Det du har nu är "bäst"... Så det va bra..Du har tur din rackare...
Nackdelen är att dom löser ut lättare vid påslag av kraftiga grejor även om dom lätt driver... Fördelen är att dom har bättre kontaktyta än en ultratunn tråd... Samt även detta att vid ev fel dom löser ut snabbare är begränsande i hur mycket som går sönder kanske..
Vill inte återstarta den hetsiga säkringsdebatten. Verkar dock som åsikten att det är märkbara ljudförbättringar att uppnå med fina audiosäkringar med extra fin dämpsand har dött ut.
Jag vill bara vara så där lagom tråkig och moralpredikande och påpeka att för de flesta av oss är det olagligt att byta upp sig i säkringstorlek! Kolla i elräkningen vilken strl. ni betalar för! Jag säger inte detta för att spara pengar åt elbolagen utan av den orsaken att otillåten säkringsstrl i värsta fall kan orsaka personskada och även dödsfall! I ett villaområde jag bodde i förrut var det så många som hade "bytt upp sig" att transformatorkiosken utanför brann upp. Tack och lov kom ingen till skada den gången, men det blev dyrt för de som hade "fuskat".
Min anläggning: XTZ 99 W2MT XTZ Class A-100 Pioneer DV-380-S SAP Cables
indoles77: I det här fallet avses de "inre" säkringarna (dvs i det vanliga "proppskåpet") och inte huvudsäkringarna vilket är två helt skilda saker. Huvudsäkringarna är det man "betalar för".
Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
ztenlund: inre säkringar!? Bor man i lgh finns det ibland bara huvudsäkringar. Huvudsäkringarna för lgh sitter även de i "proppskåpet" och ser oftast inte annorlunda ut än vilken säkring som helst! Begreppet huvudsäkring är ju något diffust då det ofta används för de säkringar som säkrar inkommande linjer/faser till varje kopplingsställe (säkringskåp/lgh/villa/bostadsområde/inkommande matning från vattenfall, etc...). Varje elcentral har därmed huvudsäkringar! Det man betalar för är den största säkringen i sin starkströmsanläggning (i detta fall sin lgh/villa). Men det var överhuvudtaget inte detta jag ville poängtera med mitt inlägg utan bara det att om man byter upp sig utan att meddela nätägaren kan denne inte anpassa sina säkringar och skyddsutrustning. Det innebär i realiteten att om för många personer "fuskar" i sina bostäder kan det (i värsta fall) orsaka stora problem längre upp i elnätet med allvarliga/dyra skador som följd!
Min anläggning: XTZ 99 W2MT XTZ Class A-100 Pioneer DV-380-S SAP Cables