HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hemma hos AlfaGTV
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/03 :  09:04:53  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jag ska försöka få lyysna till både Ear 903 och 909 i ngn mån innan jag beslutar mig. Samtidigt är jag väldigt sugen att prova Schiit Jotunheim med phono inbyggt för en bråkdel av kostnaden.

Tänkte också passa på att visa hur jag använder mitt lilla USB-microskop! Det föranleds eg. av en tråd på grannforat, men tänkte det kan vissas här med.
Jag vill titta på VTA-vinkeln för en diamant(nål) och har haft svårt att göra detta på ett bra sätt.
Efter en del trix har jag hittat en vettig metod som resulterade i denna bild:

OBS! Jag har inte lagt jättemöda på att få diamanten i fokus här, kontrastverkan är viktigare för att kunna se vinklar och liknande.
(kornen på spegeln är damm, knappt synligt med blotta ögat, beskrivet lite grann nålens arbetsmiljö!)

Och setupen ser ut ungefär som följer:


Sänk antiskating (annars glider puppan av spegeln)
Lägg en liten spegel-bit som underlag, lämpligen lika tjock som en LP, tror de följer med vissa pickuper och jag har ett par bitar liggande. Tag en bit vitt papper och vik det så att det blir en reflektor/bakgrund. Sänk försiktigt ned nålen på spegeln och justera skärpa genom att flytta hela USB-microskopet. OBS! Det är jätteviktigt att allt är stabilt och en god grund är , som här, boken "1001 Albums you must hear"!
Ha tålamod och håll koll på "live"-bilden i datorn som hela tiden visar vad mikroskopet ser.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Snutten
200.000-klubben

3452 Posts

Posted - 2016/11/08 :  16:06:21  Show Profile Send Snutten a Private Message  Reply
Hifi på mikronivå . Det gäller att vara grundlig i vår hobby.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/08 :  19:51:19  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
"It's all in the details" var det nån som sa!
Och efter en del vånda beställdes en Schiit Jotunheim som jag är våldsamt nyfiken på att prova! Det är en fullbalanserad konstruktion med en, vad de påstår, helt ny kretslösning som överraskade med att leverera de bästa uppmätta prestanda av samtliga produkter i deras utbud. Jag valde dessutom att få den levererad med ett inbyggt RIAA (Enbart MM) för att prova en väldigt kort signalväg mellan vinylskiva och lurar!
Merkostnaden var försumbar men jag förväntar mig inte att phonodelen ska konkurrera med Tom Evans. Däremot verkar de flesta som testat vara otroligt nöjda med hörlursförstärkarens prestanda. Både en rejäl uteffekt och samtidigt ett så lågt brusgolv att även de allra känsligaste InEars kan nyttjas.

Mycket förväntansfull!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7939 Posts

Posted - 2016/11/09 :  14:42:54  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
quote:

Sammanställer lite intryck för den som är nyfiken, av lurar runt 3000:-

Jag ville sammanställa mina intryck av några lurar jag nyttjar regelbundet. Det är både för egen räkning och kanske ngn annan har nytta av det också? Jag lyssnar i lurar kanske 10-12 timmar i veckan, både på jobbet och även hemmavid, i sovrummet. Utvärderingen gjordes med en Sonos Connect som matades med AIFF-filer i 16/44.1upplösning. Denna kopplades utan volymreglering till en Little Dot Mk III. Musiken bestod denna gång av den blandade skivan The Dali CD Vol 3. Framför allt beskrivs intryck från de båda första låtarna, Pat Metheny - And I Love Her, en akustisk låt med massor av härlig rumskänsla. Sophie Zelmani dunkar på med How It Feels i lätt reggeaetakt och en hel del Karibien i atmosfären, förutom en grymt tung bas. Skivan kan nog handlas hos Hifiklubben fortfarande och kan för övrigt rekommenderas, precis som de tidigare två Dali-skivorna... De låter utmärkt, även på andra högtalare och lurar! :)


HifiMAN HE-300, öppna dynamiska.
Lurarna är välbyggda, snygga, tunga och sitter ganska löst mot huvudet. Kuddarna är mjuka och behagliga och det enda som jag upplever som ngt störande är den väldigt stela kabeln. Kåporna är runda och rymliga. Har man mindre huvud, eller högt monterade öron misstänker jag att man inte kommer trivas med dessa, då jag knappt behöver justera ngt alls från hoptryckt läge. Det är lite puligt att skruva fast de små kontakterna i kåpornas undersida, men väl där känns konstruktionen gedigen och kvalitativ. Metall där metall krävs och plast där den lämpar sig bäst.
Pat Metheny's gitarr har god kropp, men lite 'rundgång' i vänster kanal... (mesta strängljuden ligger i höger kanal) Framför allt är det den väl tilltagna basen som ger rundgångseffekten. Strängplockningen upplever jag som naturlig, och ren.
Sophie Zelmani dunkar på med rejäl stomme i musiken. "This is how it feels" kommer fram ganska mitt i ljudbilden, som ligger strax framför huvudet. S-ljuden har dock en mindre 'gloria' av fräsande biljud. Trummorna ligger långt bak i ljudbilden och kantslagen låter naturliga. De rena gitarrerna i höger kanal låter trevliga och rena.
Totalt sett en lur för den som vill ha tyngd i ljudet, gärna med lite 'konturskärpa' och uppfodrande ljud.


Sennheiser HD-650, öppna dynamiska.
Lättast av de tre, och sitter på mig bekvämt och stabilt. Något tajtare grepp mot tinningen och jag får trixa in öronen på plats! Lite mindre och Dr Spockformade kåpor! ;) Ändå bekväma, lätta och klart bäst för rörlig lyssning. Kvalitetskänslan är god, men det är ingen tvekan om att plast är huvudingrediensen i dessa. Kabeln är ju populär att byta ut, men man kan i alla fall inte klaga på smidigheten med originalet.
Pat's gitarr låter naturlig, men något mera tillbakadragen. Upplevelsen är att strängljuden är mindre påtagliga, men jag upplever inte att det saknas detaljer. 'Rundgången' i vänster kanal (som mestadels handlar om reverb/eko från gitarrkroppens egenljud) är mindre störande. Kanske placeras framförandet något mera 'i skallen' än med HE-300?!?!
Fröken Zelmani's röst framstår som renare, och betydligt mindre fräsande s-ljud. Även den akustiska gitarren i början är tydligare, med mjuka strängljud, men klara. Basen är klart mera måttfull och det låter andra ljud komma fram tydligare.
Sammantaget en lite mera dämpad framtoning, mjuk och behaglig. Klar och tydlig ändå, utan att rikta en spotlight på detaljerna.


Denon AH-D2000, slutna dynamiska.
Om de tidigare lurarna kan jämföras med en Asientillverkad Chevrolet och en Volkswagen Golf så är dessa en Lexus! Bekväm, ganska lätt och ett mjukt grepp mot tinningen. Fuskskinn på kåporna samlar inte så mycket ludd och damm. En del hävdar att det blir varmt, men personligen föredrar jag detta, då det dessutom är lätt att hålla rent och funkar bra. Visst är det plast bitvis här också, men metall även här där den behövs. Kabeln är en bra kompromiss, förmodligen mindre påverkande på ljudet än Sennheisers, men ändå hyfsat smidig. Tyginklädningen gör att den inte lika lätt 'fastnar' i textilier och liknande.
Gitarren här upplever jag som både klar i tonen, och naturligt ljudande, som den nära mickade inspelning det handlar om. Strängplockningen har den klara tonen men även kraften från resonansen i gitarrkroppen har en naturlig klang. Generellt låter dessa lurar mera dynamiska?
Sophies röst kommer fram tydligare och hon sjunger strax framför mig. Hon känns närmare mig än tidigare, men ändå framför. Här är stommen i basgången tydlig, men tillåts inte dränka andra ljud. Upplever djupare basåtergivning än de båda andra lurarna. Orgeln i vänster kanal är ren och klar i tonen och är väldigt långt, rakt ut, till vänster om mig!
För mig den klart neutralaste luren, med bästa totalljudet.

Dessa tre lurar är för mig klart prisvärda, även om jag pekar ut en som 'vinnare'. Jag har hört dem med olika typer av förstärkare, framför allt med min Lehmann Black Cube Linear clone, men även drivna via hörlursuttag på t.ex. Luxman L-530. Alla förtjänar en bra lurförstärkare, eller ett riktigt bra uttag på din komponent!

Ska se om jag kan fixa några bilder senare!





Tack AlfaGTV.
Det är roligt att läsa andras upplevelser.
Själv har jag aldrig hört Denon AHD2000 men väl storebröderna 5000 och 7000.
5000 jämförde jag med mina Sennheisr HD600 när 5000 dök upp.
Jag testade med en bra hörlursförstärkare men i mina öron hade luren ett hängmatteljud med en alltför svullen bas
som kunde ta överhanden bland och lägga sig i mellanregistret.
Jag har själv AHD7000 som ska ha en stramare bas.
Men även här upplever jag hängmatteljud och att den känns lite ljusare än mina Sennheiser HD800.
Ljudet är dock insmickrande med ett mellanregister som är lite krämig.
Med HD800 känns det som all fernissa slipats bort ner till träytan.
Jag jämförde ockå Denon AHM400 med mina B&W P7 och även här känns mellanregistret i Denonluren lite tillbakahållet.
Klangen var rätt lik mina AHD7000, så det verkar som det är Denons ljudsignatur.
Jag upplever dem alltså inte som riktigt neutrala.

Jag kör mina HD800 med Entreq hörlurskabel vilket ger lite mer fyllighet enligt mitt första intryck.
Jag har inte bytt fram och tillbaka för att verkligen testa skillnaderna mot standardkabeln.

HD600 är trevlig men lite stum i ljudet, lite återhållet och tillbakalutat.
Oerhört bekväma och passande för långa lyssningar.


Jag har också Sennheiser IE800. In ear lurar är problematiska för det måste vara perfekt passform mellan örat och pluppen.
De måste sluta tätt utan att det känns som att örat utsätts för en våldtäkt.
Annars blir det ingen bas.
Jag har nog haft tur här för en av storlekarna på plupparna har perfekt passform för mina öron.
Då får jag bas men den fysiska upplevelsen uteblir med inearlurar tycker jag.
Det är min uppfattning men var och en måste bilda sig en egen.
Just när det gäller lurar verkar det skilja mellan person och person hur vi upplever dem.

Vad man kopplar till har naturligtvis en väldigt stor betydelse.
Jag matar HD800 med en Burson Soloist och Audio Aero Prima.
Här får jag ett varmt lite mörkt ljud.
Med Chord Hugo dras ljudet lite åt det ljusa.
Bas saknas verkligen inte i båda fallen, tydlig och stram som jag vill ha den.
Inget överhäng som man ofta kan uppleva med högtalaranläggningar där basen inte försvinner tillräckligt fort.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"

Edited by - Björn-Ola on 2016/11/16 18:48:38
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/09 :  17:28:41  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Tack för dina intryck Björn-Ola! Det inlägg du referar till skrev jag för ganska exakt tre år sedan! :) (och nästan 20 sidor i denna tråd)

Precis som du poängterar är det så otroligt individuellt hur man uppfattar lurar, framför allt inear! Skulle verkligen vilja testa ett par HD-800(s) för att se hur jag uppfattar dem också! Jag vet inte om man kan förvänta sig en så märkbart annorlunda tonkurva och upplevelse jämfört med de HD-598, HD-650 och HD-700 jag har ägt?

Denon AH-D7000 har även jag haft och njutit, och i viss mån kan jag hålla med dig om hängmatta även om de är mjukare och mera "karamelliserade" i tonen än t.ex. AH-D2000. De senare är fortfarande riktiga favoriter med bra bas, bra driv och lite mera attack i mellan/övre register. De är dock inte riktigt lika rena som mina andra budgetfavoriter Philips Fidelio X2! De senare är detaljmonster med en fysisk knuff i basen, helt fantastiska för den som vill ha en upplevelse liknande riktigt stora, högupplösta högtalare.

Kanske min uppfattning om Sennheiser påverkas av min åldersrelaterade hörselnedsättning?



Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7939 Posts

Posted - 2016/11/09 :  17:58:56  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message  Reply
Jag upplever inte att HD800 är provocerande i diskanten som vissa tycker. Kan också bero på viss hörselnedsättning.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/14 :  18:22:45  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Då har ett litet men kraftfullt paket anlänt från Holland!
Det innehöll en sådan här:


Nyss inkopplad känner jag ett omedelbart förtroende för produkten, bra driv och härligt ljud rakt ur boxen! Lyssnar nu till Santana i Hifiman HE-1000, från vinyl!
Jag visste inte om det skulle vara användbart med ett lågkostnads-riaa för enbart MM inbyggt i Jotunheim, men det fungerar riktigt jäkla bra med en K&K Lundahl StepUp.

Givetvis kör jag nu HE-1000 balanserat men ev. jämförelser får vänta likväl som lyssning till mina övriga lurar via den här lilla besten.

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2016/11/14 :  18:49:49  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
Den här jag läst mycket om innan valet hamnade på Oppon.
Ska bli kul att se vad någon nästgårds tycker!

¿?¿ JUNEPE ¿?¿
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/14 :  20:40:37  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Är det bara jag som fått en konstig bild i din tråd, måste dra hela din sista sida i medlemstråden åt sidan för att kunna läsa allt,(vet inte vad funktionen heter) fenomenet finns inte på de andra sidorna.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/14 :  20:41:22  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Är det bara jag som fått en konstig bild i din tråd, måste dra hela din sista sida i medlemstråden åt sidan för att kunna läsa allt,(vet inte vad funktionen heter) fenomenet finns inte på de andra sidorna.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/14 :  20:46:17  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Nä FBK, jag har samma fenomen. Jag skall kontakta "busen" o höra om han vill justera litet!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/14 :  20:54:56  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
För övrigt så verkar du höjt ribban rejält, inte så nöjd längre med Philips lurarna ? Jag har lyssnat och kommit fram till att mina Philips Fidelio X2 kommer behöva något som har lite fylligt mellanregister och rejäl botten och absolut naturlig diskant utan något extra piff där (för jag upplever lurarna som mycket upplösta och hörlursstärkare åt det ljusare hållet eller med mer diskantrikt ljud skulle bli),men jag tycker å andra sidan att de flesta lurarna där ute är lite tunna och basfattiga.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/14 :  21:13:40  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Åjo FBK! Fidelio X2 är och förblir ett kap som definitivt ger lurar för tio ggr pengen en ärlig fajt om man gillar lurar med botten! Därmed inte sagt att andra (oftast dyrare) lurar är bortkastade slantar.

Förvisso skall erkännas att Fidelio hade ett något (i mina öron) inbäddat och varmt ljud ursprungligen. Med inspelning har de öppnat upp sig avsevärt och även om jag inte kan kalla dem diskantrika så ÄR de mer detaljerade nu. Jag förmodar att du instämmer?
Vad driver du dem med idag?

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2016/11/14 :  21:26:55  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
Hehe attans, jag som precis kastat bort slantar på dyrare lurar

Och tack för informativ och evigt skrivande och fixande i din tråd!
Uppskattas!

((( JUNEPE )))

¿?¿ JUNEPE ¿?¿

Edited by - Junepe on 2016/11/14 21:29:53
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/14 :  21:33:45  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Instämmer. Tycker inte heller att de är diskantrika (som jag upplever många andra lurar är) men jäkligt upplösta för prisklassen och otroligt svårslagna för pengen och jag kommer nöja mig med dem då jag tycker de "är tillräckligt bra". Och jag driver dem med en sådan här.

När jag väl får råd så lär det inte bli lätt att hitta det jag vill ha då hörlursstärkar marknaden bokstavligt badar i utbud så det blir ingen lätt nöt att knäcka. Har ju funderat på det du skrivit tidigare om Little Dot MkIII men några rör utan skydd funkar inte när man har katter...

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2016/11/14 :  21:53:13  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
Själv har jag sneglat på dessa ett bra tag. OTL och hörlurar kan ju inte misslyckas!

http://bottlehead.com/headphone-amplifier-kits/

¿?¿ JUNEPE ¿?¿

Edited by - Junepe on 2016/11/14 21:54:57
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/14 :  22:04:50  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Jag drömmer om att anlita en person som jag tror skulle kunna bygga det jag söker (om han vill) till att bygga en hörlurstärkare, men det går inte med dagens plånbok så jag lär få vänta. Får kanske testa en iFi om det skulle finnas kvar någon slant någon gång.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/14 :  22:21:33  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
De där kiten såg ju frestande ut Junepe! Jag vet dock inte om OTL rör är lämpat att härja runt med Hifiman, de är jäkligt kinkiga på rätt förstärkeri! Och min Little Dot är klockren för alla andra lurar jag provat som är lättdrivna eller gillar ström mer än spänning. Det finns säkert andra rörstärkare som kan vara bättre lämpade med HE1K dock.

FBK, ska jag inte sända ned min Little Dot till Vallentuna då? Då kan du ju dessutom prova i lugn o ro om det är nåt för dig? Det kostar dig enbart ett returporto när du lessnat eller bestämt dig! Jag fick så bra pris på en bluray för ett tag sen av nån hygglig prick så det vore bara skoj!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/14 :  22:59:58  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Mycket lockande, men sedan var det där med katterna och rör som blir varma (kanske finns färdiga burar att köpa,någon som vet?var ska man leta efter sådant ? och anlita någon rör guru för lite borra och skruva för att få rören skyddade?) Ungefär som på Quad nya Va-One hörlurstärkare, och sedan var det tunna plånboken. Utan att hitta skydd till rören så måste jag tyvärr avstå då jag är för nojig att de ska hända något då de är för nyfikna och gillar varm elektronik.
Men jag har satt ut ett slutsteg för försäljning som jag ej använder (ska kanske sätta ut det på fler ställen än linn forumet) om så det kan trilla in lite. Får jag suga lite på det ? och du får gärna Pm:a ett pris för att öka chansen att jag nappar på bytet, förlåt köpet.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/15 :  13:42:33  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Det var inte en säljes-annons FBK! Jag erbjuder dig att låna den för att kolla om det är en sådan du ska leta på! Min är inte till salu...
Och jag är helt säker på att det inte är ngt bekymmer med katterna, rören går inte speciellt hårt och jag tar själv på rören efter flera timmars drift. Dessutom är den tung och inte lättippad.

quote:
Hehe attans, jag som precis kastat bort slantar på dyrare lurar


Junepe, jag försökte ju tala om det för dig!
Närå, jag kan absolut tänka mig att många gillar det Sennheiser gör och de är tveklöst välbyggda. Dessutom förmodligen en av världens mest bekväma lurar!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/15 :  14:38:04  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Okej, missförstod det hela dåOch ett mycket gott betyg åt den! Får ändå avvakta lite om det är okej för din del ? då jag mailat och frågat en herre om det skulle gå och fixa en bur åt rören,är nojig kring det. Om så skulle jag gärna låna din och testa. Man får ha lite koll på katterna bara.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7355 Posts

Posted - 2016/11/15 :  14:46:43  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Och hur låter Schiit:en i jämförelse ? Men den har Dac inbyggd också va? Svårt att veta vilken av deras hörlursstärkare man ska jämföra den emot...

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/15 :  21:16:11  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Jaja FBK, det är ett erbjudande som kvarstår!
Vad gäller hur Schiit Jotunheim låter så är det i alla fall inte dåligt!
Att driva Hifiman HE-1000 balanserat var faktiskt ett snäpp framåt med ännu mera luft kring musikerna och kanske ännu mera pondus och "smack" i bottenregistret.

Min Jotun har dock ingen DAC, den köptes med RIAA-modulen! Så det är tre ingångar på den; Modul (Phono), Balanserad och RCA.

Jag gjorde ett preliminärt lyssningstest igår genom att ansluta både Jotun och min gamla DIY Black Cube Linear klon till de fasta linjeutgångarna på Embla.
Och jo, Jotun låter lite mera upplöst men också mer mera ljudbild och svärta. Skillnaden till min Linear klon är dock väldigt liten! Endera är Jotun medioker eller så ÄR min klon en riktigt klippa! Kommer givetvis att följa upp detta när Jotun fått några timmars gångtid. Skillnaden är tydligare att gå från single ended anslutning till balanserad på Jotun än vid jämförelsen mellan de båda lurstärkarna (single ended då såklart).

Men, gungor o karuseller! Ett rek-brev låg på Ica o väntade idag!
Det innehöll två såna här:


Den ena agerar just nu Roon Bridge och matar ut USB-signal rakt in i Audiobyte Black Dragon! Det är helt galet att en sån här liten single board computer á ca 85:- (lyxversionen med 512Mb RAM) kan producera välljud av den klassen?
Den är ju så liiiten!

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2016/11/19 :  22:13:04  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
Idag har Schiit Jotunheim fått agera försteg med inbyggd phono!
Förvisso är det lite opraktiskt som försteg då det inte finns någon logik avseende utgång, alltså att den släcker linjeutgångarna när man stoppar i en hörlur i någon av de båda anslutningarna eller så.
Jag hade ingen extra XLR kabel så jag fick anledning att prova RCA ingångarna vilket inte gav förväntad effekt. Ingångskänsligheten är märkbart lägre där vilken spontant gav ett tamt och lite dynamiskt hämmat ljud. Naturligtvis blir ju också skillnaden om du kopplar om till den balanserade ingången eller phono-modulen chockartad!

Nåväl, jag kopplade Jotun single ended till Karan istället och då fungerar allt mycket bra.
Jag är förvånad över den höga kvaliteten på det inbyggda RIAA-steget? Merkostnaden ar försumbar, men prestandan är mer än godtagbar! Eftersom jag inte har någon MM-puppa så använder jag min gamla Lundahl-baserade StepUp för att komma upp i den nivå som passar Schiits phonomodul. (42dB gain, 47Kohm)

Syftet med Jotun är givetvis i första hand att vara lurstärkare, men det är ju skoj att prova dess möjligheter!


Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Junepe
100.000-klubben

614 Posts

Posted - 2016/11/22 :  17:23:10  Show Profile  Visit Junepe's Homepage Send Junepe a Private Message  Reply
quote:
Junepe, jag försökte ju tala om det för dig!
Närå, jag kan absolut tänka mig att många gillar det Sennheiser gör och de är tveklöst välbyggda. Dessutom förmodligen en av världens mest bekväma lurar


Hehe jag vet men är lite som en tjur som ser rött när det gäller Sennheiser, jag älskar Senn! Så jag slog dövörat till
Sedan är det den bekvämaste lur jag ägt. Har dom till studion och detta är första luren som jag som aldrig gör sig påmind att dom sitter där. Kan jobba hur länge som helst.

((( JUNEPE )))

¿?¿ JUNEPE ¿?¿
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.77 sekunder. Snitz Forums 2000