum....
Jag har bara otur när jag tänker
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/02/15 :  17:25:29  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply
quote:
Coolt att du byggt den i Sten/betong
Javisst! Som sagt en idé jag haft ett tag om att bygga något i en kruka eller liknande. Tyckte att det blev estetiskt och snyggt. Extra snyggt tycker jag det blir när man inte direkt ser vad det är - inga dioder, reglage eller kontakter synliga. Som sedan visar sig kan spela öronen av kompisarna blir en bonus.
quote:
Läckert med annorlunda tänk
Och dessutom simpelt och billigt. Inte mycket till verktyg krävs och grundkonstruktionen av själva förstärkaren är jättesvår att misslyckas med.
quote:
Vad blev slutliga yttermåtten/vikten på pjäsen?
Sten-Klen väger in på ca 5kg, varav krukvikten bidrar med ca 3kg. Det står stabilt. Yttermåtten (inkl. polskruvar) blir ca 16x17x18 (BxHxD). Den har en gummitass från Kjell&com i varje hörn för att bli lite absorberande.

/M
Go to Top of Page

Ryssen
100.000-klubben

8246 Posts

Posted - 2008/02/15 :  17:58:32  Show Profile  Visit Ryssen's Homepage Send Ryssen a Private Message  Reply
Kanske högtalare i matchande krukstil nu då?

Learning by burning..
You say that you can read my mind--Be careful of what you might find. -Ozzy-
Go to Top of Page

antune
Starting Member

49 Posts

Posted - 2008/02/15 :  18:20:47  Show Profile Send antune a Private Message  Reply
Kul reportage!


-Anton-
Go to Top of Page

Labbe
Medlem, HiFi Norr

2052 Posts

Posted - 2008/04/05 :  17:58:17  Show Profile  Visit Labbe's Homepage Send Labbe a Private Message  Reply
trevligt bygge det här.
Finns det någon komponent lista, eller har jag missat den?

In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates.

Ansvarig för EleganZe Project

Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2008/04/05 :  22:47:16  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message  Reply

Nej, det är riktigt. Någon regelrätt komponentlista har jag inte bistått med. För den byggsugne kan det bli ett himla letande mellan inläggen för att snappa upp ledtrådar...

Om man utgår från vad som utgör grundschemat av själva förstärkaren på sid 1 så borde det bli ungefär så här:

1st LM3875 (plus silikonpad för isolering mot kylfläns)
2st 22k motstånd
1st 680R motstånd
1st 1R motstånd
1st 4,7µF (nonpolar-/bipolar- elektrolyt)
1st 0,22µF (filmkonding)
2st 1000µF (elektrolyt)

Ovan utgör 1st kanal. Man får ta x2 för att få stereo. Glöm inte kylfläns!


Nätdelen består av:

1st ringkärnetrafo 80VA (man kan ta större också) 2x18V sek.
2st 10000µF (elektrolyt)
4st DSEI12 (MUR820 eller likn. funkar också fint - switchdiod för likriktarbrygga)
2st 0,1µF (filmkonding)


Allt är byggt på experimentkort från kjell&co plus lite kopplingsmateriel och kablar.


Var det en än mer exakt komponentlista du var ute efter så kan jag precisera bättre om så krävs.

/M
Go to Top of Page

vemsom
Member

6618 Posts

Posted - 2008/04/05 :  22:58:38  Show Profile  Visit vemsom's Homepage Send vemsom a Private Message  Reply
Kanonsnygg!

// fd. Klubbmästare och grundare av eoJeud // fredrik@vemsom.se / www.vemsom.se - - - DIY or DIE! - - -
// Min "läggning"
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.83 sekunder. Snitz Forums 2000