Ett råd i all välmening, ta inte förgivet att det är samma hårddisk i usb-hårddiskar som de som man köper löst i butiken. I många fall är det nog lika men man kan ha olika firmware i hårddiskarna t.ex. så att dom stängs av om dom inte används efter ett par minuter, har lägre överföringshastigheter m.m.
quote:Lämna aldrig stigen! Seagate är det enda som går att lita på, glöm aldrig det!
He he för mej är det tvärtom... 2 st 2.5 tums Seagate 320Gig diskar har kraschat för mej inom loppet av 2 veckor. 3 st Samsung F1 750Gig har nu spunnit utan några missöden i c:a 1 år. Så för mej gäller det omvända ... aldrig mer Seagate. Stört mej dessutom på konstigt tickande från deras diskar. Det är Samsung eller Western Digital i fortsättningen för min del.
2.5"? Varför skulle man vilja ha det? Min 2.5" Seagate har iof hållt i runt 3 år nu utan problem, den är dessutom så tyst att jag ibland måste kolla på HDD-leden för att fatta att datorn jobbar. Jag har haft typ 10 olika Seagate i servers som har perfekt statistik, alla har klarat kontinuerlig drift i 4 år eller mer och har bytts ut pga kapacitetsbrist. Mina workstatiosn har dessutom runt 7 Seagatediskar (jag vet faktiskt inte exakt hur många :) ) och dom funkar exemplariskt. Visst dom har ett litet sökljud men hellre det är sektorfel...
Inser nu att jag borde sett detta komma iom att jag har haft problem med vissa filer på diskarna innan, trodde då att det berott på virus/korrupta program på arbetsstationen men nu är det ju givet att det är disken.
Ja, ASUS-kortet skall ge full rate video ut också, eftersom det som första kort är avsett för full rate playback av Bluray. Enligt hemsidan har företag med licensierade tekniker bidragt till ASUS kort.
Om du tänker köra Asusgrejer och Linux så tycker jag du skall kolla att det finns fullt stöd för alla Asuskretsarna. Har usla erfarenheter av just Asusgrejer som inte verkar följa nån standard alls.
Asus använder standardkretsar i lika stor omfattning som någon annan? Vet inte riktigt vad du syftar på? Det enda jag kan tänka mig som skiljer är möjligtvis att dom har extra styrenheter för SATA och möjligtvis nån annan form av fläktstyrning men resten bör vara "standard"?
Jag syftar på att jag med osviklig presicion lyckas välja all hårdvara som Linuxfolket inte gillar så dom vägrar att utveckla nåt som funkar på det. Naturligtvis är det i princip omöjligt att googla fram detta om man inte sitter och googlar konstant i 4 veckor utan paus. Senast så var det nåt chipset som tydligen inte var det alla tyckte man skulle köpa och då var det kört.
Nu har jag servern/HTPCn uppe igen btw. gick förvånansvärt smärtfritt att installera RAID och kryptering (utan att jag öht försökt det innan) plus allt annat jag behövde. Tog under 2 timmar. :)