HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hemma hos AlfaGTV
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

Lassej
Member

208 Posts

Posted - 2016/07/31 :  21:40:58  Show Profile Send Lassej a Private Message  Reply
Hej AlfaGTV,

Ursäkta att jag "kladdar" i din tråd men jag vill gärna ställa en fråga. Jag står och väger, och har beslutångest, om jag ska satsa på vinyl. Är uppvuxen under vinyleran och har alla skivor kvar, gudskelov. Har läst hela din tråd och den har gjor mig nyfiken på en Michell. Av händelse så har jag möjlighet att köpa en Orbe SE till en bra peng men utan tonarm. Förstår att din SME är toppen men tyvärr för dyr för mig. Vet du om en Rega, Jelco eller Michells egen Tecnoarm är bra val? Återigen ursäkta att jag lånar din tråd men kanske frågan kan intressera även andra.
Tack på förhand.

Mvh
Lasse

Thoréns TD147 Jubilee/OM30, Michell Orbe/SME 309/Benz Micro Wood, riia Trigon Advance, Mark Levinson 326S, Classé CA-2300, B&W 802D2, Bryston BDA-3, Mac mini, Roon SOtM-sMS200 Ultra/sPS-500/ISO-CAT 6, Marantz SACD 7007, NAS Synology 6TB. Isotek Aquarius. Chord, VdH, Supra, Audioquest, Svanå, Sound of Science. Entreq.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/01 :  07:38:47  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Självklart är du välkommen att både fråga och ifrågasätta i tråden LasseJ! Det är vad jag önskar!

Att det blev en Orbe SE för mig berodde nog mest på tillfälligheter. Med det sagt har den alltid gett mig massor av högkvalitativ musikupplevelse för en relativt ringa kostnad. (Jag bortser från SME V i det fallet...)
Jag spelade den under en period med min gamla Rega RB250 som blivit hot-roddad av Audio Origami i Skottland. Och det fungerade mycket väl i mina öron. Det är ingen tvekan om att SME V (eller 309/IV) höjer spelaren ytterligare men det handlar också om hantering och den taktila känslan.

Att Rega fungerar utmärkt på Orbe/Gyrodec behöver vi nog inte ifrågasätta. Att det dessutom blir en mycket prisvärd prisvärd kombination är väl etablerat vilket säkerligen kan gälla för Technoarm också, som jag aldrig bekantat mig med i hemmamiljö.
I det fallet litar jag på de positiva omdömen som cirkulerar samt Michells kunnande!

Jelco-armarna är väl så goda spelare, men jag vet inte riktigt vad en sådan väger? Om du kikar på tonarmsplattorna till Orbe/Gyro så ser du att t.ex. SME-plattan är väldigt mycket tunnare i godset än t.ex. Rega-fästet. Syftet är att viktkompensera så att arm/fäste hamnar på ungefär samma totalvikt. Eftersom Orbe är fjädrande upphängd underlättar det betydligt vid justering.

Kort sagt, jag tror du kan hitta mycket välljud för relativt små pengar med en beg. Orbe+Rega/Technoarm. Som sagt, ingen egen erfarenhet, men tror att den inte ligger så långt ifrån min Audio Origami.

Som du kanske sett är inte Orbe den mest hastighetssäkra spelare jag har hört, men om det påverkar upplevelsen är väldigt individuellt. Den kompenserar med många andra parametrar i toppklass, som driv, transparens, bakgrundstystnad etc.

Och om jag inte är alldeles borta så skulle den ersätta en Thorens TD-147 Jubilee? Thorens är bra spelare, men en Orbe kommer nog sätta den på avbytarbänken...

Vad kommer den ev. Orbe med för tonarmsplatta?
Och vad tänker du dig för puppa? (kanske tidigt att spekulera i)

EDIT: Justerat lite, trött tydligen...


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2016/08/01 08:19:46
Go to Top of Page

lindome
Member

1054 Posts

Posted - 2016/08/01 :  08:43:23  Show Profile Send lindome a Private Message  Reply
Då det är ok att "kladda" lite i din tråd, kan jag kommentera frågan från LasseJ.
Jag har haft både RB300 och Technoarm på Michell spelare.
Hittar man en Orbe till ett bra pris så fungerar deras egna Technoarm utmärkt att börja med tycker jag.
Jag fick sedan möjlighet att köpa en SME309 till ett bra pris och det är naturligtvis en klar förbättring. 309 kan säkert hittas begagnad också.

Apropå hastigheten som Alfa nämner så innebar en ny rem att allt föll på plats för min del iaf.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/01 :  10:32:01  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Hmmm.. Tänkte inte på remmen, men jag har ju faktiskt ett par ersättare att testa med. Rapport kommer!

Kan du beskriva ev. skillnader mellan RB-300 och Technoarm @lindome?
Go to Top of Page

lindome
Member

1054 Posts

Posted - 2016/08/01 :  12:25:22  Show Profile Send lindome a Private Message  Reply
Technoarmen känns mer stabil i återgivningen och framför allt mycket bättre o tydligare bas det gillar ju jag
Skillnader mellan olika SME armar skulle också vara kul att höra något om. Vissa säger att det knappt är någon idé att gå från 309 til IV utan direkt till en V.....

Har du några erfarenheter av det Alfa?
Go to Top of Page

Lassej
Member

208 Posts

Posted - 2016/08/01 :  12:56:34  Show Profile Send Lassej a Private Message  Reply
Hej,

Tack båda två för informationen. Vad jag har läst mig till så är Tecnoarmen en moddad Regaarm. Skivspelaren jag har på gång har fäste för Tecnoarmen så en sådan arm är väl vettigt att börja med.

Nja, den ska inte ersätta min Thoréns utan min den ska ersätta min ordinarie spelare som är en Pro-Ject 9.2 Evolution med 2M Bronze. Thoréns är min avbytare. En spelare som jag inte tänker göra mig av med. Det är min första riktiga skivspelare som jag köpte ny 1983 så den har ett samlarvärde för mig. Att det är en numrerad junileumsmodell bidrar det också.

Ang PU så är jag nyfiken på någon Benzmodell då du skriver så gott om den. Har läst liknande på andra forum också.
Vi får se var detta landar någonstans.

Mvh
Lasse

Thoréns TD147 Jubilee/OM30, Michell Orbe/SME 309/Benz Micro Wood, riia Trigon Advance, Mark Levinson 326S, Classé CA-2300, B&W 802D2, Bryston BDA-3, Mac mini, Roon SOtM-sMS200 Ultra/sPS-500/ISO-CAT 6, Marantz SACD 7007, NAS Synology 6TB. Isotek Aquarius. Chord, VdH, Supra, Audioquest, Svanå, Sound of Science. Entreq.
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2016/08/01 :  20:38:33  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Instämmer med Lindome och hans beskrivning av skillnaderna mellan RB300 och TechnoArm- har dock inte använt dessa på en Orbe SE utan på lillebror GyroDec SE. Även i mitt fall föll allt på plats ordentligt först när jag skaffade den SME IV som idag fortfarande sitter på min Gyro SE. Michells skivspelare och tonarmarna ifrån SME är verkligen som gjorda för varandra.

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.

Edited by - GyroSE on 2016/08/01 20:40:20
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/01 :  22:21:31  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Gott med input!
Jag har själv ingen erfarenhet av SME IV, och min 309 hade jag på min gamla Thorens TD-2030. Det var riktigt skön spelare men det är omöjligt för mig att dra slutsatser om ev. prestandaskillnader mellan SMEs 309 & V.
Och även om jag håller med lindome o GyroSE om SME-armarnas lämplighet och välljud på Michells spelare, så vill jag hävda att man kommer långt med en Rega/Technoarm. Längre än vad priset på Regaarmarna skvallrar om!
Ligger för övrigt en Technoarm ute på blocket/hifimagasinet för 5000:- Jag var nyfiken på den själv men det blev ju en Benz Micro istället! :)

Och för övrigt är vi nog ganska överens om att Benz Micros puppor trivs på Michell-spelare också om det nu finns ngn "magic match"!
Även om lindome gått vidare till en ZYX...

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2016/08/02 :  19:09:27  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Finns en anledning till varför Michells folk i de flesta fall demonstrerar sina skivspelare med en Benz Micro pickup på tonarmen. Dessutom är det Benz Micro som tillverkar Michells egen pickup Michell Cusis som dock ännu inte har setts ute i handeln.

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/06 :  22:14:16  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Här har blitt ett oväntat besök... Jag konstaterade får ngn vecka sedan att mina båda Bluesounds inte ens varit anslutna. De har utmanövrerats av ett par "hallon-pajer" med HAT(t)...

Jag har ju sökt efter ett komplement till Embla som kan hantera DSD och visst når S.M.S.L M8 en bra bit på väg. Men, jag trodde ju, i min enfald, att sådär knappt 10 år efter Emblas lansering skulle det vara en enkel sak att hitta en DAC som klådde den. Tji... Inte i de prisklasser jag tassar omkring iaf.

Jag testade ju M2Tech Young DSD, har kört Pioneer N-70A. Båda är trevliga men når tyvärr inte Emblas nivå, trots de många åren av utveckling. S.M.S.L M8 är inte dum och den är i mina öron/mitt system lika välljudande som de båda nämnda. Den når dock inte riktigt ända fram...

Vid en stunds surfande på nätet trillade jag in på MYC Hifi's sida och ser där en DAC/Pre/Lurstärkare vid namn Audiobyte Black Dragon.
Aldrig hört talas om, men den låg i en rimlig prisklass och helt ärligt tyckte jag den var snygg!
Efter lite kvick googling visar det sig att den är en produkt i en enklare linje som ärvt en hel del teknologi från samma konstruktörs top-of-the-line, Rockna. Kolla upp Wavedream om du är nyfiken på teknologin.

Så här ser den ut iaf:

Vad är detta? En läsbar display? De växer ju inte på träd numera!
Ja, den påminner om Moon's displayer, men jag tror denna är snäppet större ändå?

Varför vågade jag då ta steget att prova denna? Jo, några anledningar:
Välbyggd med högkvalitativa linjära spänningsregulatorer, och runt 50.000mF buffert.
Separata transformatorer för analoga och digitala kretsar.
I2S ingång tillsammans med USB, AES/EBU, elektrisk och optisk SPDIF.
Ren klass A i utgångssteget likväl som hörlursförstärkaren,
Samma typ av filtrering och bearbetning av signalen som i stora Wavedream, alltså med en Xilinx Spartan FPGA krets som kan bearbeta den digitala strömmen med ett unikt FIR filter (Finite Impulse Respons)
Femtoklocka för minimalt jitter innan D/A omvandling.
Slutligen sker omvandlingen till analog signal av två monokopplade AK4396, en äkta DSD-DAC.

Hela bygget andas kvalitet och det är snyggt och prydligt uppbyggt i lådan:


Jag ville ha I2S möjlighet för att kunna köra DSD från Gustard U-12 också. Detta sägs inget om i specifikationen men det går utmärkt att skicka både DSD64 och DSD128 över I2S,m likväl som över USB.
Kort sagt, den fungerar utmärkt och håller på att spelas in, men redan nu är den tronföljare och Embla har degraderats till transport
Jo, förstegsdelen är också mycket välbyggd och jag har provat köra den direkt mot slutsteg vilket fungerar utmärkt!

Fortsättning följer!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Lassej
Member

208 Posts

Posted - 2016/08/08 :  16:57:02  Show Profile Send Lassej a Private Message  Reply
Spännande! Ser ut att vara ett riktigt snyggt och seriöst bygge. P-Pan på grannforumet skaffade en sådan i våras och skrev lite om den, dock kom det aldrig några lyssningsintryck så vi vet inte vad han tyckte om den men den kan nog låta riktigt bra tror jag. Kul att du vågar testa något nytt. Ser fram emot att läsa om dina intryck.

Thoréns TD147 Jubilee/OM30, Michell Orbe/SME 309/Benz Micro Wood, riia Trigon Advance, Mark Levinson 326S, Classé CA-2300, B&W 802D2, Bryston BDA-3, Mac mini, Roon SOtM-sMS200 Ultra/sPS-500/ISO-CAT 6, Marantz SACD 7007, NAS Synology 6TB. Isotek Aquarius. Chord, VdH, Supra, Audioquest, Svanå, Sound of Science. Entreq.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

21987 Posts

Posted - 2016/08/08 :  18:40:42  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Den har många ingångar, vilken har du "hallonpajen" på???

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

pewe
Member

335 Posts

Posted - 2016/08/08 :  18:56:27  Show Profile Send pewe a Private Message  Reply
Den var fin! Kan man dimma ner displayen?
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/09 :  08:19:11  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för kommentarer!

Lassej, jag får nog PM:a P-Pan och be honom göra en omstart på den poetiska tråden!

Pac, det var en av orsakerna till valet! I²S är ju ingen dussinvara på DAC'ar. Men än så länge har pajen spelat via USB och även via I²S med hjälp av Gustard U-12. Har inte provat med Digi+-kortet ännu via SPDIF, och jag kommer att göra ett försök att kunna köra I²S direkt från pajen med en slaktad HDMI-kabel! Det är jag lite skeptisk till dock då Pi inte har Master Clock signal på GPIO så det vet jag inte om det kommer gå.
Oavsett om jag behöver blanda in Gustard U-12 så är Black Dragon den enda DAC jag känner till som har mer än en ingång som hanterar alla format. Nej, det står inte att den gör det i manualerna men DSD128 går utmärkt över I²S!
(Sen känns det ju lite onödigt att från pajen ta ut USB-signal för att sedan omvandla den till I²S igen...)

pewe, jag håller med! Displayen är inte justerbar, men går att släcka med en knapptryckning på fjärren.

Och inspelningen fortskrider, med positiva resultat. Tog även kontakt med "skaparen" Nicolas Jitariu då jag saknade info om Gain-settings i manualen och ett par andra frågor.
Jag vet inte om det är bra eller dåligt, när man får svar av produktutvecklaren efter ca 1 timme på en lördagkväll?!?!?
Riktigt god service är det i alla fall!
Anledningen till frågan var att som försteg blir gain lite för hög med Karan KA S 180 som slutsteg. Av skalans 127 steg brukar jag använda de första 5! Men nu har jag info för att skruva ned gain och komma till rätt med detta.

Dock ramlade det in ett hyfsat tungt paket från Asien, det innehöll två linjära nätaggregat av hyfsad kvalitet som skall driva Raspberry Pi och S.M.S.L M8. Inte oväntat blev det lite DIY med sladden till M8 då givetvis inte pluggen i denna var standard Men det var ganska snabbt ordnat med lödepennan och det fungerar utmärkt. Jag kan inte säga något om påverkan på ljudet då jag inte hunnit lyssna något.

Det andra nätagget kom med bajonettfattad sladd också, men där håller jag på att fila till chassit för att passa en USB-A kontakt istället.
Så Pajen är ännu inte testad alls med detta.

Men, när jag var på Clas i Sjön för att handla på mig slipstift till Dremeln så låg där USB-batteripackar vid kassan för en 50-lapp...
Sagt och gjort, hela kvällen igår spelade en av pajerna musik som Roon endpoint driven av ett litet batteripack! (1.400 mAh)
Och en sak kan jag säga om detta är att det inte lät illa alls!
Detta kommer att bli ngn form av sammanställning senare med lite varianter på Raspberry Pi och olika utmatningsmetoder och strömförsörjningar.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/10 :  09:22:45  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
En liten uppdatering ang Gustard U-12 och Black Dragon. Jag var mest glad att det fungerade med DSD över I2S mellan enheterna så jag var inte så uppmärksam. Däremot satt jag och spelade musik igår kväll efter cykelpasset och reagerade på vissa inspelningar att I2S lät lite udda?
Efter en stund kodar mina öron hjärnan av problemet; höger och vänster kanal är skiftade! Men, bara om jag spelar PCM!
Alltså DSD via Gustardens I2S utgång till Black Dragon funkar utmärkt medan PCM musik får kanalerna skiftade.

Nu är det inget stort bekymmer men ända lite smolk i bägaren. En gedigen googling visar att pinnarna är inte helt lika specade på I2S interface mellan olika tillverkare.
Se här om du är intresserad!


Nåväl, vi får se vad detta kan resultera i. Det hade ju varit smutt att kunna ta ut I2S direkt från Pajen och kanske jag hittat en lösning.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7344 Posts

Posted - 2016/08/10 :  10:09:05  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Här händer det grejer hela tiden även om jag inte fattar hälften då jag inte hängt med i det digitala och spelar vanliga CD-skivor, men det verkar som du lyfter ditt ljud med alla möjlig förbättringar(bla. nätaggregat, låter tungt) hela tiden och det är

Ordförande för Svenska kabeltroendes riksförbund
Lever på samhällets botten.
Mvh Per
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

21987 Posts

Posted - 2016/08/10 :  10:09:20  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Riktigt intressant databas det där. Vad skumt att standarden har den flexibiliteten!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/11 :  20:29:26  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Så här ser de linjära nätdelarna ut!

Enkel 25VA med en LT1083 regulator. Har ingen aning om de är bra eller dåliga eg.
Jag har ännu inte lyssnat nogsamt om jag upplever några skillnader, vare sig på Pajen eller på SMSL M8. Kan bara konstatera tt det låter bra med dessa, precis som innan!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/08/21 :  21:16:43  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Att stilla sin nyfikenhet är för mig viktigt, och jag inbillar mig att det håller mitt sinne öppet?
Jag har alltid tyckt att Rega gjort vettiga tonarmar till överkomliga priser. Sen kommer alltid "vettiga priser" med ett antal kompromisser vilket gjort att många tillverkare tagit Regas stomme och förädlat dessa med resultatet att en redan bra tonarm tagit ett skutt framåt i välljud och för all del även i pris. Jag har ju sedan tidigare en RB-250 som modifierats av en verksamhet som kallas Audio Origami. Johnnie som ägaren heter, har senare även tagit upp en tillverkning av egenkonstruerade armar som även dessa fått god vitsord.
En av de armar som byggts på stommen av Regas RB-250 är Michell Technoarm "A". Var A'et kommer ifrån vet jag inte men de kanske kommer en B så småningom?
Konstruktionen påminner mycket om hur Audio Origami jobbar, med förändring av ytstrukturen, ändrad dämpning och slutligen nytt kablage och som grädde på moset manuell justering av selekterade kullager.
Michells Technoarm rekommenderas givetvis av Michell som en naturlig partner till både Orbe och Gyro och jag var för nyfiken att passa på tillfället att prova en sådan på min Orbe!

Och i svart måste jag säga att den klär Orbe lika snyggt som SME V!


Detta är alltså den tredje Rega-baserade armen i min ägo, förutom de 'vanliga' Rega som passerat revy. Den jag inte längre har kvar var en Origin Live Silver MkII, som gick klart längre i sin ambition att "förbättra" Regas stomme.

Eftersom jag redan hade en tonarmsplatta anpassad för Rega till Orbe var det en rättfram affär att byta till denna. (Det kräver byte av delrin-distanserna mellan chassi tonarmsplatta också)
Tyvärr har jag ingen Michell Extra Heavy motvikt på lager så jag fick byta pickup samtidigt. Benz LP-S väger ju sina modiga 16gr vilket hade varit mycket svårt att balansera ut med standard-vikterna. Men Dynavector XX-2 MkII sitter ganska färskt i minnet och passar utmärkt på Technoarm. Resultatet är övertygande och även om jag upplever en viss saknad av pondus, struktur och ljudbild, så måste jag säga att Technoarm erbjuder en väldigt hög prestanda/krona-faktor. Jag skulle lätt kunna leva med denna kombination utan att känna något "skav" när pickupen sänkts ned på det svarta guldet och musiken flödar. Den erbjuder en fokuserad ljudbild med mindre yta både i djup- och breddled och har en liiten förkärlek för röstområdet. SME V återger allt mellan 20 och 20K med en otrolig auktoritet medan Technoarm är lite följsammare med materialet och låter egenheter höras och som sagt kanske inte har samma fysiska pondus. På vissa album är detta en fördel, på andra blir det en sorts kompromiss.
Jo, givetvis är SME V en kompromiss också, det finns ingen tonarm som gör ALLT rätt!
Vad jag menar då att en enpunktslagrad arm är en slags kompromiss likväl som en tangentiell arm är en annan och en vanlig kardanupphängd tonarm är en tredje.

Mycket spekulerande blev här, men kontentan är att det var en trevlig upplevelse att spela på Orbe SE med Technoarm och mindre avkall på mina ideal i om återgivning än vad jag väntat mig!


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

lindome
Member

1054 Posts

Posted - 2016/08/22 :  08:53:27  Show Profile Send lindome a Private Message  Reply
Kul att läsa AlfaGTV. Stämmer väl överens med min uppfattning gällande Tecnoarm - mycket bra tonarm helt enkelt
Go to Top of Page

GyroSE
Member

202 Posts

Posted - 2016/08/22 :  20:09:36  Show Profile Send GyroSE a Private Message  Reply
Även jag instämmer med föregående båda talare rörande TecnoArm. Använde en TecnoArm under dryga 4 års tid och var supernöjd med pris/prestanda- förhållandet den gav, dock föll allt liksom på plats för min del när SME IV "intog" min Gyro SE. Rörande TecnoArm så går den väl numera under benämningen TecnoArm II eftersom det nuförtiden är Rega RB202 som är grunden Michell bygger sitt eget koncept runt.

F.ö. så ligger min gamla fina TecnoArm kvar i gömmorna härhemma då jag har planer på att i framtiden skaffa en Orbe SE, då behåller jag min GyroDec som "andraspelare" på vilken TecnoArm åter få ta plats. Alternativet till detta är att jag eventuellt monterar TecnoArm som en andra tonarm på min Gyro SE....vi får se var det landar...

Anläggningen: Michell Orbe SE + SME IV + Benz Micro LP & Michell Gyro SE + TechnoArm + Benz Micro Wood SM, Audio Research PH5, Rotel RCD-991, Audio Research LS17, Bryston 4B SST och B&W 804.

Edited by - GyroSE on 2016/08/22 20:22:21
Go to Top of Page

Jojje66
100.000-klubben

381 Posts

Posted - 2016/09/01 :  12:37:36  Show Profile Send Jojje66 a Private Message  Reply
Tack för en jättetrevlig kväll igår!

God soppa, trevligt sällskap och en massa bra musik!
Alltid något nytt som har hänt hemma hos dig. Blev helförtjust i din nya dac. Det var länge sedan jag upplevt ett sådant lyft av en enskild apparat i din anläggning. Gilla!!!

Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/09/01 :  14:05:47  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack själv Jojje! Alltid trevligt att träffas!
Tror dock inte White Stripes - The Peel Sessions föll på läppen hos alla? Konstigt, är inte det ett förstaval på en hifikväll?

Nånting gör ju att det är roligare att spela vinyl vid såna här tillfällen, men de digitala filer vi spelade tror jag iaf visade vad Audiobyte Black Dragon kan!

Och Technoarmen tycker jag inte skäms för sig som tidigare nämnts, men det vore ju klart fräckt att prova dubbla armar på Orbe? Jag har ju redan materialet som krävs!
Jag är lite osäker på varför jag skulle vilja ha två där dock...

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

lindome
Member

1054 Posts

Posted - 2016/09/01 :  18:17:35  Show Profile Send lindome a Private Message  Reply
Olika pickuper såklart
Mono pu till Tecno t ex
Go to Top of Page

DavidS
Member

389 Posts

Posted - 2016/09/01 :  20:46:33  Show Profile Send DavidS a Private Message  Reply
Håller med Jojje, trevligt som vanligt! Det är verkligen alltid jättetrevligt hos dig, du har lyckats bra, hela paketet. Värden, boendet och anläggningen! :-)
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.5 sekunder. Snitz Forums 2000