HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hemma hos AlfaGTV
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/01/05 :  06:47:03  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Grattis till ett bra köp!

Måste vara du som "snodde" den Orbe som låg ute till salu strax före jul mitt framför ögonen på mig...

Har i brist på en riktig Orbe i stället roat mig med att beställa hem ett Michell Orbe Clamp Upgrade Kit. Michell- kännarna hävdar att en Orbe- klämma är ett måste för att få ut mesta möjliga ur GyroDec, ska bli spännande att prova vad den kan göra för skillnad...

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.

Edited by - GyroSE on 2014/01/05 06:56:40
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/01/05 :  11:08:05  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tackar Jojje och GyroSE!

Det ÄR en fantastisk maskin, denna Orbe SE. Och jag tror att Orbe-klämman kan vara en mycket bra uppgradering för Gyro SE'ns tallrik. Den har mera substans och fungerar väldigt väl, faktiskt väldigt lik VPI's konstruktion på Classic mk I/II.

VH Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/01/05 :  19:08:12  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
En bild är väl aldrig fel?


Det är Ane Brun - Changing of the Seasons som spelas.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/01/05 :  19:48:53  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Finfin spelare det där men Gyron är ändå snyggare på något sätt...

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/01/15 :  22:57:28  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Helt rätt GyroSE! Orbe SE är inte samma visuella upplevelse som Gyro. Men perkele vad det låter fint!

På den digitala sidan har den gamla hunden till sist lärt sig sitta?!?!?!
Jag har slutligen skaffat mig en Squeezebox Classic och det är ju svårt att argumentera mot systemet när man redan har ett befintligt nätverk, trådbundet för musikströmmen och trådlöst för manövrering via iGrej eller liknande.
Manövrering sker mha Squeeze Controller, och det fungerar mycket väl. Setup och optimering kommer så småningom kanske att bli mera lättförståeligt. Från början drabbas man av märkliga översättningar och dåligt beskrivna alternativ. Precis som när det gäller musikdatorn är det för mig KISS som gäller; Keep It Simple Stupid!
Det betyder för mig att man inte har mer lull lull igång än vad man behöver och det var inte enkelt att tolka ut vad aom gör vad i tillvalslistan.

Jag har även dela ut samma musik på min QNAP NAS som min Sonos har tillgång till. På QNAP har jag givetvis även installerat Squeeze Server och konfat efter bästa förmåga.

Systemet verkar som sagt fungera mycket väl, och jag kan både lyssna till Spotify, Internetradio och mina okomprimerade AIFF-filer.
Mer andra ord är det klart för drabbning;
Sonos eller Squeeze som digital transport, vilket låter bäst?

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2014/01/15 22:58:04
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7353 Posts

Posted - 2014/01/15 :  23:06:33  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
quote:
Sonos eller Squeeze som digital transport, vilket låter bäst?

Nu lär det dröja innan det är aktuellt för min del med sådant, men intressant blir det ändå.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/01/16 :  10:23:20  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Detta skall bli spännande! Tar gärna med mig min Touch och promenerar ner när det är dags att jämföra de 2 combatanterna.

VH Johan
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/01/16 :  11:47:45  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Kan tänka mig att Orbe är något alldeles extra i ljudväg. Ska inom kort montera den nyligen anlända Orbe- skivklämma på min GyroDec och hoppas där på en positiv effekt på ljudåtergivningen.

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.

Edited by - GyroSE on 2014/01/16 11:48:33
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/02/04 :  20:48:24  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jag passar på att kopiera in det jag skrev i tråden om "Ersättare till Squeezebox", eftersom frågeställningen egentligen ställdes här.
Har nu jämfört en Squeezebox Classic mot en Sonos Connect, båda nyttjade enbart som transport, dvs de har levererat digital SPDIF signal till min DAC (Embla Classic DL)
Båda apparaterna hade givetvis samma filer som mjukvara, levererade av min NAS - QNAP TS-119. På denna var då givet även Logitech Media Server 7.7.2 installerad. (Sonos klarar sig med ett tillgängligt share)

Squeezeboxen var konfigurerad att ha så få tjänster och funktioner igång som möjligt. Tredjepartstjänsten för Spotify var aktiv.

Jag har lyssnat till dessa båda under några veckors tid nu, via min hörlursrigg. För mig handlade testet mer om att få ett par andra örons "syn" på saken (?)

Att Sonos är ett dyrare system råder inget tvivel om, inte ens när Squeezeboxen var begagnad. Båda systemen har väldigt bra gränssnitt, även om Sonos är enklare att konfigurera. (Färre valmöjligheter)

Personligen trodde jag nog att systemen skulle spela rätt likvärdigt, när man bara tar hänsyn till den digitala signalen.
Våra intryck var liknande även om vi satte olika ord på en del egenskaper.

För att uttrycka det kort och brutalt:
Sonos Connect är värd merkostnaden, ingen tvekan.
Den spelar med en märkbart bättre upplösning, med en trevligt trovärdig ljudbild och ett djup som gör att det är lätt att följa vissa instrument eller effekter. Basen går djupare och har mer pondus men är samtidigt tydligare.

Referensen, filer i okomprimerad FLAC via USB HD direkt från Embla, leverade ännu tydligare ljudbild, högre upplösning och mera information.

För att sätta perspektiv på det hela måste sägas att Squeezeboxen låter mycket bra för sitt pris, är relativt lätt att sätta upp och fungerar väldigt väl att manövrera via Logitech's gratis-app. Vi skulle båda lätt kunna leva med den som leverantör av vardagsmusiken.

Sonos är snäppet enklare att sätta upp, behöver ingen serverfunktion, låter avgjort bättre och har inbyggt stöd för Spotify och WiMP och är dyrare...

Jag hade för övrigt en Bluesound hemma i fredags och fick tillfälle att prova det systemet också. Spontant upplevde jag den som mycket välljudande trots att den "bara" erbjuder optisk SPDIF som digital utsignal. Hantering och konfig närmare Sonos, med lite fler optioner.
Den har stöd för 24/96 vad jag förstått, men mera klarar inte min DAC via optisk SPDIF. Lite dyrare än Sonos, men snygg och funktionell. Bluesound klarar sig också, likt Sonos, med enbart en utdelad disk med musik.

Nu skall sägas att Squeeze också har möjligheter till tweaks som t.ex. bättre nätaggregat och även mjukvarutweaks som t.ex. att stänga av WLAN och liknande. Det kan mycket väl förändra dess ljudkvalitet till det bättre. Jag väljer dock att inte skruva på grejerna i detta "test"

Jämförelsen är gjord med CD format på upplösningen! Alltså 16bit 44.1KHz och filerna som kombattanterna fick "transportera" var av typen AIFF, kompletta med metadata och omslagsbilder etc.
Sonos klarar bara upp till 16bitar 48Khz upplösning, medan Squeeze systemet i sig inte begränsar upplösningen.
BlueSound som jag refererar till klarar i alla fall 24bitar 96Khz.
Oavsett detta vågar jag påstå att skillnaderna i ljud vi upplevde mellan dessa båda apparater vida överstiger de skillnader vi kan identifiera vid en jämförelse mellan Std Rez och Hi Rez files.


Hade trevligt besök här på kvällen, Jojje66 kom förbi med en Squeezebox Touch för att höra hur den lät i sammanhanget.
Jag tror Jojje66 håller med om de skillnader som beskrivs här ovan, att gå från en SB Classic till Sonos Connect som transport är en mycket prisvärd uppgradering.
Men, det intressanta är att då vi gick vidare till Squeezebox Touch (fortfarande enbart som digital transport) så var skillnaderna inte alls som mellan korpligan och allsvenskan. Vi upplevde skillnader, men mera av karaktären smakskillnader. Inga problem att leva med vilken som.
Jag tyckte personligen att Touchen var lite mera "på" i övre registren medan Sonos spelade mjukare och på ett behagligt sätt (avrullad?)

Avslutningsvis var vi tämligen överens om att spela filer från USB disk, AIFF, med hjälp av Embla tar det hela till en annan nivå. Det är det bästa digitala ljudet jag kan åstadkomma i mitt hem idag och jag saknar inget där.

Avslutningsvis lät vi Hugh Masekela sjunga för oss om the Coal train, först från USB. Riktigt bra lät det, dynamiskt och levande. Sen fick han göra om det hela från Thorens Jubileumsskiva på 180gr vinyl.
Och både jag och Jojje glömde helt bort att lyssna på ljudet, utan bara till musiken och berättelsen!


Glöm nu inte att detta är mina upplevelser, och inte ngn sanning. Men just då och här är det vad jag hörde!
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/02/04 :  23:18:06  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Visst delar vi dessa intryck till fullo. Efter att förvånat hört hur SB Classic slaktats av Sonos var jag mentalt på väg nerför de 3 trapporna till Hifiklubben för att inhandla ett stycke Sonos alt. Bluesound men känner nu att SBT är välkommen att stanna kvar i hemmet ytterligare ett tag. Visst skulle det gissningsvis bli en Sonos om jag gjorde valet idag men jag upplever skillnaden som försummbar mellan dessa 2. Hur som helst en väldigt intressant lyssning.
Dina vinylspelare låter alltid bra Micke. Där tycker jag också att samtliga digitala källor fick pisk i kväll som så många gånger förr.

VH Johan
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/02/18 :  22:00:17  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply

Se där! Nu sitter den där, tonarmen jag drömt om i många år!
Och dessutom på rätt spelare! Och det låter riktigt trevligt!
Min lokale handlare gav mig ett bra pris och ville dessutom ha en Rega i inbyte så då hoppade jag direkt på toppmodellen i Scale Model Engineering's sortiment, ja..., i alla fall med avseende på 9" armar.
Har inget emot Rega's armar, de både låter bra och är trevliga att arbeta med.
Men det går inte att jämföra med en SME V, vare sig när det gäller hanteringen eller ljudet.
Och sanning att säga, skillnaden är inte gigantisk när det gäller ljudet, men visst är det ett markant steg framåt!

Nu vill man ju nästan sjukskriva sig och bara mata skivor hela dagarna!

Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2014/02/19 14:55:56
Go to Top of Page

Kilgore
Member

1579 Posts

Posted - 2014/02/19 :  08:43:38  Show Profile Send Kilgore a Private Message  Reply
Grattis!
SME V är en mkt bra arm. Trevlig att jobba med när det gäller inställningar o handhavande

"I love the smell of fresh napalm in the morning"
/Lieutenant Colonel Bill Kilgore
Go to Top of Page

DavidS
Member

389 Posts

Posted - 2014/02/19 :  15:58:09  Show Profile Send DavidS a Private Message  Reply
Jäklar vad stiligt Micke, wow säger jag. Min 309 står i vardagsrummet och skäms nu. :-)
Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2014/02/19 :  16:23:21  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Grattis Micke!

Läckert med vinylspelare i anläggningen

Ska du inte testa en Clearaudio Goldfinger PU? Hade combon SME V/ DaVinchi på test innan jag slog till på TT-armen. Ljudmässigt kanske bara en smaksak men lite mer distinkt och "korrekt " med TT, SME lite mer boogiefaktor tyckte jag då, men som sagt en smaksak.

/byZan


"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/02/19 :  23:43:04  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Skoj Micke!

Som ett barn på julafton kan jag gissa. Vet hur länge du rekat terrängen efter denna. Skall bli spännande med ett besök.
Tittar förbi någon dag.

VH Johan
Go to Top of Page

Wader
Member

460 Posts

Posted - 2014/02/20 :  09:16:58  Show Profile Send Wader a Private Message  Reply
Grattis micke, förstår att du myser nu.

Dancing in the shadows of my memories.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/02/20 :  10:07:07  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för era grattisar och kommentarer!

@byZan Humm, Goldfinger, jo det skulle smaka det! Men smakar det så kostar det, och jag måste nog börja utfodra spargrisen igen!

@DavidS Din 309 skall inte alls skämmas, den håller samma höga kvalitet som V vill jag påstå, och ljudmässigt kan jag inte säga annat än att de låter lite olika varann. (Mitt ljudminne är ju dock gammalt och från en annan spelare, men jag skall spela in några låtar senare och jämföra)

@Jojje66 & Wader, Ni är välkomna när det passar! Det gäller givetvis alla som gillar musik och ljud och har vägarna förbi!

@Kilgore, Tack, SME är väldigt trevliga att handha! (Och lyssna till!)

Jag fick igår förmånen att assistera vid montering och lyssning av en Kuzma spelare också, det var lite av en utmaning faktiskt! (jag har väldigt små erfarenheter av enpunktslagrade tonarmar)
Men när man lär sig att räkna rätt på monteringsavstånd och så blev det riktigt trevligt.
Spelaren är ett smycke i sig och låter mycket bra. Det handlade om en Stabi S med dubbla tallrikar och en Stogi S prydd med en Benz Micro Ace SH till en McIntosh/Verity Audio kombination.

VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/02/20 :  20:28:54  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Har inte varit inloggad på ett tag så jag har missat begivenheten med din nyinskaffade SME V. Grattis Micke! Har ju själv lillebror SME IV på min Gyro SE och den kombinationen går heller inte av för hackor- Michells skivspelare och SME:s tonarmar är verkligen som gjorda för varandra.

Såg du till att uppgradera det interna tonarmskablaget när du ändå var igång och handlade? Om inte så kan jag rekommendera dig att uppgradera till Van den Hul MCS150- silverkablage i tonarmen, jag gjorde det på min SME IV- är hur nöjd som helst och kommer aldrig snegla över axeln efter en annan tonarmskabel som det känns just nu...

/Jocke

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.

Edited by - GyroSE on 2014/02/20 20:40:00
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/02/20 :  20:50:26  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Hallå GyroSE, jag har inte beställt en "custom", utan den är standard med internt litz-kablage i silver på V'n. Det externa kablaget är Van Den Hul MC D-501 Silver hybrid.

Jag började ju med min äldre, men högst uppskattade, Benz Micro Glider L2. Det lät riktigt trevligt, men det är svårt att kliva ner ett snäpp på PU-stegen märker jag. Därför tillbringade jag några minuter med att montera min Wood SL här på kvällen.
Men jösses! Jag uppfattade skillnaderna som relativt små då jag bytte från Audio Origami/Wood SL till SME V/Glider L2, men nu fattar jag bättre vad det handlar om!

Jag är toknöjd! Trots de (egentligen) helt sanslösa pengar det handlar om!
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/02/22 :  09:32:06  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Nu har grejerna spelat ihop här i några timmar och jag är otroligt imponerad av vinylens kapacitet. Allt jag spelat, utom de skivor som agerat klösbräda för katten då, låter otroligt rent med en näst intill total avsaknad av knaster och knäppar. Det bästa är att det går (nästan) lika bra att lira en Hollandspressad Willy DeVille som en betydligt dyrare Classic Records 180gr Peter Gabriel. Visst tydliggörs skillnader mellan pressningar och skick, inte tu tal om det. Riggen tar dock fram de goda egenskaperna i första hand.

En av de största skilnaderna från den gamla Rega/AO RB-250 är basen, djup, ren och kraftfull. Och då har jag ännu inte experimenterat med silikon-dämpningen.

Mycket nöjd!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/03/05 :  22:22:35  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Oj då, nu har det hänt igen!

Min handlare hade en spännande pickis till bra pris, och jag kunde inte låta bli...
Så nu har jag testat Lyra Delos i ett par timmar :) Den är demo-körd och har enligt handlaren ca 100-150timmar på nacken, lagomt inkörd med andra ord...


Den spelar vackert! Och med god "fräschör" eller vad man ska kalla det?
Konstaterade att Benz Micro är som en North Texas Chili, mustig, rund och het, och i sådana fall är Lyra Delos som en vällagad Sushi, fräsch, syrlig och med en god portion hetta från wasabi'n

Jag gillar båda kan jag bara konstatera och därmed är jag fortfarande mycket nöjd med mitt ljud!

VH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2014/03/06 :  09:47:57  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Grattis ännu en gång Micke! Finfin pickis det där kan jag tänka mig- har själv sneglat på Lyras pickuper emellanåt men har inte tagit steget. Byte av pickup är en ren fröjd när man har en SME- tonarm som är så otroligt smidig och enkel att ställa in, eller hur?

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2014/03/06 :  15:42:19  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Men Micke!

Han jag ut genom dörren i lördags innan en ny puppa kom in? Tack för en jättetrevlig kväll och god mat föresten. Tank att ALLT som spelades från skramlig gammal rock till nypressade jazzskivor lät fantastiskt.
Spännande. Det lilla jag hört av Lyra har låtit riktigt bra. Även nästa besök blir något att se fram emot. Jätte skoj och grattis än en gång.

VH Johan
Go to Top of Page

Gozzi
Klubbmästare i UA, 200.000-klubben

953 Posts

Posted - 2014/03/06 :  15:49:51  Show Profile Send Gozzi a Private Message  Reply
Läcker spelare ! :)

[i][purple]
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2014/03/06 :  17:20:12  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tackar!

quote:
Byte av pickup är en ren fröjd när man har en SME- tonarm som är så otroligt smidig och enkel att ställa in, eller hur?


Helt rätt GyroSE, det är otroligt smidigt och snabbt fixat. Saknar inte ens det löstagbara skalet, vilket jag trodde.

Spelar just nu Jazz at the Pawnshop, med Dompan och gänget. Och luften och atmosfären som Lyran förmedlar är tveklöst mera autentisk än med Benz Micro Wood. Har laborerat lite med RIAAt och lastat ned Lyran en smula (ca 140 Ohm) och tycker mig ha hittat en sweetspot för den. Wood kräver lite mera last för att inte bli för satt i tonen, runt 300 Ohm brukar den få.

Underbart roligt att lyssna till sina favoritskivor i "ny tappning"!
Vh Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.41 sekunder. Snitz Forums 2000